- Poruka
- 50.267
Spremila sam i spakovala cveće za zimu..
..najzad...
..najzad...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
..najzad...

ako mozete pomozite mi svojim savetom da spasem barem ovu biljku!!! Hvala 
E ovako. Imam biljku koja se, kako sam skontala, zove Sv Petka. To je 1 biljka koja mi je uspela u zivotu,cak su mi i kaktusi venuli i susili se. E sad, moj problem je sto je izrasla poprilicno u odnosu na originalnu saksiju u kojoj sam je dobila, pa bih cenila svaki savet u vezi toga. Ovo je 1 biljka koja zivi kod mene pa ne bih htela ako je presadim al da joj zeznem koren il nesto. PS Ne znam nista o biljkama i ako mi neko nesto kaze molim da to bude u crticama jer nikad do sad nisam ni posadila ni presadila nesto
Hvala unapred svakome![]()

Spremila sam i spakovala cveće za zimu....najzad...
![]()
![]()
![]()
![]()

Ništa posebno..kupi joj veću saksiju, izvadi je iz stare i to ne čupanjem nego samo
položi saksiju i nežno protresi da biljka komplet izadje iz saksije..nemoj da sklanjaš zemlju sa korena
već je tako stavi u novu saksiju u koju si prethodno dodala novu zemlju negde do polovine..
..zatim premesti biljku, dopuni saksiju zemljom oko biljke i obavezno zalij vodom..
..nova zemlja će malo da ulegne nakon zalivanja, pa opet malo dopuni novom zemljom
da stablo biljke bude pokriveno donde dokle je i bila pokriveno....
To bi bilo to..
ps..ako ti uspeva sv. Petka..nema razloga da ti ne uspeva i drugo cveće..![]()

?....... Tako svi mi biljkoljupci... zasadish neshto pa ti lepo kad vidish kako raste, pa te jedan dan te iznenadi i cveticNavukla sam se, vec imam 2 ljubicice i nesto zeleno ne znam ni sta je, i sad sam opusteno pocela i pelcere da sakupljam
.. pa ti milo i svima pokazujesh.... E ondak vidish na netu ili kod nekog neko ludilo od cveta i odmah padnesh na oko... pa pocnesh da posecujesh svaku izlozbu cveca...i tako ti se polako ali sigurno napuni kuca raznih biljaka.. pa se onda razmenjujesh, steknesh prijatelje biljkoljupce i uzivash u tvojoj bashtici koju si sama podigla

e i ja bi da se djoramo za jednu onu tvoju ( imash vishe saksija tih sharenih) zaboravih kako se zove neshto na A..?
ima duguljasto trobojno lisce... ako zelish naravno
Danas sam iz skole uzela jos 2 pelcera. Ne znam kako se zovu, al nije ni bitno, meni je bitno da su lepe na oko
U pravu si, zarazno je, a imam mesta, tako da mi sve nekako 2gacije sad izgleda. Slikacu, poslacu, al saramota me da saljem moju oskudnu kolekciju, kao da se hvalim sto sam uzgajila par biljaka. PS ne znam otkud ovo da mi uspevaju biljke, dal to vise racuna vodis s godinama, sta li...treba da opermim mali stan sa sobnim svecem
dajte predloge za cvece : koje cvece , gde kupiti, .....
Kako se zovo ovo "srcoliko" sto je u prvom planu? Prelepo je!

pa ne bih nesto da zeznem tim presadjivanjem....inace imam gomilu sobnih biljaka i "oce me" , ali cvetnice nisam imala nikada i ne znam sta da radim a da ovu ne upropastim 

Alocasia amazonica, jedna od mojih omiljenih sobnih![]()