Neću da ga ostavim njoj...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
lulumejlu:
mrzim tipove koji placu devojkama da ih ne ostave, jer su ih uhvatili da se kresu s drugom...stvarno nema nista gore. :!: :!: :!:

lulumejlu:
Narocito sto zivis u NS gde su ljudi tako fini, totalno drugaciji mentalitet nego ovde u Bg-u, mozes da nadjes nekog simpaticnog Lalu i zahvalis se bogovima sto si se resila ovoga ludaka sto ne moze da ga drzi u gacama, i koji bi te ojadio za ceo zivot da si se udala za njega.
:D

Moram da priznam da to o čemu ti pričaš nema veze sa ljubavlju. Ti ustvari govoriš o nekim bolesnim, patološkim osećanjima.
Kako može da ti se svidja narkoman. Narkoman je neko ko je kukavica, neko nesposoban za život....
Žao mi je sestro ali ti nemaš pojma šta je prava, čista ljubav.
Odvratno je sve ovo što ti pišeš.
BOLESNO !!!

VANJA 011:
Kako može da ti se svidja narkoman. Narkoman je neko ko je kukavica, neko nesposoban za život....
Žao mi je sestro ali ti nemaš pojma šta je prava, čista ljubav.

A šta je prava, čista ljubav??? Voleti samo zdrave i društveno prihvaćene osobe? Narkomanija je bolest, ne opravdavam je, ali je žalosno kako su svi ljudi isključivi, kad je o nekom drugom reč. Pa možda se baš tvoji stavovi i tvoje ponašanje nekom čine bolesnim ili nenormalnim(ovo tvoji, nije ništa lično Vanja).

Zar je tebi normalno da jedna zdrava, pametna, lepa i vredna devojka bude u vezi sa nekim idiotom( čitaj narkomanom) koji je takav slabić da mora da se fiksa da bi mu bilo lepo.Takav debil nikada u životu neće imati snage da uradi nešto za sebe i za svoje najbliže. Izvini ali po tom pitanju sam isključiva i te kako!!!
Ako je ova devojka mogla sebi da dopusti da bude sa takvim nekim šta onda čovek može da misli o njoj?
Ja zaista mislim da je odvratno ovo što je ona napisala.

mackica ns:
Kome je odvratno, stvarno ne mora da čita!
I, kako tako selektivno čitate i komentarišete?
Narkoman :?: ... Onda je i alkoholičar, što ponekad nešto popije? I, ja, zajedno s njim? :idea:
Napisala sam, PRVI PUT POSLE GODINU DANA!

OK devojko ja više u ovoj priči neću da učestvujem.
Ja ti želim sve najbolje, ali teško ćeš ti sa ovakvim razmišljanjem uraditi nešto.

p.s. Ne mogu da verujem da još imaš snage da ga braniš.

mackica ns:
Kome je odvratno, stvarno ne mora da čita!
I, kako tako selektivno čitate i komentarišete?
Narkoman :?: ... Onda je i alkoholičar, što ponekad nešto popije? I, ja, zajedno s njim? :idea:
Napisala sam, PRVI PUT POSLE GODINU DANA!

Ti bas volis da vodis evidenciju po rednim brojevima, ali sve drzis pod brojem 1.:
PRVI put te prevario u staroj fazi vase veze, a onda te ponovo PRVI put "prevario", s obzirom da je nejasno na kraju sta se desilo (a sve to govori o tome koliko poverenja ti imas u njega, obzirom da si poludela zbog jedne sms poruke, koja je izgleda bila potpuno bezazlena !?!?! ili nije???), a sad si dosla do PRVOG drogiranja (ej BRE drogiranja, zbog toga sto mu je devojcica rekla da ce ga ostaviti!!!!) posle godinu dana, a sledeci put ce opet biti PRVI, posto ce biti u novoj fazi.

Ne mozes da shvatis koliko je (skoro) bolno gledati sve ovo i biti nemocan da ti se pomogne, jer ti ces za njega UVEK naci neko objasnjenje i opravdanje, i on nikada nece biti narkoman ili bilo sta drugo, jer je uvek PRVI put.

Sta mislis da ce se desiti kada naidjete na PRAVE probleme??? Onda ce "biti prinudjen" da se overdozira, posto nece imati ama bas nikakvu bolju ideju kako da resi problem.

Totalno je glupo ubedjivati je u bilo sta. Svi mi mozemo izneti predloge ali sumnjam da ce ona ista uvaziti..vec stavise, pocinje da se ljuti. Sve to mi je itekako poznato. Ona je ona vrsta devojke koja ce prelaziti po milion puta preko necijeg njesra samo da bude sa njim jer 'ce ovog puta biti bolje' (naravno da ona tvrdi suprotno). Stvarno ne mogu da skapiram kako neko moze da misli da je ljubav nalazenje tipa sa drugom pa onda jos i njegov izlazak nakon godinu dana sa drugom i to par puta. Normalno da ce da te moli i kumi i kleci ako treba, nigde nece naci takvu kao sto si ti, sa tako niskim samopostovanjem a u stvari ti tim svojim ponasanjem govori 'ne zasluzujes bolje' i ti se sa tim ocigledno u dubini duse slazes. Svaka treca (ajd da ne kazem druga, jer vidim da su se ovde mnoge javile koje takvo ponasanje brane) bi ga sutnula vec prvi put. Ali ti ga volis, ne mozes protiv sebe, samim tim govoris njemu 'ne volim sebe, nisam svesna svoje vrednosti i ne zasluzujem bolje ponasanje' Tvoja prica me jaaako podseca na pricu mog prijatelja koji je imao bas takvu devojku...vara-ne vara. Varala ga je, pa joj oprostio(ta prva prevara je bila bez dokaza, lako joj je oprostio), pa ga opet prevarila (video je cak slike iako je ona tvrdila da su se 'samo poljubili i nista vise') pa je klecala pred njim, molila ga, plakala svaki dan, klela se da nikad vise...oprostio joj je opet. Ono sto nije znao je da ona nikad nije prestala da se vidja sa tim drugim tipom, samo ovog puta mnogo opreznije, da je ne skonta ponovo. I tako se vidjala sa njim godinu dana nakon otkrica. Zasto je ostala sa ovim mojim frendom u vezi pitate se? Zbog sigurnosti. Zato sto je bio super prema njoj, dobrica. A falilo joj je uzbudjenja sa strane, neko malo drugaciji, nesto novo, neko ko bi joj (kako i tvoj momak kaze) podigao ego ali ko definitivno nije bio neko sa kime bi zivela jer imala je svog dobricu, sigurnost. Takvi ljudi kao sto je ona i kao sto je tvoj momak ne mogu bez tog nekog 'sa strane' i uvek ce ga imati. Samo od sada u buduce sa malo vise opreza. Imaj to na umu. Pa ma koliko ti se on sad kleo. Dozivela sam da mi se jedan od momaka kleo u crkvi, pred svecom da nijednu laz vise u zivotu nece izgovoriti, pa je opet slagao. Jednostavno, ljudi ne mogu protiv svojih mana ponekad. Verujem da je i tvoj momak takav. Na tebi je samo da odlucis da li ces ziveti sa njim takvim, prihvatiti to jer 'posle njega pustos, trava ne raste, nema nijednog kao sto je on, kako krenuti dalje' ili ces ipak pogledati u sebe i reci da zasluzujes bolje. Jer po pisanju vidim da nisi glupaca a po slici na onom nasem kvizu da nisi ni gabor. Ali sestro, ono sto ti fali je definitivno samopostovanje. Jer ovim svojim prevarama on ti govori da nisi dovoljno dobra u nekim drugim stvarima pa on to nalazi sa strane, taman da dopuni to sto nedostaje.
I jos nesto, sledeci put ako nisi spremna da citas i kritike na svoj racun onda ne ostavljaj post na forumu, resi to sama, ionako ces i ovo sama resiti, jer zaboga, sta pa mi znamo, ne znamo mi njega, koliko on moze da bude i dobar i fin.

mackica ns:
Da ne postoji ni ona misao ''kako ću ja to preživeti''?
Još nikom nisam ništa rekla. Kad to prevalim preko usta, drugarici, mami, bilo kome...
Kupovali smo nameštaj i sređivali našu sobicu, zajedno.
Da razgovaram s njegovom mamom? Koja me obožava, koja sve sprema za našu svadbu
Svi koji me vide, prvo pitaju kad će svadba...
Treba da počnem život iz početka... Odjednom. U sekundi.
Cini mi se da je ovde negde problem.
I ti si svesna da je gotovo, ali kako da to svima kazes i da to prezivis. Sve ste predstavili idealnim, a nije. Faze se ne brisu.
Mnogo je lakse njemu svakakve gluposti oprostiti nego sebi najvecu-njega.
Hrabro.

Морам да питам ''добронамерне саветодавце'' ( намерно стављено под знаке навода ) да ли они прекидају сваку везу чим њихов партнер изађе на пиће са неким другим??? Нико од вас никада није попио пиће са колегом или колегиницом??? Ваљда кад смо у вези онда треба да прекинемо сваки контакт са особама супротног пола ако нису присутна два сведока да потврде да није реч о превари??? Сви сте се, бре, ухватили за превару као за смртни грех! Треба ли каменовати сваког није пупчаном врпцом срастао за свог партнера?
Мачкице, пусти ''моралисте'', забрини се због дроге! Не знам која дрога је у питању, али уколико је нешто жешће од траве онда је ТО проблем око којег треба размишљати!!! Не постоје ИЗЛЕЧЕНИ наркомани, него само ЗАЛЕЧЕНИ!!!

njoj stvarno ne vredi vise nista govoriti...neka nastavi da radi kako i jeste do sada pa ce videti sta ce je TEK snaci (volela bih da nisam u pravu,ali..).
smesno je, da ne kazem apsurdno ono da je PRVU put probao drogu posle nekog duzeg vremena... i ona njega brani (tj. njegov postupak)... EJ LJUDI! pa on se drogira!!! O cemu dalje mi tu da razgovaramo!?

oboje ste labilne osobe... to je moj zakljucak
i neka vam je Bog na pomoci... tebi da ulije malo samopostovanja a njemu snage da se resi ZLA zvana droga i da se vise sredi.

sigurno da zvucim ostro, ali to je realna situacija.

Hellen:
Морам да питам ''добронамерне саветодавце'' ( намерно стављено под знаке навода ) да ли они прекидају сваку везу чим њихов партнер изађе на пиће са неким другим??? Нико од вас никада није попио пиће са колегом или колегиницом??? Ваљда кад смо у вези онда треба да прекинемо сваки контакт са особама супротног пола ако нису присутна два сведока да потврде да није реч о превари??? Сви сте се, бре, ухватили за превару као за смртни грех! Треба ли каменовати сваког није пупчаном врпцом срастао за свог партнера?
Мачкице, пусти ''моралисте'', забрини се због дроге! Не знам која дрога је у питању, али уколико је нешто жешће од траве онда је ТО проблем око којег треба размишљати!!! Не постоје ИЗЛЕЧЕНИ наркомани, него само ЗАЛЕЧЕНИ!!!

Moram i ja da pitam tebe dal ti citas ili ne citas sta je ona napisala? A napisala je da je on izlazio sa tom devojkom njoj iza ledja. Naravno da sigurno niko od nas ne prekida vezu sa nekim jer ode sa drugaricom na pice, ali ako je samo drugarica onda se to i kaze zar ne? Uostalom, decko je sam priznao da je to radio zbog dizanja ega. Drugarice ne dizu ego zar ne? Svako od nas ima i prijatelje pored partnera, ali ako su samo prijatelji ne vidim razloga da ih krijemo osim ako ne zelimo nesto vise. Uostalom, sa prijateljima obicno upoznamo i svoje partnere. Jos posebno ako se sa doticnim ide u brak.

Manite se ovog ili onog, ne rasplinjujte se na pojedinacnim greskama, da ova tema ne preraste u anketu: sta je gore - droga ili prevara! Ona treba samo o jednoj stvari da misli: o svojoj buducoj sreci! A on ce je unesreciti. Zna se sta treba ciniti, ali dajte joj vremena, ne moze to odjednom. Ja sam ubedjena da ce ona uspeti da izgura to i da ga ostavi, samo ne odmah.

Hellen:

A ko ovde prica o izlasku na pice??? O tome ovde ni jednog trenutka nije bilo reci. Bilo je reci samo o prevari i drogama. I jedno i drugo je bilo vrlo jasno definisanoj u postovima "mackice". Da li je ona prenaglila sa zakljuccima, pa je ispalo da je u pitanju (ovaj put) samo izlazak na pice, je potpuno drugo pitanje.

A da li je prevara smrti greh, o tome definitivno postoje razna misljenja, i to i nije bilo pitanje. Ja ne verujem da je smrtni greh, ali definitivno jeste vrlo jasan znak na uzbunu da tu nesto nije kako treba.
Po meni je ovde glavna tema upravo definicija doticnog "gospodina" kao takvog sa otkrivenom prevarom (u njihovom stanu, krevetu i na pola sata od njenog dolaska???), drogama (po potrebi, ali ne stalno, nego samo kada naiđu problemcici) ...

Ja verujem da joj on upravo (dok zajedno sede citajuci nase postove) objasnjava, kako je ona divna, pametna, puna samopostovanja, pravicna, razumna, hrabra i uvek spremna da ga razume ...
...kako niko od nas nema pojma ni o cemu, niko je ne poznaje tako dobro kao on (pri cemu je u pravu), niko je nece voleti kao on, i na kraju, da on bez nje ne moze da zivi, a ona ce ga puna razumevanja zagrliti, poljubiti i reci: "naravno, ljubavi, u pravu si, ne znaju oni koliko je nama lepo i kako smo mi srecni zajedno" ....

I mozda, ali samo mozda, ce jednog dana shvatiti da je pograsila. Pri tome ovde nije rec o jednoj devojci koja ne ume da se izbori sa ovakvim problemom, njih je hiljade, kojima je celog zivota objasnjavano da cute i trpe, jer boljeg od ovoga sigurno nema ...a one nisu imale dovoljno hrabrosti da kazu: "sad mi je dosta, pocinjem sve iz pocetka" i da svima, kad ih pitaju:" kad ce svadba?" kazu da je nece biti jer on nije dovoljno dobar da bi mu posvetile ceo svoj zivot! A za to je, ipak potrebna hrabrost i odlucnost!

Шта је лоше у дизању ега? Ти свом партнеру пријављујеш сваки комплимент који си добила од колеге, а који ти је пријао јер ти је мало ''подигао его''? Ако не пријавиш, онда је то превара?!
Морамо ли да свом партнеру сваког дана да подносимо рачун: попила сам пиће са колегом, други колега ми је дао комплимент, мувао ме је комшија, насмешио ми се трговац, непознати момак се окренуо за мном на улици и то ми је ''подигло его'' па морам да пријавим јер је лоше, ружно и наморално имати и неки лични живот у који партнер нема увида!?

Hellen:
Шта је лоше у дизању ега? Ти свом партнеру пријављујеш сваки комплимент који си добила од колеге, а који ти је пријао јер ти је мало ''подигао его''? Ако не пријавиш, онда је то превара?!
Морамо ли да свом партнеру сваког дана да подносимо рачун: попила сам пиће са колегом, други колега ми је дао комплимент, мувао ме је комшија, насмешио ми се трговац, непознати момак се окренуо за мном на улици и то ми је ''подигло его'' па морам да пријавим јер је лоше, ружно и наморално имати и неки лични живот у који партнер нема увида!?

Stvarno ne planiram da crtam :roll: Posto ti i dalje na shvatas poentu. Samo da podsetim na jedan detalj u njenom prvom pismu gde kaze Pita da li mogu da se vide. I, videli su se, jer mi nismo... Jer je on bio sa ''drugarima''...
Sta kazes na ovo onda? Pa svako od nas normalno zivi zaboga. Niko ne kaze da treba da se prijavljuju komplimenti, nekad neko pice sa prijateljem, kolegom, koleginicom itd itd. Ali meni kolege ne salju poruke sa pitanjima da li mozemo te veceri da se vidimo a ja zivim sa momkom, koga onda jos slazem da izlazim sa mojim drugaricama a vec me je jednom pre uhvatio u krevetu sa drugim. Da li jos treba da crtam? :roll: Plus to sto nije bio u pitanju samo jedan izlazak pa da se kaze 'ma nebitno' vec par koji su se krili od devojke. Pusti me tih prica onda.
Deo o narkomaniji da i ne pominjem. Ali, svako je svoj tvorac srece. Mi mozemo da pricamo iz sopstvenih, tudjih iskustava koliko hocemo. Ona ce uraditi ono sto smatra da je najbolje za nju pa ma koliko to bilo pogresno. Zato se ne brinem previse o tome sto se ovde pise, ionako to ne dopire do nje. Kao sto sam vec i rekla, vise je imala potrebu da se nekom izjada a da to ne budu oni sto je poznaju, nego zelju za nekim savetom (dobronamernim ili ne) koji planira da poslusa.

JecaJL:
A ko ovde prica o izlasku na pice??? O tome ovde ni jednog trenutka nije bilo reci. Bilo je reci samo o prevari i drogama. I jedno i drugo je bilo vrlo jasno definisanoj u postovima "mackice". Da li je ona prenaglila sa zakljuccima, pa je ispalo da je u pitanju (ovaj put) samo izlazak na pice, je potpuno drugo pitanje.

A da li je prevara smrti greh, o tome definitivno postoje razna misljenja, i to i nije bilo pitanje. Ja ne verujem da je smrtni greh, ali definitivno jeste vrlo jasan znak na uzbunu da tu nesto nije kako treba.
Po meni je ovde glavna tema upravo definicija doticnog "gospodina" kao takvog sa otkrivenom prevarom (u njihovom stanu, krevetu i na pola sata od njenog dolaska???), drogama (po potrebi, ali ne stalno, nego samo kada naiđu problemcici) ...

Ja verujem da joj on upravo (dok zajedno sede citajuci nase postove) objasnjava, kako je ona divna, pametna, puna samopostovanja, pravicna, razumna, hrabra i uvek spremna da ga razume ...
...kako niko od nas nema pojma ni o cemu, niko je ne poznaje tako dobro kao on (pri cemu je u pravu), niko je nece voleti kao on, i na kraju, da on bez nje ne moze da zivi, a ona ce ga puna razumevanja zagrliti, poljubiti i reci: "naravno, ljubavi, u pravu si, ne znaju oni koliko je nama lepo i kako smo mi srecni zajedno" ....

I mozda, ali samo mozda, ce jednog dana shvatiti da je pograsila. Pri tome ovde nije rec o jednoj devojci koja ne ume da se izbori sa ovakvim problemom, njih je hiljade, kojima je celog zivota objasnjavano da cute i trpe, jer boljeg od ovoga sigurno nema ...a one nisu imale dovoljno hrabrosti da kazu: "sad mi je dosta, pocinjem sve iz pocetka" i da svima, kad ih pitaju:" kad ce svadba?" kazu da je nece biti jer on nije dovoljno dobar da bi mu posvetile ceo svoj zivot! A za to je, ipak potrebna hrabrost i odlucnost!

Pogodak, pravo u centar...

Uradices kako zelis, naravno. Samo sto treba covek biti iskren pa zelje uporediti sa realnoscu.
Ovde se puno stvari odvojilo kao posebne price i niti jedna mi se ne dopada. Nije mi nista dobro u narkomaniji, u prevari, ali niti u ubedjivanju tebe na najprimitivnije nacine. Decko zna na sta padas i naravno da ce pokusati. Pa ko bi dozvolio da te takvu izgubi.
I naravno da te njegova mama voli, volela bi svaku koja joj od sina napravi relativno normalnog coveka. Ali, dokle?? Izdrzao je godinu dana. Vau! Sta? Da se divimo? Ne bih rekla. Da li to znaci da ce svaki put kad negde zaskripi imati dilemu, drogirati se ili ne. Ili ces ti odluciti "da, bio si dobar proteklih 6 meseci i zasluzio si jedan dan opustanja". Mislim, uzas.
Ne slazem se da mu trebas okrenuti ledja i pustiti da trune, jer sta sad, ne ostavljaj ga jer ce se vratiti proslom zivotu?! Previse nevredan razlog. ako ostajes sa njim, uradi to za sebe, ali budi iskrena. Ulepsavanje stvarnosti ti nije pomoglo. Tu si gde si. A ne vidim da ti je lepo. Ali takvim ljudima i na drugacije nacine se moze pomoci aq da sebi ne unistis zivot.
Kao sto rekoh, daj sebi vremena. A on i ako ce se drogirati neka to radi za sebe i zbog sebe. Svi oni uvek nadju nekog ko im je kriv. Ti jer ga ostavljas si sad razlog, a mozda ce sutra biti nesto trece.
Budi hrabra i iskrena pre svega.
To sto ovde pisemo je iz najbolje namere, a i sama si pitala. Uvek cemo ti pomoci i sta god da odlucis ja ti zelim srecu. Budi malo mudrija i bice u redu.

CAO CURE!!!!
Vidim da ste u žešćem bedaku.
Mačkice_ns, ti mače treba da odjebeš tu budalu i odmah dođeš kod mene na terapiju(ovo pod uslovom da si slatka :lol: ).
Znam da ti je teško!
Ja jednom kad sam raskinuo sa ribom nisam mogao celu noć da zaspim :shock: !
Sve će to da prođe.
Javi se da odemo na piće.

Muškarac_bg:
Znam da ti je teško!

:shock: :shock: :shock:

Ma nije valjda? Celu noc! Jadan ti, kako si samo preziveo?

Da li si se mozda potrudio da procitas sve sto je ovde pisalo, izmedju ostalog da devojka nije jede skoro nista i da je povracala od nerviranja?

Hm, celu noc. Muskarci... :roll:

storm cloud:
Muškarac_bg:
Znam da ti je teško!

:shock: :shock: :shock:

Ma nije valjda? Celu noc! Jadan ti, kako si samo preziveo?

Da li si se mozda potrudio da procitas sve sto je ovde pisalo, izmedju ostalog da devojka nije jede skoro nista i da je povracala od nerviranja?

Hm, celu noc. Muskarci... :roll:

Ma šta tije i ja nisam mogao ništa da jedem tu noć.
Ne možeš ni da zamisliš. :cry:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back