Neću da ga ostavim njoj...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
*misutka*:
Alo bre, jel tebi možda palo napamet, da tip nju testira?!? Nije nemoguće. Znači mamac poruka na mobilnom, pa ako se upeca, on će ukapirati da mu ona ne veruje. Meni je baš logično, tip možda vrši poslednju proveru pred brak. Pa zar ti takvu tajnu poruku ne bi obrisala iz telefona da si na njegovom mestu??? Već te čujem kako odgovaraš:'Pa možda je zaboravio'Ma daj...Mačkice, proveri, pa razgovraj otvoreno sa njim.

Ah naravno, teorija zavere 8)
Verovatno je isto to uradio i onda kada ga je zatekla u krevetu sa drugom, samo testiranje bilo u pitanju 8)
daj odrasti! :twisted:

p.s.: i ocigledno je da ne citas sve postove inace bi vec znala da je lik priznao da se nalazio par puta sa doticnom gospodjicom devojci iza ledja.
A kao drugo sigurno ne bih rekla 'mozda je zaboravio' vec 'mozda je toliko siguran u nju i nije posumnjao da ce mu baciti okce na mobilni'. Ne poznajes me pa onda nemoj tako bezuspesno ali sa sigurnoscu ni da predpostavljas sta bih mogla da ti odgovorim.

Draga moja,
nalazis se u zaista ruznoj situaciji, ali znaj da ti ovde niko ne moze dati odgovor sta da radis, to moras sama. Pokusaj da se distanciras od njega, nekako udesi da se ne vidjate par dana, za to vreme ce ti se malo ohladiti glava od tog silnog besa i tuge, i bice ti mnogo jasnije kako treba da se postavis. Sada reagujes u afektu, i moze se desiti da ti posle bude zao. I ako je to kraj, preziveces i bices jos bolja. Sigurno ti nije jedini identitet u zivotu to sto si njegova buduca zena, sigurno si i necija cerka, drugarica, sestra, mozda neciji ucenik, ili neciji ucitelj, sve su to divne zivotne uloge koje postoje i bez njega. Samo, glavu gore :!:

I moram reci da me ova tema podsetila na moju temu 'Da li "ugrozavate" njegovu privatnost'? Cini mi se da sam sada jos sigurnija da im treba malo ugrozavati tu privatnost....

o boze kako je ljubav komplikovana !zasto ne moze barem nesto u zivotu da bude jednostavno.Prvo-on mi se ne dopada za tebe.Drugo-nema nista od razmisljanja,ja bi se okupirala nekim dr.svarima(mislim na posao),pa neka sudbina odradi svoje.Ali podvlacim da mi se on ne svidja ,imam osecaj da si u prethodnom zivotu bila aristokratkinja a on neki pastir HAHA! salim se.molim te ne razmisljaj puno!

Niste naslutili iz mog posta , a lepo je jedna forumashica to pojednostavila....

Fer tretman i velika deca.....

Meni se ucinilo da postoji mogucnost neodgovornog (naravno da ostaje i mogucnost poslednjih momackih dana) ponashanja. To je kad u vezi tolerishesh njegove detinjarije i ispade. Medjutim mesec dana pred vencanje imas sva prava da kazes , decko mislis li ti da se malo uozbiljis , jer neozbiljno nemozemo u ozbiljan korak uci....
...A nabijanje na nos , varash ili ne varash , to kod mangupa ne pomaze.....

Kritican momenat je da dopustish njemu da PRELOMI , po uslovima koji su normalni , ali tvoji....to je ono zensko u mangupu....

------------------------------------------------
Ljudi treba da budu ljudi, da razumeju i da se postuju.

Tuzni_patak:
Niste naslutili iz mog posta , a lepo je jedna forumashica to pojednostavila....

Fer tretman i velika deca.....

Meni se ucinilo da postoji mogucnost neodgovornog (naravno da ostaje i mogucnost poslednjih momackih dana) ponashanja. To je kad u vezi tolerishesh njegove detinjarije i ispade. Medjutim mesec dana pred vencanje imas sva prava da kazes , decko mislis li ti da se malo uozbiljis , jer neozbiljno nemozemo u ozbiljan korak uci....
...A nabijanje na nos , varash ili ne varash , to kod mangupa ne pomaze.....
Kritican momenat je da dopustish njemu da PRELOMI , po uslovima koji su normalni , ali tvoji....to je ono zensko u mangupu....

------------------------------------------------
Ljudi treba da budu ljudi, da razumeju i da se postuju.

A ti to znas jer si mangup, jel da? 8) :lol:

Gde ovakve devojke izlaze kao mackica ns? I ja bi tako neku tolerntnu. Mene sutnu i kad zakasnim na sastanak.

A raznezili su me postovi zenskih forumasa. Prava pomoc.Bas ste mi slatke.

A sad ja:

Lik je neodgovoran. Citav zivot je bio slabic. Gledaj njegovu proslost da bi shvatila buducnost. Zar njegovu decu da cuvas? Sta li ce on da uci svog sina?

" smo smo mogli mi,
da si samo htio ti
biti nezan....."

znam da sam bio grub, ali zahvalices mi se kad tad.
:wink:

Pazi mackice,svi smo mi samo ljudi,svi grijesimo,a neki od nas i uce na svojim greskama.Cini mi se da on ipak ne uci.Zapitaj se samo voli li on tebe i postuje li te uopste,te ti takve stvari cini.Zivot je samo jedan, a zelis li ti svoj zivot posvetiti osobi koja te najvjerovatnije ne zasluzuje?O cemu ces razmisljati za 5-10-20 godina ako se ipak napravis slijepom i ostanes sa njim?"Ja sam velika mucenica,oprastala sam mu svo vrijeme,borila se za nasu ljubav,ali je sve ipak bilo UZALUD?" :!:
Kazes jos i to da neces da ga ostavis njoj da je on usreci?!Kao sto je usrecio tebe,je li?Moras se boriti za sebe,niko to drugi nece uraditi.Zapamti samo da svaka bol u zivotu prodje,pa tako ce i ta.Znam da je tesko,ali mislim da,i pored svih nasih komentara,ti sama znas sta je ispravno i dobro za tebe.Samo glavu gore,kao sto rece jedan "komentator":sto te ne ubije samo ce da te ojaca!

Ljudi, puno vam hvala. Hvala i onim devojkama koje su mi pisale na private, moram da kažem da sam jako prijatno iznenađena ovom ženskom solidarnošću. Kada sam jutros videla sanduče, pomislila sam vidi, vidi pohrlili momci :wink: kad su čuli da sam slobodna, a ono... Sve do jedno-žensko :roll:
Šalim se, možda vam neću svima odgovoriti, pisaću ovako javno...
Dojurio je juče, čim je skontao da nešto nije u redu. I to sa drugarom, da mu čuva strah, valjda. I, zamislite, došao je drogiran, na-ko-zna-čemu. Kao da je hteo da kaže: evo, vidi me, PONOVO ću biti ovakav ako ti ne budeš tu da me spašavaš. Ljudi, to je emocionalna ucena! To je kukavički, i slabićki!
Nisam se na to mnogo obazirala na to... Rekla sam mu sve što sam imala, i više nego što sam htela. I rekla sam mu da je *****, i da ja to nisam zaslužila, i da se možemo razići kao prijatelji, ali da mu ne želim sreću, i kad ONA bude dolazila kod njega, hoću da je ujede naš (u, stvari NJEGOV) kuca, koji je spavao sa mnom, i da želim da je njegova mama nikada ne zavoli, i da želim da se muči s njom i da ne budu nikada srećni ni on, ni ona, i da želim da sinčić od njegovog brata stalno pita kada ću ja doći, a da on ne sme da kaže NIKADA, i da svaku drugu kad bude video priča o meni, i kaže da sam ja bila najbolja... I još puno toga...
On je rekao da meni želi svu sreću ovog sveta, a ja-nemoj biti patetičan, sve mislim da bi ti bilo drago da me sutra vidiš srećnu sa drugim! Onda se kunuo i zaklinjao u to dete i majku, i grob pokojnog oca da me nije prevario s njom, i lagao je puuuno. I hteo ja da idemo u crkvuu da se zakune pred krstom, ja sam samo htela da dovede nju, pa da pred njom sve to ponovi, ali nisam to rekla. I rekao je da ja nisam normalna, da on nema nikakvu rezervu ni zamenu za mene, i da će ostati sam isto kao i ja, i da nikada više neće naći tako dobru devojku. Onda sam se ja setila priče o izgubljenom kamenčiću, ali mu je nisam ispričala, jer ionako ne bi razumeo.
Onda je iz stanja patetike prešao u oštriju fazu-rekao je pogledaj me u oči i reci da je stvarno kraj. Onda sam ga ja pogledala i rekla da je stvarno kraj, a on je pitao zašto onda uopšte sedimo tu i pričamo, mogla sam odmah reći. Ja sam mu rekla da može slobodno da ode odmah, ali nije. Onda mi je naručio pivo, da popijemo zajedno poslednji put, a ja nisam ništa jela ceo dan, i malo me udarilo, i onda sam se raznežila... i malo sam plakala, i rekla da mi je uništio veru u ljude, da ja više nikada neću biti tako dobra, da ću maltretirati svakog budućeg momka kao on mene, i da će njegova duša odgovarati za to jednog dana, jer me on uništio, nisam ja ništa kriva... Držali smo se za ruke ispod stola, nesvesno, kao što smo uvek. Onda je on pitao da li to nešto znači, ja sam rekla ne, samo navika. Ispratio me do WC-a, i tamo smo se poljubili, i rekla sam da ni to ništa ne znači. Onda je još pitao da li je sigurno kraj, da li vredi da me moli i ubeđuje, ja sam rekla da neću više u životu da ga vidim, ni da ga čujem. I pitala sam zna li ona za mene, a on je rekao, pa naravno da zna, vozili smo je na posao nekoliko puta. Ja se ne sećam kako ona izgleda, toliko mi je bila nevažna tada. A, ona, kučketina, sve je znala, i kako je samo mogla... I sećam se jednom da ga je zvala, kući, njegova mama je odmah pitala ko je ona, i šta ima da ga zove... A, on više čak ni ne radi u toj firmi. I, što ga se sad setila uopšte... Kako se glupavo osećam što prema njemu uopšte ne osećam bes, samo beskrajnu tugu, a nju mrzim. Rekla bih joj da mi je upropastila život, i da će i ona ispaštati zbog toga. I da nikada neće ni ona biti srećna. i pitala sam ZAŠTO, on je rekao ne zna, možda da se dokaže još koji put, da mu naraste sujeta još malo, a mislila sam da nema više mesta da raste kolika je. A moja sujeta? Ja nemam ništa...
On je onda otišao na neku žurku, a ja sam ostala SAMA...
i, sva sreća što sam bila pijana, pa sam zaspala, ali od jutros mi je jako loše. Ne plačem, nego povraćam... A nisam trudna...
Ma, ne boli toliko to da li se on s njom j.., nego to što je pio kafe s njom, što su na tim kafama bili i neki njegovi drugari, što su svi znali... to je izdaja... I oboje smo stalno ponavljali kako ja to nisam zaslužila, a šta ja sad imam od toga što nisam zaslužila... Kao, manje boli što nisam zaslužila?
I pitao je može li danas da me zove, ja sam rekla da ne mogu da mu zabranim. Evo, zvoni telefon, ja se ne javljam.
A znam da ću mu oprostiti ako mu čujem glas. Sad će sigurno doći, zna da ne mogu da ga gledam, a ne budem s njim...
i želim da dođe, i ne želim, i iako me bude još molio, ja ću preći preko svega, a bojim se toliko i da me neće zvati više. Da ga baš briga za mene. I da ću ostati s njim, a on će me varati ceo život...
Nikad u životu nisam bila ovako glupa

E, ovo poslednje si dobro zakljucila. Pa zar ne vidis koliko je licemeran, priznao ti je da te varao sa tom Zoricom, pa jos ste je vozili na posao!!! I ti u svemu tome krivis samo nju? A ne pitas se kako je on mogao to da ti priredi, pa jos posle daje glupa opravdanja da ne zna zasto je to ucinio-sujeta, bla, bla.
OSTAVI ga! Znam da ces reci da je nama lako da te savetujemo, da ga ti mnogo volis, i da ti je mnogo tesko, ali veruj mi da je tako najpametnije. Zamisli sebe u braku sa njim nakon par godina-ti kuci sa decom, osecas se jadno i bespomocno jer njega nema do kasno, citas sumnjive poruke itd. TO nije buducnost.

Mackice, dodje mi da vristim dok citam sve ovo, htela sam da se drzim podalje od ove teme, da mi moji demoni ne isplivaju opet na povrsinu, ali ne mogu!!!!! K'o boga te molim, ne daj mu da ti se vrati, vidi sta ti radi, razboleces se od nerviranja, kazes da nista ne jedes i da povracas. A vidi sta dole pise - on je otisao na zurku!!! Oprosti mu svakako, to je bolje za tebe, ali ne vracaj mu se!!! Prelomi to jednom za sva vremena, posle ce biti samo bolnije! Prezivi se to veruj mi, posle par dana sama se sebi cudis: "Pa zar je moguce da ja to zivim bez njega, a mislila sam da necu znati kako?" Necu da te lazem da je lako, boli stravicno, places svaki dan, jer si SAMA, ali to je manji bol od onog kad saznas da te je prevario, onog sto udara direktno u zeludac! Ne stvaraj uslove da ti se taj bol ponovi!

Znam da najvise na svetu mrzis nju, ali probaj da ne radis to, nije ona kriva, samo se nasla u pravom trenutku na pravom mestu, da nije ona dosla bi neka druga, ona je u celoj prici potpuno nebitna, ona tebi nije uradila nista, uradio ti je on!!! Ko zna sta je on njoj napricao! Ona nista nema, nikada nece ni imati ako ostane sa njim, takvi muskarci se emocionalno trose, a ovakve duge veze sa dobrim i iskrenim devojkama iscede ih potpuno, nema on vise nista da pruzi ni tebi ni njoj ni nekoj trecoj ili desetoj! Ako ti je to neka uteha, nijedna nikada nece imati tu vaznost u njegovom zivotu kao ti. Ali, pusti da ostane na tome. Ne daj da te vuce na dno, ako on mora da potone, ti ne moras!

Boze, ova tema ce me dokusuriti, kao da su ovde moje misli napisane! Ni da smo sestre ne bismo tako slicno razmisljale.

Guraj napred, prezivi se to!

mackica ns:
On je onda otišao na neku žurku, a ja sam ostala SAMA...

Dzaba sve nase price...ti jednostavno nisi dovoljno jaka da prekines. Vec te vidim kako si nakon par dana ili cak tog jednog opet sa njim, uz nadu da se ipak ovog puta naucio pameti.
Itekako verujem da boli, boli do besvesti kad treba raskinuti sa nekim koga jos uvek nevidjeno volis. Ali zapitaj se, voli li te on koliko ti volis njega? Volis li ti sebe uopste? Zar zaista mislis da ne postoji niko ko ce biti bolji prema tebi od njega, sa kime mozes biti srecna? Koliko vidim, ti si njemu pre neki oslonac u zivotu nego prava ljubav. Varace te i nakon ovog, mislim da si toga svesna. Proci ce neko vreme, mozda cak i dosta vremena, ali prevarice te opet. Da li zelis opet da prolazis kroz sav taj bol? Biti sa nekim toliko sebicnim? Mislim, pa cinjenica koja mi je bas upala u oko je da je nakon razgovora sa tobom otisao na zurku?!?! Pa bas mu je tesko, ubija se od tuge prosto. Zna da moze da manipulise sa tobom i to i radi. I isto tako zna da ces mu, ukoliko se samo malo jace potrudi, oprostiti i bice opet sve po starom...do neke nove Zorice. Prevario te je jednom...prevario te je drugi put (mozda i vise, ali za ostale prevare ne znas), znam da znas da ce te prevariti opet, samo je pitanje vremena. U tome mu ocigledno i drugovi pomazu.
Ali ti popusti pred bolom...vrati mu se, jer tako je lakse zar ne. Bol prestaje, nada je opet tu, jaca nego ikada pre a vreme je neko vreme saveznik. I nisi glupa, kakve veze imaju emocije sa intelektom...samo nisi dovoljno hrabra da se konacno izvuces iz veze koja je jednostavno losa.
Trebala bi stisnuti zube, plakati ako ti se place, pricati o svemu sa nekim kome verujes, pa makar svaki dan, a vreme ce uciniti ostalo. Kroz par meseci bice lakse, ali da te ne lazem...tih par meseci bice paklenih. Ali bar otvaras sebi mogucnost za nekim ko ce te vise ceniti, voleti onako kako zasluzujes. Ima takvih dosta, veruj mi.
Zelim ti zaista puno srece...trebace ti.

Citam sve ovo i ne mogu da verujem!!! Samo cu da te citiram za pocetak:
1. On, neozbiljan, lud, samo provod, devojke, ludilo... Pa, tuče, pa alkohol, pa droga...
2. Jutros sam slučajno pročitala poruku na njegovom telefonu...
3. Prvi put je bilo isto ovako bolno....zatekla sa drugom u krevetu...
4. ... da ja više nikada neću biti tako dobra, da ću maltretirati svakog budućeg momka kao on mene, i da će njegova duša odgovarati za to jednog dana, jer me on uništio, nisam ja ništa kriva...
5. A, ona, kučketina, sve je znala, i kako je samo mogla ...

Znam da me mnogi nece podrzati i da ce prvi komentari biti tipa: "Nemas pojma, nikad nisi bila u toj situaciji i sl." i donekle ce biti u pravu, jer nisam bila u toj (a ni slicnoj situaciji) ali govorim iz cistog uverenja da svako odgovara za svoje psotupke i da svako SAM, SVOJIM ponasanjem i SVOJIM postupicma odredjuje sebi "sudbinu i srecu".
1. sama si ga okarakterisala vrlo jasno, i koliko se meni cini, resila da budes dobra vila, kojoj ce on biti zahvalan do kraja zivota sto ga je izvela na pravi put, i verovala da te zbog toga te nece nikada ostaviti. Pravilo broj 1: ljudi ne vole da mnogo duguju drugima!!

2. moram priznati da u "SLUCAJNO sam videla poruku od SUBOTE na njegovom telefonu" bas ne mogu lako da poverujem, jer mu sigurno ne stoji na displeju poruka od subote!!! Mislim da to govori o poverenju koje imas ili nemas u njega!?!?! Da li da si trazila nesto?? Da li si mu ti uopste verovala??

3. PRVI PUT!!! do koliko ces puta da oprastas i brojis???? Za 10 godina ces staviti post: 28-mi put je bili manje bolno od 25-og, ali ipak gore od 12-og!!!

4. Ne moze on da bude kriv za tvoje postupke prema drugima: ti svojim stavovima i savescu odgovaras za svoje postupke, isto kao sto i on SAM odgovara za svoje, i niko drugi ne moze za to da bude kriv. Najlakse je reci da je "od sada" on kriv za tvoje ponasanje prema drugima, i samim tim odbaciti svaku odgovornost za buduce postupke. Pa u tome i jeste sustina ljudskog bica (razlika izmedju razumnih i nerazumnih bica), da razmisli o svojim postupcima i da se ponasa kako mu savest i razum nalazu.

5. ONA je samo dobila sta je htela. Za to se borila, isto kao i ti, borila se za ono do cega joj je stalo. I ne moze ona da bude kriva sto je ON bio sa njom. On je ODLUCIO da bude sa njom, nije ga ona vezala lancima, bacila u tamnicu i mucila dok ne pristane da bude sa njom.

Imam drugaricu koja ima rezone vrlo slicne tvojima, i ja imam utisak da ona ostaje u losoj vezi da bi imala alibi za patnju. Kao da voli da bude "jadna, prevarena, ocajna, nasamarena, naivna ..." a svako IMA izbor da od svog zivota napravi najbolje. Cini mi se da ima necega mazohistickog u tvojim postupcima. Svo vreme pricas o tome sta si ti ulozila u tu vezu, da nije bilo tebe ne bi bilo ni njega ni vase veze, ni bilo cega. Znaci, ti si stvorila model ponasanje, onog trenutka kada si pristala na prevaru time sto si preko toga presla i ostala sa njim. Tim postupkom kao da si mu rekla: "znas, to mi malo smeta, ali nema veze!!!" Zasto mislis da ce se ikada ista promeniti u njegovom ponasanju?

Ufff, sad vidim da sam se raspisala, a u stvari sam htela da kazem samo jedno: sama odlucujes o svojoj sreci, i samo TI, a ne ON ces biti odgovorna za svoju srecu bez obzira da li ostanes sa njim, ili resis da odes. I nikada, ali NIKADA ne moze neko drugi da bude odgovoran za tvoj zivot, jer izbor ostajanja sa nekim ili odlaska, je ipak samo i iskljucivo na tebi!!
Sad vidim da imas tek 24 godine!!! Ne dozvoli da ceo zivot protracis na one koji ne zasluzuju ni jedan minut tvog vremena!!
SRECNO!!!

Nije vredan ni jedne tvoje suze , ni jedne tvoje lepe reci .... Nemoj , nemoj molim te da mu se vratis . Ne treba ti to , ne treba ti neko ko je jedino sposoban da te povredi . Veruj mi ( iskusila sam ) bolje sada , nego za godinu , dve ... u stvari , bolje sada nego i za jedan jedini minut ... Bolje ce ti biti bez njega . Ja sam za jednim takvim emocionalno ugrozenim idiotom patila , i pustala ga da se vrati kod mene kada nije imao drugde ... Eh a onda je puklo i rekla sam bicu jaka ( bilo je par dana pred novu godinu ) ... Sada je sve ok , ponovo sam sposobna da volim , da zivim normalan zivot .
Trudi se da shvatis da ima mnogo vrednijih lhudi od njega koje znas , ili koje ces tek upoznati ... On te NE ZASLUZUJE...
Veruj mi...

storm cloud:
Mackice, dodje mi da vristim dok citam sve ovo, hteo sam da se drzim podalje od ove teme, da mi moji demoni ne isplivaju opet na povrsinu, ali ne mogu !

Ajde da i ja pojedem g. i da se javim. Znam da me niko ništa nije pitao.

Već naslov tvog posta kaže šta je tebi teško. Uzela si loš materijal i rešila da napraviš nešto. Ali - ne ispade ništa ! I sad ti je žao vremena, energije i ljubavi koje si uložila tj. utrošila. To je ipak deo tebe.

Šta može biti gore od toga ? Samo jedno: da uložiš još više vremena, energije i ljubavi.
Dečko te vara ? Provalila si ga već par puta do sada ? Šta će raditi kao muž, posle 10-tak godina braka ? Ti već pomalo ostarela, trudnoća ti promenila telo, kućne obaveze, svakodnevica i briga oko dece ti promenila ponašanje, a on sa 35 godina sasvim poželjen švaler ! A pohotne klinke na svakom ćošku.

tvoj naslov mi sad mi upade u oko: " Necu da ga ostavim njoj..." da li ti neces da ga ostavis NJOJ, zato sto verujes da on TEBI mnogo duguje (pa na to gledas kao na "investiciju" koja prelazi u ruke nekom drugom), ili neces da ga ostavis zbog njega samog? Ne znam da li uvidjas sustinsku razliku izmedju te dve stvari ...

storm cloud:
Milojko Vasic:
Ti već pomalo ostarela, trudnoća ti promenila telo, kućne obaveze, svakodnevica i briga oko dece ti promenila ponašanje, a on sa 35 godina sasvim poželjen švaler ! A pohotne klinke na svakom ćošku.

Milojko, je l' moralo bas ovako surovo?

Kakvu nadu onda ostavljas zenama da nece tako biti sa svakim?

BRAVO Milojko! Ja sam pokusala malo suptilnije, ali njoj treba bas ovako reci.

Queen_:
storm cloud:
Milojko Vasic:
Ti već pomalo ostarela, trudnoća ti promenila telo, kućne obaveze, svakodnevica i briga oko dece ti promenila ponašanje, a on sa 35 godina sasvim poželjen švaler ! A pohotne klinke na svakom ćošku.

Kakvu nadu onda ostavljas zenama da nece tako biti sa svakim?

BRAVO Milojko! Ja sam pokusala malo suptilnije, ali njoj treba bas ovako reci.
ma Milojko to nije napisao zbog nje, covek je izneo LICNO iskustvo , jel da , MIlojko :wink:

storm cloud:

Mora surovo. Mislim, na rečima. Kako drugačije da dopre do mozga ?

Mi ovde ne pričamo o braku, gde su čovek i žena povezani i pred Bogom i pred ljudima, i pred zakonom. I zbog imovine i zbog dece, i zbog koječega ... Ovo su bre dečko i devojka ! A on je zayebava kad i kako 'oće. A ona pati, plače i povraća od muke.

(Sve me ovo podseća na onaj post: dečko me išamarao, da li da mu oprostim ? )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back