Neću da ga ostavim njoj...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
JecaJL:
Citam sve ovo i ne mogu da verujem!!! Samo cu da te citiram za pocetak:
1. On, neozbiljan, lud, samo provod, devojke, ludilo... Pa, tuče, pa alkohol, pa droga...
2. Jutros sam slučajno pročitala poruku na njegovom telefonu...
3. Prvi put je bilo isto ovako bolno....zatekla sa drugom u krevetu...
4. ... da ja više nikada neću biti tako dobra, da ću maltretirati svakog budućeg momka kao on mene, i da će njegova duša odgovarati za to jednog dana, jer me on uništio, nisam ja ništa kriva...
5. A, ona, kučketina, sve je znala, i kako je samo mogla ...

Znam da me mnogi nece podrzati i da ce prvi komentari biti tipa: "Nemas pojma, nikad nisi bila u toj situaciji i sl." i donekle ce biti u pravu, jer nisam bila u toj (a ni slicnoj situaciji) ali govorim iz cistog uverenja da svako odgovara za svoje psotupke i da svako SAM, SVOJIM ponasanjem i SVOJIM postupicma odredjuje sebi "sudbinu i srecu".
1. sama si ga okarakterisala vrlo jasno, i koliko se meni cini, resila da budes dobra vila, kojoj ce on biti zahvalan do kraja zivota sto ga je izvela na pravi put, i verovala da te zbog toga te nece nikada ostaviti. Pravilo broj 1: ljudi ne vole da mnogo duguju drugima!!

2. moram priznati da u "SLUCAJNO sam videla poruku od SUBOTE na njegovom telefonu" bas ne mogu lako da poverujem, jer mu sigurno ne stoji na displeju poruka od subote!!! Mislim da to govori o poverenju koje imas ili nemas u njega!?!?! Da li da si trazila nesto?? Da li si mu ti uopste verovala??

3. PRVI PUT!!! do koliko ces puta da oprastas i brojis???? Za 10 godina ces staviti post: 28-mi put je bili manje bolno od 25-og, ali ipak gore od 12-og!!!

4. Ne moze on da bude kriv za tvoje postupke prema drugima: ti svojim stavovima i savescu odgovaras za svoje postupke, isto kao sto i on SAM odgovara za svoje, i niko drugi ne moze za to da bude kriv. Najlakse je reci da je "od sada" on kriv za tvoje ponasanje prema drugima, i samim tim odbaciti svaku odgovornost za buduce postupke. Pa u tome i jeste sustina ljudskog bica (razlika izmedju razumnih i nerazumnih bica), da razmisli o svojim postupcima i da se ponasa kako mu savest i razum nalazu.

5. ONA je samo dobila sta je htela. Za to se borila, isto kao i ti, borila se za ono do cega joj je stalo. I ne moze ona da bude kriva sto je ON bio sa njom. On je ODLUCIO da bude sa njom, nije ga ona vezala lancima, bacila u tamnicu i mucila dok ne pristane da bude sa njom.

Imam drugaricu koja ima rezone vrlo slicne tvojima, i ja imam utisak da ona ostaje u losoj vezi da bi imala alibi za patnju. Kao da voli da bude "jadna, prevarena, ocajna, nasamarena, naivna ..." a svako IMA izbor da od svog zivota napravi najbolje. Cini mi se da ima necega mazohistickog u tvojim postupcima. Svo vreme pricas o tome sta si ti ulozila u tu vezu, da nije bilo tebe ne bi bilo ni njega ni vase veze, ni bilo cega. Znaci, ti si stvorila model ponasanje, onog trenutka kada si pristala na prevaru time sto si preko toga presla i ostala sa njim. Tim postupkom kao da si mu rekla: "znas, to mi malo smeta, ali nema veze!!!" Zasto mislis da ce se ikada ista promeniti u njegovom ponasanju?

Ufff, sad vidim da sam se raspisala, a u stvari sam htela da kazem samo jedno: sama odlucujes o svojoj sreci, i samo TI, a ne ON ces biti odgovorna za svoju srecu bez obzira da li ostanes sa njim, ili resis da odes. I nikada, ali NIKADA ne moze neko drugi da bude odgovoran za tvoj zivot, jer izbor ostajanja sa nekim ili odlaska, je ipak samo i iskljucivo na tebi!!
Sad vidim da imas tek 24 godine!!! Ne dozvoli da ceo zivot protracis na one koji ne zasluzuju ni jedan minut tvog vremena!!
SRECNO!!!

Prvo nisam htela da se pravdam na ovakve napade, ali sad nešto kontam... Bilo bi u ovom odgovoru istine, ali su stvari pogrešno postavljene.

1. Nikada se nisam osećala kao dobra vila, niti sam ja htela da ga menjam i popravljam. Baš zato sam ga i bila ostavila pre godinu dana. Rekla sam i razmišljala ovako: Ti si takav, ja sam ovakva, nismo jedno za drugo i do viđenja. Nisam ni tada, ni sada nešto tražila od njega, u smislu dugovanja, što ti kažeš. Nisam ga ja menjala, ni popravljala, on je to radio SAM, zato što je on hteo da ostanem pored njega, zato što je on video vrednost u meni i u našoj vezi.
2. Stvarno sam poruku slučajno videla, ja nisam imala kredita i htela sam da pošaljem poruku sa njegovog tel., što nije ništa čudno i ne dešava se prvi put.
3. Da, bio je taj prvi put, to je bilo u staroj fazi naše veze, u kojoj ja nisam htela da ostajem. Ne mogu da pišem sada sve detalje kako smo se pomirili, ja sam tada stvarno odlučila da zaboravim na to, da potpuno oprostim, a za uzvrat sam dobila najlepšu godinu dana svog života. I najveću ljubav i s moje i sa njegove strane. to je to što se zove ''druga šansa''. i bilo je sjajno sve do ovoga.

I, problem baš i jeste što naša veza NIJE bila loša! Naša veza je bila odlična!I strašno je baš zbog toga!
Nikada nisam ostajala u lošoj vezi, samo da ne bih ostala sama.
uopšte nisam rekla da sam se samo ja borila za vezu, i samo ja ulagala u nju. On je možda uložio i više od mene, jer je on taj koji se drastično promenio na bolje u poslednjih godinu dana. A, na tu promenu ga ja nisma ni terala, ni tražila, SAM je odlučio da želi porodicu sa mnom, da ne želi više da luduje i ide od jedne do druge...

Boli baš to što je tako neočekivano, što ni jednog trenutka nije izgledalo da našoj vezi bilo šta fali.

Ma jok, ne fali nista-samo sto si ga jednom zatekla kako yebe drugu, a drugi put si to malo suptilnije saznala-procitala si poruku na mobu. A on ide na zurku. A jesi li se zapitala da li je bio samo sa tobom tih godinu dana dok je trajala idila "druge sanse"? Koliko je ono puta bio sa Zoricom?
No, vec se vidi po tvom poslednjem postu sta si odlucila-krenula si da ga branis pred nama, virtuelnim savetnicima, krivo ti je sto ga napadamo. Sutra ce da pocne i "treca sansa"! NEka ti je Bog u pomoci- i tebi i vasoj buducoj deci!

Znala sam! Eto zato ne valja "surova metoda".

Sok-terapijom se to ne leci. Tako je rekao i cika neuropsihijatar kad sam onomad kod njega bila zbog slicnih problema.

Aj' probacu da objasnim - ona trazi podrsku, vi krenete ostro, ona se oseti napadnutom i treba joj zastita, a on je ta imaginarna zastita kod koje se uvek moze sakriti. Jer on je za nju ono sto je on za nju, a ne ono sto je on stvarno i sto svi drugi vide.

Evo, recimo, sad mene neko u postu "napadne" ostrim recima, osetim se ugrozeno, moje misli ce automatski da odlete ka mom bivsem (koji je isti takav smrad),traze utehu, jer naravno, "on nikad nije bio tako grub na recima", "on me jedini razume", "on me poznaje najbolje" itd.

Mackice, ubedicemo mi tebe, samo polako. Videces kako ce ti posle svanuti, pa ces ovako kao sad ja da mudrujes po forumu, iako ce te jos boleti. :D

Kazes: "Prvo nisam htela da se pravdam na ovakve napade, ali sad nešto kontam..."
Odmah zelim da ti kazem da ovo nisu bili napadi, kako si ih ti razumela!! Ni na kraj mi pameti nije da nekoga napadam.

Da li si i koliko ti, odnosno on ulagao u vasu vezu, sam zakljucila iskljucivo na osnovu tvojih reci, s obzirom da u svakom tvom komentaru pominjes koliko si ti ulozila u njega i u vasu vezu, kako si mu ti oprostila, verovala ...

Na zalost, ti ovo vidis kao napad, i ja tu ne mogu nista, ocigledno je da imamo razlicito vidjenje toga sto je on uradio, a sto ces mu ti verovatno oprostiti.

Pocela si sa taksativnim odgovorima, ali pod 3. nisi komentarisala :"do koliko ces puta da oprastas i brojis???? Za 10 godina ces staviti post: 28-mi put je bili manje bolno od 25-og, ali ipak gore od 12-og!!! " kazes da je to bilo u staroj fazi vase veze. A ovo sad je bilo u novoj fazi vase veze. A sledece ce biti u novijoj fazi vase veze. A posto su to sve razdvojene faze, onda ispada da to on samo jednom prevario (ali u svakoj fazi po jednom)
Ocigledno je da stvari vidis vrlo selektivno.
Stavke 4. i 5. i ne komentarises, posto ti se ocigledno ne svidja sta ti to govori o njemu!?!

Ako ti zaista verujes da je vasa veza:"....NIJE bila loša! Naša veza je bila odlična!" onda tu zaista nema sta da se prica. Da je njemu bila odlicna, on ne bi imao sta da radi sa drugom.
Veruj mi, na razne nacine sam izlazila iz veza, ali kad god sam pozelela da budem sa nekim drugim, to nikako nije bio znak da nam je veza odlicna, vec iskljucivo suprotno!

NA kraju cu ponoviti: "imas tek 24 godine!!! Ne dozvoli da ceo zivot protracis na one koji ne zasluzuju ni jedan minut tvog vremena!!
SRECNO!!!"

Queen_:
Ma jok, ne fali nista-samo sto si ga jednom zatekla kako yebe drugu, a drugi put si to malo suptilnije saznala-procitala si poruku na mobu. A on ide na zurku. A jesi li se zapitala da li je bio samo sa tobom tih godinu dana dok je trajala idila "druge sanse"? Koliko je ono puta bio sa Zoricom?
No, vec se vidi po tvom poslednjem postu sta si odlucila-krenula si da ga branis pred nama, virtuelnim savetnicima, krivo ti je sto ga napadamo. Sutra ce da pocne i "treca sansa"! NEka ti je Bog u pomoci- i tebi i vasoj buducoj deci!

Prvo, ne branim ja njega, nego sebe! I nije mi krivo što napadate njega, nego što napadate MENE!
Juče su svi savetovali da pričam s njim. A, zbog čega sam uopšte trebala da razgovaram, ako sam sve reči trebala unapred da osudim kao laž. jutros sam napisala kako je prošao razgovor. Ali, izgleda to niko nije ni pročitao.
I to što se svim silama trudim da budem realna i objektivna, da ne upadam ni u jednu krajnost tipa-sve-ću-mu-oprostiti-samo-da-budem-s-njim, ili drugu-laže-čim-zine; to ne znači da ga branim, trudim se da razmišljam, da ne završim sa nekom zabludom, ni onom koju bi mi on nametnuo, ni ovom drugom.
Ne mogu da verujem da sam dobila 10 pp, puna razumevanja i sa sličnim iskustvima, a različitim zaključcima, a ovde, ''u javnosti'' kao da treba da me spalite na lomači, zato što me momak možda prevario...

'Mozda?'
Ok, procitaj jos jednom moj post.
Niko te ne napada, svi su kivni na njega ne na tebe. Ali isto tako nikom nije jasno kako je moguce da te je taj neko vec prevario, pa opet uradio isto a ti jos razmisljas sta ti je ciniti.
I ja sam ti savetovala da pricas sa njim, doduse do tada nisam ni znala da te je doticni vec jednom prevario i da si ti to svojim ocima videla. Ali svako zasluzuje drugu sansu i totalno je ok sto si mu je dala. Ali da li zasluzuje i trecu?

svako javno iznosenje problema, bilo koje vrste, dovesce do polarizacije misljenja. jedni ce zeleti da te spale, drugi ce te sa razumevanjem posavetovati. indiferentni nece odreagovati.
to je rizik koji preuzimas sama. dobro i zlo su uvek na vagi, pa ko pretegne.

Nina2:
'Mozda?'
Ok, procitaj jos jednom moj post.
Niko te ne napada, svi su kivni na njega ne na tebe. Ali isto tako nikom nije jasno kako je moguce da te je taj neko vec prevario, pa opet uradio isto a ti jos razmisljas sta ti je ciniti.
I ja sam ti savetovala da pricas sa njim, doduse do tada nisam ni znala da te je doticni vec jednom prevario i da si ti to svojim ocima videla. Ali svako zasluzuje drugu sansu i totalno je ok sto si mu je dala. Ali da li zasluzuje i trecu?

Naravno da ne zaslužuje treću...
Samo, posle tog razgovora, koji ste svi preporučivali, ja više nisam sigurna ni da li me je prevario.
Pokušajte da se postavite u moju situaciju... Mogu da verujem i u jedno, i u drugo... Dokaz koji imam? Jedna poruka u kojoj piše-''Hoćeš li da se vidimo danas, ako možeš?''
A na drugoj strani-njegovo ubeđivanje...
Da tražim dokaze za i protiv? Kako? A, kako da odlučim bilo šta, ako nisam sigurna ni u šta?

Jel ti sebe, mackice, slusas, odnosno citas sta pises? Kazes "Dokaz koji imam? Jedna poruka u kojoj piše-''Hoćeš li da se vidimo danas, ako možeš?''
A na drugoj strani-njegovo ubeđivanje...

KOje ubedjivanje? Da su se videli samo jednom dva tri, cetiri puta?-ovo su tvoje reci. Isto tako su tvoje reci da on vise i ne radi u toj firmi-sto bi se onda vidjao sa njom?
Niko ovde ne napada tebe-samo pokusavamo da ti ukazemo na cinjenicu da te decko apsolutno ne zasluzuje i da ne treba da popustis pod njegovim pritiscima i ubedjivanjima, jer on sigurno zna koji 'taster" kod tebe pali i vratice te opet sebi-do sledece prevare. Najogre od svega je sto ste vi pred brakom-zbog toga je meni najzalije jer znam kako ces proci u braku, gore nego sad-jer tada ce on imati u glavi kako si "njegova" i moze da ti radi sta hoce-oprostila si mu toliko puta, pa ces i ovaj, jer, BOze moj, u braku ste, u braku se stvari oprastaju. Tako je prosla moja sestra i jos se nije opametila-pametna je jedino toliko sto za sada (dok se on "ne smiri") ne zeli decu.

Sad si se vratila na teoriju: nije on nista uradio. Mozda i nije, ali ti si stvari postavila kao da si 100% sigurna u prevaru (pretpostavimo da si imala argumenata za to)...
... u jednom postu pomenula da si htela da trazis od njega da ti sve to ponovi pred njom, ali ipak nisi. Zasto? Bojala si se da ce pristati i da ces shvatiti da nije bilo nista, i da si dramila bez veze, ili si se bojala suprotnog odgovora?? Ili iz nekog drugog razloga?

Cekaj, da znas SIGURNO da te je prevario sa tom Zoricom, da li bi ga onda zauvek ostavila?

Jooooj!

Da li treba forumasi(ce) da se organizuju i da krenu u akciju pribavljanja dokaza?

Moras sama da se izvuces!

Zahtevaj dokaze!

Ako tvrdi da te nije prevario neka ti onda to dokaze. Kako zna i ume. Res non verba!

Pa zato i rekoh da procitas moj post. Jer sam bas upravo i napisala da ces mu se sigurno vratiti. Bol je tesko istrpeti. Lakse je lagati sebe i ubedjivati se da mozda nije on kriv vec ti jer si ga eto optuzila bez dokaza ovaj put. Ma da, mozda nije bilo nista..ma naravno,frka bezveze, pa zaboga bilo ti je lepo sa njim, nemoguce da on to ne dozivljava kao ti.
Upravo zato ti i zelim svu srecu ovog sveta.
Kao sto sam vec jednom rekla, ljudi se ipak najbolje uce na sopstvenim greskama. Tako ces i ti kad se nakon par godina opet suocis sa istom situacijom, ili jos gore, ako ti on okrene ledja zbog neke druge. Verujem da ces sebi tada reci sto nisi poslusala nijednu od nas koje su te 'napadale' nego mu pruzila tu satisfakciju da te zezne. Pitam se samo kako bi on odreagova da je tebe zatekao u krevetu a onda jos nakon toga ukapirao da se vidjas sa likom/kolegom njemu iza ledja. Mislis da bi ti dao te dve sanse? Mislis da bi mogla da ga ubedis da je samo puki izlazak u pitanju, da ga nisi prevarila? Zasto si onda izlazila sa njim da on nezna nista o tome?
Nista, mislim da si ti u stvari samo htela da podelis tugu tu malo sa nama, bez zelje za savetom.
Stvarno ti ne zavidim.
Srecno.

Ovo sam zaboravila. Mackice, ovo si TI napisala.
"Ja vise nisam sigurna da li me je prevario".
A u postu na prethodnoj strani gde opisujes dogadjaj sukobljavanja sa njim kazes "pitala sam ZAŠTO, on je rekao ne zna, možda da se dokaže još koji put, da mu naraste sujeta još malo"

Zasto lazes sebe?

alo ljudi....jel sam jedino ja primetila da je covek narkoman il to vama nije bitno...ili su oboje???
i ti planiras decu s njim?
ili se varam...
kazes da je dosao ko zna na cemu kod tebe....
jeeee...
ok. moderni ste, mladi, sve je zezanje, al tek kad se toga okanete i kad to ostane daleeeeko iza vas planirajte svadbu i porodicu.
ako to uopste ima smisla...
mislim , dajte ljudi stvarno ...obratite paznju...[/b]

denylop:
alo ljudi....jel sam jedino ja primetila da je covek narkoman il to vama nije bitno...ili su oboje???
ili se varam...
jeeee...
ok. moderni ste, mladi, sve je zezanje, al tek kad se toga okanete i kad to ostane daleeeeko iza vas planirajte svadbu i porodicu.
Napokon da neko i to primeti!! To sam ja citirala u svom prvom "obracanju javnosti" ali niko od prisutnih, a ni citirana, nisu to prometili niti komentarisali!!

citam sve ovo i prosto ne mogu da verujem!
ovde su mnogi forumasi izneli sasvim realna razmisljanja i savete, a ti si mackice toliko zbunjena da cas jedno tvrdis, cas drugo sto je samo dokaz koliko si zaglibila u probleme.
pamet u glavu bre! ko jednom prevari, opet ce! il' se navikni na to il' ga se resi, nema tu "zlatne" sredine. svi vidimo koliko ti je tesko ali moras da budes jaka i doneses odluku koja nece nositi posledice posle nekoliko godina. brak nije sala i verujem da svaki kvalitetan brak moze da opstane ako postoji razumevanje i tolerancija izmedju supruznika. ruku na srce, vi to izgleda ni sad nemate ako je suditi po svemu onome sto si napisala.

jedini savet koji bih ti ja dala je da ga ostavis, sredis se, posvetis se karijeri ili bilo cemu sto ce biti korisno za tebe i sto ce ti pomoci da se vratis u normalno stanje. ja licno sa takvom osobom (i pored svega sta smo prosli) ne bih ostala ni 2 minute. mozda ti neko od gore pokusava reci tim SMS porukama na koje naleces i mnogim drugim stvarima da ga zaboravis.

JecaJL:
denylop:
ili se varam...
jeeee...
Napokon da neko i to primeti!! To sam ja citirala u svom prvom "obracanju javnosti" ali niko od prisutnih, a ni citirana, nisu to prometili niti komentarisali!!

Ma ko nije primetio, samo doticna je rekla da se lik kao 'izlecio' A evo, bilo je dovoljno samo ovo malo 'izbacivanje iz koloseka' pa da se pateticar pojavi nadrogiran.

Mackice, citajuci sve tvoje postove dolazim do zakljucka da se sve svodi na jedno: Necu da ga ostavim njoj pa makar upropastila sebi zivot.

A ja bih rekla da ti je sam Bog poslao tu Zoricu ne bi li ti jos jednom otvorio oci pre nego sto se udas za njega.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back