mackica ns
Poznat
- Poruka
- 7.784
JecaJL:Citam sve ovo i ne mogu da verujem!!! Samo cu da te citiram za pocetak:
1. On, neozbiljan, lud, samo provod, devojke, ludilo... Pa, tuče, pa alkohol, pa droga...
2. Jutros sam slučajno pročitala poruku na njegovom telefonu...
3. Prvi put je bilo isto ovako bolno....zatekla sa drugom u krevetu...
4. ... da ja više nikada neću biti tako dobra, da ću maltretirati svakog budućeg momka kao on mene, i da će njegova duša odgovarati za to jednog dana, jer me on uništio, nisam ja ništa kriva...
5. A, ona, kučketina, sve je znala, i kako je samo mogla ...
Znam da me mnogi nece podrzati i da ce prvi komentari biti tipa: "Nemas pojma, nikad nisi bila u toj situaciji i sl." i donekle ce biti u pravu, jer nisam bila u toj (a ni slicnoj situaciji) ali govorim iz cistog uverenja da svako odgovara za svoje psotupke i da svako SAM, SVOJIM ponasanjem i SVOJIM postupicma odredjuje sebi "sudbinu i srecu".
1. sama si ga okarakterisala vrlo jasno, i koliko se meni cini, resila da budes dobra vila, kojoj ce on biti zahvalan do kraja zivota sto ga je izvela na pravi put, i verovala da te zbog toga te nece nikada ostaviti. Pravilo broj 1: ljudi ne vole da mnogo duguju drugima!!
2. moram priznati da u "SLUCAJNO sam videla poruku od SUBOTE na njegovom telefonu" bas ne mogu lako da poverujem, jer mu sigurno ne stoji na displeju poruka od subote!!! Mislim da to govori o poverenju koje imas ili nemas u njega!?!?! Da li da si trazila nesto?? Da li si mu ti uopste verovala??
3. PRVI PUT!!! do koliko ces puta da oprastas i brojis???? Za 10 godina ces staviti post: 28-mi put je bili manje bolno od 25-og, ali ipak gore od 12-og!!!
4. Ne moze on da bude kriv za tvoje postupke prema drugima: ti svojim stavovima i savescu odgovaras za svoje postupke, isto kao sto i on SAM odgovara za svoje, i niko drugi ne moze za to da bude kriv. Najlakse je reci da je "od sada" on kriv za tvoje ponasanje prema drugima, i samim tim odbaciti svaku odgovornost za buduce postupke. Pa u tome i jeste sustina ljudskog bica (razlika izmedju razumnih i nerazumnih bica), da razmisli o svojim postupcima i da se ponasa kako mu savest i razum nalazu.
5. ONA je samo dobila sta je htela. Za to se borila, isto kao i ti, borila se za ono do cega joj je stalo. I ne moze ona da bude kriva sto je ON bio sa njom. On je ODLUCIO da bude sa njom, nije ga ona vezala lancima, bacila u tamnicu i mucila dok ne pristane da bude sa njom.
Imam drugaricu koja ima rezone vrlo slicne tvojima, i ja imam utisak da ona ostaje u losoj vezi da bi imala alibi za patnju. Kao da voli da bude "jadna, prevarena, ocajna, nasamarena, naivna ..." a svako IMA izbor da od svog zivota napravi najbolje. Cini mi se da ima necega mazohistickog u tvojim postupcima. Svo vreme pricas o tome sta si ti ulozila u tu vezu, da nije bilo tebe ne bi bilo ni njega ni vase veze, ni bilo cega. Znaci, ti si stvorila model ponasanje, onog trenutka kada si pristala na prevaru time sto si preko toga presla i ostala sa njim. Tim postupkom kao da si mu rekla: "znas, to mi malo smeta, ali nema veze!!!" Zasto mislis da ce se ikada ista promeniti u njegovom ponasanju?
Ufff, sad vidim da sam se raspisala, a u stvari sam htela da kazem samo jedno: sama odlucujes o svojoj sreci, i samo TI, a ne ON ces biti odgovorna za svoju srecu bez obzira da li ostanes sa njim, ili resis da odes. I nikada, ali NIKADA ne moze neko drugi da bude odgovoran za tvoj zivot, jer izbor ostajanja sa nekim ili odlaska, je ipak samo i iskljucivo na tebi!!
Sad vidim da imas tek 24 godine!!! Ne dozvoli da ceo zivot protracis na one koji ne zasluzuju ni jedan minut tvog vremena!!
SRECNO!!!
Prvo nisam htela da se pravdam na ovakve napade, ali sad nešto kontam... Bilo bi u ovom odgovoru istine, ali su stvari pogrešno postavljene.
1. Nikada se nisam osećala kao dobra vila, niti sam ja htela da ga menjam i popravljam. Baš zato sam ga i bila ostavila pre godinu dana. Rekla sam i razmišljala ovako: Ti si takav, ja sam ovakva, nismo jedno za drugo i do viđenja. Nisam ni tada, ni sada nešto tražila od njega, u smislu dugovanja, što ti kažeš. Nisam ga ja menjala, ni popravljala, on je to radio SAM, zato što je on hteo da ostanem pored njega, zato što je on video vrednost u meni i u našoj vezi.
2. Stvarno sam poruku slučajno videla, ja nisam imala kredita i htela sam da pošaljem poruku sa njegovog tel., što nije ništa čudno i ne dešava se prvi put.
3. Da, bio je taj prvi put, to je bilo u staroj fazi naše veze, u kojoj ja nisam htela da ostajem. Ne mogu da pišem sada sve detalje kako smo se pomirili, ja sam tada stvarno odlučila da zaboravim na to, da potpuno oprostim, a za uzvrat sam dobila najlepšu godinu dana svog života. I najveću ljubav i s moje i sa njegove strane. to je to što se zove ''druga šansa''. i bilo je sjajno sve do ovoga.
I, problem baš i jeste što naša veza NIJE bila loša! Naša veza je bila odlična!I strašno je baš zbog toga!
Nikada nisam ostajala u lošoj vezi, samo da ne bih ostala sama.
uopšte nisam rekla da sam se samo ja borila za vezu, i samo ja ulagala u nju. On je možda uložio i više od mene, jer je on taj koji se drastično promenio na bolje u poslednjih godinu dana. A, na tu promenu ga ja nisma ni terala, ni tražila, SAM je odlučio da želi porodicu sa mnom, da ne želi više da luduje i ide od jedne do druge...
Boli baš to što je tako neočekivano, što ni jednog trenutka nije izgledalo da našoj vezi bilo šta fali.