Ne dao Bog nikome

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
cuo sam dosta puta ovu recenicu
to znaci da je neko u bas teskom stanju da mu je mucna i pomisao da jos neko bi to mogao da prezivi
i sto mu je Bog uopste to dao pa mora da kaze da to vise nikom ne daje
ali koristi se nekad i kao recenica nekog neutralnog posmatraca sa strane
sto li on koristi tu recenicu,on je po svemu udeci u toj situaciji taj niko tj.zeli da se osigura kroz tu recenicu
da li Bog moze uslisiti ovakvu vrstu zahteva

to znaci da je neko u bas teskom stanju da mu je mucna i pomisao da jos neko bi to mogao da prezivi
sto li on koristi tu recenicu,on je po svemu udeci u toj situaciji taj niko tj.zeli da se osigura kroz tu recenicu

Био сам милион пута у таквим ситуацијама као верник. Ниједну једину молитву ми није услишио. Све се решило медицинским путем дакле отишао сам код чика доце. Молио сам га да ми не умру пријатељи или родбина од канцера и да излечи у тешким ситуацијама и наравно није. Најбољи доказ да Бог не постоји и да молитва није ни за к. Само заваравање.

Био сам милион пута у таквим ситуацијама као верник. Ниједну једину молитву ми није услишио. Све се решило медицинским путем дакле отишао сам код чика доце. Молио сам га да ми не умру пријатељи или родбина од канцера и да излечи у тешким ситуацијама и наравно није. Најбољи доказ да Бог не постоји и да молитва није ни за к. Само заваравање.

pa treba da naucis kakve molitve Bog uslisava.

to je samo u opsinom smislu, neko izrazava tesko stanje koje ne bi pozeleo nikome...

- - - - - - - - - -

Користио сам православне и неке из Библије.

pa eto mozda si bio u pogresnoj religiji

- - - - - - - - - -

meni Bog uslisava molitve

Otče naš, Iže jesi na nebesjeh! Da svjatitsja imja Tvoje, da priidet Carstvije Tvoje, da budet volja Tvoja, jako na nebesi i na zemlji. Hljeb naš nasušnij dažd nam dnes; i ostavi nam dolgi našja, jakože i mi ostavljajem dolžnikom našim; i ne vovedi nas vo iskušenije; no izbavi nas ot lukavago.
Nema šanse-kad skonta da si Serb-đaba se moliš...:rotf:

to je samo u opsinom smislu, neko izrazava tesko stanje koje ne bi pozeleo nikome...

- - - - - - - - - -

pa eto mozda si bio u pogresnoj religiji

- - - - - - - - - -

meni Bog uslisava molitve

Да ли ти је икада спасао неку драгу особу која је умирала од канцера, што си му се молила за њу?

Да ли ти је икада спасао неку драгу особу која је умирала од канцера, што си му се молила за њу?

Nisam imala taj slucaj...

Ali trebas znati da Bog ne obecava nama preko Biblije da ce nas sad spasavati na taj nacin na koji ti ocekujes...i od svega...
Nekad i cini cuda ali mi to ne primecujemo...
i ne znamo kolko puta nam je zivot bio u opasnosti...
Svaki dan sto si ziv je cudo.
On odrzava nas u zivotu svojim duhom.

Bog nam nudi spasenje i vecni zivot u novom svetu...

A za to treba da ga dobro upoznamo i da mu sluzimo na nacin na koji on nalaze...
a ne kako mi hocemo...
Dakle VERA zasnovana na tacnom spoznanju Boga

Bog danas i cini cuda za svoje sluge cak i za one koji ga ne poznaju...
ali ne obecava apsolutnu zastiti niti obavezu da to cini...

Dok smo nesavrseni umiracemo i oboljevacemo, neko pre, neko kasnije...

Zato je Bog JHVH Dao svog Sina Isusa Hrista kao zrtvu za otkup naseg nasledjenog greha ili nesavrsenosti.

Na temelju toga mozemo imati spasenje i vecni zivot.

Bozja namera je i da ljudi zive kao savrsena bica vecno na Zemlji.

samo mali broj ljudi je vaskrsao na nebo kod Boga i Hrista i oni cine Bozju vladavinu na nebu...

a i na Zemlji ce biti uspostavljena nakon Armagedona.

Poslednja izmena:
Otče naš, Iže jesi na nebesjeh! Da svjatitsja imja Tvoje, da priidet Carstvije Tvoje, da budet volja Tvoja, jako na nebesi i na zemlji. Hljeb naš nasušnij dažd nam dnes; i ostavi nam dolgi našja, jakože i mi ostavljajem dolžnikom našim; i ne vovedi nas vo iskušenije; no izbavi nas ot lukavago.
Nema šanse-kad skonta da si Serb-đaba se moliš...:rotf:

:D

Kako , bre , Dragoljube :

Nema šanse-kad skonta da si Serb-đaba se moliš

Nabroj nam koliko raznih naroda Ti je poznato da su u svojoj istoriji bili napadani na sopstvenoj teritoriji i to od najvecih vojnih sila tog vremena , a da su ih sve ispratili i "videli im ledja " , a oni ostali na sopstvenoj teritoriji i to cak i vracali nazad one koje su bivale "privremeno okupirane" ?
Koliko naroda je u svojoj istoriji bivalo proterivano i proterano sa svog ognjista i cak im i vladari dozivljavali sudbinu koju su doziveli , a da se i taj narod i njegova drzava zadrzala "svoj na svome" ?
A za razliku od Srba , bivalo je naroda i mnogobrojnijeg i bogatijeg i ucenijeg i naroda koji je znao da broji i svoje , ali i tudje novce , cak i bolje od vlasnika tih novacaa ...!
Samo sto , sad trenutno , "nesto ne mogu da se setim imena tih , nekih naroda" ...

Ah , daa...!

Mi Pravoslavni se upravo tako molimo kad izgovaramo "Molitvu Gospodnju" :

" ...da bude Volja Tvoje..." , a ne kao sto neki misle kao sto govore " ...da bude volja moja..." ...;)

I nismo u prethodnih , recimo , oko 2.000 godina izgovarali nesto poput ovoga :
"...Dogodine u Srbiji ...
Dogodine u Srbiji...
Dogodine u Srbiji ..."...

Vec smo tu , u Srbiji i mi , ali i nasi :

13147365_571428759683852_3762139632057449506_o.jpg

Jerbo , Dragoljube , kako ono govorase Bata Zivojinovic :

"Tak`i smo Ti mi , Srbi" ...

"Zivi , klani , ne doklani ; zivi soljeni , ne dosoljeni..."...

:bye:

Nikad culi , a ni videli ni Nicea , ni Zaratrustu , ni Lajbnica , ni Hegela , ali se molimo i kolena preklapamo pred Onim Sa Krsta i Krsnog Raspeca i eto jos nas ima koji se i Krstimo sa Tri Prsta u Ime Oca i Sina i Svetoga Duha . Amin .
Ne iz Inata.
Ne iz Straha .
Ne iz Interesa ...
Vec iz Vere , Nade i Ljubavi u Sina Bozijeg i u Oca i u Duha Svetoga i njihovog covekoljublja .

A , opet da ti kazem , Dragoljube , ne dao Bog nikome da prodje i da prolazi kroz sta su prolazili i prolaze Srbi , jer oni nisu Srbi , da bi prosli sve ovo i ovako kako sam prethodno naveo .

Poslednja izmena:
Nisu Srbi naselili Balkan,već osvojili...
Bizant i Blgaria su bili tu...
Iz kijevske oblasti,odakle su svi Slavijani...
Od tamo su ti kurajberi i beli orlovi- Podnjeprovljee i Svarog ,a ne ova vera s Bliskog istoka,vera obrezanja i krvavih žrtvi...
Vera u prirodne bogove s razumevanjem...
Od tamo si gosn Baki,a to sluganstvo i podložnost vam ne priliče o stoje vam ko piletu sisa...Zato u vašu reč niko ne veruje...

...Zato u vašu reč niko ne veruje...

:)

Ako je ovo ono sto Dragoljub vole da pomene negdi "ad homine" , to nas ne obadaje , a ako je "an general" , e , to je vec Vas licni stav koji nas ic ne obavezuje ...
Ako ne vredjamo dostojanstvo , ime , lik i delo "Ponosnih Nosioca smisla" i naravno , "Njihovih Pratilaca , Satelita , Stalagmita , Stalaktita ...ecc..." ...? :think:

:)

Ako je ovo ono sto Dragoljub vole da pomene negdi "ad homine" , to nas ne obadaje , a ako je "an general" , e , to je vec Vas licni stav koji nas ic ne obavezuje ...
Ako ne vredjamo dostojanstvo , ime , lik i delo "Ponosnih Nosioca smisla" i naravno , "Njihovih Pratilaca , Satelita , Stalagmita , Stalaktita ...ecc..." ...? :think:
Ja ni opšte stavove (ad generali) ne iznosim u ozbiljnim raspravama bez solidne argumentacije...Poznaju me po tom...:D
I još bolje-ta argumentacija je racionalna i zasnovana na prihvaćenim,verifikovanim naučnim postulatima...
Antropološki proučene religije na evropskom tlu su jedno,a religijski stavovi nešto sasvim drugo...Ovde sam izneo antropološke zaključke...
Dakle,normalno je da emocije ne moraju biti u skladu s racionalnim,naučnim saznanjima...:rtfm::lol:

Back