Navijači u Srbiji

Пандури, по том фамозном закону о навијачима, немају право да буду на трибини. Могу да уђу само ако треба да се спрече/прекину инциденти. Овај инцидент је изазвао пандур.:!: И то у цивили и наоружан.:!::!::!::?: Зашто не објасне шта је он то радио на Северу? :?::?::?:
Није први пут да пандури крше закон, а о томе ни речи.:confused:

Otkud panduru pravo da unese pištolj?
Pa jes' i to što kažeš, otkud njima pravo da me propituju kako vozim. Imate neku baklju viška, da imam sledeći put kad me saobraćajac uhvati u radaru, p. li mu m.!
to bi svaki savestan gradjanin trebao daima pri sebi u ovoj policijskoj drzavi :lol: hebote juce idem vozom na tekmu u Beograd (ne ovu iz price doduse) i dva kera ulaze u vagon i legitimisu ljude ,preturaju im po tasnama ,nekom chici su cak nagledali i neke privatne papire a u vozu sve sirotinja i studenti mamicu im pandursku dok im se krimosi i dileri setaju slobodno, a shef im je osudjeni delikvent.:evil:

Policajac ima prava da snima izgrednike, naoružanje je njegovo pravo i obaveza koje mu garantuje zakon i država Srbija, na zahtev "stoj policija", sve aktivnosti moraju prestati i omogućiti pristup licu mesta, pa i privesti izgrednika....
da sam ja bio u toj situaciji, pucao bih najagresivnijem u čelo, da vidim koji junak bi bio drugi
sa stokom se drugačije ne može

kad mi neko kaže navijač prva asocijacija mi je pijani, bučni, agresivni, dizelaš.... mora da sam se nešto istripovala :roll:

..јеси сестро латка гадно си се истриповала,...а да има таквих ИМА:?

Сва је срећа да се није догодило ништа трагично.Када сам видео оног како млатара пиштољем,у тренутку сам помислио да ће пуцати у масу....

цитат Фабрицио

Policajac ima prava da snima izgrednike, naoružanje je njegovo pravo i obaveza koje mu garantuje zakon i država Srbija, na zahtev "stoj policija", sve aktivnosti moraju prestati i omogućiti pristup licu mesta, pa i privesti izgrednika....
da sam ja bio u toj situaciji, pucao bih najagresivnijem u čelo, da vidim koji junak bi bio drugi

Хе, хе,...слатко сам се насмејао овој тужној теми..:lol:.па ти човече ниси нормалан...

NO KOMENT

Policajac pucao u leđa mladiću

BEOGRAD - Radnik Uprave za obezbeđenje MUP Srbije Aleksandar Trajković (23), koji nije bio na dužnosti, preksinoć je oko 22.30 sati u Rakovici, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ranio dvadesetjednogodišnjeg Bojana Matića.
Kako „Blic“ saznaje, Trajković je istražnom sudiji, tužiocu i kolegama ispričao da je on u Ulici Starca Milije stajao na stanici i čekao autobus. Posle izvesnog vremena, naišao je mladić u automobilu „fijat“. Pitao je da li hoće da ga poveze do Vidikovca i Trajković je ušao u „fijat“. Policajac tvrdi da je mladić, dok su se vozili, izvadio pištolj i rekao mu da ga uzme i baci kroz prozor. Trajković je to odbio, pa je Matić sam bacio pištolj koji je pao u žbun u Ulici patrijarha Dimitrija kod broja 58.
Tada mu se Trajković predstavio i pokazao službenu legitimaciju. Matić je zaustavio vozilo, istrčao i počeo da beži niz Ulicu pilota Ratka Jovanovića ka parku. Policajac je krenuo za njim, pozivajući ga da se preda. Pošto ovaj nije stao, Trajković kaže da je kao upozorenje ispalio dva hica u vazduh. Kada se mladić ni tada nije zaustavio, Trajković je pucao i pogodio ga u leđa.
Međutim, M.T. (19), poznanik ranjenog Matića koji se s njim slučajno sreo u parku, kaže za „Blic“ da je policajac ispalio dva okvira municije iz čista mira.
- Stajao sam sa nekoliko prijatelja u parku i prvo nam je prišao Bojan. Odmah za njim došao je jedan mršavi mladić i uperio lampu i pištolj u nas. Rekao je: „Stoj, policija!“. Svi smo digli ruke u vazduh. Bojan mu je rekao: „Hoćeš da pucaš?!“. Posle tih reči policajac je ispalio nekoliko hitaca u vazduh. Bilo je još ljudi u parku, a među njima i dece. Svi su počeli da viču: „Nemoj da pucaš“. Onda nam je pucao u noge i mi smo se razbežali - priča M.T.
On navodi da se policajac zatim udalji nekoliko koraka kako bi stavio novi okvir u pištolj.
- Počeo je da puca u našem pravcu. Nisam video kada je Bojan pogođen, ali sam čuo krik. Okrenuo sam se i video kako je pao. Policajac mu je prišao i uperio pištolj u glavu. Sve se to odigralo pred oko 20 ljudi. Videli smo svi da je bio kao drogiran. Sve ovo sam ispričao policiji - kaže prijatelj ranjenog Matića.
On navodi da je ranjeni mladić sportista i da niko od njih nije kriminalac. Posle ranjavanja Matića, Trajković je, kako tvrdi, pozvao kolege.

Није да подржавам хулиганизам на утакмицама, ал ми се све чини да је инцидент изазвала полиција. Па треба скренути пажњу народу са косова, монопола , или ко зна чега другог.
бај д веј знали неко шта се догодило са смрдљивим жандармом који је пре пар година ранио гуменим метком војног гимназијалца ( случајно вероватно) . Јели кажњен на било који начин или је добио стимуланс за успешан обрачун са Војском Србије.

Сва је срећа да се није догодило ништа трагично.Када сам видео оног како млатара пиштољем,у тренутку сам помислио да ће пуцати у масу....

цитат Фабрицио

Ja prema navijačima nemam nikakve simpatije. Ne razumem tu psihologiju, "izduvavanje" navijanjem - do te mere da se drugi osakati, ubije ...

Ne volim ni bahato a i nevaspitano ponašanje policajaca. Ali ako treba da biram između ovih - za policiju sam. Ovo s metkom u čelo je verovatno rečeno u žaru i preterano je, ali jesam za rigorozne mere prema izgrednicima, pogotovu kad su "hrabri" u gomili.

Koji je to profil ljudi koji ode na utakmicu da navija s očekivanjem da se na kraju pobije sa protivnicima ? Da zapali nečiji automobil, razbije izlog ...

Zla policija upala na susret filatelista i upalila ventilator:roll:
pa najgori soj likova se sakuplja na tim tribinama
što lepo ne sede mirno i ne gledaju fudbal, niti bi morali "trpeti" policajce u civilu, niti bi na stadionima bila brigada žandarmerije...

Tacno je da na tribini nisu bas svi kultura i elita ,al je isto tako cinjenica da su panduri mnogo gora stoka nego navijaci ,oni su jos nizi od najnizeg soja ljudi ,pa po broju ucinjenih krivicnih dela u Srbiji i to onih najtezih(ubistva,iznude,podvodjenje,dilovanje droge) navijaci mas kolika stoka bili su zlato i mala deca za "cuvare reda i zakona" :roll:

БИЛА

П.С.

цитат Фабрицио

Nego, što polomiste svoju milu kuću, to nam ne reče...

Ja prema navijačima nemam nikakve simpatije. Ne razumem tu psihologiju, "izduvavanje" navijanjem - do te mere da se drugi osakati, ubije ...

Ne volim ni bahato a i nevaspitano ponašanje policajaca. Ali ako treba da biram između ovih - za policiju sam. Ovo s metkom u čelo je verovatno rečeno u žaru i preterano je, ali jesam za rigorozne mere prema izgrednicima, pogotovu kad su "hrabri" u gomili.

Koji je to profil ljudi koji ode na utakmicu da navija s očekivanjem da se na kraju pobije sa protivnicima ? Da zapali nečiji automobil, razbije izlog ...

Nije tu stvar izbora, sa jedne strane imaš državni organ, sa druge grupu huligana...
ja ne pamtim da sam video da je policija intervenisala na odbojkaškoj utakici, da je upala i provocirala, ali na Severu i Jugu, valjda nemaju pametnija posla pa muče aktiviste Arke i članove KUD "Poletarac"
Ovo za metak u čelo je moj stav, paliti čoveka bakljama zato što je policajac, a to istrpeti...njemu kapa dole, ja bi se sigurno drugačije "branio"

Tacno je da na tribini nisu bas svi kultura i elita ,al je isto tako cinjenica da su panduri mnogo gora stoka nego navijaci ,oni su jos nizi od najnizeg soja ljudi ,pa po broju ucinjenih krivicnih dela u Srbiji i to onih najtezih(ubistva,iznude,podvodjenje,dilovanje droge) navijaci mas kolika stoka bili su zlato i mala deca za "cuvare reda i zakona" :roll:

Pa onda nam ništa ne ostaje nego kad se najavi utakmica svi da se zablindiramo gajbi, da se proglasi policijski čas, da poobaramo kauče kao barikade po kući....Lepo sam ja rekla, ja bih vam taj fudbal zabranila. Nit' ovi na terenu umeju da igraju, niti ovi na tribinama na navijaju. I koji će vam onda?

Слажем се...ту се крије проблем... да их видимо 10 децембра на Косову и Метохији да се курче а не овде над клинцима и по утакмицама...

generalizuješ
ima stoke u policiji, ima stoke u skupštini, ima stoke u Crkvi, ima stoke na univerzitetu, ima stoke na krstarici, ali nisu svi stoka koji su na tom mestu

svaka aktivnost policije je dozvoljena, to što se nekom idiotu nije dopalo da ga video kamerom zabeleže kao izgrednika i mogućnost procesuiranja po novom zakonu o nasilju na sportskim manifestacijama nije opravdanje da napadnu službeno lice
na povik "stoj policija" dužni su da obustave sve aktivnosti i da omoguće pristup licu mesta.

Back