Научна веровања Vs Наука

Danas se smatra da za elektromagnetske valove ne treba nikakav materijalni nosilac, i da su to samo periodičke promjene određenog fizičkog stanja u prostoru. Njihov je nosilac sam prostor, u kome se te promjene zbivaju.
🤣

И даље свака квазинаучна будала пише по Википедији... Пре су се бар потписивали да им се смејемо колко ботују еугенику, а сад само пише википедија

...Ал оно "етар мора да буде чврст и еластичан ради трансмисије квантних честица које су материјално-таласног својства", 🤣 колико мораш да будеш луд или покварен да том хипотезом негираш етар, који је најфиније и најеластичније ткиво у простору...

И даље свака квазинаучна будала пише по Википедији
nemoj da si kao ovi drugi, lepo vam svima kazem da wiki serveri rade brzo kao munja, imas iznad link sr. domen 4. razred gimnazije u srbiji i isto pise, samo strana sporo ucitava, wiki strane su brze i hitre kao zmija, tako da - ne pravi se lud kao i ovi drugi.
..Ал оно "етар мора да буде чврст и еластичан ради трансмисије квантних честица које су материјално-таласног својства", 🤣 колико мораш да будеш луд или покварен да том хипотезом негираш етар, који је најфиније и најеластичније ткиво у простору...
ma kakav bre etar, odakle ti to, iz 19. veka? cak koristis recnik iz srednjeg veka, van pameti je ovo tvoje glupiranje, nego lepo daj izvor da ja procitam, pa cu na to procitano da repliciram, a ovo tvoje bulaznjenje nigde ne vodi, idi vidi sta sam te sve ispravljao na prethodnim stranicama

Poslednja izmena:
to si delimicno u pravu, jer su neki dokazi samo matematicki izvedeni, a ne mogu se potvrditi prakticnim eksperimentom, no matematika je kraljica nauka, ne mozes je osporiti, ali bitno da smo razumeli sta je tvoja ideja kada si otvorio temu, ali si izgubio kompas potom sa glupostima koje su van pameti, sve sam ti ispravljao i ovom zmaju, mada su i drugi gresili
И са математиком треба пажљиво. Никад не знаш куд могу да те одведу силне смене и разломци. Почнеш од "све ми је једнака и левица и десница" а завршиш вадећи квадратно (и друго) корење.

, прави си бозон који не постоји.
И не зна Хиксов бизон из Америке, да пуна гравитација постоји само на земљи и делимична у њеној орбити... Википедије га преварио да се тела сама привлАче, без планете земље, која је центар и носилац гравитације...

пуна гравитација постоји само на земљи и делимична у њеној орбити... Википедије га преварио да се тела сама привлАче, без планете земље, која је центар и носилац гравитације...
ludiranjem samo spustas svoju reputaciju, fizika postoji pre wikipedije, pre interneta, za gravitaciju se zna vec vekovima, a ti neces da nam kazes gde si pokupio ove budalastine sto prosipas, krijes svoj strokavi izvor, barustinu na kojoj si se napojio, kao svaki sektas

ja ti predajam fiziku sto sam naucio i pre nego je postojao internet i wiki,a ti svoje predavace krijes, jer ih se stidis

ja se nikada ne gordim, ali ja sam to naucen;
ovo ne razumem zasto kazes da "ne odstupa", ili sta je to sto gordi coveka, i zasto? ja bih se mozda i setio, ali davno sam naucen da se ne gordim, pa sam zaboravio, i zato te pitam
Па не одступа гордост никад од човека... Увек му се врзма око ума кад размишља...

Чим мало испаднеш паметан или добар према некоме, појави се мисао да владаш собом и материјом, а та мисао је дух гордости, који се крије из самозадовољног слагања да владаш нечим

Па не одступа гордост никад од човека... Увек му се врзма око ума кад размишља...

Чим мало испаднеш паметан или добар према некоме, појави се мисао да владаш собом и материјом, а та мисао је дух гордости, који се крије из самозадовољног слагања да владаш нечим
onda si ti u pravu, ima nas samo koji jesmo, i koji nisu na oprezu, bas sam se toga setio pre neki sat, samo nisam razmisljao o gordosti, vec o Bogu generalno

И са математиком треба пажљиво. Никад не знаш куд могу да те одведу силне смене и разломци. Почнеш од "све ми је једнака и левица и десница" а завршиш вадећи квадратно (и друго) корење.
Matematika je egzaktna nauka, ne može te prevariti. Brojevi ne lažu. :D

Нисам ја... То је учење св. Јована Лествичника, само парафразорам
znam tu knjigu, ali ja sam to naucio od jednog drugog coveka, andjela...pojavi se, nauci me za minut i ode
odakle dodje, gde ode, pojma nemam, ali me nauci, a ja nepoverljiv
oprez zato svakog minuta, jos me je nesto generalno naucio, ali to kome treba osim meni

Poslednja izmena:
И не зна Хиксов бизон из Америке, да пуна гравитација постоји само на земљи и делимична у њеној орбити... Википедије га преварио да се тела сама привлАче, без планете земље, која је центар и носилац гравитације...
Moram.malo onako detinjski da pitam posto ne razumem tu gravitaciju.
Je li gravitacija samo tezina vazduha ili potpuno odvojena sila.
I zasto vazduh molekuli jednostavno ne padajy na tlo zbog gravitacije.

znam tu knjigu, ali ja sam to naucio od jednog drugog coveka, andjela...pojavi se, nauci me za minut i ode
odakle dodje, gde ode, pojma nemam, ali me nauci
oprez zato svakog minuta, jos me je nesto generalno naucio, ali to kome treba osim meni
Да, познајемо те тренутке просветљења...

Пробај следећи пут да му ставиш Библију у руке, на ту фору можеш да га задржиш још који секунд... Фора је да га задржиш, а не да он брзо оде...

Да, познајемо те тренутке просветљења...
to nije bilo prosvetljenje, prosvetljenje sam sam dosegao nu neim drugim okolnostima
Пробај следећи пут да му ставиш Библију у руке, на ту фору можеш да га задржиш још који секунд... Фора је да га задржиш, а не да он брзо оде...
to je bila kao pojava, ali ne vizuelna, vec prisustvo, i odredjena poduka, rece sta je naumio, i samo ode, ali ne rece glasom, vec mislima svojim - ja sam to zapamtio tebi bi zvucalo nebitno, generalno, rekao bi da ti je vec poznato iz ove ili one knjige, ali je na mene ostavilo utisak sto mi je taj glasnik preneo i licno me uverio
niti je on meni nesto nametao, niti se prikazivao, samo sam morao da osetim prisustvo, jer te misli nisu bile moje, ta ideja nije bila formirana u meni, recimo da je o HIJERARHIJI znaci sasvim generalna ideja i demonstracija, dokazivanje

nema sledeceg puta, jedan jedini put mi je to preneo, i samo se izgubio neprimetno, kako je i dosao, ja sam se malo cudio, ali je to ostavilo utisak i zapamtio sam sta je hteo, kao neki blagi ucitelj, ali ti znas mene ja sam nepoverljiv, ne verujem nikome od ljudi, pa zasto bih pojavama koje imaju nesto ljudskog, ali opet... mada sama ta poduka jeste vrednost po bozanskim kriterijumima, nisam ja bio u poziciji nista da pitam, samo da primim poduku ili ne, a primio sam je jer drzim da je vredna, pa da nije vec bih je do sada zaboravio, ima vise decenija od tada, eto sad ti 1x kazem, ili bilo kome... moz' biti andjeo zastitnik, nisam siguran, ne znam, ali lekciju sam zadrzao

zasto bih njega zadrzavao? nisam ga ja ni zvao, ni ocekivao, nemam pravo ni da ga zadrzvam, on radi svoj posao, ja radim svoj.

Poslednja izmena:
Потпуно одвојена сила... Ни једна сила на њу не утиче, а она утиче на све..

По древном учењу (које немаш на мети, већ у књигама) Гравитирање свега ка паду је Последица згушњавања универзума ка центру, а центар свемира је центар земље, зато вуче сваки масу на земљи и свемиру ка центру...

Молекули ваздуха су лагани, па их лако друге силе (електрична, протискајућа и др) разносе по земљи, ко прашину... Ипак гравитација их све држи под својом куполом, лаке гасове даље, а теже ближе себи...
Ти молекули који нама требају падају на тло, али се лако и дижу са тла загревањем током дана да би их свежији молекули које биљке ноћу прераде, заменили за наше дисање...

Matematika je egzaktna nauka, ne može te prevariti. Brojevi ne lažu. :D
... и не знам шта бих реко за тзв. природне бројеве. Нико још није видо ни где расту, ни где се беру. А природни.. иди-молим те... ко на амбалажи степ сокова "природно идентична арома". Чуј! Не лажу!?

... и не знам шта бих реко за тзв. природне бројеве. Нико још није видо ни где расту, ни где се беру. А природни.. иди-молим те... ко на амбалажи степ сокова "природно идентична арома". Чуј! Не лажу!?
Znaš li ti kako funkcioniše matematika? Brojevi su kvantitativna reprezentacija stvari oko nas. Dve jabuke, deset kokoške.

Ваљало би мало пробифлати Браун-Бифелда... на том ефекту се открива да је гравитација уствари - Каземиров ефекат струјних таласа у микроматерији...

ka da su vec pali, recimo na planini gde je vazduh razredjen, znas da je pritisak manji,a ovamo veci, pa taj pritisak sprecava da padnu bukvalno na tle
gravitacija jeste sila teze, ovaj zilot pola karikira, pola lupa bezveze
Гравитирање свега ка паду
Потпуно одвојена сила... Ни једна сила на њу не утиче, а она утиче на све..
kad ce mesec da nam padne na glavu? zasto nas promasuju meteori, retki nas pogode tek? kako mesec sav ispogadjivan kao nekim kamenjem?
Ипак гравитација их све држи под својом куполом, лаке гасове даље, а теже ближе себи...
i u gasove se razumes?

Никад ниси видо Обешењака? Обешену шестицу?
Taj odgovor je tako detinjast. Kao da pričam sa detetom. Napišemo na papiru broj šest, a onda ja sednem sa druge strane i kažem "NE! To je devetka". Fascinantan argument kako brojevi lažu. Brojevi su apstraktna reprezentacija kvantitativne realnosti.

Хм.. две јабуке, десет кокошке. Тежак задатак. Дванасјт кобујашки?
Koliko ti je godina? Postoje dve opcije ovde. Troluješ ili neka retardacija (bez uvrede).

Back