Да, познајемо те тренутке просветљења...
to nije bilo prosvetljenje, prosvetljenje sam sam dosegao nu neim drugim okolnostima
Пробај следећи пут да му ставиш Библију у руке, на ту фору можеш да га задржиш још који секунд... Фора је да га задржиш, а не да он брзо оде...
to je bila kao pojava, ali ne vizuelna, vec prisustvo, i odredjena poduka, rece sta je naumio, i samo ode, ali ne rece glasom, vec mislima svojim - ja sam to zapamtio tebi bi zvucalo nebitno, generalno, rekao bi da ti je vec poznato iz ove ili one knjige, ali je na mene ostavilo utisak sto mi je taj glasnik preneo i licno me uverio
niti je on meni nesto nametao, niti se prikazivao, samo sam morao da osetim prisustvo, jer te misli nisu bile moje, ta ideja nije bila formirana u meni, recimo da je o HIJERARHIJI znaci sasvim generalna ideja i demonstracija, dokazivanje
nema sledeceg puta, jedan jedini put mi je to preneo, i samo se izgubio neprimetno, kako je i dosao, ja sam se malo cudio, ali je to ostavilo utisak i zapamtio sam sta je hteo, kao neki blagi ucitelj, ali ti znas mene ja sam nepoverljiv, ne verujem nikome od ljudi, pa zasto bih pojavama koje imaju nesto ljudskog, ali opet... mada sama ta poduka jeste vrednost po bozanskim kriterijumima, nisam ja bio u poziciji nista da pitam, samo da primim poduku ili ne, a primio sam je jer drzim da je vredna, pa da nije vec bih je do sada zaboravio, ima vise decenija od tada, eto sad ti 1x kazem, ili bilo kome... moz' biti andjeo zastitnik, nisam siguran, ne znam, ali lekciju sam zadrzao
zasto bih njega zadrzavao? nisam ga ja ni zvao, ni ocekivao, nemam pravo ni da ga zadrzvam, on radi svoj posao, ja radim svoj.