Научна веровања Vs Наука

Граница су догме Цркве. Ако нека хипотеза иде контра догматима Цркве онда је погрешна. Ако не иде може се узети у разматрање.
Након вишевековног разрешења неког питања, нема више поновног разматрања...

Забрањено је канонима догматска и предањска решења опет доводити у питања будаласањем...

Где је по вама та граница, тј. Ко ју је одредио?

Зашто је у Православљу Црква са Црквеним учитељима, једини ауторитет од Бога дарован планети ради утврде свега, па и науке Христом Богом?
sta uzrokuje leukemiju i perut na kosi?
neki andjeo ili demon?

Мањак црвених крвних зрнаца и здравог знојења од нерада

Ил неки спрдојко која то треба да пита у циркусу?
to je veoma klovnovsko ponasanje crkve koja tvrdi da ce da spase ljude od vecnog prokletstva ali ne zna sta uzrokuje masnu kosu i perut
dali je adam imao perut?

Где је по вама та граница, тј. Ко ју је одредио?

Зашто је у Православљу Црква са Црквеним учитељима, једини ауторитет од Бога дарован планети ради утврде свега, па и науке Христом Богом?
Kad se slučajno rodiš u Srbiji, hrišćansko učenje ti je "jedini autoritet na planeti".

Kad se rodiš u Teheranu, Alah ti je jedini autoritet na planeti.

Kad se rodiš u Nepalu, Buda ti je jedini autoritet na planeti.

I naravno, svaki od ovih tvrdi da je jedino njegov autoritet pravi, a svi ostali lažni.

To je sve prilično smešno i lako predvidivo.

Лепо се ти сам исприча...

Додуше о верским веровањима и упразно од теме, ал ајде
Nauka je jednako validna na svakom meridiijanu, a tvoji autoriteti su strogo geografski lokalizovani i vezani za mesto rođenja.

Ako ti ne vidiš problem u tome, ja ću sam da se nasmejem.

Ako su dogmatska svakako.
И предањска, и канонска и свака друга што су саборно зацементирана решењима и одлукама светитеља...

Зато ви и јесте под анатемом, мењањем Предања и канона савременим тумачењима истих, уместо поступања по њима

Kad se slučajno rodiš u Srbiji, hrišćansko učenje ti je "jedini autoritet na planeti".

Kad se rodiš u Teheranu, Alah ti je jedini autoritet na planeti.

Kad se rodiš u Nepalu, Buda ti je jedini autoritet na planeti.

I naravno, svaki od ovih tvrdi da je jedino njegov autoritet pravi, a svi ostali lažni.

To je sve prilično smešno i lako predvidivo.
A onda analiziraš ta druga učenja i vidiš koliko su šuplja.

Back