Научна веровања Vs Наука

Босанска простачина, псују ко Турци...
Простота је пожељно стање. Псовање није. Није псовао него је се игро са животом нечије мајке. Скраћена форма искања да се саговорник (за)куне у матер своју. То је данас постала јако ружна поштапалица.

Простота је пожељно стање. Псовање није. Није псовао него је се игро са животом нечије мајке. Скраћена форма искања да се саговорник (за)куне у матер своју. То је данас постала јако ружна поштапалица.
Заклињање је тежак грех, то суманути људи не пазе...

То "Бога ти, матере ти" не само да је забрањено заклети по канону цркве, већ врло често прелази у хулу због животињског глагола, који је саставни део репертоара муслиџа и комуњара, који су их на те најцрње псовке научили ..

Твој цео живот је махом слушање глупости, наравно због квалитета масе којом не располажеш у спрженој алкохолом глави...
ti si priznao da ponekad prespavas ceo dan, alkosu, ja sam na bolovanju zbog noge jos samo dan ili dva, nazad idem na posao, nema cirkanja

ej, da se tema prebaci na humor ili teorije zavera, nije za ovaj pdf, ima da beze od tebe svi

🤣
Нађи тај пост чича, да не буде да вечито пијан халуцинираш и бркаш људе и димензије
nadji ga ti, mladicu... ili daj nam malo o dimenzijama, da se jos :rotf: taman za teorije zavera ima da bude bombona, ... pretvorili smo se u usi, slusamo... ajde jos jednu mucenicu trgni, pa onda

Оптина под Сергијем не постоји незнЛицо...

Званично је расформиран манастир 1927ме, и последњи је игуман био Никон, који се 1929 упокојио...

Књига коју је оптина публиковала око 1910те је рукопис из 1830те, 100 година пре Сергија, у коме се баш о сергијанцима и ради, плус то пророштво после њих, кад их цар све поубија ко издајнике и припреми Русе са васкрслим Серафимом за битку против Антихриста...
У праву си, преварих се. Међутим, ево сад кад смо већ потегли ову питу да растежемо: Постоји под његовим следбеницима (Сергија)

Кад смо код пророштава у Оптини, не знам је ли ко сем Светог Анатолија Оптинског нешто писао?

Ти сад ту чини шта ти по вољи, брани... али руска црква је још пре пропасти жидовствовала на високом нивоу, и то не мало. И црквена господа су то чинила и после.

Нешто немам баш пуно поверења у руске калуђере.. након пропасти Царске Русије... Макар да су на којој страни. И ти жидовствујеш ко и они. Утицај то је тај. Суптилно су ти они пустили пијавицу-ровца под кожу, да не осетиш...

Нема друге мораћу да нађем и прочитам - да видим шта се и где не слаже...

Јавићу ти ако шта откријем. И Шестоднев кад се охрабрим па наставим...

Нису ми овде књиге...

Потражи ''На обали Божије реке'' издање Оптина пустиње, Џорданвил 1960и нека, репринт 1911те, или прекуци од МП (у којима нема пола текста) из 2000тих...
Нема. Не даје ми претраживач. Скратио ми на страну и по па на страну. Приказао све саме неке промашаје.

Незналицо, манастир је после затварања 20тих, претворен у летњиковац за комесаре, па у музеј до средине 80тих, па тек онда 90 опет отворен, са тим будалама које исправно сумњаш да су Сергијеви, ал са 60 година промашаја путовањем кроз време у невреме...

Публикација је из 1910... Књига је забрањена баш Сергијем 1927, доживела конфискације, клевете 50 од јевреја и шта све не још, да се скрајне у сумњу и запећак

Пошто не знаш ни за Макаријева и Амвросијева Писма и књиге, уз Варсануфијеве и Нектаријеве наравно, дефинитивно везе немаш колико не знаш о књижевном плодоносју још од Лава са почетка 19тог века ... До Тог Никона, који је и био последњи православни игуман у Оптини 1929те...

Браво, открио си Гугл...

Како да се простиру надалеко милијонима километара, тамо где нема ни једне такве честице, којима ће сударом да преносе и додатно ослобађају енергију на све стране?
Ти појма немаш шта је зрачење.Нису потребне никакве честице да преносе енергију, једноставно фотон/протон/електрон иде кроз простор.

Књига коју је оптина публиковала око 1910те је рукопис из 1830те, 100 година пре Сергија, у коме се баш о сергијанцима и ради, плус то пророштво после њих, кад их цар све поубија ко издајнике и припреми Русе са васкрслим Серафимом за битку против Антихриста...
Нема. Не даје ми претраживач. Скратио ми на страну и по па на страну. Приказао све саме неке промашаје.
  • 1911 «На берегу Божьей реки» ("On the Bank of God's River"), 2nd ed. 1916; reprinted by Orthodox Christian Books and Icons, San Francisco, Calif., 1969.
zilote, ajde mi samo reci gde pise sarovski na primer u ovom pismu, link za celo pismo nize:

«Досточтимый Сергей Александрович! Сердечно благодарю Вас за Ваше внимание ко мне, выразившееся в посылке мне Вашей книги «На берегу Божьей реки». Я с великим интересом читаю все Ваши книги и..

itd, znaci odakle 1833, koji ciji rukopis, i zasto onda pise da je autor

Полное собрание сочинений. Том 4. На берегу Божьей реки​

Нилус Сергей Александрович
https://azbyka.ru/fiction/polnoe-sobranie-sochinenij-tom-4-na-beregu-bozhej-reki-sergej-nilus/

Poslednja izmena:
Ти појма немаш шта је зрачење.Нису потребне никакве честице да преносе енергију, једноставно фотон/протон/електрон иде кроз простор.
Кроз простор се креће, ако нешто постоји у том простору да га усмерава ка центру свемира

Само најситнија честица фотон има таласно самопростирање...

Крупније честице лепотони, мезони и мејо ни губе енергију приликом распада супротним зрачењима на ситније квантне структуре честице, тако да губе силу за простирање, коју има само светлосни талас неповредиву...

Фотон је неупоредив са осталим квантним честицама, јер се једини простире као талас, иако је материја, а не енергија... Остали губе енергију и умиру распадањем у ништа

• 1911 «На берегу Божьей реки» ("On the Bank of God's River"), 2nd ed. 1916; reprinted by Orthodox Christian Books and Icons, San Francisco, Calif., 1969.
zilote, ajde mi samo reci gde pise sarovski na primer u ovom pismu, link za celo pismo nize:

«Досточтимый Сергей Александрович! Сердечно благодарю Вас за Ваше внимание ко мне, выразившееся в посылке мне Вашей книги «На берегу Божьей реки». Я с великим интересом читаю все Ваши книги и..

itd, znaci odakle 1833, koji ciji rukopis, i zasto onda pise da je autor

Полное собрание сочинений. Том 4. На берегу Божьей реки​

Нилус Сергей Александрович
https://azbyka.ru/fiction/polnoe-sobranie-sochinenij-tom-4-na-beregu-bozhej-reki-sergej-nilus/
Па то је летопис... Под једним од дана у летопису, је то пророштво - укратко...

На то пророштво је дрвље и камење бачено 50тих, кад је очито било јасно да се испунило и односило на Стаљина и Сергија... Ту има и о будућем цару и антихристу, ал под другим датумом у истој књизи истог светог пророка Серафима пророштво

nema on pojma, ali ovde ti gresis, i cestice su i talasi

znaci ziki nas bi o elektromagmetnom zracenju, konkretno gama
Изнегирали су етар (електрину) у свемиру, проглашавајући сву васионску дубуну неба - вакумом у коме нема ништа... ни једне честице податомске

Како би се онда прострала она силна радијација са звезда, ако нема честица које би је преносиле до наше орбите...
https://hr.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetsko_zračenje
No sada se postavlja pitanje što je nosilac elektromagnetskih valova? Prije se smatralo da je nosilac tih valova neka hipotetična tvar, takozvani eter koji ispunjava čitav svemir. No, dalji razvoj znanosti odbacio je potpuno tu hipotezu. Ta bi, naime, tvar morala imati čudna svojstva, to jest ona bi morala biti savršeno kruta, a ipak bi se kroz nju gibala sva nebeska tijela bez ikakvog otpora. Osim toga morala bi biti i savršeno elastična. Danas se smatra da za elektromagnetske valove ne treba nikakav materijalni nosilac, i da su to samo periodičke promjene određenog fizičkog stanja u prostoru. Njihov je nosilac sam prostor, u kome se te promjene zbivaju.

Не реци два пута, антигравитација би била згодно рјешење за мисаоне вратоломије у доказивању великог праска и савладавања баласта гравитационог бунара, те није искључено да је некад уведу. :mrgreen:
Виш превидео сам то да му одговорим (мало сам се и уморио). Феномен анти-гравитационог кретања не постоји јер јер гравитација двосмерна сила. За мале масе и даљине - једно ка другоме, а за велике масе и даљине једно од другога. Што је разумљиво, и универзално је понашање кроз све остале елементарније појаве, да не образлажем дуље ако не морам.

Па то је летопис... Под једним од дана у летопису, је то пророштво - укратко...

На то пророштво је дрвље и камење бачено 50тих, кад је очито било јасно да се испунило и односило на Стаљина и Сергија... Ту има и о будућем цару и антихристу, ал под другим датумом у истој књизи истог светог пророка Серафима пророштво
pitam te kako znamo da nije napisano, taj rukopis da nije iz 1910, pa objavio samo nilus 1911?
vidis ovde mu p[ise pismo i kaze da cita sve njegove knjige... imas celo pismo ,... kako se tada ne zna, zasto one ne pomenu da je rukopis sarovskog? pa nemoj da mi pricas da se ona ulaguje nilusu a sv. sarovskog ni da pomene? znaci samo ako je naknadno receno da je rukopis njegov, sto ti kazes iz 1830 - kada smo saznali da je iz 1830 rukopis, sarovskog?
to mora negde da pise, da mi znamo, pa ne mozemo tebi na rec verujemo, vidis da nemas pojma gama talase, sad cu da te oderem, i ovaj zmaj isto lupeta, i njega cu da izresetam sa svim fizikama koje sam ucio, od astro do nuklearne
@Sizif e, jel da ih olesim sad, ili da se skloni tema na teorije zavera pa tamo?

Poslednja izmena:
Не реци два пута, антигравитација би била згодно рјешење за мисаоне вратоломије у доказивању великог праска и савладавања баласта гравитационог бунара, те није искључено да је некад уведу. :mrgreen:
ma dva pijanca se nasla da nas majmunisu ovde, sad cu da ih derem, dosli su na moju struku, ali najsladje sa wikipedijom cu da ih bijem i to za ovog koji bi
да не образлажем дуље ако не морам.
sam nas'o hrvatsku, pardoniram

Е, хвала на линковима. Поогромно ми је то за читање. Видећу кад се растеретим...
Ево на сајту: "борба за веру" мало су критиковали тзв. "митотворство" које налазе између у многим новијим делима, и у оним о пророштвима. http://borbazaveru.info/content/view/9364/31/

Како би се онда прострала она силна радијација са звезда, ако нема честица које би је преносиле до наше орбите...
kako nema, a 100 hiljada i 400 hiljada ostalih SVAKOG SATA sto te cuka u tu ludu glavu?
1729559002385.png

:hahaha:

Дедер напредни новосазнајниче обајсни, зашто само на планети земљи имаш потпуну силу гравитације, док на месецу само бледу позајмицу гравитације од земљине орбите у којој се месец налази?
a plima i oseka ko nam to pravi i zeza nas?
Зар од скоро непостојеће гравитације на Марсу који шатро има исту величину и ''привлачност'' ко и земља, треба да научите да гравитација не зависи од масе планете, већ од места у односу на центар васељене, према коме све гравитира ?
ti kao da si sa marsa pao pa znas
a se centrom vaseljene si nas udavio
mi smo u suncevom sistemu halo, u kome postoje kosmicke brzine tacno se zna sa kojom se napusta nas sistem, jel shvatas ti koliko si supalj na ovoj temi, a ja koliko znam? odracu te bre, neces stici da oderes tu mucenicu

Ма то је била шала, ко и она "куда одавде скренути лијево или дијесно?"
mrtva trka ko vise lupa ti ili zilot, samo o gravitaciji, a zilot i fotoni
Кроз простор се креће, ако нешто постоји у том простору да га усмерава ка центру свемира
:dash: , ... ja mislim da se tema skloni na teorije zavera, da se sakrije zilotovo lupetanje
Само најситнија честица фотон има таласно самопростирање...

Корпускуларно-таласни дуализам светлости

https://fizis.rs/гимназија/iv-разред/квантна-природа-електромагнетног-зн/korpuskularno-talasni-dualizam-svetlosti/

Valno-čestični dualizam

odavde ja znam za dualizme @NickFreak a nisam biblisticar osim iz ljubavi

Poslednja izmena:
јер јер гравитација двосмерна сила. За мале масе и даљине - једно ка другоме, а за велике масе и даљине једно од другога
znaci prestanite obojica da lupate gluposti, jer koliko vi mozete da nalupetate, ne moze da stigne da se ispravi, samo si pogodio da je 1 sila od 4 osnovne:
Gravitacija odnosno sila teže (od lat. gravitas - težina) je fizička interakcija koja izaziva privlačenje između tela, usled njihove mase. https://sh.wikipedia.org/wiki/Gravitacija
To je jedna od četiri osnovne sile koje deluju u prirodi, predstavlja silu privlačenja između materijalnih tela svih veličina - od atoma do planeta u galaksijama, zvezda u univerzumu, itd.

Back