Научна веровања Vs Наука

... и не знам шта бих реко за тзв. природне бројеве. Нико још није видо ни где расту, ни где се беру. А природни.. иди-молим те... ко на амбалажи степ сокова "природно идентична арома". Чуј! Не лажу!?
Ајмо и по бројчаници сагледати нашу тему...

Имамо егзактну математику, како кажу основну... Њу зна чак и ДулеСрбенда

Мене више виша математика занима због егзактне теорије бесконачног тј. Апсолутног вредновања...

Та теорија каже да је свака апсолутизована вредност бесконачна, што говори да сваки човек, као једна цифра у временском низу, бесконачно много вреди ако досегне апсолут обожења, и да је апсолутно безвредна ако није део апсолута - Бога, Који ствара ограничене и апсолутне вредности у односу како се те вредности према Њему поставе (апсолутно или релативно)... С тога, релативизација Бога као апсолутне вредности сваке вредности би била - научно веровање, а апсолутизација Бога - наука тј. Виша математика за релативитизере...

Значи, ако Бог постане за нас вредносно безначајне - апсолутна вредност, нас ће само то вредновање учинити апсолутним и бесконачно вредним научницима...

Taj odgovor je tako detinjast. Kao da pričam sa detetom. Napišemo na papiru broj šest, a onda ja sednem sa druge strane i kažem "NE! To je devetka". Fascinantan argument kako brojevi lažu. Brojevi su apstraktna reprezentacija kvantitativne realnosti.

Koliko ti je godina? Postoje dve opcije ovde. Troluješ ili neka retardacija (bez uvrede).
А бесконачна тј. Неизразива бројчана вредност, како ћеш бројем да је квантитишеш?

Nista meni ova gravitacija nihe jasna.
Avioni lete i lete nebom
za satelite se tacno zna na kojoj visini nece ni da odlete u kosmos ni da padnu na zemlju, da su nize, pali bi, da su vise odleteli bi u kosmos, ne bi ih zadrzala zemljina gravitacija, tako i avioni lete na odredjenim visinama gde ih ne vuce zemlja toliko jako

zasto je mesec prirodni satelit udaljeniji od vestackih satelita? zato sto je gravitacija uzajamna sila privlacenja, dva tela se privlace medjusobno, pa da je mesec na visini vestackih satelita, pao bi na zemlju, a vestacki jer su laksi ne bi

gravitacija to je u stvari ubrzanje i tacno se zna zemljina g-konstanta,a ubrzanje znas sta je kad stisnes gas, pa ubrzavas
F=ma
Force tj. sila je masa puta ubrzanje,
a sila teze= g konstanta puta masa

Poslednja izmena:
Потпуно одвојена сила... Ни једна сила на њу не утиче, а она утиче на све..
Па и Гравитацију и Нуклеарну су "пронашли" жидови. Како јадни могу - ишта, оно ишта знати. Ни длаке своје не знају, а не то. Ни длаке.

kad ce mesec da nam padne na glavu? zasto nas promasuju meteori, retki nas pogode tek? kako mesec sav ispogadjivan kao nekim kamenjem?
Месец је теби давно пао у базен, ту можеш да га нађеш кад вам пусте воду у установи...

Метеори и комете рокају по земљи сваки дан, додуше каменчићи у море углавном...

Кад рокну велики, имаш Тунгузку, или оно пржење у Индији кометама у 16том веку...

Месец је изгруван летећим камењем зато што нема своју атмосферу јер се налази у земљиној орбити тј. Њеној атмосфери (стратосфери) које земљина гравитација привлачи из целог свемира као центар универзума...

za satelite se tacno zna na kojoj visini nece ni da odlete u kosmos ni da padnu na zemlju, da su nize, pali bi, da su vise odleteli bi u kosmos, ne bi ih zadrzala zemljina gravitacija, tako i avioni lete na odredjenim visinama gde ih ne vuce zemlja toliko jako

zasto je mesec prirodni satelit udaljeniji od vestackih satelita? zato sto je gravitacija uzajamna sila privlacenja, dva tela se privlace medjusobno, pa da je mesec na visini vestackih satelita, pao bi na zemlju, a vestacki jer su laksi ne bi

gravitacija to je u stvari ubrzanje i tacno se zna zemljina g-konstanta,a ubrzanje znas sta je kad stisnes gas, pa ubrzavas
F=ma
Force tj. sila je masa puta ubrzanje,
a sila teze= g konstanta puta masa
За сателите је више битна брзина којом се испале (као и висина), јер сателите на тој висини обдржава потенцијална разлика - да не спадну. Они не лете на константној него на стално променљивој висини, кад су налазе испред путање Земље око Сунца, онда падају, а кад се налазе иза путање Земље око Сунца онда им висина расте. Ха-два мање Ха-1 ти је њихово гориво за кретање око Земље. Уопште... могућност да постоје две висине (Хадва и Ха-1) појављује се услед спиралног а не кружног кретања. Да се Земља креће кружно а не спирално (хула-хоп) кретање онда би сваки сателит пао.

у земљиној орбити тј. Њеној атмосфери (стратосфери) које земљина гравитација привлачи из целог свемира као центар универзума...
pa zasto orbitira, kad ce da padne vec jednom, mora da je tezi od tih kamencica stoi te cukaju u glavy

Па и Гравитацију и Нуклеарну су "пронашли" жидови. Како јадни могу - ишта, оно ишта знати. Ни длаке своје не знају, а не то. Ни длаке.
Њутн је открио топлу воду, а Нилс Бор, не верујем да је стрижен без питања...

Пре Исака и неписмене Србске бабе су знале да све што високо лети, ниско пада, али њима не увалише научно признање за физику и механику...

У шестодневу је баш та гравитација лепо описана, чини ми се у догматском делу о људском паду...

Њутн је открио топлу воду, а Нилс Бор, не верујем да је стрижен без питања...

Пре Исака и неписмене Србске бабе су знале да све што високо лети, ниско пада, али њима не увалише научно признање за физику и механику...

У шестодневу је баш та гравитација лепо описана, чини ми се у догматском делу о људском паду...
Samo što ta ista baba nije matematički to napisala i izvela silne formule uz čiju pomoć možemo danas štošta nešto učiniti. To je samo anegdoda sa jabukom.

pa zasto orbitira, kad ce da padne vec jednom, mora da je tezi od tih kamencica stoi te cukaju u glavy
Па Бог му наредио да сачека да Сунце увати кривину на западу, па он да заплови на другу страну неба...

А и то што је у стратосфери, где има кила као да их и нема у бестежинског стању, му као и свакој звезди даје плутајуће карактеристике због полубестежинског стања у вишој Земљиној орбити...

Сателити се не испаљују вертикално увис, него под углом, да би на одређеној висини "заорали ледину"... тј. да би уз констатно падање - на крају не би пали. То може да се израчуна. Гравитациона константна (на одређеној висини кад је на правцу кретања Земље) пута време падања у секундама ти је пређени пут надоле. Онда антигравитациона константа (гравитациона кад је иза правца кретања Земље) пут време које тамо проведе. Земљино кретање по кружној линији, увек уштине одређени део кружнице сателита чинећи кретање елипсоидно-спиралним у простору. Ако разумеш шта оћу да ти кажем. (мало си ми нешто анемичан) И ефекат Плиме и Осеке ти је због тога што се Месец такође, понаша као сателит (а и јесте сателит).. и он је баш, баш јако далеко... велика маса... али је јако далеко.. он се баш пуно приближи кад је на правцу кретања Земље, и баш пуно одаљи кад је позади правца. Да се и Месец не помера са своје висине, ко што ти можда мислиш, онда не би имо ни Плиму, ни Осеку.

Poslednja izmena:
Samo što ta ista baba nije matematički to napisala i izvela silne formule uz čiju pomoć možemo danas štošta nešto učiniti. To je samo anegdoda sa jabukom.
Слажемо се за Њутна, одговор је био сарказам на Борову не припадност стриженом народу, и лаж да Бог није створио гравитацију, коју сви осећамо на себи сваки дан...

Нису хебреји измислили силу ЗЕМЉИНЕ гравитације, већ ју је Бог створио са небом и земљом - први дан

@Maki! urnisase ti ova dvojica forum,. ovo su sve teorije zavera, nit vere nit nauke sto ova dvojica luduju, samo im baci OVU temu na teorije zavera tamo neka se sprdaju, a ovaj forum je ipak ozbiljnije zamisljen, ruganje ipak je vise za drugi forum
Лепо је што мислиш да је форум његова прћија, зато и лудује кад истрипује као и ти сад...

Слажемо се за Њутна, одговор је био сарказам на Борову не припадност стриженом народу, и лаж да Бог није створио гравитацију, коју сви осећамо на себи сваки дан...

Нису хебреји измислили силу ЗЕМЉИНЕ гравитације, већ ју је Бог створио са небом и земљом - први дан
Neko veruje da je to Bog, neko veruje da je zakon univerzuma eto tako udešen nekom višom inteligencijom (nije nužno Bog). Ali činjenica je da je ona tu, pa tu.

Сателити се не испаљују вертикално увис, него под углом, да би на одређеној висини "заорали ледину"... тј. да би уз конста
znam, isto i padaju pod uglom, ali stvarno, ja ne mogu sve vase ludiranje da ispravljam, pola je bas ruganje, iscupoas nesto iz konteksta i sad ja to da ispravljam, a ono bazicno mi promice - mislim krivo mi je da neko nakaradno nauci bilo sta

znam, isto i padaju pod uglom, ali stvarno, ja ne mogu sve vase ludiranje da ispravljam, pola je bas ruganje, iscupoas nesto iz konteksta i sad ja to da ispravljam, a ono bazicno mi promice - mislim krivo mi je da neko nakaradno nauci bilo sta
Е, почо и ти ц(ј)епат длаке ко жидови... цепаш длаку ко цепаницу...

А и то што је у стратосфери, где има кила као да их и нема у бестежинског стању, му као и свакој звезди даје плутајуће карактеристике због полубестежинског стања у вишој Земљиној орбити...
ti pola namerno lupas, kazes negde da si sarkastican cak, a drugu polovinu lupetas iz neznanja - prvo nemas pojma o gravitaciji,a drugo postoje i druge sile u fizici, pa ja sam bar ucio nebesku mehaniku, samo sto me napadas kada postavljam, teras me da vadim iz malog mozga

Е, почо и ти ц(ј)епат длаке ко жидови... цепаш длаку ко цепаницу...
ljudi bi vas cenili, pa imate vi nekog religioznog znanja, a ovo ruganje stvarnio nije za ovde, teorije zavera su idealne za ovakvo zezanje, samo sam ja i tamo ozbiljan, ali nema veze, druge bi zabavljali vas dva klovna
Онда антигравитациона константа (гравитациона кад је иза правца кретања Земље) пут време које тамо проведе.
lupetas, a odgovora na moje pitanje ne dajes, jer ne znas

Neko veruje da je to Bog, neko veruje da je zakon univerzuma eto tako udešen nekom višom inteligencijom (nije nužno Bog). Ali činjenica je da je ona tu, pa tu.
Све је Бог створио у природи... Ти је једина научна чињеница коју треба добро да знаш, јер си остале мање битне...

А и онај змај-матушка који гравитацију свог пада са Марса, приписује жидовској научној завери из Политикиног Забавника...

Све је Бог створио у природи... Ти је једина научна чињеница коју треба добро да знаш, јер си остале мање битне...

А и онај змај-матушка који гравитацију свог пада са Марса, приписује жидовској научној завери из Политикиног Забавника...
Da je Bog dokaziv, onda ne bi bilo potrebe verovati u njega, već se to zna. Zato sve crkve govore ljudima da veruju. Da je tako kako kažeš, već bi svima objasnili zašto on postoji, a ne bi slepo verovali.

У преводу, ко се год директно супротстави ма чиме сили гравитације, сам себе згроми контра убрзањем, зато и не сме право у вис да испаљују ништа, већ круже у орбити док имају горива ко сунце и месец око Земље...

А онда бућ... Милијарда долара у мору

Back