НАТО преко Цариградске патријаршије наставља да дроби и цепа православље могућ притисак и на СПЦ

Ууууу... а ко продаде Вожда оно.. турци?
Руска масонерија у СПЦ... Организационо...

А духовно... Па наравно завист и незнање, шта би друго

Мислим на народ који живи у Источној Србији и назива се Власима.
Е, и они би да буду Власи. То су Каравласи тамо. Зашто Каравласи? Мешали се са турцима. Јашта море. Зато поцрнеше браћи одозго.

Унђе-фраће? Мислиш на "Стари Влах" или нешто друго? Стари Влах = Стари Рас. Одатле су и Немањићи. Сад.. ако нешто конкретније мислиш.. изрази се... буди јаснији...
Опет твоје игре са речима...

Дедер престани себи брбњати у браду Деретићу

Руска масонерија у СПЦ... Организационо...

А духовно... Па наравно завист и незнање, шта би друго
Каква руска масонерија, па још у СПЦ?

Е, и они би да буду Власи. То су Каравласи тамо. Зашто Каравласи? Мешали се са турцима. Јашта море. Зато поцрнеше браћи одозго.
Не, овде народ није чађав и није се мешао са Турцима.

Опет твоје игре са речима...

Дедер престани себи брбњати у браду Деретићу
А? Шта кажеш? Дерем те ко Деретић? Прећеро си... нисам ни принети Деретићу...

И војводе. И домаћин ком је био гост.
Сваки народ има издајнике. Некад они, данас Ђилас и Шолак. И тако у круг. ;)

Не, овде народ није чађав и није се мешао са Турцима.
Реци то "Белим власима". Можда те неко и озбиљно схвати. Ил се сажали, па ти ниш не каже. Сирома човек - не зна. Нико му није реко.

А? Шта кажеш? Дерем те ко Деретић? Прећеро си... нисам ни принети Деретићу...
Какво је твоје мишљење о покојном Академику Деретићу?

Реци то "Белим власима". Можда те неко и озбиљно схвати. Ил се сажали, па ти ниш не каже. Сирома човек - не зна. Нико му није реко.
Живим овде и видим ваљда какав је народ, бео или црн.

И Куцо- власи...

Иначе Романијаши су Римског порекла, зато су мало гарави због близине Африке ко и сви Италијани, а не због Османлијских џукела из Азије...

Какво је твоје мишљење о покојном Академику Деретићу?
Сила од човека. Миран. Поштен. Пожелео сам да га упознам (на Сајму Књига једне године) тек након што су ме други народи убедили да говори истину. До тада сам био против - свега - што је икад реко - ко да су небулозе, слично многима овде на форуму.

Сила од човека. Миран. Поштен. Пожелео сам да га упознам (на Сајму Књига једне године) тек након што су ме други народи убедили да говори истину. До тада сам био против - свега - што је икад реко - ко да су небулозе, слично многима овде на форуму.
Добар човек и плодоносан за Српство био, ал прсо од повјесних полемика, одлазећи предалеко у апологију Српства и Словенства

И ја, уз пар изузетака,имам позитивно мишљење о њему и његовом раду на расветљавању Истините Историје Срба и других народа,али пре свега Срба.

Једног дана требало би да добије награду, одликовање, нешто да се назове по њему., итд.

Добар човек и плодоносан за Српство био, ал прсо од повјесних полемика, одлазећи предалеко у апологију Српства и Словенства
Износио је чињенице. Али, побркало му се што је ту Древност Срба саму по себи сматрао нечим узвишеним.
Није схватао да је узалуд Древност, ако смо на погрешном путу.

ne razumem zasto ga pravoslavni svet jednostavno ne odbaci i klasifikuje kao americkog agenta i uzurpatora te pozicije
Сви имају путера на глави, и алави су на паре јер их има много а ништа не привређују...

Лају једни на друге због себе, а не због правде и народа...

Прећерега га ко и обично. Он је историчар а не дипломата православни.

Износио је чињенице. Али, побркало му се што је ту Древност Срба саму по себи сматрао нечим узвишеним.
Није схватао да је узалуд Древност, ако смо на погрешном путу.
Историја је нормативна наука само у комунизму. Они су у историјску науку увели и будућност као историјску категорију. "Комунизам" као "крај историје"; и "социјализам" као "прелазна фаза"...

Нормална историја, ослобођена агит-пропса, памфлетизма, ангажованих чињеница, и сл.. је једна нормална, ладна наука, ладне главе и чистог образа.

Прећерега га ко и обично. Он је историчар а не дипломата православни.
Квази је историчар, и умерено луд био због свађалачког духа, који деградира сваку интелектуалну расправу...

Веровао је да су Срби дошли са планете Сиријус на Балкан, па ти види колико није умео да се заустави кад крене да млати са ''историјским информацијама''... много алкохола и доколице

Back