НАТО преко Цариградске патријаршије наставља да дроби и цепа православље могућ притисак и на СПЦ

Молдавци су Румуни и место им је у Румунској православној цркви а не у Руској.
Молдавија је земља где је словенски живаљ. Како да слушају службу на румунском? Ти би кренуо ко Цар Душан, да филетираш једне удруге, нпр. Молдавце у Румуне...

Почео си опасно да одступаш од православних начела.
Можда треба да идеш да ти попа нешто очита да се манеш тих заблуда. Док не буде касно. :)
Тако је то кад се религија и патриотизам уче из књига. Све се збрчка и збраони на крају ко чварак.

Мање гледај Актуелности на Хепију. Прогуглај колика су гробља у Украјини са погинулим Украјинцима. Погинули су у Украјини од Руса. Са благословом патријарха Кирила.
Кирил и Вартоломеј имају везе са Римом. Добро си реко. Само не Четвртим, него оним реалним, у Италији.

"Могућ притисак на СПЦ"... А оно, СПЦ само даш паре, па лакше ваљаш гудру, дајеш Македонцима своје "светиње" и обожаваш Вучића.

Пре тога је 1917те са Јеврејима уништио Русе у Русији... Имате континуитет у уништавања православља у Русији 100+ година
Шта је ово сад? Почо си да снисходиш... оооо, ЗИЛче, од тебе се то нисам надо.
Црква је за време руских императора (до Петра Великог су цареви а од њега императори) била под диктатуром световњака. Петар Велики је укинуо институцију патријарха и увео свети синод по узору на протестанте. Светим синодом је управљао оберпрокурор који је био царев изасланик и световно лице. Од манастира је више пута одузимана земља. Црквени сабори нису сазивани. Црквени сабор је одржан и патријарх изабран тек кад су Романови срушени са власти.
Само пука коинциденција, не знам што си то прихватио као правило. Цар Николај је предлагао да се то промени, и пружао подршку да се изабере Патријарх, али Синод то није хтео. Сам Синод и свештенство у Русији је било анти-царски и анти-православно расположено. Зато се и срушило Цараство.

То што им је Петар Велики направио - то им је одговарало, уствари. То ти је најслађа власт - олигархијска оно. Реално си на власти, а одговорност - немаш. Кад те неко пита што ти.. ово, оно...а ти кажеш, ко у фудбалу, нисам ја крив што сам промашио, па смо изгубили, него везара на голу. А голман опет.. каже.. како да победимо, кад не знате да дајете голове, ни да се добацујете...

Овако кад си Патријарх, па народ од тебе очекује, жали се, или те слави или пљује за твојим трагом кад пролазиш... немаш се где сакрити, ...

Молдавија је земља где је словенски живаљ. Како да слушају службу на румунском? Ти би кренуо ко Цар Душан, да филетираш једне удруге, нпр. Молдавце у Румуне...
Тај Словенски живаљ је Романизован и православизован у једно...

Иначе Молдавци и Румуни причају исти мулти-култи Влашки језик, тако да заједничком народном корпусу припадају...

Шта је ово сад? Почо си да снисходиш... оооо, ЗИЛче, од тебе се то нисам надо.

Само пука коинциденција, не знам што си то прихватио као правило. Цар Николај је предлагао да се то промени, и пружао подршку да се изабере Патријарх, али Синод то није хтео. Сам Синод и свештенство у Русији је било анти-царски и анти-православно расположено. Зато се и срушило Цараство.

То што им је Петар Велики направио - то им је одговарало, уствари. То ти је најслађа власт - олигархијска оно. Реално си на власти, а одговорност - немаш. Кад те неко пита што ти.. ово, оно...а ти кажеш, ко у фудбалу, нисам ја крив што сам промашио, па смо изгубили, него везара на голу. А голман опет.. каже.. како да победимо, кад не знате да дајете голове, ни да се добацујете...

Овако кад си Патријарх, па народ од тебе очекује, жали се, или те слави или пљује за твојим трагом кад пролазиш... немаш се где сакрити, ...
Kome je to imperator Nikolaj Drugi predlagao neke promene? On, samodržac! Još je maštao da on bude patrijarh kad Aleksej poraste.

Kome je to imperator Nikolaj Drugi predlagao neke promene? On, samodržac! Još je maštao da on bude patrijarh kad Aleksej poraste.
Ајде не млати совјете...

Цар нема права на друге службе у Цркви, то он за разлику од тебе добро знадијаше...

Свети Николај, ваш тужитељ пред Богом, је покушавао да преотме Патријаршију из племићких канџи саможивих, и зато су му дошли главе...

Poslednja izmena:
Сам Синод и свештенство у Русији је било анти-царски и анти-православно расположено. Зато се и срушило Цараство
Тачно, са оградом да се синод поред оберпрокуратора, који је махом био калиф место калифа, питао о правима цркве и свештенства, колико ја и ти сада

Ајде не млати совјете...

Цар нема права на друге службе у Цркви, то он за разлику од тебе добро знадијаше...

Свети Николај, ваш тужитељ пред Богом, је покушавао да преотме Патријаршији из племићких канџи саможивих, и зато су му дошли главе...
Совјети и јесу најбољи облик управе. Али без партије. Цар на врху, локална управа совјетима. Слабо познајеш историју.

Совјети и јесу најбољи облик управе. Али без партије. Цар на врху, локална управа совјетима. Слабо познајеш историју.
Само болесник после 80М мртвих непријатеља совјета, сме тако да слаже

Оног.. црендаћа без гаћа?
1729512414970.jpeg

"Могућ притисак на СПЦ"... А оно, СПЦ само даш паре, па лакше ваљаш гудру, дајеш Македонцима своје "светиње" и обожаваш Вучића.
Отворили им Масони приватну банку у СПЦ...

И буквално су држава у лоповској држави

Не дирај нам Силног Цара...опет!! :rtfm:

Тачно. Данас у Русији имамо тај облик владавине

Тај Словенски живаљ је Романизован и православизован у једно...

Иначе Молдавци и Румуни причају исти мулти-култи Влашки језик, тако да заједничком народном корпусу припадају...
Баш си сигуран у то? Оно скроз-наскроз... ? Где вадиш те податке, ајде избаци их све онако у целини... да можемо сви да се мало одморимо од тебе, и урадимо Некст-Пејџ па да причамо ко људи, на основу реалних чињеница.

Back