НАТО преко Цариградске патријаршије наставља да дроби и цепа православље могућ притисак и на СПЦ

Već postoji, samo treba da preuzme imovinu i da lepo najure Fanar.
Samo su je traljavo napravili a i sami Turci bar oni nekadašnji nisu ljubitelji hrišćanstva.
Danas u Turskoj postoje velike šanse u širenju i obnovi hrišćanstva.

Aha. Nisam pre tvog slučaja ovde video banovanog moderatora, a i Srbija je Australija pa su onakvi eksplicitni izrazi sasvim društveno prihvatljivi i OK, kako da ne.

Onakve izraze ne koristim ni kad sam van sebe, a neki to rutinski…
Inteligencija ti nije jača strana očigledno, kad sam bio banovan nisam bio mod, ne može moderator biti banovan. A bio sam banovan jer sam jednom gospodinu rekao da je matora pedofilčina. :D

Neke stvari ukazuju na to da su odnosi SPC i zapadnih centara moći kompleksniji od navodnog odnosa u kojem zapad želi da uništi SPC.

Npr. u CG su se držali po strani, i dopustili da SPC završi posao sa Milom. A mogli su to da spreče. Mogli su da zaoštre odnose zbog načina na koji je inaugurisan mitropolit Joanikije crnogorsko-primorski. Ne kažem da je Joanikije postavljen na neki loš i neprihvatljiv način, ali kao da je njih briga za to, mogli su da usvoje montenegrinsku priču i da postupaju po njoj.

Hrvati bi najradije uvelki HPC i ukinuli SPC u Hrvatskoj, ali očigledno je da im to sa zapada neko ne da.

Neke stvari ukazuju na to da su odnosi SPC i zapadnih centara moći kompleksniji od navodnog odnosa u kojem zapad želi da uništi SPC.

Npr. u CG su se držali po strani, i dopustili da SPC završi posao sa Milom. A mogli su to da spreče. Mogli su da zaoštre odnose zbog načina na koji je inaugurisan mitropolit Joanikije crnogorsko-primorski. Ne kažem da je Joanikije postavljen na neki loš i neprihvatljiv način, ali kao da je njih briga za to, mogli su da usvoje montenegrinsku priču i da postupaju po njoj.

Hrvati bi najradije uvelki HPC i ukinuli SPC u Hrvatskoj, ali očigledno je da im to sa zapada neko ne da.
Zapad hoce mirno i poslusno stado, bilo gde
Negde to obezbedjuju muslimani, negde katolici a negde pravoslavci
Hebe se njima u sta ti verujes, oni gledaju interes
A to da ih neko progoni je crkvena mantra, kao oni su ispravni pa ih zli jure
A uzivaju kao bubreg u loju

Back