Zasto je SPC toliko nema na proteste i vapaj naroda?

Crkva bi trebala da staje uz čitav narod a to znači i one koje podržavaju režim. Mi kao narod i društvo smo večno podeljeni i crkva nebi trebala da podržava ikakvu podeljenost, svrstajući se na jednu stranu, već zajedništvo.
Jedina stvar na koju je SPC trebala biti mnogo glasnija je zbog izdaje Kosova i ustupke koje je ovaj režim pružio ka državotvornosti seperatičkog Kosova u korist Albanaca i protiv ustava Republike Srbije. Albanci već menjaju I fabrikuju istoriju time što deklarišu da su oni izgradili sve te srednjovekovne crkve i manastire I da su oni starosedeoci na našim prostorima I da smo mi okupirali sve njihovo. SPC je postala potpuno nema na ovaj problem.

Crkva bi trebala da staje uz čitav narod a to znači i one koje podržavaju režim. Mi kao narod i društvo smo večno podeljeni i crkva nebi trebala da podržava ikakvu podeljenost, svrstajući se na jednu stranu, već zajedništvo.
Jedina stvar na koju je SPC trebala biti mnogo glasnija je zbog izdaje Kosova i ustupke koje je ovaj režim pružio ka državotvornosti seperatičkog Kosova u korist Albanaca i protiv ustava Republike Srbije. Albanci već menjaju I fabrikuju istoriju time što deklarišu da su oni izgradili sve te srednjovekovne crkve i manastire I da su oni starosedeoci na našim prostorima I da smo mi okupirali sve njihovo. SPC je postala potpuno nema na ovaj problem.
🎯🎯🎯🎯🎯

Bravo.

Тема у којој се аутошовинистичком и србофобичном крду упали лампица и крене хорски њиштати по Српској Цркви.
Koja je olicenje skromnosti i pravih vrlina, zar ne.
Bozji su kad im odgovara a kad ne onda su i oni samo ljudi
Dvostrukih lica oduvek, veze sa isusom nemaju
Ako ih slucajno iskritikujes odmah si sektas ama dosta mi je tog licemerja i lazi

Zasto je SPC toliko nema na proteste i vapaj naroda?

Ovo nikada nije bilo tako.

Jel Azra pop zabranio ili sta?

Zato što je trenutni nazalost Patrijarh za Boga priznao Vucica...i time prekrsio prve dve Bozije zapovedi:

1. Ја сам Господ Бог Твој, немој имати других богова осим мене.

2. Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити.

Dakle prve dve Bozije zapovesti je prekrsio ni manje ni vise nego Patrijarh...

...

Poslednja izmena:
@ tema

Zasto se studenti i svi koji protestuju nikad nisu obratili Crkvi, patrijarhu, nego su ga ignorisali? Pa mozda zato sada i crkva ignorise njih, ali ne verujem cak ni da je tako, jednostavno crkva u ovo nema sta da se mesa, jer njeno "stado" je sastavljeno i od jednih i od drugih.

Ona je tu da miri, a ne se stavlja na iciju stranu, jer ovo je borba za vlast.

Ovo nije neutralnost.

https://www.nin.rs/politika/vesti/7...-s-putinom-u-srbiji-u-toku-obojena-revolucija

Patrijarh Porfirije sa Putinom i o "obojenoj revoluciji": Kako je izgledao ceo razgovor​

Poslednja izmena:

Back