Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
E pa, onda sigurno moram da je pročitam
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni se nije dopao, a znam mnoge koji su oduševljeni. Deluje mi da je za mlađu publiku. Nemam više živaca niti razumevanja da čitam o neprilagođenim mladim ljudima koji ne znaju šta bi sa sobom i svojim životom. Japanci imaju toliko toga da ponude (verovatno je neka fora kao i kod nas, što su nam u vrhu čitanosti Dedić, Alimpić i kompanija; nije da poredim ovu knjigu s njihovima, samo kažem da im je popularno nešto što meni ne leži).Јел читао неко ”Изопштеник”? Јел вредно читања?
Баш бих се испалила. Хтела да купим сину, причамо нешто синоћ, споменем је а он каже- па ја сам то прочитао пре две године, на енглеском. И није му нешто. А његовом најбољем другу је у топ 10.
Баш ћу да видим какав утисак ће на мене да остави...
И ти имаш неког ОгијаMeni se nije dopao, a znam mnoge koji su oduševljeni. Deluje mi da je za mlađu publiku. Nemam više živaca niti razumevanja da čitam o neprilagođenim mladim ljudima koji ne znaju šta bi sa sobom i svojim životom. Japanci imaju toliko toga da ponude (verovatno je neka fora kao i kod nas, što su nam u vrhu čitanosti Dedić, Alimpić i kompanija; nije da poredim ovu knjigu s njihovima, samo kažem da im je popularno nešto što meni ne leži).
Ja juče počela da čitam ''Moja porodica i druge životinje'' koju sam dobila od Pahuljice za rođus; moj muž je poneo sa sobom na brod, pa sam čekala da mi je vrati i više neću da mu pozajmljujem svoje nove knjige jer ih ne vrati u savršenom stanju. Deluje kao prava knjiga za ovo letnje vreme. Pročitah i Gospodara prstenova kao što sam nameravala, pa sam s Ogijem gledala filmove ( ali mi oni, osim što su vizuelni spektakl, nisu ništa posebno).
Imam i neki mali spisak za Noć knjige (i to uglavnom nelagunina izdanja); već neko vreme me ništa od Lagune ne privlači, korice Agatinih knjiga su im ružnjikave, pa mi se čak ni one ne kupuju. Ove godine zasad ukupno 4 kupljene knjige, to je za mene super rezultat.
Ma ja sam ponela tablet. Preko 1000 knjiga na njemu.A kindle, idealan za putovanja, pogotovo avionom kad je ograničena težina prtljaga: 300 grama a 300 knjiga
Divni svete, gde si, Sali Runi.
Toliko euforije oko ove književnice, a meni ništa posebno. Definitivno nisam njena ciljna grupa, koja su, kažu, milenijalci.
Ništa meni tu nije novo ni originalno: grupa ljudi u tridesetim godinama, odnosi među njima, problemi u komunikaciji kojih će očito biti sve više iz raznih razloga, kao i problema sa mentalnim zdravljem, između ostalog i zbog kovida. Ipak, ima nade, kraj je optimističan.
Kuća na jezeru mi se svidela, ali koliko sam pročitala sadržaje ostalih njenih knjiga deluje mi da je sve na isti kalup.Posteno, Kejt je prelepa i skolovana zena.
Tracarenje ali ona zaista izgleda divno.
Ima taj dar da reprodukuje stil pisanja viktorijanskih zena. Drago mi je da ti se svidja...
Kuća na jezeru mi se svidela, ali koliko sam pročitala sadržaje ostalih njenih knjiga deluje mi da je sve na isti kalup.
Potražiću još nešto da proverim
Živojin Pavlović | Diarium II (90, 91) |
Georges Perec | Stvari |
Karl Ove Knausgaard | The Morning Star |
Milenko Bodirogić | Po šumama i gorama |
John le Carré | Absolute Friends |
Vladimir Nabokov | Očaj |
Hanif Kureishi | Love in a Blue Time |
Peter Handke | Kratko pismo za dugi rastanak |
Pojedini delovi knjige su neubedljivi, može se reći naivni i bespotrebni, ali ti isti delovi tokom radnje dobijaju svoju svrhu. Tu ubrajam dijaloge sa krticom koji se kroz milenijume ponavljaju. Ponavljanje monologa glavnog junaka, Arna, takođe se isprva čini izlišnim, ali se na kraju shvata namera pisca da nam se predoči ideja o cikličnosti istorije, ili cikličnosti ideje, ili cikličnosti svega postojećeg što se razvija i urušava.Како ти изгледа? Мени се та књига није свиђала богзна како.