Da me se ne shvati pogrešno, kao nekog agresivca i ženomrsca (naprotiv!); ali kad god bih došao u "dodir" sa tom serijom, budilo je u meni neodoljivu potrebu da se sve te protagonistkinje dobrano išamara koliko su nervirale. Banalne, razmažene kvočke. Ona što se fircala svako malo je bila i podnošljiva, mada je i ona smarala, jer mi te kvazi nezavisne i "emancipovane" idu na jetra (ali kapiram zašto je žene (potajno) neizmerno gotive, a i muškarci, jelte). Ali Džesika Parker__pff, toliko punchable lik kojeg dotična glumi, a i sama je iritantna kao pojava.
Još kad su neke žene deklarativno drobile kako je serija revolucionarna

, a ono čisti prosek i crush limunadica.
A je l' te nervira i kada je svakodnevno svuda u skoro svim medijskim oblicima muškarac predstavljen kao da mu žena ne treba, i da treba da je tretira kao smeće i seksualni objekat?
Hmm... A pojavi se jedna serija koja provocira patrijarhat predstavljajući ženu na takav način kakav mi žene ceo život gledamo predstavu muškarca, i odmah ugroženi muškarci koji su navikli da im se povlađuje skaču kao opareni. (Ne skače normalan mušlarac feminista, već mizogini slabić.)
Interesantno... Da ne kažem licemerno.
Jeste ženomrzački, jer da nije, smetalo bi ti u oba smera, ali ne, ovo te je bocnulo.
Ne vidim da kritikuješ mizoginiju koja je na svakom ćošku, valjda jer je to društvena tekovina pa je ok... Žene su navikle na takav tretman... Eee, ali muškarci nisu navikli da ih se tako tretira... Nema veze kada gledamo kako se žena tretira kao smeće... To je zabavno, duhovito, onda su slabići muškarčine. Osećaju se jako kad ponize nekog...
Ponavljam, ovo je patrijarhalni način diskriminacije i nema veze sa feminizmom. ALi ovakve stvari se nad ženama rade stalno i svuda, i slabićima su ok. Jakom muškarcu smeta diskriminacija, i jak muškarac je feminista, jer želi ženu ravnu sebi, jednaku, a ne neku glupačicu samo za seks, koja će pola života da se doteruje da mu bude lepa i da mu skuva ručak.
Patrijarhalni način diskriminacije - tako da suprotan pol ponižavaš, jer valjda treba da se razmnožavaš sa smećem, koje ne treba da ide u školu, da ima pravo glasa i ostalo. Samo ti treba da se seksualno isprazniš.
Ne mislim da je nešto specijalno ova serija, ali mi je drago da postoji, jer provocira mizoginiste. Na njihov način, jer jedino taj jezik i razumeju.
Sa mizoginistima i verskim fundamentalistima nemam šta da diskutujem, smaraju me. Više volim da razmenjujem mišljenja sa produhovljenim svetom.