Na ovoj temi mozete postavljati pitanja iz Biblije...

Znaci ti samo nesto izreknes bez osnove.
Vidis da nemas argumente i osnove za svoja tvrdjenja.
A ja trebam da ih izmislim za tebe?
Ne ide to tako, osim ako si tinejder pa ne razumes?
Tvoj zaključak je Non sequitur.
Kako bez osnove...razumeš li ti značenja reči?
Ako su prvi hrišćani interpretirali tekst tako da im je ukazivao na skori događaj, onda je sve kasnije reinterpretacija.

Ti se i dalje raspravljaš sa svojim zabludama, a ja precenjujem tvoju mogućnost zaključivanja, pa ti ne crtam.

34. Заиста вам кажем: овај нараштај неће проћи док се ово све не збуде.

Прво, треба узети контекст целе те беседе и приче :

14. И проповедиће се ово јеванђеље о царству по свему свету за сведочанство свим народима. И тада ће доћи последак.

Да ли је у време тог нараштаја и рода проповедано сво јеванђеље свим људима по целом свету, реално то се још увек није испунило.

Јер, и који ћемо онда нараштај и број година протека живота да узмемо, од беба до старости, или, од младости до старости, или у старости, када је Исус ово причао, јел причао онда том нараштају, значи негде око 30 година нове ере, и колко је живео тај нараштај, до 50, 60, 70 година нове ере, и, шта, онда је требало да се све до ових година деси то што је причао Исус, шта је причао :

И проповед јеванђеља и доћи је лажни учитељи, и устаће народи на народе и царство на царство и биће многи ратови, и сви ће омрзнути на хришћане, и изаћи ће лажни пророци, и биће мрзост опуштења о којој говори пророк Данило, и хришћани треба да пазе и беже од те мрзости опуштења, и биће знаци на сунцу и месецу и туга и невоље на целом свету и биће невоља која није била таква од постања света до тада и људи ће умирати од страха од тих невоља и других већих које иду на целу земљу, и опет ће на крају изаћи лажни христоси и лажни пророци и показаће лажне знаке и чудеса како би преварили све хришћане.

И, то све треба да се деси у једној генерацији и роду и нараштају, одприлике до неке 60, 70 године нове ере.

Тешко колеге, тешко. :aha:

35. Јер ће доћи као замка (крај света) на све који живе по свој земљи.

И, јел су сви и цео свет и тадашњи нараштај чуо ту причу Исусову о крају света и знацима тог краја, реално тешко.

Е, зато Исус и није рекао само просто о том нараштају који је то наводно само он то требао да види и доживи и тиме завршио причу, није, него је Исис и додао :

35. Небо и земља проћи ће, али речи моје неће проћи.

Јел, сви верују у ове речи Исусове, па, јасно је да не верују сви, врло мали број верује, е, тих мало који верују, то је тај род и нараштај о коме прича Исус и који нараштај и род верних неће проћи до тог краја времена и док се не збуде све то што је Исус рекао у тој причи и беседи. Јер, стоји у Псалмима :

6. Такав је род (верника) оних који Га траже, и који су ради стајати пред лицем Твојим, Боже Јаковљев!

Јел, то само један род и нараштај верних који траже Бога, па наравно да није, то је род верних који постоји од почетка света и све до краја тог истог света.

И, зато је и рекао на крају свега као поенту :

36. А о дану том и часу нико не зна, ни анђели небески, до Отац мој сам.

Ако је Исус заиста мислио на ту генерацију људи која је тада живела, чему онда ово упозорење, имаш око 30 година и Исус ти каже да ћеш ти до краја свог живота видети крај света (тада се живело доста краће негде око до 50 - 60 година), и шта, ти о том часу и дану ништа не знаш, и треба да пазиш на све ове знаке о крају света о којима је причао Исус, иако ти Исус каже да ови знаци већ делују.

Зашто онда Исус набраја знаке краја света и да треба да пазимо о тим знацима, ако већ каже људима да ће бити крај света у њиховим животима, то би било контрадикторно, и зато на крају свих крајева и каже :

42. Стражите дакле, јер не знате у који ће час доћи Господ ваш.

То је упућено свим будућим генерацијама и нараштајима људи, да пазе на те побројане знакове о крају света.

Ех, да дође сад Исус и каже нама и мени :kpozdrav:, ова генерација неће проћи док се не испуне ови знаци, и шта онда ђабе да гледам на знаке када је Исус рекао да ћу сада у овом животу видети крај света.

Зато и апостол Павле пише :

2. Да се не дате ласно покренути од ума, нити да се плашите, ни духом ни речју, ни посланицом, као да је од нас послана, да је већ настао дан Христов.
6. И сад знате шта задржава да се не јави у своје време.

Има и оно од Исуса :

28. Заиста вам кажем: имају неки међу овима што стоје овде који неће окусити смрт док не виде Сина човечијег где иде у царству свом.

И, овде Исус прича о свом будућем царству на крају света, и како то онда неки неће окусити смрт и умрети и опет ће видети то будуће царство.

Па, има одговор, као што ето има одговор и за овај нараштај.

Наставиће (мо) се ...... :ztorba:

Tvoj zaključak je Non sequitur.
Kako bez osnove...razumeš li ti značenja reči?
Ako su prvi hrišćani interpretirali tekst tako da im je ukazivao na skori događaj, onda je sve kasnije reinterpretacija.

Ti se i dalje raspravljaš sa svojim zabludama, a ja precenjujem tvoju mogućnost zaključivanja, pa ti ne crtam.
Nisi mi daobosnovu koju sam trazio.
Jer ju nenas.
Samo si se izgovorio.
Jer moj zakljucak je, to je receno za buducnost

Ti samo izokrenes ono sto kazem i kazes, ne za tada.
Jer iz samig teksta o kojem govirimo, nemas osnovu.
.

Screenshot_20250730-164804~2.png

Nisi mi daobosnovu koju sam trazio.
Jer ju nenas.
Samo si se izgovorio.
Jer moj zakljucak je, to je receno za buducnost

Ti samo izokrenes ono sto kazem i kazes, ne za tada.
Jer iz samig teksta o kojem govirimo, nemas osnovu.
.
Ja ne izokrećem, ja pokušavam da te izvedem na pravi put.
Sam si rekao šta su radili rani hrišćani i zašto.
To je originalna interpretacija...potekla iz kruga ljudi među kojima su tekstovi i nastajali.

Sve kasnije je reinterpretacija usled neostvarenog očekivanja.
Tvoj "zaključak" je reinterpretacija.

Ja ne izokrećem, ja pokušavam da te izvedem na pravi put.
Sam si rekao šta su radili rani hrišćani i zašto.
To je originalna interpretacija...potekla iz kruga ljudi među kojima su tekstovi i nastajali.

Sve kasnije je reinterpretacija usled neostvarenog očekivanja.
Tvoj "zaključak" je reinterpretacija.
Ja pokusavam takodje da re izvedem na out jer vidim da lutas i tao mi te je.
Ako su raniji hriscani prodavali, za tebe to moze da znaci samo jedno??

A da li postoji mogucnost da znaci i nesto drugo,?

Eto na to mi nisi odgovorio iako sam te jednom pitao?
A tasto nisi?
Zato sto bidis da i ja tebe vodim.
Znaci otvoreno i namerno izbegavas druge mogucnosti.
Ajde sada odgovori?

Ja pokusavam takodje da re izvedem na out jer vidim da lutas i tao mi te je.
Ako su raniji hriscani prodavali, za tebe to moze da znaci samo jedno??
To znači da je interpretacija teksta tog doba bila da je kraj blizu i da se tako hrišćani spremaju za kraj.

Moguće je i da nisu očekivali da Isus dođe nego su našli način da od naivčina izvuku lovu.
Eto, to je druga najrealnija mogućnost iz iskustva šišanja današnjih ovaca.

Tako da nemoj ovca da vodi čoveka, pripadniče stada.

To znači da je interpretacija teksta tog doba bila da je kraj blizu i da se tako hrišćani spremaju za kraj.

Moguće je i da nisu očekivali da Isus dođe nego su našli način da od naivčina izvuku lovu.
Eto, to je druga najrealnija mogućnost iz iskustva šišanja današnjih ovaca.

Tako da nemoj ovca da vodi čoveka, pripadniče stada.
Pa kako blizu kada im kaze, ne znam?
Tada su hriscani bili progonjeni i ubijani.
Biti hriscanin se nije uzimala lova vec gubio zivot.

Pa ti si pravoalacac, ocekujem da mi das primer ponoznosti i pokazes kako se izvinjava posle grdnog vredjanja.
A onda mozemo da nastavimo.
U protivnom ne spamuj vise temu.
ја спамујем тему што те питам нешто из Библије а ти не знаш одговор

одмах да се то унесе у правилник
:hahaha:

Već smo pokušali da ti objasnimo ovde.
Relativno blizu...kao što si i sam rekao da su verovali i spremali se za isti?
Da li si ti jednako spreman?
а ако жели вечни живот мора све да прода и подели сиротињи.
ал он тражи рупе у закону
:mrgreen:
.

брале, просечан српски православац за живота да цркви 500€ у вр главе, а ови свом богу то за три месеца и то што МОРАЈУ иначе нога у дупе
Da ih izrade i na svim novčanicama štampaju Isusovu sliku...dajte Bogu Božije.
Iil na jednoj strani predsednika, premijera, kancelara, a Isusa na drugoj.
Kakav mindf.ck. :mrgreen:

Poslednja izmena:

Back