Na ovoj temi mozete postavljati pitanja iz Biblije...

брале, просечан српски православац за живота да цркви 500€ у вр главе, а ови свом богу то за три месеца и то што МОРАЈУ иначе нога у дупе
Ma to je još božja vesnica objasnila. A njene interpretacije Pisma najbolje.

изговори јер не знаш, да знаш ти би написао, џабе ме цитираш ако не знаш одговор
за сада на два питања ниси знао ово је треће
FB_IMG_1754382686507.jpg

како није, шта су апостоли радили у том нараштају?
Тешко, велика територија тадашње Римско царство, па онда има и Исток света, мало апостола, па када су записана прва Јеванђеља, и треба то све проширити по тадашњем целом свету, и онда нарочито порука о тој наводној последњој генерацији хришћана пред крај света, и све то до неке 60,70 године нове ере, тешко, и пише да јеванђеља требају бити сведочанства свим народима као неки континуитет - не само оним народима у то време 1 века.

И, значи, Исус дао проповед Јеванђеља само за једну генерацију људи на свету, иако видимо да и даље постоји свет није још дошао крај :ne: , реторички, ако је Исус био Бог онда има знање да ће свет постојати до данас и онда је то за ту наводно последњу генерацију рекао у преносном смислу, ако је био само пророк онда је исто могао да зна унапред, ако није био Бог онда зашто би тако нешто причао ако није знао унапред и зашто би ризиковао да угрози своју верску проповед ако се то покаже нетачно, значи рекао би то тек тако из чистог каприца, делује потпуно неразумно, док је Исус у Новом завету приказан као врло разуман човек, а и ту се на основу самог целог текста и контекста види да је у питању преносни смисао о тој наводној последњој генерацији људи.

ја спамујем тему што те питам нешто из Библије а ти не знаш одговор

одмах да се то унесе у правилник
:hahaha:
Da spamujes.
Ovo si bio ti pre neki dan.
Ne mozes ovako da se ponasas a onda hoces da ti odgovaram kad ti se cune?

Cale. lično ne podnosim smradove ...Lepo ti je rekao, ako ti se ovde ne dopada, koji kur tražiš na ovom forumu? ...onaj tvoj čivut zaserete... šta tražiš ovde, kuj ćeš kur.. mršmatorabudaletino...jedigofna sektasu.

Izvini se ako hoces diskusiju.
Ako ne, kraj price.

Тешко, велика територија тадашње Римско царство, па онда има и Исток света, мало апостола, па када су записана прва Јеванђеља, и треба то све проширити по тадашњем целом свету, и онда нарочито порука о тој наводној последњој генерацији хришћана пред крај света, и све то до неке 60,70 године нове ере, тешко, и пише да јеванђеља требају бити сведочанства свим народима као неки континуитет - не само оним народима у то време 1 века.

И, значи, Исус дао проповед Јеванђеља само за једну генерацију људи на свету, иако видимо да и даље постоји свет није још дошао крај :ne: , реторички, ако је Исус био Бог онда има знање да ће свет постојати до данас и онда је то за ту наводно последњу генерацију рекао у преносном смислу, ако је био само пророк онда је исто могао да зна унапред, ако није био Бог онда зашто би тако нешто причао ако није знао унапред и зашто би ризиковао да угрози своју верску проповед ако се то покаже нетачно, значи рекао би то тек тако из чистог каприца, делује потпуно неразумно, док је Исус у Новом завету приказан као врло разуман човек, а и ту се на основу самог целог текста и контекста види да је у питању преносни смисао о тој наводној последњој генерацији људи.
Боки, прво тај библијски бог изгледа није знао за један огроман континент у коме је цивилизација била на много већем нивоу знања у времену када је писана библија друго, за њих је читав свет био до индије, ни Александар велики даље није знао да још нешто постоји. трће апостоли су обилазили тада њима познат свет и гле тамо су већ наилазили на хришћане. дакле историјски гледано а да би је објективније схватио мораш узети у обзир и са стране информације. тада ћеш схватити да историјски, археолошки, етнолошки... библија се не може гледати као чињеница већ као један мит са много поучних прича, метафора, алегорија итд.
мит у суштини није лош јер је то стварна или измишљена прича која се дотиче свести људи кроз одређене друштвене и културне обрасце или колективна осећања и обично се преувеличава.
као што ми Срби имамо много митова а најјаче је изражен косовски мит где Лазар бира царство небеско а не земаљско. и на том миту ми почивамо и то нас дефинише.
у библији Исус је искључиво дошао свом народу, а да ли је он Бог то је ствар вере. хришћанство је узето зато што је то била римско-ромејска религија и зарад опстанка смо и ми примили, баш као у Босни што су Срби узели ислам, па у 20 веку комунизам.
није то да нам је слаба вера, већ што те вере нису примљене у срцу јер још увек гајимо соју стару веру коју чак и свети Сава није дирао него је унео у хришћанство и до дан данас траје.

Da spamujes.
Ovo si bio ti pre neki dan.
Ne mozes ovako da se ponasas a onda hoces da ti odgovaram kad ti se cune?

Cale. lično ne podnosim smradove ...Lepo ti je rekao, ako ti se ovde ne dopada, koji kur tražiš na ovom forumu? ...onaj tvoj čivut zaserete... šta tražiš ovde, kuj ćeš kur.. mršmatorabudaletino...jedigofna sektasu.

Izvini se ako hoces diskusiju.
Ako ne, kraj price.
да се извиним смрадовима? јес ти нормалан :D

Pa ne moze da vidis nesto kada ti onaj koga cekas kaze: ne znam kada cu.
Ti samo izmisljas i filozofiras i postajes dosadan.
Pokusaj nesto drugo, sa ovim tekstom ti nije uspelo.
Oni su očigledno po tvojim rečima videli...nisu znali tačan trenutak, ali su razumeli koji je vremenski okvir.
To što ti to ne kapiraš govori o tebi.
Ili kapiraš i znaš da se to nikada neće desiti i zato nisi u pripravnosti kakvu su oni preduzimali...opet i prema tvojim rečima? :mrgreen:

тужни гласниче, тужно, седамдесет година си спрцао још више си индоктриниран суботарством и мржњом према православљу.
Ti ne znas sta je pravoslavlje a niti te zanima.
Jer da znas, ne bi ga brukao svojim ponasanjem.
Ja ti ukazujem na to tvoje ponasanje koje blati pravislavlje a ti te pozive zoves mrznjom?

Svet se zaista izopacio skroz.
Dobro zovete lose a lose dobrim.

Isaija 5,20 Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svjetlost a od svjetlosti mrak, koji prave od gorkoga slatko a od slatkoga gorko.

Oni su očigledno po tvojim rečima videli...nisu znali tačan trenutak, ali su razumeli koji je vremenski okvir.
To što ti to ne kapiraš govori o tebi.
Ili kapiraš i znaš da se to nikada neće desiti i zato nisi u pripravnosti kakvu su oni preduzimali...opet i prema tvojim rečima? :mrgreen:
Pa dobro ti si ukapirao, kao sto rece: radili su to za pare.
Eto slozili smo se...da akcepturam da mislis kako zelis.
Svako dobro.

Zato sam ja unuk, a ti pripadnik stada.
Svako prema želji Svevišnjeg.
Takođe svako dobro.
Uzivaj...

Postoji nesto sto ne razumes.
Postoji duhovno i telesno.
Kada covek gleda telesno, onda je tako kako kazes.
Ali kada oseti Duha svetoga koji mu otvara duhovne oci, to je natprirodno iskustvo.
Mozes ti da govoris koliko hoces da nema Boga?
Samo mogu da ti se smeskam i budem tuzan u sebi zbog tebe.

Ovo je neko napisao u Bibliji:

1. Korincanima 2,14 A tjelesni čovjek ne razumije što je od Duha Božijega; jer mu se čini ludost i ne može da razumije, jer treba duhovno da se razgleda.

Medjutim, vernik iskusi isto ovo.
On ne veruje jer je neko nesto napisao.

Vi ne verujuci umisljate da neko veruje nesto jer je neko nesto napisao.

Zato sam ti kazao, da covek treba da krene tim putem bar godinu dana.
Pa ce videti.
Inace kako da vidi?

Neko treba da ode na rad u neku zemljuni tek tada moze da vidi i razume kako je tamo.
Samo tada.

Ne ne, ti ne moras, nisam te zvao da krenes...
Samo ti otkrivam tajne koje i tada neces razumeti

Jeremija 29,13 I tražićete me, i naći ćete me, kad me potražite svijem srcem svojim.

Jeremija 29,14 I daću vam se da me nađete, govori Gospod, ...

Ah da krenuo si, nisam hteo da te zadrzavam.
Srecan put.

Ali kada oseti Duha svetoga koji mu otvara duhovne oci, to je natprirodno iskustvo.
Mozes ti da govoris koliko hoces da nema Boga?
Samo mogu da ti se smeskam i budem tuzan u sebi zbog tebe.
Ko kaže da Boga nema?
Eto, toliko ti je taj Sveti Duh otvorio oči da ni to nisi ukapirao.
Ili te laže ili je to samo tvoja uobrazilja i posao za psihologa, psihijatra...

Back