А о којој години пишемо? Не бих се ја залетао са апсолутном сигурношћу у ту причу.
Pismo pape Grgura upućeno grofu Vecelinu je iz 1079e godine.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А о којој години пишемо? Не бих се ја залетао са апсолутном сигурношћу у ту причу.
Јел има још који краљ тада у Далмацији?Pismo pape Grgura upućeno grofu Vecelinu je iz 1079e godine.
Па како епископ да крунише краља?
Јел има још који краљ тада у Далмацији?
Јел има још који краљ тада у Далмацији?
Да, али колико сам ја успео да истражим, ако је прво крунисање за краља некиг народа или територије која се удиже на ранг краљевине легат де латере мора бити члан колегијума, односно кардинал. Уколико није прво крунисање онда у држави већ постоји црквено лице које је у рангу архиепископа и оно врши крунисање.Nisam siguran da znam na šta misliš. Koliko znam, ključ je u tome da li je neko papski legat; ovlašćeno lice koje je u datom momentu vršilac dužnosti episkopa Grada Rima?
Bravo, samo jedna opaska, Hrvata kao posebnog etnosa nema na Balkanu, etnos je na Karpatima, mada su ih tamo nazivali I Rutenima, ali rec je o posebnom etnosu organizovanom u politicku zajednicu.
Na Balkanu je Hrvatska samo geografska oblast bez atributa politicke samostalnosti zajedno sa Raskom, Bosnom, Humom i Dalmacijom, u kojima obitava jedan etnos u jednoj politickoj zajednici.
Јел се односи на Истру и Славонију?Nisam siguran da znam na šta misliš. Koliko znam, ključ je u tome da li je neko papski legat; ovlašćeno lice koje je u datom momentu vršilac dužnosti episkopa Grada Rima?
Kako je reč o Istri i današnjoj Sloveniji, teško da bi se to pismo moglo odnositi na Mihaila.
Да, али колико сам ја успео да истражим, ако је прво крунисање за краља некиг народа или територије која се удиже на ранг краљевине легат де латере мора бити члан колегијума, односно кардинал. Уколико није прво крунисање онда у држави већ постоји црквено лице које је у рангу архиепископа и оно врши крунисање.
Примери су широм Европе и чак краљевства на Истоку.
Да, али колико сам ја успео да истражим, ако је прво крунисање за краља некиг народа или територије која се удиже на ранг краљевине легат де латере мора бити члан колегијума, односно кардинал. Уколико није прво крунисање онда у држави већ постоји црквено лице које је у рангу архиепископа и оно врши крунисање.
Примери су широм Европе и чак краљевства на Истоку.
U 11.stolecu 2 teritorije su nosile naziv Hrvatska,na Karpatima i u severnoj Dalmaciji. Kraljevina je bila na Karpatima a ova teritorija u Dalmaciji je bila deo velikog balkanskog kraljevstva zajedno sa Raskom I Bosnom kako je opisao barski letopisac i svi ostali savremeni izvori.
U 15. stolecu nije bilo Porfirogenita I falsifikovanih darovnica tako da su tada svi znali za ove informacije.
Kasnije su putem falsifikata vladarske tekovine katolicke karpatske hrvatske prisivene balkanskoj. Jasan je i motiv. Bilo je potrebno ponistiti pravo na Dalmaciju sizmatickim kraljevima Raske.
Da, Zvonimirova supruga je sahranjena na svojoj zemlji, u karpatskoj oblasti, I o tome pisu autori 15og stoleca.
Јел се односи на Истру и Славонију?
Па само питам. Ми ствари искључујемо онако како се коме свиди. Читамо шта хоћемо да видимо и наводимо само оно што нам одговара. Ево, није Михаило. Јел мења нешто? Ја мислим да Звонимир није могао бити краљ пре него што је Гебизон постао кардинал. Јел разумеш што сам поставио пост од кад је кардинал. Или је Звонимир крунисан касније или је Гебизон од раније кардинал.Joj molim te ne opet o Mihailu.
Па ја бих могао да наведем барем 20 примера а ако неко може 2 а да су супротна ја бих волео да видим.Koliko si siguran u to? Jesi lito pročitao negde, da li to piše negde, ili si pobrojao sve legate i svi bili kardinali, pa na osnovu toga zaključuješ?
Словенију, мало телефон куца шта хоћеIstru da; ne znam otkud Slavonija?
Да, али каже на самом почетку да су се хрватски владари називали краљевима.Pa sam si spominjao Tomu Arhiđakona. Prema Tomi je Stjepan Držislav prvi hrvatski kralj a ne Zvonimir.
Па ја бих могао да наведем барем 20 примера а ако неко може 2 а да су супротна ја бих волео да видим.
Čemu zato?
Ja nikada u životu nisam čuo da je kraljica Jelena bila sahranjena u Velikom Varadinu. Pitao sam ga 3 puta odakle mu to; još uvek čekamo odgovor.
Rekao bih da se radi o nekoj dezinformaciji.
Па навео сам ја око 10-ак на једној другој теми у преписци с Стетлером.Pa ne bi bilo loše da se sve to izlista na temi.
А која половина је у питању, горња или доња?!I SAMO pola Madjarica
Па навео сам ја око 10-ак на једној другој теми у преписци с Стетлером.
Kako da ti odgovorim kada ocigledno provociras i zoves me Kole?????Kole, četiri puta sam ti postavio pitanje odakle ti to da je Jelena bila, tobože, sahranjena u Varadinu.
Ili odgovori na pitanje, ili prestani iznositi jako čudne i nikome poznate podate, da ne kažem izmišljati.
Sledeći put kada budeš to po 6. put napisao bez ikakvog dokaza, prosto ću ti prijaviti post moderaciji. Nemoj samo posle da kukaš ako ti se brišu objave; ovo je potforum Istorija, ne može se ovde stalno napamet lupetati i izmišljati.
Kako da ti odgovorim kada ocigledno provociras i zoves me Kole?????
Mada upozorili su me da si sumanut i da nisi ozbiljan..
To je nenormalno ponasanje.Pa najnormalnije
To je nenormalno ponasanje.
Ne mogu diskutovati sa takvom osobom.