Mystery car

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Espanol:
Espanol:
brera:
Espanol:
Stiže novi dvosed za pogađanje! :wink:

gtm coupe na bazi mini-a. ako se ne varam ?
Naš zagubljeni brera ubode iz prve. Tačno GTM (Grand Touring Mini) firme COX. Koristio je mehaniku minija Cooper S (1275 ccm ) samo je motor bio "nasviran" na 90 KS. Mališa je razvijao maksimalnu brzinu od 185 km/ h i ubrzavao do 100 km/ h za oko 7 sekundi. U prvoj seriji (1967- 1968.) proizvedeno je oko 55 primeraka, a do kraja proizvodnje 1973. još 250. Idemo na novo pitanje.

ja imam podatak da je malisa imao 120ks pri 7500ob/min. i do stotke za 6,6. a da je tezak 535kg. pa sad koliko je tacan podatak... :?

brera:
Espanol:
Espanol:
brera:
Espanol:

Naš zagubljeni brera ubode iz prve. Tačno GTM (Grand Touring Mini) firme COX. Koristio je mehaniku minija Cooper S (1275 ccm ) samo je motor bio "nasviran" na 90 KS. Mališa je razvijao maksimalnu brzinu od 185 km/ h i ubrzavao do 100 km/ h za oko 7 sekundi. U prvoj seriji (1967- 1968.) proizvedeno je oko 55 primeraka, a do kraja proizvodnje 1973. još 250. Idemo na novo pitanje.

ja imam podatak da je malisa imao 120ks pri 7500ob/min. i do stotke za 6,6. a da je tezak 535kg. pa sad koliko je tacan podatak... :?
Podatak ti je tačan. To je bila takmičarska varijanta a ja sam dao podatak za serijsku, putnu verziju. Postojala je i varijanta sa motorom od 130 KS koji je bio homologiran za klasu GT.

Nadam se da će ovo zahtevati malo više truda! :wink: :lol:

sl0051.jpg

brera:
Espanol:
Espanol:
brera:
Espanol:

Motor je BMC A-serija koji u najslabijoj varijanti krece od tridesetak konja dok su poslednjih godina su tjuneri izvlacili i do 200 ks :!:

Espanol:
Da li si ovo pogodio tako brzo što ima veze sa Austinom? :lol: :lol: :lol: Dobacuj detalje za javnost a ja ću novo pitanje.
Turner Mk1, radjen na osnovi Austin-a :D A 35, sa motorima BMC A serije od 948 i 1098cc, i Coventry Climax FWA/FWE. Napravljeno je 160 komada od 1959-1960 godine. Inace automobil sa Espanolove slike je jos uvek u zivotu ali na zalost izgleda ovako:
t_photos415.jpg

brera:
Austin:
Espanol:

Ne znam sta je ali mislim da na ovom automobilu ima delova BMC 1100/1300. Ispravi me ako gresim Espanol.
wsm mg 1100 iz 1965.
Apsolutno tačan odgovor majstor brera,WSM na platformi i mehanici MG 1100. Prednji i zadnji deo karoserije rađen je od aluminijuma. Idemo dalje. :wink:

brera:
Austin:
Espanol:

Ne znam sta je ali mislim da na ovom automobilu ima delova BMC 1100/1300. Ispravi me ako gresim Espanol.
wsm mg 1100 iz 1965.
Svaka cast brero i Espanol na znanju i dokumentaciji, ja kao ponosni vlasnik Austin-a 1300 iz 1969. godine i pored proucavanja svega vezanog za AD016( fabricki kod za sva BMC 1100/1300 vozila: Austin, Morris, Riley, Wolsley, MG, Vanden Plas) nisam nikada naisao na ovaj model.

Austin:
brera:
Austin:
Espanol:

wsm mg 1100 iz 1965.
Svaka cast brero i Espanol na znanju i dokumentaciji, ja kao ponosni vlasnik Austin-a 1300 iz 1969. godine i pored proucavanja svega vezanog za AD016( fabricki kod za sva BMC 1100/1300 vozila: Austin, Morris, Riley, Wolsley, MG, Vanden Plas) nisam nikada naisao na ovaj model.
Reklo bi se dobar forum? :wink: :lol:

brera:
Espanol:
brera:
Espanol:
Čekam vas na ovom kupeu majstori? :wink:

mislim da je vreme za drugu sliku !
Ček da vidimo gde nam se zagubi Austin. A ni smeh se ne javlja nešto? :roll:

zagubio se na automobilima godne ili mu je opet ima problem sa kompom. :?
A da ga sačekamo? :roll: Cenim da bi Austin možda i ubo odgovor, pa da čoveku ne bude žao ako je komp u pitanju. Molim demokratski odgovor. Smeh i ostali i dalje sabotiraju! :evil: :lol:

Evo me, nisam bio kod kuce dva dana a nemam Laptop :D , tako na neki nacin jeste komp u pitanju.Prednji deo automobila mi je odnekud poznat ali ostalo ne. Molim te razjasni Espanol.
P.S. Hvala sto ste me sacekali, ali nazalost bez rezultata :(

Back