Može li veštačka inteligencija da zameni psihoterapeute

Ne. AI ne može da zameni psihologe, psihijatre i psihoterapeute. Ljudima je potrebna lepa ljudska reč. Takođe mislim, ako u nekim zemljama i zaživi ta opcija da je AI psihijatar, psihoterapeut, kod nas još dugo vremena neće zaživeti.

Pravi psihijatri sa kojima pacijenti dobro sarađuju, ne mogu odmah da pogode terapiju, zbog nuspojava. I kada se pronađe dobra kombinacija lekova, kontrole se zakazuju na 30-60-90 dana. Naravno, potrebno je da se pacijent pridržava i terapije sa lekovima i psihoterapije koje rade psihijatri.
Tada dolazi do remisije koja može da traje jedan duži period.

Ne znam da li sami roboti operišu, ili su na operaciji prisutni i lekari-hirurzi.

U našoj zemlji ćemo čekati na robota koji operiše.

Lično, ne bih pristala da me operiše samo robot. Imam mnogo više poverenja u lekare.

Ja tvrdim da će moći

Nemam pojma kako je u Srbiji ali ovde ljudi čekaju mjesecima da uopšte dobiju termin kod psihologa čeka se po 7 mjeseci i sad već možeš online (sto je prije bilo nezamislivo jer svi smatramo da treba da sedimo na dvosedu ili lezimo dok pričamo)

Ne vidim apsolutno nikakvu prepreku da AI neće moći zameniti psihologa, ću topla rijec pa AI će biti veoma topao još mu suknjicu obuku

AI je stvar programiranja i iskreno “nahranice” ga svim metodama i svim znanjem koje postoji

Iskljuci Tv,baci tel,,provedi pet dana u prirodi bez mreza pa neces verovati sta su u odnosu vestacke inteligencije,sva sr sto nam serviraju je jedna mala stvarcica u odnosu naseg kapiciteta nadarenog od Boga.
Sest meseci takvog zivota shvatices da su psihoterapeudi su jedna velika iluzija koja nam servirana od Usa i niz zemalja koje rade na zatupljivanju ljudske rase.

Bez obzira što nestaju one prave i tradicionalne vrednosti, naši ljudi sa nepoverenjem reaguju na promene.

Ne verujem da će se u zemlji kojoj nedostaju ne samo lekari, već i sada osnovni medicinski aparati kao što su skeneri i aparati za snimanje magnetnom rezonancom, prvo nabavljati roboti.
Nijedna struka neće u potpunosti nestati. U svakoj struci ćeš imati najbolje stručnjake koji će i dalje raditi svoju struku. AI usluge će samo biti povoljnije vrv

Možda, jednog dana, kad se najede još.puno pasulja, i to veliko "mozda". Današnji četbotovi su goli qratz i kad su neke prostije stvari u pitanju, kamoli psiha. Do sada su neki dali ekstremno opasne savete ljudima, imali nasilne ispade, pokušavali emocionalno da manipulišu, čak i naveli na samoubistvo u više od jednog slučaja. Lično imam loša iskustva npr. sa GPT četbotom, da ne ulazim u detalje koliko može da bude "glup". Jedan besplatan četbot bez ikakvih problema i prepreka već mesecima koriste pedofili za modifikacije slika dece na razne načine, što je moralo da bude odavno "popravljeno", a još uvek nije. Četbot i dalje koriste milioni korisnika uprkos tome.

Mislim da je veštačka inteligencija prerano data na korišćenje javno. Daleko je od savršenstva, a i to je blago rečeno. A, još dalje je od adekvatnosti za zamenu psihoterapeuta. Sa AGI - ako se ikad razvije - druga priča skroz.

Back