EnigmaGirl
Zainteresovan član
- Poruka
- 142
Iz svog ličnog iskustva, sa ovim se ne bih složila.s moje tacke gledista mi se cini poprilicno iracionalno ocekivati da nas sem par bliskih osoba razumeju, realno niti mi toliko mnogo razmisljamo o drugim ljudima i pokusavamo da ih svatimo- i drugi ljudi su u istoj poziciji, dovoljno je imati dobru komunikaciju s drugim ljudima u osnovnim stvarima- i to nekad moze odvesti na neki visi nivo, a ne mora- zavisi i od toga koliko provodimo vremena i komuniciramo s tim ljudima
Osoba sam koja "na prvu loptu" kapira druge ljude i to one koje prvi put vidim u životu. Takođe, ne mora da znači da nas bliske osobe u potpunosti razumeju (ponekad me neka random osoba bolje razume nego osoba koju znam 20+ godina)
Kao što sam navela u ovoj temi, razmišljam o drugim ljudima - one koje sam upoznala, koje usput sretnem u prolazu. Naravno, ne radim to na napadan način, nego čisto iz radoznalosti i beskrajno mi je zanimljivo da ih posmatram iz svoje perspektive.
Najbitnije je otkloniti taj strah koji itekako osetim kod drugih osoba. Neprijatnost koju ljudi osećaju, nepoznanica, zbunjenost idr. se najbolje otklanjaju opuštenim i prijateljskim pristupom koji mora biti u kontinuitetu kako bi se osoba opustila i shvatila da ja kao nepoznata osoba ne želim da je povredim ili nanesem bilo kakvo zlo - i sad se postavlja pitanje: Da li pojedine osobe ograničavaju svoj potencijal u bustovanju EQ iz krajnje iskonskih razloga: strah i nepoverenje?