Plant
Veoma poznat
- Poruka
- 10.742
Kako izgleda "pamet duše" ?... Moje mišljenje je da su najgore osobe po ovaj svet, osobe sa visokim IQ, a niskim EQ. IQ zovem pamet razuma, EQ je pamet duše....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako izgleda "pamet duše" ?... Moje mišljenje je da su najgore osobe po ovaj svet, osobe sa visokim IQ, a niskim EQ. IQ zovem pamet razuma, EQ je pamet duše....
Emocije koje su zrele, koje ne traže ništa, osim da daju i pomažu....toliko su se oslobodile ega, da zaista mogu da vole ne tražeći da im se ljubav uzvrati....Kako izgleda "pamet duše" ?
Upravo zato su jake, zato što mogu da prepoznaju ono što nije dobro...Emocije koje su zrele, koje ne traže ništa, osim da daju i pomažu....toliko su se oslobodile ega, da zaista mogu da vole ne tražeći da im se ljubav uzvrati....
Sve mi je to svojstveno, a opet mislim da mi je EQ jako nizakEmocije koje su zrele, koje ne traže ništa, osim da daju i pomažu....toliko su se oslobodile ega, da zaista mogu da vole ne tražeći da im se ljubav uzvrati....
Smatram da pogrešno misliš, odakle ti ideja da ti je EQ nizak? Ne bih se složila....Sve mi je to svojstveno, a opet mislim da mi je EQ jako nizak.
To je sve samo mali deo.
Zanimljivo bi bilo sagledati osobe sa visokim IQ i visokom emotivnom inteligencijom.Upravo zato su jake, zato što mogu da prepoznaju ono što nije dobro...
Dok ja povređujem druge (svejedno što to pravdam vaspitanjemSmatram da pogrešno misliš, odakle ti ideja da ti je EQ nizak? Ne bih se složila....
Msm da je to bio Ajnštajn, (pa i Pupin) a da Tesla nije.Zanimljivo bi bilo sagledati osobe sa visokim IQ i visokom emotivnom inteligencijom.
Na šta bi se oni više koncentrisali u zavisnosti od određene situacije?
Mogu da prepoznaju šta je dobro, a šta loše i na jedan i na drugi način.
Šta bi u tom smislu bilo zanimljivije sagledati i koja strana bi preovladala?
Mislim da je u toj kombinaciji presudno vaspitanje i okruženje. Njima je najteže. Oni su pravi nosioci dobrih promena, oni mogu da pokrenu svet, ali ih nema...na žalost....Zanimljivo bi bilo sagledati osobe sa visokim IQ i visokom emotivnom inteligencijom.
Na šta bi se oni više koncentrisali u zavisnosti od određene situacije?
Mogu da prepoznaju šta je dobro, a šta loše i na jedan i na drugi način.
Šta bi u tom smislu bilo zanimljivije sagledati i koja strana bi preovladala?
Ajnštajn i Pupin možda, Tesla sigurno nije imao....Tesla je bio van vremenski, ne možemo ga postaviti u nijedan ljudski obrazac....Msm da je to bio Ajnštajn, (pa i Pupin) a da Tesla nije.
To su genijalci,.. ali ima ih zaista malo.
"Mašta je važnija od znanja".
Pamet duše- svidja mi se ovaj izraz, i zapravo ima smisla- emotivna inteligencija zapravo jeste direktno povezana sa duhovnim razvojem- koliko god bio IQ covek ne moze da dostigne vise nivoe duhovnog razvoja ako mu je EI (iliti EQ nizak), no dobra stvar je sto se emotivna inteligencija moze povecati.Emocije koje su zrele, koje ne traže ništa, osim da daju i pomažu....toliko su se oslobodile ega, da zaista mogu da vole ne tražeći da im se ljubav uzvrati....
Da li misliš da povređuješ druge, ili se to zaista dešava....tanke su niti....Dok ja povređujem druge (svejedno što to pravdam vaspitanjem)
sposobnost samorazumevanja, samokontrole, samouverenost i sposobnost empatije ..
Vidi (u prilogu) 3, 5, 7, 9, ... i sve ostalo - radim na sebi od kad znam za sebe,.. ali,.. ne uklapam se.
Testovi su podlozni varanjima, sami po sebi i IQ i EQ samo predstavljaju potencijal- visok rezultat ne mora doneti nista bolje koristi od prosecnog- jedina bitna stavka je da nije nizak- narocito EQ odnosno EI jer to obicno znaci da je ta osoba problem i da su velike sanse da se nece dobro uklapati u tim.Jasno mi je o čemu govoriš ali postoje situacije u kojima ćeš morati da se poslužiš testovima kako bi procenio čoveka.
Moj slučaj - radila sam pre mesec dana neke testove za potencijalni posao gde je pored IQ, testovi logike, preciznosti, brzine bio i emotivni test inteligencije.
Poslodavci nemaju vremena da upoznaju kandidata tako što će se družiti sa njima i videti kakvi su ljudi i kako rešavaju konflikte situacije i slično.
Svakako da je ovo samo jedan primer, najbolje ćeš čoveka upoznati kada si u svakodnevnoj interakciji sa njim i na taj način osetiti kakav je.
Da li osobe mogu da imaju jedan znak niske EQ i ostale znake visoke EQ?
Nekad se osećaju neshvaćeno, ali imaju ostale znake visoke EQ.
EQ se može menjati, povećavati...to treba da bude put svakog ljudskog bića, na žalost može se i smanjiti.Pamet duše- swvidja mi se ovaj izraz, i zapravo ima smisla- emotivna inteligencija zapravo jeste direktno povezana sa duhovnim razvojem- koliko god bio IQ covek ne moze da dostigne vise nivoe duhovnog razvoja ako mu je EI (iliti EQ nizak), no dobra stvar je sto se emotivna inteligencija moze povecati.
A ono sto je jako, jako bitno jeste da covek donosi konacne odluke na osnovu emocija, tj pojednostavljeno receno- kad donosimo odluku mozak razmenjuje razlicite parametre, usporedjuje razlicite vrednosti- no na kraju na osnovu emocije donesemo odluku, zato recimo covek moze zavrsiti 5 fakulteta imati brdo znanja i ipak biti de facto idiot.
Ovo je uglavnom za generalnu populaciju, npr osoba koja je u depresiji ce imati iste simptome, i kad izadje iz depresije i depresivnog perioda biti ce drugacija.Ovo je bilo bolno pročitati...
Dobar si ti lik, nemas ti nizak EQ vec si vrlo teritorijalan, volis da branis svoj prostor.Sve mi je to svojstveno, a opet mislim da mi je EQ jako nizak.
To je sve (pomenuto) samo mali deo.
Saglasan, pre nedelju dve sam postavio temu o teoriji razvoja ega- gde ljudi napreduju, ali nekad i nazaduju i sve to je dosta povezano s emotivnom inteligencijom- a cest razlog nazadovanja (verovatno najcesci) su vanjski faktori tj kad se covek nadje u nekim problemima ili u losoj okolini.EQ se može menjati, povećavati...to treba da bude put svakog ljudskog bića, na žalost može se i smanjiti.
Konačne odluke na osnovu emocija može da donosi osoba sa visokim EQ, ako odluke donosi osoba sa niskim EQ tu nastaje veliki problem. Mislim da upravo učestvujemo u takvim dešavanjima....
A sada- suspense.Zelis da nas drzis u neizvesnosti do samog krajaDa čujem karakteristike ostalih kombinacija.
Ne, želim da čujem vaša mišljenja. Ja ne znam odgovor, smišljam u hodu....ponelo me, verovatno ima grešaka, ali to ne treba da obeshrabri....A sada- suspense.Zelis da nas drzis u neizvesnosti do samog kraja?
Dao sam sve od sebeNe, želim da čujem vaša mišljenja. Ja ne znam odgovor, smišljam u hodu....ponelo me, verovatno ima grešaka, ali to ne treba da obeshrabri....
Tačno,slažem se, ali budi kreativan...navedu osobine bar jedne kombinacije...Dao sam sve od sebe![]()
Mislim da ima previse faktora koji mogu da uticu, uvek je lakse prepoznati ekstreme tj krajnosti, sve izmedju... tesko...
Ok da nagadjam- visok EQ i IQ- prirodan vodja, duhovnik/mudrac/filozof, Visok IQ srednji EQ tip inzenjera- vrlo intelektualan, sklon perfekcionizmu i "overthinking" treba dosta vremena da donese odluku uklapa se u sredinu, visok IQ nizak EQ- ili se ne uklapa najbolje, slabe drustvene vestine, moze biti i tipa psihopate i maliciozan ili covek koji usprkos inteligenciji cesto donosi lose odluke, veca sklonost ka mentalnim poremecajima. Visok EQ srednji IQ- popularna osoba, verovatno se dobro snalazi u drustvu mari za druge- dobar timski radnik, dobar u poslovima vezano za ljude u zdravstvu i nezi. Srednji IQ i EQ- prosecna osoba. Visko EQ nizak IQ dobar timski radnik takdje verovatno popularna osoba ali ne bas najbistrija, cesto pita isto pitanje, vrlo lose liderske sposobnosti ali dobar sledbenik tj mozes se nagoditi. Nizak i IQ i EQ- problem da se igde uklopi, vrlo ogranicene sposobnosti, moze da obavlja samo neke vrlo jednostavne poslove bez puno interakcije s drugim ljudima- velika verovatnoca da ce imati razne poremecaje, osobe osudjena na totalnu marginu.Tačno,slažem se, ali budi kreativan...navedu osobine bar jedne kombinacije...![]()
Odlično...i više od toga...prijatnu noć ti želimOk da nagadjam- visok EQ i IQ- prirodan vodja, duhovnik/mudrac/filozof, Visok IQ srednji EQ tip inzenjera- vrlo intelektualan, sklon perfekcionizmu i "overthinking" treba dosta vremena da donese odluku uklapa se u sredinu, visok IQ nizak EQ- ili se ne uklapa najbolje, slabe drustvene vestine, moze biti i tipa psihopate i maliciozan ili covek koji usprkos inteligenciji cesto donosi lose odluke, veca sklonost ka mentalnim poremecajima. Visok EQ srednji IQ- popularna osoba, verovatno se dobro snalazi u drustvu mari za druge- dobar timski radnik, dobar u poslovima vezano za ljude u zdravstvu i nezi. Srednji IQ i EQ- prosecna osoba. Visko EQ nizak IQ dobar timski radnik takdje verovatno popularna osoba ali ne bas najbistrija, cesto pita isto pitanje, vrlo lose liderske sposobnosti ali dobar sledbenik tj mozes se nagoditi. Nizak i IQ i EQ- problem da se igde uklopi, vrlo ogranicene sposobnosti, moze da obavlja samo neke vrlo jednostavne poslove bez puno interakcije s drugim ljudima- velika verovatnoca da ce imati razne poremecaje, osobe osudjena na totalnu marginu.
Mada ne bih ove pretpostavke uzeo previse za ozbiljno, jako mnogo faktora postoji koji mogu poprilicno uticati i totlano izmeniti stvari.
Ma pusti...Ovo je bilo bolno pročitati...