- Poruka
- 13.721
ja nisam ja, da li da na to reagujem emotivno?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako mislis na pesmu od Vlade i Bajke onda mozes reagovati emotivno, u svakom drugom slucaju bi trebalo preispitati stvari.ja nisam ja, da li da na to reagujem emotivno?
koja pesma?Ako mislis na pesmu od Vlade i Bajke onda mozes reagovati emotivno, u svakom drugom slucaju bi trebalo preispitati stvari.
Nisam siguran na sta si tacno mislio, mada u principu mi nikad nismo ono sto mislimo da smo ono sto jesmo, cesto (ne) svesno kupimo ideale o tome kako bi mi trebali da budemo (uglavnom poprilicno nerealne ideje) i to se kosi sa onim sto zapravo jesmo- to se zove kognitivna disonanca koja stvara vrlo neprijatan osecaj koji se resava tako da se odrekenmo nerealnih ocekivanja i da prihvatimo sebe onakvim kakvim jesmo- a niko od nas nije savrsen.ja nisam ja, da li da na to reagujem emotivno?
"Ja nisam ja".
Nisam siguran na sta si tacno mislio, mada u principu mi nikad nismo ono sto mislimo da smo ono sto jesmo, cesto (ne) svesno kupimo ideale o tome kako bi mi trebali da budemo (uglavnom poprilicno nerealne ideje) i to se kosi sa onim sto zapravo jesmo- to se zove kognitivna disonanca koja stvara vrlo neprijatan osecaj koji se resava tako da se odrekenmo nerealnih ocekivanja i da prihvatimo sebe onakvim kakvim jesmo- a niko od nas nije savrsen.
Nemam odgovor na tvoje komentare, s moje tacke gledista: Ni jedna teorija o postojanju niti se ne moze dokazati, neke imaju vise neke manje smisla, ali nemam pojma koji bi odgovor mogao biti.Spolja-svet i unutra-svet - dva sveta oba beskonacna - i gde je tu ja??
u tankom prorezu izmedju dva sveta - takoreci ne postojim. A ako ne bi postojao, unutrar-svet nema gde da se obavlja pa mozda skoci niz neku nepojmljivu dimenziju iznikne ponovo ili beskonacno zaluta.
bez brige, navikao sam da lutam po retko prolaznim puticima. Lutajuci um.Nemam odgovor na tvoje komentare, s moje tacke gledista: upravo sam pojeo pola table slanine i za mene je to dovoljno dobar dokaz postojanja.
I moj um voli da luta, ali ne volim previse apstraktne stvari i stvari bez odgovora ili resenja, neka vrsta kognitivnog mucenja nesto kao Rokov bazilisk, ponekad kad upadnes u takvu vrstu zamke moze biti tesko izvuci se. Ruminacija je jedan od obelezja depresije, mislim da je bolje stalno nabacivati novog materijala kod kojeg mozes naci resenje, a zatim se prebaciti na novi materijal.bez brige, navikao sam da lutam po retko prolaznim puticima. Lutajuci um.
ne daj mas' u propas' nadam se da si negde na 'ladnom.
tu negde kod Rokovog baziliska si zasluzio divljenje!I moj um voli da luta, ali ne volim previse apstraktne stvari i stvari bez odgovora ili resenja, neka vrsta kognitivnog mucenja nesto kao Rokov bazilisk, ponekad kad upadnes u takvu vrstu zamke moze biti tesko izvuci se. Ruminacija je jedan od obelezja depresije, mislim da je bolje stalno nabacivati novog materijala kod kojeg mozes naci resenje, a zatim se prebaciti na novi materijal.