EQ- Emocionalna inteligencija i koraci ka osobnom razvoju

ja nisam ja, da li da na to reagujem emotivno?
Nisam siguran na sta si tacno mislio, mada u principu mi nikad nismo ono sto mislimo da smo ono sto jesmo, cesto (ne) svesno kupimo ideale o tome kako bi mi trebali da budemo (uglavnom poprilicno nerealne ideje) i to se kosi sa onim sto zapravo jesmo- to se zove kognitivna disonanca koja stvara vrlo neprijatan osecaj koji se resava tako da se odrekenmo nerealnih ocekivanja i da prihvatimo sebe onakvim kakvim jesmo- a niko od nas nije savrsen.

Nisam siguran na sta si tacno mislio, mada u principu mi nikad nismo ono sto mislimo da smo ono sto jesmo, cesto (ne) svesno kupimo ideale o tome kako bi mi trebali da budemo (uglavnom poprilicno nerealne ideje) i to se kosi sa onim sto zapravo jesmo- to se zove kognitivna disonanca koja stvara vrlo neprijatan osecaj koji se resava tako da se odrekenmo nerealnih ocekivanja i da prihvatimo sebe onakvim kakvim jesmo- a niko od nas nije savrsen.

Za to prodavanje ideala (sve to propaganda) mora neko da me podrobno ubedi, iako ja volim da znam stare i nove stvari, i ne znam kakav bi trebao da budem. Mozda neko ima neku ideju koju hoce da prilozi o tome kakav treba da budem i kad ih saslusam, da vidim kakva je ideja to nimalo ne znaci da cu ja to da budem. Ali ja nisam ja, ja sam nesto drugo, lepse i sveobuhvatnije i najverovatnije beskonacno, cak i kad realno pogledamo normalne okvire u kojima se sve to desava (u glavi)

Spolja-svet i unutra-svet - dva sveta oba beskonacna - i gde je tu ja??
u tankom prorezu izmedju dva sveta - takoreci ne postojim. A ako ne bi postojao, unutrar-svet nema gde da se obavlja pa mozda skoci niz neku nepojmljivu dimenziju iznikne ponovo ili beskonacno zaluta.
Nemam odgovor na tvoje komentare, s moje tacke gledista: Ni jedna teorija o postojanju niti se ne moze dokazati, neke imaju vise neke manje smisla, ali nemam pojma koji bi odgovor mogao biti.
Cinjenica da sam pojeo dobar komad slanine mi je dovoljan dokaz A) postojanja, B) da moje ja voli slaninu.

Poslednja izmena:
Nemam odgovor na tvoje komentare, s moje tacke gledista: upravo sam pojeo pola table slanine i za mene je to dovoljno dobar dokaz postojanja.
bez brige, navikao sam da lutam po retko prolaznim puticima. Lutajuci um.
ne daj mas' u propas' nadam se da si negde na 'ladnom.

bez brige, navikao sam da lutam po retko prolaznim puticima. Lutajuci um.
ne daj mas' u propas' nadam se da si negde na 'ladnom.
I moj um voli da luta, ali ne volim previse apstraktne stvari i stvari bez odgovora ili resenja, neka vrsta kognitivnog mucenja nesto kao Rokov bazilisk, ponekad kad upadnes u takvu vrstu zamke moze biti tesko izvuci se. Ruminacija je jedan od obelezja depresije, mislim da je bolje stalno nabacivati novog materijala kod kojeg mozes naci resenje, a zatim se prebaciti na novi materijal.

I moj um voli da luta, ali ne volim previse apstraktne stvari i stvari bez odgovora ili resenja, neka vrsta kognitivnog mucenja nesto kao Rokov bazilisk, ponekad kad upadnes u takvu vrstu zamke moze biti tesko izvuci se. Ruminacija je jedan od obelezja depresije, mislim da je bolje stalno nabacivati novog materijala kod kojeg mozes naci resenje, a zatim se prebaciti na novi materijal.
tu negde kod Rokovog baziliska si zasluzio divljenje!

Nije mi jasno sta je problem sa apstraktnim lutanjima, konceptualnim varijacijama i intuicijom?

Razlog: Ja sam racionalan tip, gde je iracionalna intuicija pokretac koja pokazuje pravac, a analitika razvoj putica koji ne mora da odvede negde, moze ladno da bude i corsokak iz koga se vadi algoritmom back-trackinga dok se ne potrosi drvo mogucnosti ili otkrije grana koja zavredjuje da se proglasi prigodnim putem. Umesto depresivne ruminacije primenjuje se gledanje okoline pored puta tokom putovanja (sa punim uzivanjem alternativne stvarnosti), putica kojim se krece ka (nedostiznom) cilju a sve u ime pokretajuce-inspirativnog cirkusa popunjenog entuzijazmom grupe ili tima koji otkriva nove paradigme postojanja i prouzrokuje nevidjeno smesne situacije metodologijom haj-nehaj! Ne vidim sta tu moze da se da po zlu.

A moze ladno da bude da sam ja nedovoljno dobro obavesten pesimista.

Back