MORSKI PRASICI

ja sam kupio zeca bice paprikasa

Prilozi

• DSC00428.jpg
    DSC00428.jpg
    36,7 KB · Pregleda: 13
poklanjam prasiće :cry: nažalost moram, imam ih ukupno pet i previše mi je... tri mala i dva odrasla... ukoliko neko od vas poželi prasence neka me nazove 063 66 333 7 Marijana

P.S. imam i kavez ali on je na prodaju ;)

Prilozi

• 22122007015.jpg
    22122007015.jpg
    71,5 KB · Pregleda: 13
Procitala sam nesto u vezi sa kupanjem.Koliko sam ja upucena njih je preporucljivo kupati ali samo obicnom vodom,naravno toplom.Jer su oni podlozni gljivicnim infekcijama pa kupanje umanjuje tu mogucnost,i naravno dobra higijena.Ali nakon kupanja se mora dobro osusiti i cuvati od promaje jer su jako osetljivi na nju.

Jeste tako,ali i kupanje se ne preporucuje cesto,mozda 2 puta mesecno,eventualno 3 u gorim slucajevima.Look of expectancy jer imas ti prasice?Nisam mnogo citala unazad pa me zanima.Ja bih volela da su moji decak i devojcica ali su obe curice.Slatki su i umiljati jel da?

To je precesto! Jednostavno ako nema potrebe za kupanjem, ako se nisu isprljali, zasto bi ih kupala?
Procitaj temu od pocetka, ima puno korisnih saveta ako si pocetnik(i ja sam do skoro bila):-)
I dobro je da imas dve devojcice jer sta bi posle radila sa malim prascima? A i kad tad bi muzjaka ili zenku morala da kastriras/sterilises jer zenke mogu non stop da ostaju trudne, sto je lose za njihovo zdravlje.
Tako da najbolje je imati dve drugarice ili dva drugara:-) Vazno je da imaju drustvo svoje vrste, srecniji su i duze ce ziveti:-)

Nema nikakve potrebe da ih kupas, pogotovo ne tako cesto. Oni su vrlo uredni i sami se ciste. Samo onda kada se bas jako uprljaju (a to znaci mozda jednom ili 2 puta u zivotu!)

Samo je vrlo vazno da im redovno cistis mesto gde borave. Znaci, npr 2 puta dnevno, zavisi od velicine prostora..

Procitacu jednom prilikom sve mada znam mnogo onjima jer stvarno volim zivotinje i veterinarski tehnicar sam tako da se trudim da sto vise saznam o prasicima a i o drugim zivotinjama.Ne znam da li znate da je cak i piljevina stetna za njihove disajne puteve koji su jako osetljivi i skoro uvek se fatalno zavrsava,zato pazljivo gledajte pri kupovini da bude sto krupnija.Inace prasina im steti jako zato je preporucljivo drzati ih u kavezu i ako je moguce dalje od poda i promaje jer su stvarno osetljiva bica.Mozda sve ovo i znate ali ko zna,nekom ce koristiti.Sto se tice parenja znam da se oni stalno:)pare i mogu imati mlade vec sa tri meseca a u teranju su svakih 15 dana,bukvalno stalno:)Ali divni su!

Da znam pustam ih da se setaju.Pojeli su mi punjac i neke tako zicice ali sva sreca vazniji kablovi su zasticeni od njih.Pregrizli su mi kabal od misa,ludaci.Imam i macu pa se oni medjusobno izucavaju tako da je ovde kod mene veselo:)A tek sto vole da budu frizeri:)

Vidim da dosta znas(iako nick govori drugacije;-)) samo za jedno moram da te ispravim... Oni mogu da se pare vec sa 3-4 nedelje starosti!
E bas lepo, tvoji prasci se druze sa macom, to se ne desava cesto:-D

Sad sam pogledala macu u tvom profilu...PRELEPA JE:-) Jel ona to sasvim bela? Kolko je stara?

Pa te 3,4 nedelje su ustvari mesec dana.A moja je greska sada sam videla da sam pogresila i mislila sam na mesec dana,pa je preporucljivo mlade odvojiti po polovima najkasnije sa 3 nedelje(verovatno sam se zbog toga malo zbunila).Skroz je bela i jaaaaaaakkkkkkkooooooooo debela,Odnosno debeo.Kastriran je pa se je malo pustio stomak:)A video si i prasice,samo sto su sitniji nego obicno sto treba da budu ali sve je stvar genetike.A i dosta su promenili u odnosu na one iz divljine.Maca ima tri godine,i to mislim da je bas pocetkom aprila rodjen.

Dobili smo hrčka a morsko prasence se ne oseća zapostavljenim, povređenim ili tužnim.:D Inače oni su medeni i vrlo radoznali. A tek kada Coka stane na zadnje šape i želi da se mazi.....Kako je tek tada slatka:lol:...

Back