MORSKI PRASICI

ja moje imam tj Didija imam vec 4 dana a on i dalje se krije... Juce sam ga mazila i pobegao mi je iz ruke i pao sa visine oko 40 cm mada nije mu nista, jurila sam ga 15 po sobi bio je pravi show :) a onda ulazi macka u sobu precrkla sam jer je ovaj mali bio ispod kreveta... ali uhvatila sam ga nekako... moj mnogo voli seno da zvacka

Budi strpljiva sa Didijem.
Verovatno je bio u drustvu kada si ga uzela, sada je sam, na novoj teritoriji, tu je jos i macka.. Sve su to veliki shokovi. Trudi se da ga traumiras sto manje :), ili da ga ne traumiras. Oni su vrlo nezna stvorenja i plasljiva, ali i radoznala
A ispustaju zvukove kada su gladni, kada su uznemireni, kada su srecni, kada negoduju... :D

Super sajt, Look

moguce otiso sam na onaj sajt sa zvucima i to je to:cry:stvarno nisam normalan

Rey, nemoj da se sekiras, morski prasici su UVEK gladni.
A kada su gladni, oni skice.

Bitno je da uvek imaju semenje/granule da jedu i vodu da piju. I seno je obavezno u velikim kolicinama. Dakle, menjaj ujutru i uvece vodu, seno i semenje/granule, i daj mu vece kolicine toga.
Voce i povrce mu daj 2 do 3 puta dnevno. Nemoj da mu preskaces obroke (vocne/povrcne), izuzetak je kada imaju problem sa stomakom, pa su na specijalnom rezimu ishrane.
Prasici mogu da uginu, ako nemaju dovoljne kolicine vitamina C, tako da nemoj da mu ukidas vocne/povrcne obroke. Ako se odlucis za dva obroka, onda mu daj 2, ali ako se odlucis za 3 onda gledaj da uvek budu 3 obroka. Ni tebi ne bi prijalo da si gladan i navikao si da jedes u odredjeno vreme, a nemas sta.

Semenje, seno i vodu nemoj da preskaces NIKADA.

Nadam se da sam bila od pomoci :)

Seno imas da kupis u skoro svim prodavnicama hrane za kucne ljubimce.

Na pocetku Ruzveltove (kada ides od Vuka, nekih 100m nanize) imas jednu prodavnicu sa desne strane. To je prodavnica hrane/zezalica za kucne ljubimce.

Na Novom Beogradu imas u Piramidi koja je do Doma zdravlja isto prodavnicu gde prodaju seno.

Mada sam ja sigurna da imaju seno u skoro svakoj prodavnici hrane za kucne ljubimce.

Nije nesto ni skupo

Moj Didy je mali ludak... Nego primetila sam da nema dlake na jednom mestu na glvi, koza mu je tu skoro pa crna. Sta je to, ako neko zna? I kako se leci? Mi u KS imamo samo jednu prodavnicu sa kucnim ljubimcima... zalosno!!! A veterinari se ne razumeju ni u macke a tek za morske prasice i hrcke da ne pricam!!!

Back