MORSKI PRASICI

Otvorio sma novu temu,ali ajd i ovde da podelim sa Vama slike mojih prasica, rase : Peruvian ,alpaca
IMG_0293_resize-1.jpg

IlSughero-1.jpg

cavy-1.jpg

IMG_0306_resize-1.jpg

belaccc-1.jpg

Uvezeni su iz Madjarske ,rumunije i poljske
Ovo je samo jedan mali deo slika koji sam Vam prestavio,nadam se da ce Vam se dopasti. Usput zelim da Vam dočaram lepotu rasnih prasica ,Peruvian i Alpaca rase.
U nasoj maloj odgajivacnici imamo oko 15 primeraka,(za pocetak)
Pozdrav

Još par komada...
alpacaboar-1.jpg

sowzenka-1.jpg

IMG_0203_resize-1.jpg

IMG_0308_resize-1.jpg

derects-1.jpg

Prasici sa kovrdzavom dlakom su rase Alpaca, a sa ravnom preko glave Peruvian,na slikama primerci koji nemaju mnogo dugacku dlaku,su još mladi ,do 7 meseci oni dobiju svoju lepu dugu dlaku ,postoje jos nekoliko rasa,ali u narednim postovima i o njima.
Svi su uvezeni i poseduju pedigre od strane maticnih klubova tih zemalja.
Imamo vec i male bebice :D od dve Peruvian zenke, neki bebci su vec rezervisani za madjarsku, gde se nadam da ce prestavljati na njihovim takmicenjima.
Nadam se da ce Vam se svideti :D
Srdacan pozdrav, i u nadi da sto vise prezentujemo ove lepotane ,koji su slabo zastupljeni kod nas,:(
Pozz

Hvala, neke smo doneli mlade,neke starosti oko godinu dana,oni vec imaju svoju pravu dlaku,a inace oko odrzavanja nema mnogo posla,sem redovnog češljanja ,sto traje nekoliko minuta, i naravno da bi bili uvek lepi i čisti potrebno ih je kupati svremena na vreme.

Da prestavim nove bebe:
1 Crveno-beli muzjak Peruvian rasa.
IMG_0363_resize-1.jpg

2.Krem beli Saffran muzjak Peruvian rasa
IMG_0366_resize-1.jpg

3 Bela zenka Peruvian rasa
IMG_0375_resize-1.jpg

4 Krem bela zenka Peruvianka
IMG_0369_resize-1.jpg

5 Crno bela zenka Peruvian rasa
sow2-1.jpg

Na slikama su stari 25 dana , znaci dlaka do 7 meseci mora da bude jako dugacka i da su vuče za njima.
Naravno preporucljivo je drzati ih same u kavezu ,da ne bih jedan drugom grickali dlaku.
Zainteresovani mogu da se jave na PP, ili office@venecija.co.rs
Pozz

dobar dan:D
evo mene opet u prasicarskim vodama, danas sam kupila malog prasca - decaka:)
zanima me da li da mu kupim kavez ili akvarijum? i kojih velicina:think:?
znam da ste vec pisali, ali ja listam i slabo sta nalazim, a svuda su podeljena misljenja, tako da bi mi svaki savet dobro dosao:)

dragi moji, ja sam kavez napravila, tj moj muz je i ja po malo:per:
iskoristila sam neke ploce drvene koje smo imali u podrumu, na dno sam zalepila musemu(stolnjak za sto), preko sam stavila piljevinu i onu gumu sto se koristi za upijanje vode u wc-ima. a sa jedne strane kaveza je zica, da bi prasac mogao da viri:D
danas cemo mu napraviti i sprat.. okacicu vam sliku od juce, pre useljenja, a kada skroz zavrsimo stavicu i krajnju sliku:) dimenzije su 70x40x30, otprilike.

ljudi inace primetila sam nesto bas gadno danas dok sam mazila prasca, ima neke velike kraste na vratu :((((( ceska se stalno i cini mi se ali nisam sigurna da sam videla i neke male vaske na njemu i tako nesto :(
na sajtu zeko i prijatelji sam nasla da treba da kupim rastvor ivermectin.. zanima me da li imate jos neki savet? da li se to moze preneti sa prasca na nas, zanima me posto imam bebu od 7 meseci, ne daj boze da predje na njega!

ljudi inace primetila sam nesto bas gadno danas dok sam mazila prasca, ima neke velike kraste na vratu :((((( ceska se stalno i cini mi se ali nisam sigurna da sam videla i neke male vaske na njemu i tako nesto :(
na sajtu zeko i prijatelji sam nasla da treba da kupim rastvor ivermectin.. zanima me da li imate jos neki savet? da li se to moze preneti sa prasca na nas, zanima me posto imam bebu od 7 meseci, ne daj boze da predje na njega!

Ivermectin je otrovan,pa nije u slobodnoj prodaji,imaju ga samo veterinari.Ne znam u kom si gradu,ali ako ima neki vet da pogleda te kraste.
Ti mozes npr da prase okupas u mycosebu(to je za gljivice),ne verujem da ce nesto preci na tebe ili bebu.
Pogledaj zdravsteni karton na forumu zeko i prijatelji,za zamorce(sve detaljno pise)
Javljaj kako je...

evo samo da se nadovezem na problem opale dlake, o kome sam pisala na prethodnoj stranici. sve je ok, pa se i ne javljam vec mjesec dana. kupila sam mu vitamine i davala zdravu hranu, pa mu je odmah dlaka pocela rasti. vjerovatno u prodavnici nije imao dovoljno hrane, jer je bio sa zecevima:(
i jedno pitanjce: kako ustvrditi pol ovog djvolka...rekose mi u prodavnici da se to ne zna jedan period..svasta:@

vidi se :D mislim pol, lepo se vidi a imas i slike na netu i sajtove, ovaj na pr : http://www.guinealynx.info/sexing.html
inace ukratko prase je prestalo da jede, sugarac i gljivice zahvatile pozamasan deo tela, prognoza veterinara skoro sigurna smrt. dao mu je antibiotik i vitamine putem inekcije.... sada jede bolje, sve mu pasiram i seckam na sitne komadice, pa jede po malo i poceo je da kaki konacno! videcemo sta ce biti dalje, ako izdrzi do sutra, opet kod veta, pa cemo videti sta dalje. sve te rane na telu mu mazem jednom dnevno flogocidom od juce i cini mi se da je malo bolje

Ovako se kupa morsko prase. On vole vodu i uzivaju u letnjoj kupki. :per: Ako imate bazen, bilo bi pozeljno da ga uz neki dusek pustite da pliva. Potpuno su snalazljivi-umeju da se lepo snadju u vodi. Naravno ako nemate bazen onda je dovoljna napunjena kada, ili cak i lavor. :tick: :) Za secenje noktiju morskom prasetu isto mora biti ugodno na krevetu,mozete i ovo naci na netu. :D Jako se lako odrzava. Neka ga sv kupe ko moze. ! :heart:

Kao sto sam vec ranije pisala,ja imam 2 morska praseta.Ali nemam macku u kuci. Planiram da poklonim zamorca ali je problem sto ona ima macku koja se seta po kuci.Da li ce to biti problem ako joj budem poklonila,da li je macka opasnost za zamorca ili bi se lepo slagali?
Ne bih volela da taj zamorac bude stalno u kavezu zbog macke.Unapred hvala na odgovoru.

Back