JA KOJI JESAM
Poznat
- Poruka
- 7.799
HAHA a daj sad već il otvoreno zajebavaš il si tootalno prso,lik uzmislio da je bog auuu![]()
ne vjerujem no znam
Hahahaha, kako predvidivo. To sam ti ostavio da sam napišeš, mada sam tvoj odgovor već unaprijed znao.
Šta da se kaže. U zaboravu si. Zaborav je razlog zabluda za zabludama.
Zaborav i jeste preduslov tjelesnog iskustva. Prvo što zaboravljaš jeste da si Bog.
Vjera je čudo.
...
Ne postoji čovjek koji bilo šta zna, pa ni to da je on čovjek.
Ne postoji ljudsko biće.
Biće je Jedno, postojanje koje sebe doživljava čovjekom, kroz ljudsku vrstu iskustva.
To Biće, u zaboravu na sebe-Boga halucinira da je ono čovjek. Ono sebe 'zna' čovjekom. Bez prisustva volje i pažnje Bića unutar projekcije 'čovjeka' čovjek ne postoji.
Isto Biće sebe doživljava i Bogom i čovjekom, zato i postoji zaborav na sebe Boga.
Njegova istina je da je ono apsolutno, apsolut je. No upravo zbog osobine da sebe zna apsolutom, u zajednici sa tim znanjem, sa Sviješću-o-sebi-apsolutu, ono se doživljava Bogom.
Dok iz svoje Svijesti ostvaruje ideju 'čovjeka' manifestujući je u doživljaj 'čovjeka' ono koristi mehanizam projekcije duše-razum-tijela, čiji se odraz-Svjesnost-o-postajućem-iskustvu, uzdiže prema Biću kao njegov duh. U zavisnosti od količine apsolutnih znanja unutar jedne Svjesnosti zavisi i nivo Svjesnosti koji sobom određuje mjesto i snagu vjere. Čovjek nema vjeru. Biće je ima i koristi je zarad uvjerljivosti iskustva.
Vjera učvršćuje projekciju sve dotle dok biće totalno ne prihvati iluziju da je ono ono što postaje. Pošto je zaborav osnova odakle svako novo iskustvo počinje nije čudo da vjerom ustoličujemo novu Svjesnost o sebi i mislimo da smo ono što za sebe stvaramo i svjedočimo njegovom ostvarenju. Kako Svjesnost raste tako i snaga vjere otpušta, pojavljuju se otkravljenja i sumnje i na kraju prosvjetljenje apsoluta-sebe. Biće transcendira volju u svoj apsolutni aspek bivajući Bog (znajući sebe apsolutom), stoga neminovno znajući sve šta ONO kao Bog zna. Povratkom u iskustvo 'čovjeka' Biće ulazi totalno prosvijetljeno i oslobođeno zabluda, te čovjeka vidi za ono što za njega jeste; samo jednu vrstu iskustva manifestujuće ideje njegove Svijesti.
Toliko o znanju koje ti-čovjek posjeduješ.