Moralna ispravnost oružane revolucije

Апстраховати значи ОДБАЦИТИ, уклонити нешто од нечега.
При стварању појмова, одбацујемо из опажаја, из слика, све оно међу њима различито а задржавамо само оно што је слично или опште.

Рецимо.
Ово представља опажај разних паса.

Pogledajte prilog 476429

Сада, стварајући појам "пас" мораш одбацити из њега све што је међу овим псима различито, а задржати само оно што је међу њима слично, дакле опште.
Па тако, уклонићеш све разлике боје, величина, својстава, да би задржао само неколико најопштијих особина које имају СВИ пси.

Дакле у том појму "пас" одбацио си много више него рецимо у појму "Немачки овчар". Овај други садржи у себи боју, величину, итд. А тога нема у општем појму "пас". Ту је то све ОДБАЧЕНО, или апстраховано.

Јел схваташ сада како појмови могу бити више или мање асптрактни. То јест, више или мање испуњени.

И зашто је то ваше жонглирање најопштијим могућим појмовима типа: Битак, биће и слично, без икакве вредности.

U engleskom jeziku ima izreka:
Možeš ti raditi ovo ili ono " until the cows come home", što će reći, možeš ti apstrahovati i odbacivati bilo šta od nečega "dok se krave ne vrate kući", ali ako ne znaš o čemu pričaš... UZALUDNO ODBACUJEŠ i APSTRAHUJEŠ. Odbacivanjem sličnosti of nečeg što ti nije znano, što nije u domenu tvog saznanja, što nisi niti posredno niti neposredno doživio, ne možeš doći do poimanja nečeg o čemu pojma nemaš, kao što ti recimo (mali "ti") ne imajući nepostedno iskustvo apsoluta ne možeš odbacivati sličnosti iz objašnjenja šta apsolut jeste, jer odbacivanjem sličnosti ćeš uvijek doći do PRAZNOG pojma (sve što ćeš moći zamisliti neće naći sličnost niučemu tebi znanom), jer ti ne znaš osnovu, ne znaš šta porediš sa čime. Stoga o Biću i nestvorivom postojanju pojma nemaš i nije ni čudo da ćeš iz vreće sličnosti isteresti SVE a pojam će za tebe ostati PRAZAN.

Kao uostalom i pojam "TRANSCENDENTNO"... Kako možeš neznalico objasniti šta taj pojam istinski znači kad nisi transcendirao dalje od nosa (a nisi, to i ti i ja znamo)??? Šta ti uopšte daje pravo da sudiš o nečemu u čiji domen voljom i pažnjom zavirio nisi?
Znaš šta ti daje pravo na to?
Daje ti tvoj EGO koji je istinski šarlatan.

Ipak, izvoli... objasni. ISPUNI taj pojam "transcendentno"...

Poslednja izmena:
Јел схваташ сада како појмови могу бити више или мање асптрактни. То јест, више или мање испуњени.

И зашто је то ваше жонглирање најопштијим могућим појмовима типа: Битак, биће и слично, без икакве вредности.

Da li ti sad shvataš da pojmove ne možeš stvarati i upotrebljavati ukoliko nemaš posredno ili neposredno iskustvo njihovog izvora, ako nisi iskusio ono na šta pojam treba da ukaže.
Lako je govoriti o psima kad si imao iskustvo viđenja pasa, da l' u slikama ili u realnosti.
A da kojim slučajem nisi imao nikakvo sretanje sa tim oblicima postojanja šta bi bila osnova tvom odstranjivanju sličnosti? Sa čim bi mogao uporediti bilo koji opis tog stvorenja kad nemaš osnovu, nisi se susreo sa stvorenjem, bilo kroz slike ili pak u prirodi?
Od kojeg to objašnjenja možeš odstraniti 'sličnost' nepoznatog ti ? Ne bi imao s čim da ih porediš. Za tebe bi i pojam 'pas' tad bio prazan.

Eto zašto je važno ne suditi o ispravnosti objašnjenja nečega što sam nisi doživio (a ti nisi iskusio prosvjetljenje apsoluta, ja to ZNAM kao i ti što to znaš), te bez obzira šta su ti drugi pričali o tome, ti to nisi doživio i ne možeš znati na što se pojmom ukazuje. Apsolut ne možeš vidjeti u slikama koje se nalaze u knjigama i arhivama.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

Sve mi je to poznato. Ipak NE.
Zašto ne?

Zato što upravo Biće iz sebe tako zahtijeva. Vrijeme je da se pojmovi koriste za ono što istinski znače kako bi konačno upućivali na ono što sobom opisuju.

Niti i jedno biće u Svemiru sebe ne zove imenom ni "Apsolut", ni "BIĆE", već imenom "JA". Eto i ti sebe ne nazivaš imenom "biće", već jednostavno, imenom "JA KOJI JESAM".

Stvorenja:
1.u materijalnom svijetu:
-organska
-neorganska
-svjetlosna

2. u nematerijanom:
-duhovna
-eterička
-umna (fantazije)

Nisu to nikakva "stvorenja" Stvaranje nije moguće. Nikad u Svemiru ništa nije ni stvoreno, ni uništeno. Postoji samo ono što od uvek i zauvek, kao nestvorivo i neuništivo, samo po sebi postoji, uz pomoć svojih "7". A to što si ti nabrojao i nazvao imenom "stvorenjea", samo su ta ista nestvoriva i neuništiva JASTVA koja se uz pomoć svojih "7" objektivno manifestuju na različite načine.

Da te ne komentarišem dalje!

Poslednja izmena:
GROM:

Свест подразумева да постоји ум који је свестан нечека.

Svest ne podrazumeva da postoji "UM" koji je svestan nečega, već da postoji "SVEST" koja je svesna nečega - uz pomoć svojih "7". Jer kad je Svest svesna nečega, ona tada "NE UMUJE", već da koristi svojih "7" - napreže se, kreće, opaža, oseća, pamti, misli i razume. I kad Svest sve to radi tu nikakav još plus i "UM" se ne pojavljuje i ne postoji. Možda ćeš to bolje da razumeš ako kažem da ono što zovemo imenom "Svest", sebe u sebi spoznaje i zove imenom "JA". I sem tog "JA" u ljudskom organizmu nikakav još + i "UM" ne postoji. A možda ćeš ovo još i bolje da razumeš ako kažem da u beskrajnom nebeskom prostoru ničeg drugog nema do sam "JA" + njegovih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. To "JA" postoji u svojstvu UZROKA, a njegove fzičke i psihičke radnje u svojstvi POSLEDICE. Seo materijalni Svemir sa životom u sebi je fizička i psihička radnja i ima značenje POSLEDICE.

OZIMAN:

Što se čovek u apstrakciji sve više diže, to više se izlučuje, dakle to manje se još pomišlja. Najviši, to jest, najopštiji pojmovi jesu i najprazniji i najsiromašniji, naposletku samo još lake ljuske: Kao apsolut, bitak, biće, stvar, bivanje, i.t.d. - i šta mogu, uzgred rečeno, dati filozofski sistemi, koji su satkani samo iz takvih pojmova i koji za svoju građu imaju samo takve lake ljuske misli? Oni moraju ispasti beskrajno prazni, siromašni, i zato upravo sufokantno dosadni.

Šopenhauer

Slažem se sa Šopenhauerom da je svetska filozofija bezvredna zato što su većina termina kojima filozofija barata, kako ti reče, "prazni baloni". No i termini i pojmovi koje je Šopenhauer uveo u filozofiju: "svet kao predstava" i "stvar po sebi", su takođe pazni baloni koji takođe ništa ne znače, jer i dalje ne znamo šta je i kako postoji ni ""subjekt sa svojom predstavom sveta", ni "objekt" kao stvar po sebi". Zato nemoj da se i dalje trtiš sa tim svojim Šopenhauerom.

VIRDZ:

Čarobnjaci kažu da je prava pobuna i jedini izlaz za čovečanstvo kao vrstu, ako podigne revoluciju protiv svoje sopstvene gluposti. Kao što možete da primetite, to je samostalan rad.”

Kastaneda:

Čarobnjaci lažu. Revolucija protiv svoje gluposti nije "samostalan rad", već kolektivan. Zato što glupost nikada nije i ne može da bude "samostalna", već uvek i samo kolektivna.

Kolektivna glupost je uvek nepravedan svetski društveni i ekonomski poredak, sa nepravednom podelom rada i rezultata rada. A kolektivna mudrost je uvek i samo jedinstveni i pravedan svestki društveni i ekonomski poredak sa pravednom podelom rada i rezultata rada. Niti i jedno od to dvooje se ne ostvaruje "samostalno", već uvek i samo, kolektivno.

OZIMAN:

Slažem se sa Šopenhauerom da je svetska filozofija bezvredna zato što su većina termina kojima filozofija barata, kako ti reče, "prazni baloni". No i termini i pojmovi koje je Šopenhauer uveo u filozofiju: "svet kao predstava" i "stvar po sebi", su takođe pazni baloni koji takođe ništa ne znače, jer i dalje ne znamo šta je i kako postoji ni ""subjekt sa svojom predstavom sveta", ni "objekt" kao stvar po sebi". Zato nemoj da se i dalje trtiš sa tim svojim Šopenhauerom.

E moj Ljubomire, kad te ego ščepa pod svoje složio bi se i sa samim 'đavolom' samo da isplivaš na površinu.
Šta reći....

GROM:

Svest ne podrazumeva da postoji "UM" koji je svestan nečega, već da postoji "SVEST" koja je svesna nečega - uz pomoć svojih "7". Jer kad je Svest svesna nečega, ona tada "NE UMUJE", već da koristi svojih "7" - napreže se, kreće, opaža, oseća, pamti, misli i razume. I kad Svest sve to radi tu nikakav još plus i "UM" se ne pojavljuje i ne postoji. Možda ćeš to bolje da razumeš ako kažem da ono što zovemo imenom "Svest", sebe u sebi spoznaje i zove imenom "JA". I sem tog "JA" u ljudskom organizmu nikakav još + i "UM" ne postoji. A možda ćeš ovo još i bolje da razumeš ako kažem da u beskrajnom nebeskom prostoru ničeg drugog nema do sam "JA" + njegovih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. To "JA" postoji u svojstvu UZROKA, a njegove fzičke i psihičke radnje u svojstvi POSLEDICE. Seo materijalni Svemir sa životom u sebi je fizička i psihička radnja i ima značenje POSLEDICE.

Jaoj šta reče.
Kako Svest može biti svesna?
Samo 'Neko' može imati Svest o sebi ili biti svestan sebe u nečemu.
Imati Svest znači znati apsolutno sve-što-jest, u Jednom, odjednom. Iskusio, znam.
Biti svjestan samo možeš u nečemu, u situaciji si recimo svjestan sebe u situaciji, takođe si svjestan objekata svoje predstave, usmjerenja i namjera itd. Da bi bio svjestan objekata svoje predstave moraš prvo imati Um kojim sebi predstavljaš objekte.
Da bi bio svjestan sebe potrebno je samo da se na tren zaustaviš, vratiš pažnju na sebe i pomisliš o postojanju, znat' ćeš (bez korištenja uma) da već jesi (Ja jesam). naravno, pri tom i razumom možeš prihvatriti logički zaključak da postojiš (to uopte nije važno).

KO dakle može imati Svest-o-sebi li biti svestan nečega i sebe u nečemu?

Biće-apsolut.

Očito da ne možeš shvatiti da Svest nije ono što se podrazumijeva pod postojanjem.
Svest je sveznajući duh postojanja. Ona je Jastvo kojim postojanje sebi potvrđuje da ono JESTE.
Biće i Svest nisu sinonimi.
Biće i apsolut jesu. Biće je apsolutno postojanje.
Jedino je Biće sveprisutno, tj. prisutno u svim svojim aspektima. Ono ima Svest o sebi ili je (ne)svjesno sebe u nečemu (kao ti sada recimo). Svesnost očito predstavlja duh trenutka, odraz trenutne projekcije-stanja manifestujuće stvarnosti Jastva. Svest je odraz nestvorivog, nepromjenjivog postojanja. Kada ima Svest Biće zna sebe, a kada ima Svesnost Biće zna sebe kao nešto manifestujuće (u procesu stvaranja-postajanja).

U ljudskom organizmu čovjekovo Ja nije i njegov Um. U ljudskom organizmu čovjekovo Ja je Centar sa kojim se Biće poistovjećuje i stoga upućuje na sebe (Ja jesam), posatajući stoga subjekat Biću, kroz koji Biće sad može opažati objekte i stvarati svou subjektivnu predstavu. Ljudsko Ja je centar duše. Duša je skup inicijalnog i izabrabog Ja. Inicijalno Ja je Centar volje a izabrano objekat njegove spoznaje. Jedino kad se duša postavi u razum (Ja (centar)+JA (UM)+ Ja (objekat), iskustvo je aktivno. Bez Uma duša nije duša već IDEJA u Svijesti apsoluta.
U ljudskom organizmu, kao uostalom i u organizmima svih stvorenja-sistema, Um im je jedan zajednički; to je JA koje je Um univerzuma ili univerzalni Um. To JA je ujedno i manifestujući potencijal apsolutne ličnosti. Ono je sveprisutni posrednik spoznajama koje svi subjekti unutar njega ostvaruju, ostvarujući pri tom i manifestaciju apsolutne ličnosti li pak 'univerzum'. Ostvarujući svoje individualne spoznaje oni posredstvom univerzalnog Uma uistinu ostvaruju i sam univerzum. Dakle duše su pokretačka energija koja čini proces krecije da se pokrene. Cilj svake duše jeste povratak Bogu.

Širenjem spoznaja kroz sve Centre duša, širi se univerzum. No sposobnost spoznaje ne čini Biće svesnim sebe u spoznajućem subjektu, nikako. To samo znači da je svjesno manifestacije stvorenih jednačina u kojima je ono Centar opažanja. Pa i kada se sjeti sebe-posmatrača, ono prvo pomisli na subjekat u kojemu je voljom i pažnjom centrirano, a onda dalje nema vremena da se bavi sobom već se odmah vraća u kontinium projektujće stvarnosti a sebe ponovo ostavlja ne-prosvijetljenim. Prosvejtljenje sebe-apsoluta, istinskog posmatrača i pokretača volje iza fasade subjekta i duša, moguće je samo kada Biće odbaci cjelovitu kreaciju; dušu, Um i subjekat u kojemu se centriralo. Jedino tada voljom transcendira u sebe-posmatrača, u nestvorivog, nepromjenjivog nepokretnog pokretača; u apsolut. Tad mu se na pojavljuje Svijest koja sobom isključuje dotadašnju Svjesnost-o-(sebi)-(u)-postajućem-stvorenju (u manifestaciji).

JA KOJI JESAM:

Jaoj šta reče.

Može! "Svest" je imenica, a "svesnost" je opisni pridev. Isto kao što smrdonja može da bude smrdljiv ili rogonja rogat i još bezbroj drugih primera, tako i svest može da bude svesna.

Samo 'Neko' može imati Svest o sebi ili biti svestan sebe u nečemu.

Ne možeš biti "svest o sebi", već samo "biti svestan sebe". Svest je POSTOJANJE. POSTOJANJE se ne može imati, već biti.

Imati Svest znači znati apsolutno sve-što-jest, u Jednom, odjednom. Iskusio, znam.

Dok god ne budeš znao pravo značenje termina koje koristiš, sve tvoje tvrdnje će da budu pogrešne. Da li znaš zašto naučnici i psiholozi još uvek nisu uspeli da reše problem postojanja Svesti? Zato što, kao i ti, smatraju da su Svest psihičke radnje opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja pomoću kojih se postiže stanje svesnosti. A pošto te psihičke radnje nisu čulno opažljive, merljive i eksperimentom dokažljive, oni smatraju da Svest nije čulno opažljiva i naučno dokažljiva. A kad bi se setili da psihički procesi nisu Svest, već da je Svest ono koje ima sposobnost psihičke procese da vrši, lako bi se setili da je materija Svest, jer raspolažu sa milion dokaza da materija ima sposobnost sve moguće psihičke procese da vrši. A kad bi se još setili da je materija kretanje, koje takođe nije POSTOJANJE, već kretač koji se kreće, onda bi se lako setili i toga da je Svest ono što raspolaže sa sposobnotima da sve moguće fizičke i psihičke procese vrši, i da je ona to što OSTAJE da POSTOJI kada u Svemiru svi fizički i psihički procesi prestanu, a ostane samo Svemirska crna jama - kvantni vakuum.

Biti svjestan samo možeš u nečemu, u situaciji si recimo svjestan sebe u situaciji,

Učiš oca kako se deca prave - u "situaciji", a pojma nemaš koja je to "situacija", već samo lupetaš. Situacja u kojoj neko može da bude svestan je kad neko koristi svojih 7 fizičkih i psihičkih radnji i ni u kakvoj drugoj situaciji. Inače kad psihičke i fizičke radnje prestanu nastupa nesvesnost.

Da bi bio svjestan sebe potrebno je samo da se na tren zaustaviš, vratiš pažnju na sebe i pomisliš o postojanju, znat' ćeš (bez korištenja uma) da već jesi (Ja jesam). naravno, pri tom i razumom možeš prihvatriti logički zaključak da postojiš (to uopte nije važno).

Ovo tvoje lupetanje je već prevšilo svaku meru. Ne možeš da budeš svestan ničega, ako nisi budan, niti možeš da budeš budan ako ne koristi makar jednu od svojih psihičkih radnji. I kakav "Um" i "Razum", nema nikakvog ni "uma", ni "razuma". Um je to kad us pomoć svoje radnje mišljenja razmišljaš, pa umesto izraza "mišljenje" koristiš izraz "umovanje". A Razum je to kad još plus razumeš to o čemu razmišljaš, pa umesto izraza razumevanje, koristiš izraz "razum". Što znači da nema nikakvog ni uma, ni razumna, već samo mišljenja i razumevanja.

KO dakle može imati Svest-o-sebi li biti svestan nečega i sebe u nečemu?
Biće-apsolut.

Evo, sad nije ni UM, ni Razum, NI Svest, već BIće - apsolut. Ponižavaš me pokušavajući da mi objasniš nešto što mnogo bolje od tebe znam, tj. nešto o čemu ti sam pojma nemaš. Lupetaš, a nisi svestan koliko lupetaš. Sve to što želiš da objasniš možeš da objasniš samo uz pomoć onih sedam termina kojima su označene onih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti Svesti. Zato što ničeg drugog u Svemiru nema sem Svesti i njenih sedam sposobnosti i radnji. Upravo zato sve što postoji i što se dešava može da se objasni i razume samo uz pomoć jednostavne formule "JA + 7", tj. uz pomoć Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih radnji i ničega više. A ti u to još upleo brdo pogrešnih termina i zapetljao se u njih kao pile u kučine, pa onda ti kriv moj "ego", a nisi svestan koliki si šarlatan.

Odustajem, neću dalje da te komentarišem i da se nerviram. Ovo dalje ni pas s maslom ne bi mogao da pojede. Drži se podalje sa svojim zabludama od mene. Ništa ne shvataš, a hteo bi mene da naučiš da nešto shvatim. Šta da shvatim? Shvatio sam da si ti taj koji ništa ne shvataš i to je dovoljno.

Živeo!

Poslednja izmena:
ne postoji. ispravno je ubiti ako nema drugog ili boljeg izbora.

A izbor je čiji???
Naravno onog koji bira.
A odgovornost za načinjeni izbor, čija je???

Niko te (osim sam sebe) ne može prisiliti da ubiješ nekoga.
Nije stoga ispravno reći "kad boljeg izbora nema", već si trebao reći "kad nisam svjestan da postoji bolji izbor".

Ne vidjeti bolji izbor znači da si totalno nesvjestan svoje božanske prirode po kojoj ti je sloboda izbora prvo i osnovno načelo, dakle, to znači da još nisi izrastao iz domena "zaborava" i da ti SAVJEST još nije u funkciji, već si još uvijek predat i vođen instinktom samoodržanja u kojemu vlada pravo jačega.

Čak i životinja, koju "ljudi" smatraju nesvjesnom, nađe drugačiji i "bolji" izbor ("osim kad drugog izbora nema"). To što bolji izbor tad ne vidi je i čini ... životinjom.
To i čovjeka čini životinjom.

Savjest je ono što čovjeka u njegovom djelovanju odvaja od životinje. To je odlika čovjeka koji je dosegao nivo Svjesnosti koji zahtijeva od njega da svaku situaciju sagleda kao posledicu niza svojih odluka, niza da l' svjesno ili nesvjesno načinjenih izbora. Sagledavajući odluke i uzroke koji su ga doveli u situaciju savjestan čovjek (uistinu Biće svjesno sebe i svojih božanskih principa u čovjeku) se tad opoziva na znanje o sebi-Bogu. Tim znanjem Biće u čovjeku se napominje da je ono kreator svoje realnosti i da ne postoji niko i ništa što spolja može biti prijetnja njegovom postojanju, što može imati moć da utiče na njegovu volju da je navede na nužni izbor. Tako djeluje SAVJEST.

Nesavjesne ljude ne treba osuđivati, tad i sami postajemo nesavjesni, već nam oni trebaju služiti kao potsjetnik kakvi smo i mi nekad bili. Jedino tako ih možemo istinski razumjeti.

Savjestan čovjek će uvijek pronaći bolji izbor (čak i kad je suočen sa nesavjesnim). Zato i jeste savjestan. Nesavjestan čovjek svodi slobodu izbora na nužnost, a nužnost je upravljena strahom izazvanim motivom samoodržanja. Bolji izbor je uvijek LJUBAV. U Ljubavi straha nema.

Može! "Svest" je imenica, a "svesnost" je opisni pridev. Isto kao što smrdonja može da bude smrdljiv ili rogonja rogat i još bezbroj drugih primera, tako i svest može da bude svesna.

Smrdonja apstraktna imenica kojom imenuješ smrdljivog čovjeka.
Smrad je apstrakta imenica kojom se imenuje stanje emitovanih neprijatnih gasova.
Smdrljiv je pridjev kojim opisuješ čovjeka ili stvar koja smrdi.
Smrdi je glagol kojim govoriš o čovjeku ili pak nečemu koji ili koje vrši radnju, emituje neprijatne-smrdljive gasove: "On smrdi."

...
I Svijest i Svjesnost su imenice.
To su apstrakne imenice, imena su za nešto što se konkretno ne može pokazati (na primjer Svijest, umjetnost, Svjesnost, razboritost, Um, duša, čovjek, Ljubav, i slične).
Konkretne imenice su one koje imenuju predmete, stvorenja (olovka, pero, tuš, tijelo, glava, ruka, noga i slično).

Pridjevi koji opisuju čovjekovo stanje svjesnosti recimo jesu: svjestan, svjesna, svjesno ili nesvjestan, nesvjesna, nesvjesno.

Dakle, Svjesnost je apstraktna imenica za stanje a svjestan, svjesna, svjesno su pridjevi koji služe za opis svojstva nekoga ili nečega u tom stanju (pijan ili trijezan čovjek je čovjek u stanju pijanstva ili trezvenosti)..

Svijest je apstraktna imenica (ne možeš je prstom pokazati), ali ona ne imenuje stanje već nešto po sebi takođe apstraktno.
To nešto jeste znanje, tačnije sama riječ kaže da je to znanje-o-svemu-što-jest, što postoji.
To je duh postojanja, koji je za naš razum opet apstraaktno nešto.

Imenica Svijest sobom govori da ono šta ona imenuje sve jest.
A šta to podrazumijevamo pod riječima sve jest i pod njihovom kovanicom Svijest?
Podrazumijevamo znanje o tome šta je to što-sve-jest i stoga znanjem to i potvrđujemo.
Potvrda da 'sve jest' ipak nije ono-što-jest, i dalje je samo potvrda.
To bi bilo isto kao kad bi pečat na dokumentu kojim ovjeravaš i legalizuješ vlasništvo bio isto sa onim što je u vlasništvu.
To bi bilo isto kao kad bi tvoje ime Ljubo bilo isto sa onim što TI-čovjek jesi
Simo je je moje ime, ali JA nisam Simo, ja sam ono čemu je ime prišiveno.
Moje ime nisam JA niti je moje ime čovjek kojeg riječ-pojam imenuje.
Ono što je imenovano imenicom-riječju jeste-postojeće nešto (da l' za nekog to bilo konkretno ili apstraktno) a ime mu daje odredicu kojom ga prepoznajemo, ovjeravamo.

Tako, Svijest jeste imenica za duh apsoluta a ne za sam apsolut.
To je ime za znanje-o-sebi-postojanju, za znanje-o-sebi-apsolutu, a znanje-o-sebi nije isto što i samo postojanje koje može da se zna ili da se o njemu intuicijom (iz duha u duh prenese) sazna.
Znanjem potvrđuješ postojanje, potvrđuješ KO, ŠTA i KAKO jesi.

Glagol jesam (jeste) pri tom je izveden iz glagola biti (postojati). To je sadašnji oblik glagola nesvršenog glagola biti.
A postojanje jedino i jeste u sadašnjosti, gdje drugdje. JA JESAM, dakle (svjestan sam da) postojim.

JA KOJI JESAM:

Jaoj šta reče.

Smrdonja apstraktna imenica kojom imenuješ smrdljivog čovjeka.

Tačno, smrdonja je imenica kojom imenujemo ono što je sposobno da smrdi.

Kao što je i svest imenica kojom imenuemo ono što je sposobno da bude svesno.

Dakle, svest je sposobna da bude svesna isto kao što je i smrdonja sposoban da smrdi.

Šta ti tu nije jasno?

JA KOJI JESAM:

Tačno, smrdonja je imenica kojom imenujemo ono što je sposobno da smrdi.

Dakle, svest je sposobna da bude svesna isto kao što je i smrdonja sposoban da smrdi.

Šta ti tu nije jasno?

... Još ne shvataš.
Nema smrdonje bez smrada. Ne proizvodi smrdonja smrad već postoji 'nešto' što iz sebe emituje smrad, a ta osobina ga čini smrdonjom. Neko ili nešto stoga može biti smrdonja. Stoga, ne postoji smrdonja koji ima sposobnost da postane 'neko' koji će da smrdi, već postoji neko ili nešto ko ili što smrdi i što emituje smrad iz sebe i zato drugima koji ga mirišu (koji spoznaju tu njegovu sposobnost emitovanja smrada) on postaje 'Smrdonja'.

Da li je taj neko recimo, kad se okupa još uvijek smrdonja?
Ako se pak radi o sumporu, amonijaku i sličnim, to opet dovodi do zaključka da ne postoji smrdonja već da postoji Tvar, supstanca, materija koja smrdi (sumpor, amonijak) a zarad te osobine emitovanja smrada zovemo je-ga 'Smrdonja'.
Ali da nemaš čulo mirisa, amonijak ne bi mogao omirisati, te za tebe on ne bi ni bio 'Smrdonja'. Dakle 'Smrdonja' je samo tvoj sud kojim potvrđuješ osobinu nečeg već po sebi postojećeg.

Tako i Svijest, postoji kao potvrda nečemu što joj prethodi; postojanju.
Svijest kaže: To što sobom potvrđujem sve jest, dakle sve postoji.
Kad 'izgubiš svijest' (svjesnost) onda postojanje (sebe) nemaš čim da potvrdiš. Tada ti se čini da i ne postojiš.
Da li to znači da tad zaista ne postojiš?

JA KOJI JESAM:

Ti uopšte ne shvataš zašto je važno da se ono što ima sposobnbost da bude svesno, zove imenom "svest".

Važno je zato što svi i u običnom životu i nauci i psihologiji smatraju da si psihički procesi (opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje) - "svest", što je kardinalna greška. Ti psihički procesi nisu svest, već ono što ima sposobnost te psihičke procese da vrši. Kad bi to naučnici i psiholozi znali, oni bi se tada upitali šta je to što ima sposobnost da psihičke procese vrši i odmah bi se setili, jer za to već raspolažu dokazima, da je materija ta koja ima sposobnost sve psihičke radnje i procese da vrši i da je, prema tome, materija - "svest" i problem Svesti rešen.

A ovakao, kada misle da su psihički procesi svest, s obzirom da su oni čulno i naučno nemerljivi i eksperimentom nedokažljivi, ne ostaje drugo već da smatraju da su materija i svest dve različite pojave i dva različita oblika postojanja, od kojih je jedno DUH, a drugo MATERIJA. To odmah uslovljava da i dalje imemo dve filozofije, IDEALIZAM i MATERIJALIZAM i dve nauke: PRIRODNE NAUKE i VERSKE NAUKE.

A kad naučnici shvate da psihički procesi nisu Svest, već materija koja psihičke procese vrši i pomoću njih sebe dovodi u stanje svesnosti, a zatim pomoću te svesnosti evoluira i od sebe same, putem samoorganizovanja pravi sve materijane forme u Svemiru, kako neorganske, tako i organske, tada automatski svetske filozofije idealizam i materijalizam, kao i sve svetske religije, se gase, a ostaje samo NAUKA.

Zašto je to bitno?

Bitno je zbog pomirenja i ujedinjenja sveta. To nije malo. To je velika stvar. To je ono što ljudima ne polazi od ruke već hiljadama godina.

Ne polazi im od ruke samo zato što Simo i ostatak sveta ne mogu da shvate da samo Svest postoji i da raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih sama sebe dovodi i u materijalno i svesno stanje, da bi zatim mogla da čini sva moguća čuda sveta koja inače čini.

JA KOJI JESAM:

... Još ne shvataš.
Nema smrdonje bez smrada. Ne proizvodi smrdonja smrad već postoji 'nešto' što iz sebe emituje smrad,

Ti si taj koji ništa ne shvataš. Nije tačno da nema smrdonje bez smrada, već je obrnuto, a to je da smrada nema bez smrdonje koji će smrad da proizvede uz pomoć svojih 7 sposobnosti. Isto kao što nema svesnosti bez Svesti i njenih sedam sposobnosti pomoću kojih će sebe da dovede u stanje svesnosti ili u stanje smrdljivosti, mirišljavosti ili bilo koje drugo stanje. Sve uz pomoć 7 sposobnosti.

I upravo to što raspolaže sa sedam sposobnosti pomoću kojih sebe može da dovede u bezbroj različitih stanja, ne možemo zvati imenom ni apsolut, ni bog, ni bitak, ni biće, ni um, ni razum, n i duh, iz razloga jer niko ne zna šta te reči znače. Ili kako reče Šopenhauer, to su sve "prazni baloni" zbog kojih su svetske filozofije idealizam i materijalizam, kao i svetske religije, bezvredne. Jedni pravi naziv za to što uistinu postoji i raspolaže sa 7 sposobnosti pomoću kojih može sva čuda sveta da čini, u koje se svako putem iskustva može uveriti da postoji, jeste ono što se podrazumeva pod nazivom "JA" ili "SVEST" i ništa drugo. Sve drugo u vezi toga oko čega se ljudi već hiljadama godina nadmurtuju, slobodno smućkaj prospi i ne žali. To su obe svetske filozofije idealizam i materijalizam, sve svetske relighije i sve naučne nedokazane i nedovršene teorije. A pošto i svetske ideologije i politike iz tog neznanja proizilaze i njih slobodno sve odreda smićkaj i prospi ili kao "prazne naduvane balone" izbockaj iglom i ispucaj.

Poslednja izmena:
Samo su probisveti mogli ratovati 90-ih. USA je naterala narod da ratuje. Posle im sudila za ratne zločine. Koje licemerje od civilizacije!

Inače, od 239 godina postojanja USA 222 godine je provela u ratu.

Niko nikoga nije naterao ni na šta.

Ja sam te 90. bio na odmoru u Jugoslaviji. Ja nisam vidio nužnost ratovanja, već sam vidio masu nesvjesnih koja hrli u rat, a ne mora. Hajde ti mene natjeraj da mislim kako ti hoćeš. Ne možeš. Ja moram prihvatiti tvoje stavove, ponude i ubjeđenja, kao svoju istinu da bih bio pod tvojim uticajem. Ni tad me ti nisi na to natjerao, već sam to ja u svojoj slabosti pao pod tvoj uticaj.

Svih tig 222 godine rata USA niti jednog trena ja nisam bio prisutan u njihovom planu. Niti jednog trena me nisu mogli ubijediti, niti će (Bog mi je svjedok) da je to izbor koji nužno moram da načinim. Jugoslovenski narodi su pali pod uticaj spolja zarad svoje slabosti, ne zarad snage spolja. To se zove IZBOR. Kad smo nesvjesni svoje zablude onda nam jedino ostaje nužan izbor.

Poslednja izmena:

Imenica kojom imenujemo nešto što može postati svjesno nečega ili sebe u nečemu jeste Biće. Biće može biti svjesno ili nesvjesno. A kad Biće postane svjesno nečega ili sebe u nečemu, to stanje u kojemu obitava njegova volja i pažnja nazivamo njegovom Svjesnošću.

U suprotonom, kada mu je volja i pažnja podjednako i odjednom centrirana u svemu-što-jest (što kao nestvorivo, nepromjenjivo postoji), ono više ne boravi ni u kakvom stanju već je samo sa sobom, s voljom i pažnjom u sebi, postojanju, te mu cjelovito znanje-o-sebi jedino i može biti potvrda da ono SVE JEST. Imenica sa to znanje-potvrdu postojanja postojanju (sebi) jeste Svijest.

.
.
.
Dakle, kako vidiš, i ti i ja smo dali svoje verzije shvatanja. Možda je ova diskusija iznjedrila do sada najpreciznije definicije riječi-pojmova koje koristimo To je ipak napredak, bar tako ja to vidim.
Sad je do svakoga ko te verzije pročita da ih osjeti u sebi i da s njima čini što mu je volja, da ih odbaci ako mu njegov unutrašnji 'glas' tako nalaže. Naravno, to neće zaustaviti ni tebe ni mene, pa ni njih da onovo pišemo. Bilo bi korisno da svako ponaosob pogleda sebe, tačnije da sagleda svoj pristup prema drugima i uostalom prema svemu s čim se odnosimo, jer naš priistup je ono čega moramo postati svjesni kako bi smo postali gospodari sopstvene stvarnosti.

Ja se ne ljutim, ni na tebe ni na bilo koga, nemam nikakvog razloga, niti me ičim možete uznemiriti. To i tebi i svima drugima s kojim kroz riječi dolazim u sustret podjednako želim.
Ipak, pišem, i upućujem na ono što vidim i znam, a to nije iz bijesa već zarad objave mog viđenja postojanja i principa po kojima svijet postaje. Znam da to svi činimo. Ne osjećajmo se napadnutim jedni od drugih, a i ako se kojim slučajem zbog toga osjetimo nemirnim za tren, neka nam to budeto samo znak da nam je ego preuzeo kormilo nad isksutvom i da smo za toliko postali nesvjesni SEBE. Postanemo li svjesni svoje nesvjesnosti već smo se uzdigli na viši nivo.
Za takav pristup bitisanja i svjestan odnos sa svojom predstavom potrebno je konstantno biti BUDAN.

JA KOJI JESAM.

Dakle, kako vidiš, i ti i ja smo dali svoje verzije shvatanja. Možda je ova diskusija iznjedrila do sada najpreciznije definicije riječi-pojmova koje koristimo To je ipak napredak, bar tako ja to vidim.

Ne mešaj, ne izjednačuj i ne upoređuj moje objašnjenje postojanja sveta sa svojim, pa ma kako ti to shvatio.

Kad je reć o Zakonu po kojem svet postoji, o definiciji i terminima pomoću kojih se izražava i objašnjava i Zakon i definicija, sve je sadžano u formuli "JA +7". Sve druge definicije, objašnjenja i termini su sviranje k**** za male pare, što važi i za tvoje objašnjenje i sa takvim objašnjenjima se ne može uraditi ništa, do samo potvrditi postojeće opšte stanje neznanja i gluposti. svetskih razmera - i u nauci i filozofiji i svetskim religijama, ideologijama i politikama.

Back