Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos nesto
s4021383.th.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Oduvek sam planirala da se u slobodno vreme posvetim slikanju
da, možda, upisem neki kurs...bla bla
al stalno odgađam za kada budem imala vremena:lol:
i pre neki dan poželim jednu sliku iznad kreveta,tačno sam znala format, koje boje i utisak trebaju da preovladaju
I tako, shvatim da mogu odgađati zauvek
pa sam uzela da vidim kako to meni ide
tačnije nažvrljala sam nešto patent olovkom
pa sam poželea da čujem vaše kritike

Prilozi

• Image3311.jpg
    Image3311.jpg
    14,4 KB · Pregleda: 17
  • Image3310.jpg
    Image3310.jpg
    21,6 KB · Pregleda: 13
  • Image3314.jpg
    Image3314.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 25
ок је цртеж, али нос није у пропорцијама, нацртан је нешто мањи. пробај да га повећаш - ноздрве, па види да како ће да изгледа.

и доња усна није у симетрији са горњом, штрчи ти на десно. само помери мало у лево.

Dali si crtala ozbiljnje u zivotu,mislim dali crtas redovno?I dali si citala neku knjigu?Ili mozda gledala neki video how to draw?
Ako nisi stvarno si uspela da uradis sto vecini ljudi neuspeva(mislim na one koji necrtaju,i slikaju),a to je da gledaju svet kroz oci umetnika.
Vidi se da znas kako da gledas.
Crtez me podseca na brzi crtez kojem je namena da uhvati coveka na ulici,i onda se grubo rade senke.
Linije su dobro odradjene,i dobro opazas razliku izmedju tamnog,i svetlog.
Takodje oseca se dubina.
ZA KOLIKO SI GA VREMENA NACRTALA?
Dali si gledala u neki strip dok si crtala portret,jako podseca na strip.
Ako si crtala brzi crtez onda je stvarno OK.
Ako si crtala kao konacan crtez,onda povedi malo paznje o proporcijama,meri olovkom duzine,i uglove.Pokusaj da poradis na slojevima senke pa budu kao jedna masa,ali sa vise niansi.
Naravno trebace ti vremena,ali mislim da je pocetak odlican.Takodje greske shvati kao pokusaje,a ne kao nesto lose,i konacno.
Ako si pogresila to znaci da treba da analiziras svoju gresku,i da je pretvoris u napredni obrazac koji zelis da naucis.;):D

Dali si crtala ozbiljnje u zivotu,mislim dali crtas redovno?I dali si citala neku knjigu?Ili mozda gledala neki video how to draw?
Ako nisi stvarno si uspela da uradis sto vecini ljudi neuspeva(mislim na one koji necrtaju,i slikaju),a to je da gledaju svet kroz oci umetnika.
Vidi se da znas kako da gledas.
Crtez me podseca na brzi crtez kojem je namena da uhvati coveka na ulici,i onda se grubo rade senke.
Linije su dobro odradjene,i dobro opazas razliku izmedju tamnog,i svetlog.
Takodje oseca se dubina.
ZA KOLIKO SI GA VREMENA NACRTALA?
Dali si gledala u neki strip dok si crtala portret,jako podseca na strip.
Ako si crtala brzi crtez onda je stvarno OK.
Ako si crtala kao konacan crtez,onda povedi malo paznje o proporcijama,meri olovkom duzine,i uglove.Pokusaj da poradis na slojevima senke pa budu kao jedna masa,ali sa vise niansi.
Naravno trebace ti vremena,ali mislim da je pocetak odlican.Takodje greske shvati kao pokusaje,a ne kao nesto lose,i konacno.
Ako si pogresila to znaci da treba da analiziras svoju gresku,i da je pretvoris u napredni obrazac koji zelis da naucis.;):D

Ne, ništa nisam nacrtala još od srednje škole (godinama),u osovnoj sam išla na dodatne časove iz likovnog, i sve što znam o senkama i proporcijama mogu da zahvalim nastavnici likovnog iz osnovne, žena je bila nadahnjuće...
Skinula sam sa neta neke knjige o crtanju, ali ih nisam čitala, delom što ne mogu sebe da motivišem da se sama kod kuće pozabavim "zanatskim delom" crtanja, zbog toga i planiram da upišem neki kurs, mnogo je lakše proći kroz to uz interakciju sa drugima...
A pomalo i zbog toga što se bojim da ne stvorim potpuno pogrešan osnov
A znam da je neka podloga znanja najbitnija
Oduvek sam želela da stvorim sebi oazu u kojoj ću se baviti samo sobom i stvoriti neki svoj svet
i zbog toga lepši komentar nisam mogla da dobijem, hvala:heart:

Nacrtala sam ga tprilike za nekih pola sata/45minuta na osnovu fotografije iz časopisa
počela sam sa grubom skicom
i nisam imala živaca da se pozabavim sredjivanjem crteža
osetila sam da sam udarila u zid,
i da nemam predstavu koja je sledeća faza,
to je posledica potunog neznanja tehnike i procesa, neiskustva.
zbog toga sam i poželela da čujem kritiku,
i bila sam spremna na oštre kritike,
a komentaru kao što je tvoj sam se samo nadala:D
ок је цртеж, али нос није у пропорцијама, нацртан је нешто мањи. пробај да га повећаш - ноздрве, па види да како ће да изгледа.

и доња усна није у симетрији са горњом, штрчи ти на десно. само помери мало у лево.

To je cuveni polucinični poluslatki poluosmeh Petra Graše
koji sam ambiciozno pokušala uhvatiti
I videla sam da sam zabrljala...
A što se tiče nosa...pogledala sam ponovo sliku i shvatila koliko naše impresije utiču na našu percepciju:ok:
Hvala

Nije samo vazno iskritikovati,i naci sta covek lose radi.
Vazno je takodje,a mozda cak i jos vaznje naci kada covek koji nesto uci uradi,i nesto dobro.Tako se podize samopouzdanje coveka,a i motivise se.
Da te ispljujem i nadjem sve najgore,mozda vise nikad nebi htela da crtas.;)
Spustio bih ti samopouzdanje,i bojala bi se da crtas.
Ali svejedno mislim da si napravila dobar rad za sve okolnosti.
I oni koji znaju da crtaju prave greske,lose je kada ih nepravis,onda se drzis na sredini niti patis,niti si srecna.

Naravno da je lakse kada te neko provede kroz vezbe,a i kada je tu drustvo.
Ali pazi kakvog instruktora biras,moze takodje da ti da lose instrukcije,i jos gore da ti utera lose iskustvo zbog kojeg ces se bojati crtanja,i slikanja.

Ja ti toplo preporucujem ove knjige (ako znas engleski bar nesto,i ako se budes osmelila da pokusas malo,i samostalno) ovo su najbolje knjige za ucenje crtanja.

1.The natural way to draw-napisana je kao da ides na cas na akademiji kod autora.Jeste stara knjiga,ali je sveobuhvatna sto se tice crtanja.Obuhvata skoro sve tehnike crtanja.Cak se delimicno dodiruje slikanja,i boja.

2.Drawing on the right side of brain-ovo je jako jednostavno napravljen kurs crtanja za pocetnike.Sa dobrim objasnjenjima,i vezbama.Takodje moze da posluzi za udzbenik za samorazvoj,jer gleda crtanje sa naucne strane.
Ima takodje i VIDEO koji je dobar.

A dodatak na ovu drugu knjigu ti dodje knjiga sa istim naslovom ali ima dodatak u nazivu workbook.Ovde imas puno vezbi.

Ovo mozes da skines na netu.
Ovde imas linkove.
http://forum.krstarica.com/threads/206085&page=2

Pozdrawww.:bye:

slažem se da ljudima treba dizati samopouzdanje, al' od kako sam prestao da moderišem ovaj podforum ljudi su pomešali dve teme, ovu sa kako da crtam. a one su s namerom napravljene tako da se na jednoj samo ukazuju na greške i savete kako da se one isprave i da bude sledeći put bolje, a na drugoj nevezano za greške da se priča o utisku rada. i kad neko sada postavi crtež ja ne znam da li ga izlaže ili ga daje na ispravku :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back