Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...nije jos kompletan rad posto treba jos jedan portret pored da dodje...da cujem kritike za ovaj postavljen...?

Mene je uvek mucilo kada je moj ucitelj crtanja(koji mi je naneo velike stete u ucenju crtanja)govorio ne moras da ides od geometriskih oblika.Glava krug,pa onda uzmes mere,pa oci u osnovnim oclicima,nos,usta,pa kosa.
Meni licno nikada taj nacin crtanja nije bio ugodan.I da kada ucitelj crtanja krene da te uci crtati portrete onda mozes da znas sve o njegovom znanju crtanja.
Trebalo mi je dosta godina,a i jos radim na tome da izbacim neke od tih losih navika.

Don_Evil mislim da se tvoje crtanje zasniva na dobrom posmatranju,i zato :ok:.

...nije jos kompletan rad posto treba jos jedan portret pored da dodje...da cujem kritike za ovaj postavljen...?
http://www.dodaj.rs/?3H/Gj/Xqddnnz/14052010585.jpg

Dobro odradjeno! :ok:
Mogu da ti dam jednu sugestiju. Senke i odsjaji na licu, su vrlo vazni za portrete. Postoje dva nacina, jedan je ono sto sugerisu skolovani slikari (linijom se moze sve uraditi), srafiranje, a drugi je ono cega se groze (razmazivanje) bilo prstima, tortilionom ili cetkom. U ovom drugom slucaju dobijas realisticniji prikaz. S obzirom da kazes da nije zavrseno, ocekujem da ces senke i odsjaje odraditi, na jedan ili drugi nacin. :) Nadam se da neces pogresno razumeti??!! Konstruktivna kritika ;)

Ulje na platnu

Prilozi

• Pevtah r.jpg
    Pevtah r.jpg
    26,4 KB · Pregleda: 77
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back