Moje kreacije

majče, ti imaš jedan problem, a ja drugi..meni sve malo

sad če naučnik :)
ako ti je za trećinu velika i AKO, a trebalo bi, zadnja strana nema šava po sredini...mislim da nije problem da se naprijed ta trećina isiječe, tj, taj dio gdje su dugmad i rupice...ostaviš malkice šire, ne baš po tačnoj mjeri obima grudi i ispod grudi...i našiješ ponovo kao lajsne dugmad i rupice..i normalno lastiš iznad i ispod grudi
dal' da još objašnjavam
inače to prekrajanje je muka živa..a boja odlična
to što ti ostane iskoristi za ešarpu

hehe
esterka, ti si jedina primetila dugmice:D
pa tako nekako sam i ja razmishljala, tj stigla sam dotle
ima shav po sredini nazad, ali se ne vidi jer je i on uplisiran da tako kazem
ja sam zapela da ovo isteram do nechega bash zbog boje, neshto mi u poslednje vreme doshla teget faza :mrgreen:

Ćao esterka, baš pametno :ok: možda je to rešenje za majche

a kad smo kod veličina... evo moj "istorijski džemperak, koji sam plela još za rođendan u oktobru:
Pogledajte prilog 174241

tad je bio taman, a ja "dodala" još nekih 3kg od tada pa vidiš kako se sada "kreči" iznad grudi... :roll: a morala sam i da produžim rukave, iako je po orignalu trebalo da budu 7/8, meni se nije dopalo kako to stoji ... pa sam naplela od neke vunice sa resicama manžetne i malo oko vrata

Al ste vredne:)
Ja sam drugarici sasila crnu suknju, kao ona belu sto sam meni. Samo da usijem pojas... Samo... Vuce se vec 5 dana ovde po sobi. Pa kad zavrsim, okacicu.

Majce, a jel si rasmisljala da od toga napravis suknju sa visokim strukom. Onako bas visok struk, gore uska, uska i od prirodnog struka dole pada plise. Ali morala bi malo da je skratis.
Mislim da bi to izgledalo skorz ok i onda mozes da menjas majce ispod- prugasta, bela, crvena, rolka, kosulja, sta oces...

ceci, onaj bolero sa prethodne strane...
imash li ti shemu za to?
ne mislim za spajanje, to smo skontale mama i ja, nego bash za te delove iz kojih se spajaju petougli
ako imash, dam ti mail pa da mi poshaljesh :flert:
kopka nas to, znachi zive nismo...
chim sam mami pokazala, ona je probala, ali bez sheme i na puko pogadjanje ne ispadne nam kako treba..
tj ne izgleda taj kraj pletenice tako shpicasto, pa ni kad se spoji nece "cvet" koji je centar svakog petougla da izgleda tako...
ili nam vunica nije bila dobra, jako mekana :think:

Al ste vredne:)
Ja sam drugarici sasila crnu suknju, kao ona belu sto sam meni. Samo da usijem pojas... Samo... Vuce se vec 5 dana ovde po sobi. Pa kad zavrsim, okacicu.

Majce, a jel si rasmisljala da od toga napravis suknju sa visokim strukom. Onako bas visok struk, gore uska, uska i od prirodnog struka dole pada plise. Ali morala bi malo da je skratis.
Mislim da bi to izgledalo skorz ok i onda mozes da menjas majce ispod- prugasta, bela, crvena, rolka, kosulja, sta oces...

pa nije da nisam razmishljala i o tome:lol:
samo vi meni pustite buvu, sad sam prekopavala orman opet...
shta sam trazila ne mogu da se setim, ali nashla sam jednu kao majichicu shtrikanu, to bi sad bio bolero:mrgreen:

Poslednja izmena:
I joć da našije široke tregere, pa da bude u "school-girl" varijanti?
Ovako npr.
sexy-school-uniform.jpg

hahahha, bila sam ja u toj fazi pre par godina.
Imam nekoliko "kreacija" u budzaku, ako iskopam ima da slika da vidite:lol:
To dok nismo raskrcili ormar, stalno sam nesto sekla i prekrajala.
Naravno, 70% nije uspelo:mrgreen:

Za gornji deo (ja ko baba o uštipcima još uvek o onom pliseu, tj. onaj deo bez falti) to nije neki problem, samo nabereš sa obe strane ispod grudi ili napraviš ušitke od bradavica na niže... ali da bi na to našila i ukrojila onaj plise uz telo ... to je već za majstore...

MAjche, ti si dete puno lepih ideja šta se odevanja tiče,
trebalo bii da napravimo "kasicu" i da skupimo pare da ti kupimo mašinu
a%20(04).gif

hahahahah, ceci shta ti pada na pamet:D
:zag:
pisala sam nedge vec da jedna baba kod mene u komshilku ima skoro nekorishtenu mashinu, nemam pojma koja je marka, kaze druga komshinica da je jako dobra..
a mashina jadna chami u stanu, sama...baba je kod cerke svoje jer ne moze sama da stanuje vishe...
ja se sve mislim da pitam njenu cerku:think:

evo naučnika :)
ne može donji dio nikako uz tijelo jer je plise..može malo šire k'o što sam napisala
suknja je dobra ideja, ali pitanje je koliko bi to Majčetu odgovaralo, malena je...a i vrlo teško je uklopiti taj plise da se širi baš kako treba tamo gdje treba.. krut je...kol'ko vidim, suknja je u šreh i u plise

a mislim i jesam naučnik :)
imam i teoriju i praksu i mašinu..samo što to ništa ne koristim u zadnje vrijeme, u dva životna perioda (ne ponovili se) mašina i šivenje i prekrajanje mi je bio dodatni izvor prihoda
tako, slobodno pitajte
a znam i da pletem, sad ću da se zadubim u problematiku toga bolereta

ceci, onaj bolero sa prethodne strane...
imash li ti shemu za to?
ne mislim za spajanje, to smo skontale mama i ja, nego bash za te delove iz kojih se spajaju petougli
ako imash, dam ti mail pa da mi poshaljesh :flert:
kopka nas to, znachi zive nismo...
chim sam mami pokazala, ona je probala, ali bez sheme i na puko pogadjanje ne ispadne nam kako treba..
tj ne izgleda taj kraj pletenice tako shpicasto, pa ni kad se spoji nece "cvet" koji je centar svakog petougla da izgleda tako...
ili nam vunica nije bila dobra, jako mekana :think:

Joj majche ja ovo skroz previdela, naravno da imam ...šaljem ti kako god hoćeš, javi na pp

Poslednja izmena:

Back