Moje kreacije

evo da postavim probu:)
to je jedan od 11 delova za onaj gorepomenuti bolero, radjen po shemi za velichinu S
iglice su chini mi se 4, a radjeno je od pamuchog konca
nadam se da cu od nedelje naci neku bez ili belu varijantu pamuchnog konca da mi se svidi, pa da pochnemo bash bolero
i ici ce tanje iglice
hocu od pamuchnog konca da bi mogla da ga nosim i na prolece i s leta, a da se ne zajapurim od vrucine:mrgreen:

Eto ne izgleda teško :D

Nego Majče ovo u vezi igala, plete se valjda sa 5 a ne 4, ili ja nešto tu ne kontam :confused:

A što se pamučnog konca tiče tu si u pravu on dođe najiedalniji a i deluje prefinjeniji , onako elegatniji ;)

Ne mogu sad da pogledam uputstvo, na drugom mi je kompu, ali koliko se ja sećam to su britanske oznake za veličinu igala,
a one se nepodudaraju sa našim veličinama u mm.
Mada br. igala zavisi i od debljine vunice... ako je vunica tanja od one predviđene u uputstvu treba uzeti nešto deblje igle ili nametnuti više petlji da bi se dobila ista veličina uzorka, i obrnuto ako je vunica deblja - tanje igle ili manje petlji.

shto se tiche igala....
moja mama, a i ja sad uz nju, to po osecaju:mrgreen:
skontala sam da bi sa 5icom i ovim koncem bilo previshe bushkasto, pa smo zato uzele 4
ali i to mi se ne chini kako treba, mislim ok ali volela bih da bude zbijenije(ako kontate shta mislim), pa cemo zato sa 3 shtrikati
nadam se da cu sutra naci konac, pa da se bacimo na posao:strika:
nisam nishta strikala ima sigurno 2 meseca

Slatkica mala :heart:, nego gde nađe taj šareni polar?
Ja videh samo jednobojne ili neke pidžama šare kod mene ovde...

Ima mnogo lepih u Lazareli. I najbolje je sto mogu da se peru na 60 stepeni bez ostecenja i skupljanja. Ali nisu jeftini. Danas sam jednom decaku sasila duks za rodjendan i tkanina me je kostala 600 din (skoro kao i neki osrednji kupovni duksic).

Jeko, cena je možda malo jača, ali za 600 dinara bi kupila neki, kao što si i sama rekla, osrednji duks kakav svi nose,
a kad sašiješ sama to je ipak unikat, koji za te pare ne možeš da kupiš... :)

A ja evo da prijavim svoj novi "projekat". Pletem sebi tuniku od svetlo zeleno-krem melirane vunice,
koju sam takođe pazarila u St. George-u, a izašlo me 675 din. za 750gr koliko će mi trebati za tuniku.
Boja se nažalost ne vidi baš naj bolje, nekako mi sa ovim telefonom sve slike vuku na crvenkastko:
Pogledajte prilog 175399Pogledajte prilog 175400

Jeko, cena je možda malo jača, ali za 600 dinara bi kupila neki, kao što si i sama rekla, osrednji duks kakav svi nose,
a kad sašiješ sama to je ipak unikat, koji za te pare ne možeš da kupiš... :)

A ja evo da prijavim svoj novi "projekat". Pletem sebi tuniku od svetlo zeleno-krem melirane vunice,
koju sam takođe pazarila u St. George-u, a izašlo me 675 din. za 750gr koliko će mi trebati za tuniku.
Boja se nažalost ne vidi baš naj bolje, nekako mi sa ovim telefonom sve slike vuku na crvenkastko:
Pogledajte prilog 175399Pogledajte prilog 175400

Heklanje. :zaljubljena: Da postavis kad zavrsis.

Meni je pravi pravcati merak kad od otpadnih krpica dobijem stvarcicu, onda je racunam za dz. :mrgreen:

shta je azurni bod? :think:
mnogo egzotichno zvuchi:lol:

ja nikako da nadjem odgovarajuci konac za shtrikanje, a uhvatilo me sad da pochneeeeem neshto :strika: a nemam sa chim :(
mama zavrshava neki bolero, mislim da cu vecheras da bidne gotov pa da vam okachim da vidite
pochela je tako bezveze neku mustru, dok ja ne kupim konac da ne sedi besposlena, i seti se neshto da proba...
ja prvo mislila da isplete sebi neshto, kao ne svidja mi se boja, ali kad mi je probala :zaljubljena:
i tako opet za mene:strika:

bila sam kod krojachiceeeee:D
samo cu vama ovde okachiti da vidte kako izgleda haljina, prva proba je u pitanju, neke stvari treba da se preprave
recimo ovo kod grudi dole nec biti nabrano, imace samo male ushitke koji se nece videti
bratele ce moci da se skinu, pa da se nosi i bez njih, a mogu da se skupe skroz ili da se rashire kao ovde na slikama
dalje... ovde dole ovo shto je zadignuto...tu treba da se nashije lajsnica nekih 6-7cm shirine, pa ce izgledati kao ono sa slike shto sma pre postavljala...
sve u svemu za sad mi je ok, posle jedno sat vremena mog ogledanja i priche shta i kako gde da se uradi...:lol: zadovoljna sam kako izgleda
i mislim da ce biti josh bolje kad bude skroz gotovo:D
e da...slike su sa mobilnog, pa se zato ne vidi sve lepo, ja ih posle posvetljavala...ali videle ste kako izgleda materijal tj znate boju
a necu je nositi na crne charape, ove su neke koje me nigde ne stisnu pa se ne ocrtavaju, zato sam ih obula...
shta mislite, iskreno????

Super je ispala haljinica:ok: Bas ko na slici. I lepo izgledaju ove siroke bratele.
Koliko placas sivenje? Meni ova sto sam nosila kod nje odvalila cenu od 5 do 7000, ako donesem moj materijal...

Ima li neka od vas mantilic (dakle, ne kaputic, nego mantilic) uz telo, na kojem je trup skrojen iz osam ili sest delova? Ajde, molim vas, ako neko ima nesto tako, postavite ga ovde. Pliiiz. Mlatim se sa jednim krojem sto godina i uvek mi ispadne ko oklop, a nigde u radnjama nisam nasla tako ukrojenu stvar da bih mogla dobro pogledati. Na netu je jos gore, sve je ko ono kruto i klasicno iz Burde.

bila sam kod krojachiceeeee:D
samo cu vama ovde okachiti da vidte kako izgleda haljina, prva proba je u pitanju, neke stvari treba da se preprave
recimo ovo kod grudi dole nec biti nabrano, imace samo male ushitke koji se nece videti
bratele ce moci da se skinu, pa da se nosi i bez njih, a mogu da se skupe skroz ili da se rashire kao ovde na slikama
dalje... ovde dole ovo shto je zadignuto...tu treba da se nashije lajsnica nekih 6-7cm shirine, pa ce izgledati kao ono sa slike shto sma pre postavljala...
sve u svemu za sad mi je ok, posle jedno sat vremena mog ogledanja i priche shta i kako gde da se uradi...:lol: zadovoljna sam kako izgleda
i mislim da ce biti josh bolje kad bude skroz gotovo:D
e da...slike su sa mobilnog, pa se zato ne vidi sve lepo, ja ih posle posvetljavala...ali videle ste kako izgleda materijal tj znate boju
a necu je nositi na crne charape, ove su neke koje me nigde ne stisnu pa se ne ocrtavaju, zato sam ih obula...
shta mislite, iskreno????

Cini mi se da je mnogo u stranu onaj deo preko ramena ili mozda tako izgleda zato sto nije usiven. :think: Es proverila da li ce stajati cvrsto, tj. da nece padati s ramena?
Inace je lepa i lepo ti stoji sto je jos bitnije za takve turbo minitje.

Back