Moje kreacije

Sada ste me zbunile.
Prvo evo pletem leđa ,a zatim oba prednja dela koja će dole biti u blagom polukrugu a gore prava jer želim da kada obavijem pleticom , koju bih prišila, da gore bude mi uz vrat i da se tako gore i zakopčava sa dva dugmenceta.Jer ako bih pletenicu plela zajedno, mada ne bih znala odozgo pa na dole, nisam do sada tako plela,ona bi ipak izgubila na svovj lepoti, da tako kažem jer ovako će se baš lepo istaći.To je doduše moja vizija u glavi e sada kako će ispasti videćete,
Inače okovratnik biće nešto poput ovog na ovom boleruhttp://3.***************/_6GYNQJEFD88/S0uqqwlCsVI/AAAAAAAADBk/r9Md60wPg4s/s320/8a65d13e4bb5bc06817cb57d999.jpg
, ali model moj je skroz klot da bi pletenica došla do izražaja i da ne deluje utrpano.

Sada ste me zbunile.
Prvo evo pletem leđa ,a zatim oba prednja dela koja će dole biti u blagom polukrugu a gore prava jer želim da kada obavijem pleticom , koju bih prišila, da gore bude mi uz vrat i da se tako gore i zakopčava sa dva dugmenceta.Jer ako bih pletenicu plela zajedno, mada ne bih znala odozgo pa na dole, nisam do sada tako plela,ona bi ipak izgubila na svovj lepoti, da tako kažem jer ovako će se baš lepo istaći.To je doduše moja vizija u glavi e sada kako će ispasti videćete,
Inače okovratnik biće nešto poput ovog na ovom boleruhttp://3.***************/_6GYNQJEFD88/S0uqqwlCsVI/AAAAAAAADBk/r9Md60wPg4s/s320/8a65d13e4bb5bc06817cb57d999.jpg
, ali model moj je skroz klot da bi pletenica došla do izražaja i da ne deluje utrpano.

Kod ovog modela se plete pletenica zasebno, a donji deo je rađen od šestougaonika koji se po šemi spajaju das e dobije bolero,
pa onda prišiva pletenica oko vratnog izreza... inače model je iz časopisa Vogue Knitting 2006-2007.
Inače je dato u tom broju iscrpno objašnjenje baš za taj model u slikama...

Poslednja izmena:
Jao Ceco hvala ti na ovim komletnim slikamaaaaaaaa :zag:

Inače ja pletem drugačiji bolero, sliku sam stavila zbog kragne kako bih objasnila pletenicu koju ću posle da nadšijem.
A ovaj bolero sam mislila da pokažem jednoj ženi koja je vešta u pletenju pa da mi isplete , međutim pošto ima mustra možda i sama pokušam da ga odradim, ali naravno kada završim ovaj prvi :sad2: Ono danas praznik, sutra praznik ...uopšte mi vreme nije naklonjeno :sad2:
I ne znam koja bi vunica išla za njega sav je otmen.

nalence, ja sam skroz drugachije razumela
ja mislila da si ti htela da "oivichish" ceo bolero sa pletenicom, tj donji deo oko ledja i taj polukruzni pa i deo gde se kopcha..
pa mi zato nije bilo jasno kako cesh to da izvedesh:think:
inache bash je lep ovaj bolero...
mozda da ga pokazem mami, nema nishta za shtrikanje, pa sad trazi sledeci projekat...

..bila neki dan emisija na StudiuB...zanatska zadruga "Zemlja"...organizuju
obuku sivenja, tkanja, pletenja...svasta nesto..pokusaj da nadjes broj..koliko
sam zapamtila sivenje im je 2x nedeljno...:ok:

dakle...
josh jesenas sam izbunarila iz nekog budzaka ovu plisiranu maminu suknju, dumala shta cu sa njom i na kraju je cushnula nazad u orman...
veca mi je mozda za broj i po-dva, ali ne bih da je suzavam samo jer mi duzina ne odgovara, dodje mi do pola lista, a to mi je najgora duzina za moju visinu:confused:
a skracivanje ne znam bash kako bi ishlo jer je plisirana:think:
pa mi palo na pamet da je preobratim u top haljinicu:mrgreen:
e tu dolazimo do problema jer i kad je navuchem na grudi, shiroko mi opet
pa sam oparala pojas, skinula ga i sad ostade ovo shto vidite
i pitam se kako sad da suzim tj gornji deo
tj znam kako da suzim, ali i dalje mi ovaj plisirani deo pravi problem jer je shiri nego shto treba i to je ustvari problem
da li moze recimo da, kad suzim taj neplisirani deo koji ce biti znatno uzi od tog donjeg, se na taj donji nashtepa guma koja ce povuci i malo suziti taj plisirani deo, pa tako da se spoji?
tako razmishlja mozak nekog ko nema blage veze sa shivenjem:mrgreen:

Imam i ja ovakve 3 suknje (slicne) sa kojima ne znam sta cu:lol:
Ja mislim da mozes da stavis lastis, recimo gore ti je top pa onda lastis na kraju neplisiranog, napravis kao seceno ispod grudi a dole pada.
Ne znam, ja od letos razmisljam sta cu sa radim sa tim suknjama.
Dobijala sam ideju da od jedne tanje napravim balon suknju, ali bas balon. Da podvijem i uvucem lastis dole.
Al to ti ne bi islo uz to plisirano...

hmmmmm :think: gornji deo svakako možeš da pretvoriš u grudni top za haljinu, a lastiš da prišiješ na šav koji spaja gornji deo i plise deo.
Sam mi nije jasno šta si htela sa donjom ivicom tog pilisiranog dela?

Majče i da staviš lastih ili gumu gore za grudi i dole odmah ispod njih zar ne misliš da će biti ipak preširoka od grudi na dole onako ispašćeš sva zvonasta , zapravo ko trudnička haljinica,:think:
Što ne probaš na sebi samo prividno pričvrsti nečim pa vidi kako bi izgledalo i na šta bi ti ličilo, da li bi ti se dopalo tako.
Mada možda bi mogla da onaj gornji deo gde nema plesir da skineš i da tu gumu staviš gore za grudi i dole ispod, možda bude lepše jer je na plesiru pa i na grudima biće onako zanimljivo naborano, ali ne znam onda za dužinu da ne izgubiš pa mnogo na njoj.
To je što mi je palo na pamet.

dakle...
josh jesenas sam izbunarila iz nekog budzaka ovu plisiranu maminu suknju, dumala shta cu sa njom i na kraju je cushnula nazad u orman...
veca mi je mozda za broj i po-dva, ali ne bih da je suzavam samo jer mi duzina ne odgovara, dodje mi do pola lista, a to mi je najgora duzina za moju visinu:confused:
a skracivanje ne znam bash kako bi ishlo jer je plisirana:think:
pa mi palo na pamet da je preobratim u top haljinicu:mrgreen:
e tu dolazimo do problema jer i kad je navuchem na grudi, shiroko mi opet
pa sam oparala pojas, skinula ga i sad ostade ovo shto vidite
i pitam se kako sad da suzim tj gornji deo
tj znam kako da suzim, ali i dalje mi ovaj plisirani deo pravi problem jer je shiri nego shto treba i to je ustvari problem
da li moze recimo da, kad suzim taj neplisirani deo koji ce biti znatno uzi od tog donjeg, se na taj donji nashtepa guma koja ce povuci i malo suziti taj plisirani deo, pa tako da se spoji?
tako razmishlja mozak nekog ko nema blage veze sa shivenjem:mrgreen:

Ne shvatam tacno sta imas u planu, ali plisiran deo ne mozes nasiti ni na sta sto ti nije dovoljne sirine ili koji nije dovoljno rastegljiv do sirine koja ti treba. Ja sam se odlucila za ovo drugo resenje kad sam maminu plisiranu suknju pretvarala u svoju majicu, tj. mogla je to biti i mini haljinica, svejedno, al meni je trebala majica koja pokriva zadnjicu, ali ne pokriva prednji deo butika i stomak.

Prvo sam rasekla plisiranu suknju na mestu gde je bila dovoljna sirina za da se obavije deo rebara iznad struka, a onda sam usila za prepolovljenu prilicno rastegljivu majicu tako bez otvaranja faltica. Evo kako je ispala. Posto je napred otvoreno, viti se struk, ali se ne moze nositi samo uz gatje, naravno, nego uz crnu mini haljinicu ispod ili uz pantalone. Na drugoj slici je kako izgleda ta stvar kad je malo dete (od metar i kusur visine) obuce naopako. U donjem delu crnog dela obicno vezem masnu ili u zelenoj ili u beloj ili u crvenoj boji, a na slici je bez tih masni jer su one odvojene da bi mogle da se menjaju u zavisnosti od potreba (npr, u zavisnosti od boje pantalona koje se nose uz to)
Pogledajte prilog 174220
Pogledajte prilog 174221

Poslednja izmena:
hmmmmm :think: gornji deo svakako možeš da pretvoriš u grudni top za haljinu, a lastiš da prišiješ na šav koji spaja gornji deo i plise deo.
Sam mi nije jasno šta si htela sa donjom ivicom tog pilisiranog dela?

ako pitash mene ceci, nishta sa donjom ivicom nisam mislila
a to shto si ti rekla, to sam i mislila :mrgreen: ali ne znam moze li to
izgleda ste me samo ti i trojanka razumele:lol:

jeko, da te ne citiram sad...
meni je preshiroko sve:lol:
i neplisirani deo i plisirani, tako da nije problem u manjku nego u vishku shirine
p sam zato napisala moze li taj vishak da se "pokupi" lastishem i tako nashije na gornji deo koji ce biit kao top

nalence, probala ja
ali ne moze lepo da se vidi jer kad zategnem sve zajedno izgubi sa malo forma
inache taj neplisirani deo mi ne dodje bash ispod grudi,nego recimo 7-8cm josh nize, vishe kao visok struk
a ako bih ga skinula, izgubila bih duzinu totalno, nishta ne bi moglo da se uradi sa plisiranim delom...

edit:
inache gledala sam neke tutorijale na youtube-u, pa mi je zato palo na pamet to sa lastishem jer vecinu stvari ako su prekrajanja u pitanju tako reshavaju
mogu ostaviti link-ove, pa ako vas interesuje...mozda dobijete neku ideju(nevezano za moj problem) :sije:

Poslednja izmena:
jeko, da te ne citiram sad...
meni je preshiroko sve:lol:
i neplisirani deo i plisirani, tako da nije problem u manjku nego u vishku shirine
p sam zato napisala moze li taj vishak da se "pokupi" lastishem i tako nashije na gornji deo koji ce biit kao top

nalence, probala ja
ali ne moze lepo da se vidi jer kad zategnem sve zajedno izgubi sa malo forma
inache taj neplisirani deo mi ne dodje bash ispod grudi,nego recimo 7-8cm josh nize, vishe kao visok struk
a ako bih ga skinula, izgubila bih duzinu totalno, nishta ne bi moglo da se uradi sa plisiranim delom...

edit:
inache gledala sam neke tutorijale na youtube-u, pa mi je zato palo na pamet to sa lastishem jer vecinu stvari ako su prekrajanja u pitanju tako reshavaju
mogu ostaviti link-ove, pa ako vas interesuje...mozda dobijete neku ideju(nevezano za moj problem) :sije:

Pa i ja sam suzila i plisirani deo i gore nashivenu majicu. Samo ih odvojis i suzis...Ne razumem zasto bi to bio problem. Kad ih suzis, onda ih usijes ponovo, mada bih ja pre isekla gornji deo sa te tvoje suknje i iskoristila samo plisirani tako sto bih ga nashila na nesto drugo.

pa nisam ni rekla da je problem suzavanje, nego sam pitala moze li se taj plisirani deo "suziti" lastishem, al sve se vrtimo oko razlichitih stvari ti i ja :lol:
a na shta drugo da nashijem:think:
inache ochi su mi ispali dok sam oparala:eek:

pa nisam ni rekla da je problem suzavanje, nego sam pitala moze li se taj plisirani deo "suziti" lastishem, al sve se vrtimo oko razlichitih stvari ti i ja :lol:
a na shta drugo da nashijem:think:
inache ochi su mi ispali dok sam oparala:eek:

Bilo bi ruzno da se plisirani deo sozi lastisem, a i ne kontam kako bi to zapravo uradila. :confused: Prisila bi lastis ispod? Mislim da bi se nabralo na cudan nacin. A odozgo mozes sasiti nesto sto ne volis da nosis samostalno, ko ja onu majicu koja mi je bila prekratka.

eeeeeeeeeeee konachno da me skontash
da, lastish ispod
pitam upravo zbog toga jer i ja kontam da ce lastish da nabere,a kako vec ima plise misli da nece bash da izgleda lepo
ali reko da pitam iskusnije :D
nemam nishta shto bih mogla da ubacim gore, a da ide nekako:neutral:

ceci, kad si ovo nashtrikala :eek: :klap:
oparala ja suknju celu i kad sam se premerila(i sebe i plisirani deo) ispada da treba da izbacim skoro trecinu suknje:confused:
sad mozgam, imam li neshto shto ne nosim, a da bi se moglo iskoristiti za gore, ali nishta adekvatnomi nije palo na pamet....
tj imam jednu rolkicu, tegljivi neki pamuk, kratki mi rkavi mi je pa je ne nosim, ali crna je pa mi to ne ide

evo konachno i moje, saaaamo moje kapice i grejacha:zzima:
kapa je isto radjena kao ona bela, iste pletenice isto sve...

Prelepo, svaka ti čast Majche :super:

Cure, ja trenutno pletem jedan prsluk na kopčanje, već sam dosta odradila :),
ali kako se primiče kraju, sve mi se čini da neću imati dovoljno vunice :(
uzela sam je u St. George-u u Zemunu i tamo je više nema :besna:
jedina nada mi je komšinica, koja će danas da pogleda u onom St.G. na Slaviji :ceka:

Pa evo od kad ga pletoh Majche, jedva sam našla sličnu vunicu da zarvšim ranfle
(zafalilo za nekih desetak redova, a ja kupila dva klupčeta :roll:), pa pošto mi ostalo te dokupljene vunice, mislila sam neke grejače kao ove tvoje...

Back