Moje kreacije

Jeko, na kakve manitlice mislis?
Ja imam one kao trench, sa duplim kopcanjem, ako ti to znaci...
I jedan sladak sa niskim strukom i velikom kragnom.

Vise na taj drugi mislim. Trenčkot je klasika, znam taj kroj, ali on je sirok i skuplja se kaishem, a ovaj sto bih zelela da napravim trebalo bi da ispadne uzan, a od nerastegljivog materijala. Pokusavam da napravim idealan kroj u kome ce se tacno znati mesto za struk i za sesi i za lopatice na ledjima i za uvuceni deo kichme tako da, kad se obesi o ofinger, lichi na oblik tela krojacke lutke. Toga nema jer se svi rade sablonski, ali mozda postoji nesto sto je priblizno dostiglo taj nivo prilagodjavanja telu.

Cini mi se da je mnogo u stranu onaj deo preko ramena ili mozda tako izgleda zato sto nije usiven. :think: Es proverila da li ce stajati cvrsto, tj. da nece padati s ramena?
Inace je lepa i lepo ti stoji sto je jos bitnije za takve turbo minitje.

nishta tu josh niej ushiveno ni porubljeno :lol:
tek ce da bidne...
zato i ide bratela u stranu jer nije fiksirana, a moze da se skupi i rashiri(ovo je skroz rashireno)
inache moci ce da se skine, ice ce na neko dugmence, pa ako spada, pomerim samo dugme i to je to
inache hvala svima na komentarima :)

jeko odoh da pogledam moj kaput, ali ne znam koliko ce se ishta videti jer je crn
a dole znam da je iz bar 6 delova jer se shiri onako bash, bash

edit:
posvetlela sam slike skroz da bi se videli shavovi, nadam se da se vide
zanemarite dlachice na njemu, mrzelo me da ga chetkam za slikanje:lol:
a nije ni isflekan, valjda kako sam mrdnula ruku kad sma slikala...

elem, gore je iz 4 dela napred, 4 nazad=8 :D
dole 4 nazad i 4 napred, ali napred izgleda kao da ima 3 dela jer je preklopljeno...
i da sechen je u struku i fino stoji, ima i kaish,ali sma ga skinula zbog slikanja
mada neshto mi se chini da nisi taj kroj imala na umu:think:
ako jesi, ima i da ga obuchem da vidish kako stoji :)

Poslednja izmena:
Majche, hvala ti za slike, skinula sam neke da uporedim sa svojim krojem. Tako otprilike izgleda i ovaj moj kaputitj, al mi ne stoji onako kako sam planirala. Mislim da mi je jedino resenje za ova moja opichena ramena da napravim kose rukave.

evo onog bolera shto nikako da ga okachim..
mama zavrshila josh oko bozica negde...
a onaj novi je oparala i pochela ispochetka:confused:

Baš lep rad.... taj bolero je heklan, ili se ja varam?

A evo dokle sam ja stigla sa mojom tunikom, sad se već bolje nazire mustra, koja će ići samo do ispod grubi, a onda će za gornji deo ići malo drugačija mustra, koja nije baš toliko rupičasta.
I specijano za Majche još jednom kugla za klupče i brojač redova, moji verni pomagači.

Pogledajte prilog 176312Pogledajte prilog 176313Pogledajte prilog 176314

Ceco ti to pleteš na okruglim iglama koliko vidim i to znači sve u jednom komadu samo što izdvojiš mesto za rukave ?

I još ovo ima li sada taj brojač redova da se kupi , meni to stvarno treba, evo za onaj bolero brojim sto puta redove za rukav da slučajno ne bude jedan duži od drugog :(.

Dobro veče Nalence,

nisu okrugle igle, iako liče, već one za "brzo" pletenje (schnellstricknadeln - kako ih nemci zovu), tj. one imaju deo kao obične igle ca. 10cm pa onda preaze u onu debelu najlon strunu i na krajevima imaj kao neko dugme da ne spadaju petlje, Sa takvim iglama se lakše plete, pošto ne nosiš svu težinu pletiva u rukama.

Takve igle i te brojajče redova imaš u Modelini (Bgd), ili je bar bilo jesenas, uvoze ih od nemačke firme Prym.

btw kako napreduje tvoj bolero, može neka slika i za vreme nastajanja...

Poslednja izmena:
Dobro veče i tebi Ceco :)

Baš si mi brzo odgovorila , hvala.
A nisam znala da ima takvih igli, zanimljivo.
Moj bolero pošto je sav klot, dok ne krenem sa onom pletenicom, zato nisam ni ubacivala slike, ali evo nekih.

nale005.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
nale026.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Rukave sam plela iz bolera da ih ne bih prišivala kasnije, ne znam na šta će sve da liči dok ne ubacim tu pletenicu čime će biti sav bolero maltene opleten,zapravo opšiven pošto ću nju posebno isplesti .I na rukave će biti tako da će imati onu dužinu tričetvrtine.

Baš lep rad.... taj bolero je heklan, ili se ja varam?

A evo dokle sam ja stigla sa mojom tunikom, sad se već bolje nazire mustra, koja će ići samo do ispod grubi, a onda će za gornji deo ići malo drugačija mustra, koja nije baš toliko rupičasta.
I specijano za Majche još jednom kugla za klupče i brojač redova, moji verni pomagači.

Pogledajte prilog 176312Pogledajte prilog 176313Pogledajte prilog 176314

nije heklan, pleten je :)
samo je vunica tanka, a radjeno na deblje iglice, mada i rad je takav bushkast

a brojach redova:eek:
nisam ni znala da to postoji, msm kako radi to?
a rad je lep, bash mi se svidja:aha:

gotov je i onaj drugi boleroooo:zurka:
:)
pa da podelim sa vama, moz' da vam se svidi jer je jednostavno jako, a moze mustra koja god, moze i sa rukavicima, moj je bez za sada:)
a moze da bude i duzi tj shiri pa da se spaja na grudima, sve zavisi koliko dugachko se isplete
u sushtini plete se pravougaonik jedan samo koji se posle presavije i spoji po uzduznoj ivici od krajeva ka sredini(u zavisnosti koliko je dugachak i koliki treba da ostanu otvori za ruke)
ja vec isplanirala par boja za leto, ali od konca i ja cu da ih radim:strika:

edit: ovo je isto mamin rad, josh se kitim tudjim perjem
kad ja budem isplela hvalicu se na sva usta:lol:

Poslednja izmena:
....alaaa..ste vredne...divno, sve cestitke za tud, znjanje i talenat...Majce
boja je prelepa....taman po mom ukusu...samo me zanima kako bi to
izgledalo da je duze...lep rad, zanimljiv.....sigurno ce biti mnogo lepo i od
konca...

Majche, sve pohvale za mamu :klap: bolerče je preslatko...
A kroj je jednostavan, da lakše ne može biti, tako da samo napred ispleti još koji ...:ok:

P.S.: večeras kačim sliku leđnog moje tunike, nešto sporo odmičem zbog debljine igala i mustre, ali
sad je taj deo bar već pri kraju - jupii :strika:

Poslednja izmena:
Majče kao što rekoh u repki supeeeeeeeeer je bolerooooo :klap:

Ceco ti super napreduješ, opet taj tvoj rad meni ne deluje baš lako, tako da svaka čast :klap:
Boja mi se dopada, naravno ako je ta kao na slici bež, krem, jer znam da hoće blic da promeni boju.;)

Ceco ti pleteš tuniku i već si leđa završila,i imamo u vidu da si skoro počela, a ja onaj bolerčić celu zimu evo i proleće me uhvati i nikako da ga završim.:sad2:

A ja se i dalje "mučim" sa ovom tunikom, mada ipak napredujem

ceci, koja je to vunica?
imenom i prezimenom je navedi:lol:
znam da je iz st.george-a, a tako mi lichi na neshto shto sam kupila pre par dana za onaj bolero koji najavljujem da cemo pocheti
ne da sam se zeznula:dash:
al dobro, pleshcemo neshto drugo od toga za prolece-leto, bice bushkasto :aha: i cenim da ce lichiti na pauchinu s obzirom koliko je tanka vunica-konac
a taj lepi bolero(onaj iz delova shto je i nalence postavila sliku, a ceci mi poslala shemu i hvala joj :cmok:) ce da cheka jesen i bash vunicu jer mora tako da bi izgledalo kao sa slike

Ceco ti super napreduješ, opet taj tvoj rad meni ne deluje baš lako, tako da svaka čast :klap:
Boja mi se dopada, naravno ako je ta kao na slici bež, krem, jer znam da hoće blic da promeni boju.;)

Nije bež, već svetlo zelena prošarana sa krem i sivkasto-bež, ali moj mobilini pravi neke čudne slike i boje nisu iste, osim a ko se slika po dnevnom svetlu...:think:

ceci, koja je to vunica?
imenom i prezimenom je navedi:lol:
znam da je iz st.george-a, a tako mi lichi na neshto shto sam kupila pre par dana za onaj bolero koji najavljujem da cemo pocheti
ne da sam se zeznula:dash:

Majche vunica se zove Extra 20, 45%vuna, 25% pamuk, 20% viskoza i malo neke sintetike, dužina niti 100m/50g:hvala:

I hvala vam na pohvalama, posebno Affro (koja nikako da se lati igala, a htela je za bebanu nešto da isplete: porašće dete dok ti ispleteš, požuri :lol:)

Nije bež, već svetlo zelena prošarana sa krem i sivkasto-bež, ali moj mobilini pravi neke čudne slike i boje nisu iste, osim a ko se slika po dnevnom svetlu...:think:

Majche vunica se zove Extra 20, 45%vuna, 25% pamuk, 20% viskoza i malo neke sintetike, dužina niti 100m/50g:hvala:

I hvala vam na pohvalama, posebno Affro (koja nikako da se lati igala, a htela je za bebanu nešto da isplete: porašće dete dok ti ispleteš, požuri :lol:)

....priznajem kriva sam....:rumenko::rumenko:

Back