Moja prica

koliko pitanja:)
Malo mozda konfuzno pisem. Znas, kada imas 30 god i osecas da ti se zivot menja za tren to nije nimalo lako. Navodno imas posao, porodicu, stan, a nemas nista.Sve je prividno.
Najveci problem je sto bih ja izgurala ne 3 vec 7 poslova da on ima inicijativu ka poslu, nama, opstanku nas. Kad nekog volim, meni nista nije tesko. Radila bih bilo gde, izborila se za povisicu, ozbiljnije davala casove, isla prevozom umesto autom jer na benzin mnogo trosimo itd. Ali nemam motivaciju:(

Ček ovako, ako sam te dobro shvatila, ti bi pristala da budeš i dalje njegovo magare (izvini ali tako izgleda), ako bi on pokazao volju da traži posao. On može svaki dan da se uredno
obuče i kao ode negde da ga traži, da glumi ludilo i folira se kako eto nigde za njega nema, a muško je, i može mnogo lakše da nađe posao od žene...kakav god, makar i fizički...ali on to očigledno neće, ne želi, lepo mu je tako....ima tebe, koja ćeš mu sve
obezbediti, doenti na tacni......o stanu ne brine, zna on jako dobro da ćeš ti sve uraditi,
da sa svojima rešiš problem stana...makar i da im daš neku paru, da se ne selite...ako
se nadaš da će se on promeniti ikada.......ja potpisujem da NEĆE NIKADA:mrgreen:

Šta on radi, dok si ti na poslu ili daješ časove kod kuće???? Da li te je sačekao ručak,
ikada, ispeglan veš, počišćena kuća??? Da li se potrudio da te nečim obraduje, zaradi
neku paru....i plati najmanji račun koji imate...već znam odgovor, NIJE! Niti će!

Već vidim kako to izgleda, kad se vratiš s' posla, čekaju te sve obaveze, dok on
kuka da je umoran, da se "nervira" što mu je prošao još jedan dan, a kao ništa mu
se ne dešava......a onda seledi pitanje, šta ćete jesti, jesli li pričala sa tvojima oko
stana....i sve što samo TI treba da rešavaš...a on će da češka mu*a, i prolaziće mu
dani:mrgreen:

Vidi draga moja, tvoj život je samo tvoj, i radi sa njim što god ti je volja, ali njega
nećeš promeniti, ne zanosi se uzalud.....mlada si imaš još mnogo vremena ispred
sebe, da kreneš dalje bez njega na svojim leđima.....negde tamo čeka te neka nova
sreća..samo ti ili ne želiš da je vidiš, ili nemaš volje za to...šta god, bolje je da
budeš sama, nego sa bilo kim........a ako imaš toliku želju da brineš o nekom,
onda za početak kupi kuče....a njega se rešavaj što pre....prosto zato što kako
vreme bude prolazilo, to će biti sve teže........a on će biti sve gori, na žalost.

Fino. Onda neka vam i dalje bude lepo i zivite od vazduha. Ne znam samo sta ces da radis kada sve bude porkockao.

Kao da slusam svoje roditelje. Ne moze da prokocka nesto cemu nema pristup. Ja mu novac ne dajem, sam obrce svoj novac u kladionici, to su smesne cifre. Ne opravdavam ga, samo iznosim cinjenice. Prva sam protiv kladionice, ali ne mogu da ga zadavim i da tako sto cu njega da iskritikujem necu popraviti nista. Ja ne verujem u osudjivanje i viku.Samo u dogovor. Taj dogovor sa njim ne mogu da postignem. Ako mi to uskoro ne uspe razvescu se. Ne zbog roditelja, vec zbog sebe. Zbog sebe sam se udala. Ja nisam jedna od onih zena koja ce kukati na sopstvenog muza za na sva usta, a ona kad nesto treba da se menja, da ustuknem i povucem se. Ja sam onaj tip koji sada cuti i radi jer cinim nesto za svoju porodicu, daj joj sansu. Ne kukam, branim ga pred drugima. Tako branim i sebe i svoj izbor. Sta njemu kazem, zna samo on. Ako ne nadje posao tj ako ne pokaze nikakvu inicijativu u nasem pravcu dobice sut kartu. Opet ne zbog drugih, stana , novca ili zato sto je lenstina. Vec zato sto nije zeleo da bude deo "nas". Ja cu mu pomoci da shvati da nikad to nije ni zeleo, na sta sve ovo lici. A prvenstveno sebi cu pomoci ;)

Ček ovako, ako sam te dobro shvatila, ti bi pristala da budeš i dalje njegovo magare (izvini ali tako izgleda), ako bi on pokazao volju da traži posao. On može svaki dan da se uredno
obuče i kao ode negde da ga traži, da glumi ludilo i folira se kako eto nigde za njega nema, a muško je, i može mnogo lakše da nađe posao od žene...kakav god, makar i fizički...ali on to očigledno neće, ne želi, lepo mu je tako....ima tebe, koja ćeš mu sve
obezbediti, doenti na tacni......o stanu ne brine, zna on jako dobro da ćeš ti sve uraditi,
da sa svojima rešiš problem stana...makar i da im daš neku paru, da se ne selite...ako
se nadaš da će se on promeniti ikada.......ja potpisujem da NEĆE NIKADA:mrgreen:

Šta on radi, dok si ti na poslu ili daješ časove kod kuće???? Da li te je sačekao ručak,
ikada, ispeglan veš, počišćena kuća??? Da li se potrudio da te nečim obraduje, zaradi
neku paru....i plati najmanji račun koji imate...već znam odgovor, NIJE! Niti će!

Već vidim kako to izgleda, kad se vratiš s' posla, čekaju te sve obaveze, dok on
kuka da je umoran, da se "nervira" što mu je prošao još jedan dan, a kao ništa mu
se ne dešava......a onda seledi pitanje, šta ćete jesti, jesli li pričala sa tvojima oko
stana....i sve što samo TI treba da rešavaš...a on će da češka mu*a, i prolaziće mu
dani:mrgreen:

Vidi draga moja, tvoj život je samo tvoj, i radi sa njim što god ti je volja, ali njega
nećeš promeniti, ne zanosi se uzalud.....mlada si imaš još mnogo vremena ispred
sebe, da kreneš dalje bez njega na svojim leđima.....negde tamo čeka te neka nova
sreća..samo ti ili ne želiš da je vidiš, ili nemaš volje za to...šta god, bolje je da
budeš sama, nego sa bilo kim........a ako imaš toliku želju da brineš o nekom,
onda za početak kupi kuče....a njega se rešavaj što pre....prosto zato što kako
vreme bude prolazilo, to će biti sve teže........a on će biti sve gori, na žalost.

Konacno se razumemo. Takav trud u delima ocekujem. Rucak, racuni, a ne obilazenje po gradu. Nisam toliko naivna. Zato cu izaci iz te veze. Jer se ne bori. A ne zato sto sam ja kupovala hranu 14 meseci;)

Konacno se razumemo. Takav trud u delima ocekujem. Rucak, racuni, a ne obilazenje po gradu. Nisam toliko naivna. Zato cu izaci iz te veze. Jer se ne bori. A ne zato sto sam ja kupovala hranu 14 meseci;)

Drago mi je da smo se razumele...i ja ti želim da se što pre spaseš, da to što zaradiš
uložiš u sebe, u svoj dom, u putovanja..u šta god, samo ne u njega, on to NE ZASLUŽUJE.........i neka ti je SRETNO!!!!;)

Kao da slusam svoje roditelje. Ne moze da prokocka nesto cemu nema pristup. Ja mu novac ne dajem, sam obrce svoj novac u kladionici, to su smesne cifre. Ne opravdavam ga, samo iznosim cinjenice. Prva sam protiv kladionice, ali ne mogu da ga zadavim i da tako sto cu njega da iskritikujem necu popraviti nista. Ja ne verujem u osudjivanje i viku.Samo u dogovor. Taj dogovor sa njim ne mogu da postignem. Ako mi to uskoro ne uspe razvescu se. Ne zbog roditelja, vec zbog sebe. Zbog sebe sam se udala. Ja nisam jedna od onih zena koja ce kukati na sopstvenog muza za na sva usta, a ona kad nesto treba da se menja, da ustuknem i povucem se. Ja sam onaj tip koji sada cuti i radi jer cinim nesto za svoju porodicu, daj joj sansu. Ne kukam, branim ga pred drugima. Tako branim i sebe i svoj izbor. Sta njemu kazem, zna samo on. Ako ne nadje posao tj ako ne pokaze nikakvu inicijativu u nasem pravcu dobice sut kartu. Opet ne zbog drugih, stana , novca ili zato sto je lenstina. Vec zato sto nije zeleo da bude deo "nas". Ja cu mu pomoci da shvati da nikad to nije ni zeleo, na sta sve ovo lici. A prvenstveno sebi cu pomoci ;)
Ovde se stalno nešto dopisuje i ja ne mogu više da se isključim (ko ono reče "mi od toga ovde živimo" :zcepanje::ok:).
Elem...
Ovde ima nekoliko vrlo "žuljevitih" činjenica.
Njegov novac... Ne radi, ne zarađuje, odakle njemu novac? Nije bitno radi li se o pet dinara ili pet miliona dinara... Činjenica je da postoji vaš novac (onaj koji se troši na grejanje, struju, kablovskui, internet, hranu... i da ne nabrajam, ali sve ono što zajedno trošite) i njegov novac. Misliš li da bi bilo drugačije da umesto "smešne svote" raspolaže malo ozbiljnijom?
Osim toga ti si protiv kladionice, ali on to ignoriše. Da je tvoj muž protiv tvog odlaska na Maldive, a ti na to želiš da potrošiš svoj novac, da li bi ipak otišla i to smatrala normalnim?
Dogovor? Kakav dogovor ste vas dvoje do sada postigli? Nisam baš skapirala koliko ste u braku, ali svakako dovoljno da ste imali priliku. Oko čega ste uspeli da se dogovorite... i jeste li ikad uspeli oko nečega da se usaglasite (a da to nije seks ili zajednički izlazak... na tvoj račun)?
Ne bih želela ni da znam šta mu kažeš... ;)
Žao mi je, ali po svemu, on nikad i nije bio "deo vas". "Mi" u tvom slučaju ne postoji... Bar ja to ne pronađoh nigde...
Njemu nećeš pomoći da shvati bilo šta, veruj mi. On je to što jeste... takav kakav jeste. Sebi možeš pomoći da se oslobodiš onoga što ti ne odgovara i ne ispunjava ni tvoje najosnovnije zahteve.
Imam još jedan citat ;):

"Svet je prepun sitničavih tirana, uskogrudih duša, mrzitelja žena. Njihovom broju nema kraja. Oni su verni svojoj naravi isto kao što zmija ujeda i škorpija bode. Ali, zato mi koje se spetljamo sa njima i koje ostajemo uz njih, mi smo budale. Mi zaslužujemo prekor - što se ne pokupimo i ne odemo od njih. Mislimo kako svojim robovanjem kupujemo neku sigurnost a onda, deset godina kasnije, ipak odlazimo i ostavljamo im domaćinstvo, jer smo konačno shvatile kako je sreća što smo se rešile njihove tiranije vredna bilo kakve materijalne cene - a nešto što se naziva sigurnost ionako ne postoji."

@nekadruga

Vidi, to sto si mi napisala je u principu ok. Samo me jedna stvar interesuje - ako tako razmisljas, zasto si se uopste udala za njega? Da mu das sansu!? Ili sebi da dokazes da ljubav moze sve da promeni, da si ti ta zbog koje ce on da postigne sve ono sto nije uspeo do sada!? Hoce, hoce...

Opet te pitam: kome teras inat? I neeeeeeee, neces se ti razvesti zbog toga sto on nece da ulaze u "vas", nego sto tvoj eksperiment (da ne kazem hir) nije uspeo.

U svakom slucaju ti zelim srecu u zivotu.

Pa vidi dok smo se zabavljali on se bavio necim. Tacno je da nije rad na crno najsjajniji potez ali obzirom na svoje sopstveno obrazovanje, trudio se da izvuce maximum. I imao je normalno novca za zivot. Da je lenstina nije pokazivao u toku veze. Tacno je da pre braka nije placao racune, ali to sam prepisivala da je pre ziveo kod roditelja i priznajem na taj znak sam "zazmurila". Meni nije bilo bitno sto nije doktor, shvatila sam da mi je lepo sa njim i to je to.

Resenje je prosto - lepo sednes pa razgovarate.

I onda lepo vidis na cemu si, jel hoce on da radi li nece, ako hoce super, ako nece otkacis ga.

Jer ako bi ti kako kazes radila 7 poslova zbog njega onda zasluzujes da i on radi 7 poslova zbog tebe, ali ako nece...

Ne znam. Ovde svi pisu o mojim roditeljima, a oni su nebitni.
Sa stanom ili bez njega moj suprug ne radi.Kako oni menjaju nas brak na gore? Nikako.
Расписали смо се о твојим родитељима јер је неком засметао њихов однос према теби и твом браку.:lol:
Ето, ја нпр. сам раздвојила њихов однос према теби и твој однос са својим мужем.

Управу си, одрасла си особа (што тврдим све време), родитељи теби заиста нису проблем. ;)

Ја, рецимо, уопште не доводим у питање то да ли су нам родитељи дужни обезбедити или нису неки стан или материјалу сигурност било које врсте.
Сматрам да нису.
Али овде се говори о конкретном случају и конкретном проблему- значи, жена није емотивно спремна да се разведе, а њене родитеље боле уши за то! Они фурају своју причу- значи, није их брига како се она осећа.

Друго, захтев за исељењем је био базиран на уцени ''ако се зет не запосли за месец дана, иселите се''- што додатно говори да они хоће да јој одређују темпо решавања брачних проблема- што даље упућује на то да је не доживљавају одраслом особом.

Расписали смо се о твојим родитељима јер је неком засметао њихов однос према теби и твом браку.:lol:
Ето, ја нпр. сам раздвојила њихов однос према теби и твој однос са својим мужем.

Управу си, одрасла си особа (што тврдим све време), родитељи теби заиста нису проблем. ;)

Ko li to beše rodititelje doživljavao kao problem... :whistling:

Sa stanom ili bez njega moj suprug ne radi.Kako oni menjaju nas brak na gore? Nikako.

Oni su jedino bitni po opisu kako pises to jes kako te ucenjuju..to jes kako su te snobovski vaspitali..jer ti ne vidis da su novac i oni jedini problem..a ne neko ko je bez posla..verujem da si ga ti dobila preko mame i tate pa ti je kolko tolko siguran..vido bih da ti ostanes bez posla kako bi se snasla i dal bi te muskarac tako procenjivao..jos nisam cuo da je neki rekao necu ovu kresnem ne radi nista..ili nije zaposlena nemam s njom perspektivu:idea:

Oni su jedino bitni po opisu kako pises to jes kako te ucenjuju..to jes kako su te snobovski vaspitali..jer ti ne vidis da su novac i oni jedini problem..a ne neko ko je bez posla..verujem da si ga ti dobila preko mame i tate pa ti je kolko tolko siguran..vido bih da ti ostanes bez posla kako bi se snasla i dal bi te muskarac tako procenjivao..jos nisam cuo da je neki rekao necu ovu kresnem ne radi nista..ili nije zaposlena nemam s njom perspektivu:idea:
Џорџи, побогу, новац је битан за живот.
Свет је тако констрисан. Шта се може без новца?
Узгред, данас је такво време да тешко један члан породице може само да ради и да заради довољно за све.
Једноставно, морају да раде и муж и жена.

Original postavio nekadruga
Sa stanom ili bez njega moj suprug ne radi.Kako oni menjaju nas brak na gore? Nikako

moze jedno pitanje ...koliko puta si sama placala stan i gladovala placajuci vazduh koji dishesh u necijoj ,,precenjenoj stracari"...kad sve sto zaradish ti ode na zidove ? i koliko dugo vremena je to trajalo + selidbe i sve drugo...

nakon alarmantnog uvodnog posta ...o dramatichnoj situaciji sa roditeljima...sad je neka nova pricha

niko ovde ne moze da ti pomogne...znash ti najbolje i shta je laz i shta istina...a shta shupalj performans

dobro si uradila shto si se udala...bila si zaljubljena i to je super...a selo kaze onu staru ,,bolje biti razvedena nego neudata", tako da si ispunila bonus...pa sledecem muzu mozesh da se zalish kako si naivna naletela na pogreshnog choveka, koji nije dobar...mladost , shta cesh...

svaka chast...iskreno divim ti se...ja sam mislila da za brak treba mnogo preduslova koje treba ispuniti, a sad vidim da je tako lako...prvo hop , pa skok

ali nije tema ove priche

da, daj mu shansu, a onda obrazlozi da su roditelji ti koji su krivi (znash kako je mora se naci opravdanje - izbacuju vas...a u stvari svi vi kolektivno duvate u istu tikvu...jer od svega shto imash , samo ti je muz trebao i po mogucnosti da se kao lego kockica uklopi u vase ritmove zivota, i ako moze samo da radi i da ni svoje roditelja nema ni na vidiku...znachi lego-muz beogradski

pitam se pored tolike dobrostojnosti, shto mu tvoj tata ne otvori neku prodavnicu auto delova ili neshto bolje...mislim tata otvori se pa pokazi dobrotu...a ne ovako shanerija, gubi se
nadji mu ti posao , el mozesh ?

ili da ti odesh kod njega da zivish , el ima shanse...ma ne, kako bez mame i tate

joj, stvarno svashta pishem, ali neshto ne volim kad se jedno kaze, pa se porekne pa se drzi neka voda u cediljki..kapa na sve strane a ono pricha prazna

puno najlepshe srece i da nadjesh adekvatnog muza

samo , tebe je koshtalo finansija...a trebalo bi i pred zakonom da odgovarash shto si ga otrgla iz njegove stvarnosti, pa zguzvala i bacila...mislim, nismo utvrdili shta je sa njegovim psihichkim zdravljem u medjuvremenu...kako podnosi tu plejadu mizerije i kicha...ja bih otishla bilo gde da chistim go.vna bez problema, ali bez svih vas na vratu...da me gledate i uzivate u svojoj visokochojstvenosti

u medjuvremenu dok se ne udash, kupi psa, ako vec nemash...da odrzavash kondiciju brige o dragom stvorenju

Poslednja izmena:
Џорџи, побогу, новац је битан за живот.
Свет је тако констрисан. Шта се може без новца?
Узгред, данас је такво време да тешко један члан породице може само да ради и да заради довољно за све.
Једноставно, морају да раде и муж и жена.

Ali je realno da ce 10% zadrzati posao koji ionako ne zeli..vidi se kad je neko realan i cvrsto stoji na zemlji..a ovo sto postavljacica pise prosto ne zna de udara..al ne zato sto je zbunjena sto on ne zeli raditi..nego sto sebe dize izmedju redova u visine..pa kao brani roditelje koji je izbacuju iz njihovog stana..al kao mora da napomene da je njen..mrzi me da se vracam al joj je svaka druga kontradiktorna..kao on donese sicu iz kladionice..pa da donese 1000din to je itekako dobra plata..prosecno se sat placa 90din..kako penzioneri prezive mesec sa 10ak hiljada..definitivno treba da se rastanu kad se tako prica o partneru i ne podrzava vec joj drugi kroje zivot

Ali je realno da ce 10% zadrzati posao koji ionako ne zeli..vidi se kad je neko realan i cvrsto stoji na zemlji..a ovo sto postavljacica pise prosto ne zna de udara..al ne zato sto je zbunjena sto on ne zeli raditi..nego sto sebe dize izmedju redova u visine..pa kao brani roditelje koji je izbacuju iz njihovog stana..al kao mora da napomene da je njen..mrzi me da se vracam al joj je svaka druga kontradiktorna..kao on donese sicu iz kladionice..pa da donese 1000din to je itekako dobra plata..prosecno se sat placa 90din..kako penzioneri prezive mesec sa 10ak hiljada..definitivno treba da se rastanu kad se tako prica o partneru i ne podrzava vec joj drugi kroje zivot

Novac iz kladionice nikad ne vih uzela. To mi je odvratno. Ne podrzavam poroke. Ja ne podrzavam nerad, ti podrzavas?

Resenje je prosto - lepo sednes pa razgovarate.

I onda lepo vidis na cemu si, jel hoce on da radi li nece, ako hoce super, ako nece otkacis ga.

Jer ako bi ti kako kazes radila 7 poslova zbog njega onda zasluzujes da i on radi 7 poslova zbog tebe, ali ako nece...
On nece, videcemo da li ce hteti uskoro..
Polako gubim strpljenje!:(

Novac iz kladionice nikad ne vih uzela. To mi je odvratno. Ne podrzavam poroke. Ja ne podrzavam nerad, ti podrzavas?

haha za tvoju informaciju zoran moka slavnic se tako godinama izdrzava..nikad nisam krocio u kladionicu al ko zna sta radi posten posao ko svaki drugi..samo konstatujem da muskarci ne procenjuju zene kroz novac i strucnost:ok:

haha za tvoju informaciju zoran moka slavnic se tako godinama izdrzava..nikad nisam krocio u kladionicu al ko zna sta radi posten posao ko svaki drugi..samo konstatujem da muskarci ne procenjuju zene kroz novac i strucnost:ok:

Џорџи, изабранни представнник мушког рода, говори у име свих мушкараца! :rtfm:

Back