Ванда
Elita
- Poruka
- 18.051
Е, видиш, ја знам за случај у ближој породици, и могу ти рећи да је став родитеља итекако имао ефекта.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam rekao da je razmažena...da jeste ona bi se uselila kod mame i tate i ne bi rintala po ceo dan. Ali da je naivna...to jeste. Kako mi ta priča liči na scenu upoznavanja Nikole sa Marininim roditeljima... postavljačicu nekako tako doživljavam.Mislim da se ona njima nije žalila, niti ih je molila za pomoć, tim pre što su od početka bili protiv, a i sama je rekla da joj je najteže što posle tolike borbe treba da prizna da je pogrešila.
Ja ne bih mogla da sakrijem od roditelja da radim dva posla, da radim od jutra do mraka, a da mi muž nije zaposlen, ne bih mogla ni kad bih htela. Prosto, to se vidi.
Ali, ako si u pravu u toj proceni, onda si i u pravu za ostalo. Kad tražiš da ti neko drugi uređuje kuću, ne možeš da kukaš što ti se posle raspored ne sviđa.
Mislim da je postavljačica žena na mestu što se tiče odgovornosti. Ona je preuzela ulogu hranitelja porodice, bila spremna da se iseli i bori se u još težoj situaciji. Ne bi to neko razmažen tek tako mogao. Iz nekog razloga je odabrala lošeg čoveka za muža, (a to i nije baš tako teško uraditi) i verujem da će se izboriti da tu grešku ispravi.
onda glavom bez obzira i od njega, a i od njih.Pa ne bi bili zadržani, u tome je stvar.
Ja ne znam ko bi mogao da zadrži isti odnos sa roditeljima kad otkrije da su mu oni, u stvari, samo stanodavci koji im izdaju stan za mnogo ozbiljniju kiriju nego novčanu.
Svi koji napadaju roditelje zastupaju tezu da se oni mešaju u njen brak i to stvarno ne bi bilo u redu da je tako...ali istina je da je njih umešala ona svojevoljno. Nije poslušala njihovo mišljenje u startu ali je zato nastavila da se žali, da traži njihovu pomoć i mišljenje, da svoje bračne probleme prebacuje njima. E pa nema i jare i pare...
I baš me čudi da svi ladno prelaze preko (ne)obrazovanja zeta i prave se da nije važno. Meni je to, da se intelektualka udala za nekog ko ima samo tri razreda srednje, odmah zasmetalo u priči. I baš nešto mislim da svi vi koji imate decu...da nećete da popyzdite da vam se dete sa završenim faksom uda/oženi tako. I baš ništa nećete reći kad čujete za odluku?![]()

Nisam rekao da je razmažena...da jeste ona bi se uselila kod mame i tate i ne bi rintala po ceo dan. Ali da je naivna...to jeste. Kako mi ta priča liči na scenu upoznavanja Nikole sa Marininim roditeljima... postavljačicu nekako tako doživljavam.
A za ovo drugo...od uvodnog posta sam stekao takav utisak. Ne vidim kako bi se drugačije njeni umuvali u celu priču. Ako je iskrena kao za drugo, nek kaže sama. A u varijanti da se nije žalila i tražila pomoć i podršku a oni sve sami radili...onda glavom bez obzira i od njega, a i od njih.
Е, видиш, ја знам за случај у ближој породици, и могу ти рећи да је став родитеља итекако имао ефекта.
Ma popizdeo bih sigurno, a tek bih popizdeo ako taj lik ne zna ko je ovo na mom avataru.
A i da ne pricam ako naidje na nekog Cigu sa osnovnom![]()
da mi unučići budu ziftani...pu pu daleko bilo. Deda bi mi se prevrtao u grobu, tamo na ZejtinlikuPet godina smo mi živeli u nadi i na lažnim obećenjima od strane i jednih i drugih roditelja, da će nam pomoći u rešenju stambenog pitanja. I kad sam shvatio da me zamajavaju, rešio sam da to završimo mi. I hvala im što mi nisu ni ciglu kupili. Kakve zahteve i ideje imaju ovako, tako bi mi na glavi sedeli. I imali bi adute za to....kao i ovi roditelji.

Pa dobro, bre!!!!!!
A ja kad sam to rekla u prvom postu, ti se odmah naoštrio!
More....![]()

Pa dobro, bre!!!!!!
A ja kad sam to rekla u prvom postu, ti se odmah naoštrio!
More....![]()
Само кратко: ако станодавац каже станарима - уколико не измирите своје обавезе и не платите станарину, морате се селити - да ли је то уцењивање најниже врсте? Да ли желе да им растуре брак?![]()
Ma mani...ne smem ni da pomislim.da mi unučići budu ziftani...pu pu daleko bilo. Deda bi mi se prevrtao u grobu, tamo na Zejtinliku

Nisam rekao da je razmažena...da jeste ona bi se uselila kod mame i tate i ne bi rintala po ceo dan. Ali da je naivna...to jeste. Kako mi ta priča liči na scenu upoznavanja Nikole sa Marininim roditeljima... postavljačicu nekako tako doživljavam.
A za ovo drugo...od uvodnog posta sam stekao takav utisak. Ne vidim kako bi se drugačije njeni umuvali u celu priču. Ako je iskrena kao za drugo, nek kaže sama. A u varijanti da se nije žalila i tražila pomoć i podršku a oni sve sami radili...onda glavom bez obzira i od njega, a i od njih.
A tek Jevreji
Ili da ne znaju treci Njutnov zakon
Ili da nemaju doktorat iz knjizevnosti
Zato na vreme treba vaspitati decu.
Pa naravno da su sve sami radili.
Tj. znaju tehnicke stvari koje je nemoguce da ne znaju, tipa- zet nema posao. To nije bas moguce sakriti. U sustini, jedva su docekali da se postave u poziciju da oni njima nude pomoc.

WOW...da li ti je prozorljivost data rođenjem ili si je stekao nekom tehnikom?![]()

Boldovano: malo mi je glupo, jer pričaš o sebi, ali moram da pitam:
A za starijeg i razvedenog?
A za samo starijeg?
A za lenjivca bogatog naslednika?
Mislim, gde je granica? Jel' postoji trenutak kad dete konačno isplati hranu, školu i krov nad glavom, to što nije bilo gladno, golo i boso i u studentskom domu, ili se to isplaćuje doveka? I to "ispravnim" izborom bračnog partnera, srećnim brakom i životom bez greške i po ps-u?
Iskreno, bila bi frka i za starijeg, malo manja za razvedenog a za treceg bi bilo "gledanje ispod oka"....zasto bi bila frka kada su moji poznati kao liberali i parlamentarci teske vrste - zato sto za dete zele nesto sto potencijalno ne vuce na nevolju...
Razlika je u nacinu resavanja situacije, vec vidim mamu kako me izokola pita - sine kakav je on? Sta ima kada ga toliko volis? Jel znas kakve probleme mozete da imate, dug je sine zivot nije on bajka, a zasto je njemu propao brak - aha, pa dobro desava se, a koliko je tacno stariji - ma dobro ali hajde moli te mama razmisli jos jedanput, a zasto ne zeli da radi, sta kaze, kada ce poceti, sta je zavrsio od skole, nije vazno da ima fakultet sine taman posla ali ipak, jel neces ti njemu da smetas kasnije...aha..a hajde zivite malo pre braka, ja smatram da svaki par mora da zivi skupa pre vencanja eto tako smo tata i ja...etc etc etc...odgovarajuci na pitanja njoj ja bih zapravo odgovarala i objasnjavala sebi a kada na glas izgovori covek cinjenice koje su toliko oceigledne da bodu oci lakse mu je da donese odluku...
Ako bi mi svraka popila mozak pa bih odbila da easy going odgovaram na mirno postavljena pitanja usledila bi teska artiljerija u vidu sestre koja bi me ispreskala za 5 minuta a onda bake za koju sam nenormalno vezana...ako prodje "moj izbor" sve te testove onda verujem da bih objasnila i sebi i njima zasto je on toliko poseban i mom srcu drag pa bi ga prihvatili ali nisam sigurna da na vencanju ne bi imali crne misli u fazonu uhhhhhh valjda ce biti u redu, nadam se da ne gresi...Ja puno verujem u reci, u toleranciju, mirnocu, razgovor, u ono "polako, dogovoricemo se" i ne smatram da mi majka ugrozava privatnost sto zna sa kim sam, gde sam, kakav je on, kakve planove ima u zivotu, da li voli da uci, radi, kakva su mu nacela bez obzira sto valjam dvadesete...smatram da brine pa pita...ako bih se uvukla u nesto lose mislim da mi na svetu ne bi niko pomogao kao sto bi oni...zato i brinu jer mnogo vole, isto kao sto ja brinem za njih i smatram se prevarenom kada moja majka ode kod lekara a ne kaze mi sta je muci...
Ovo je nešto sasvim drugačije.
Pomenula si gore da bi udajom za takvog-i-takvog izgubila grdne beneficije kod roditelja.
Jel' to znači da, ako bi se ipak udala, i pored toga što si im objasnila zašto je to tvoj izbor, došlo do gubitka beneficija? I na koje tačno beneficije misliš?
Ako ti nije problem da odgovoriš.
Ako ne želiš, jer ovo već ulazi u ličnu priču, nema problema.
A tek Jevreji
Ili da ne znaju treci Njutnov zakon
Ili da nemaju doktorat iz knjizevnosti
Zato na vreme treba vaspitati decu.

)(mogu samo da pretpostavim kako postavljacici teme izgleda ova nasa diskusija i vise od 500 poruka suste mudrosti o njenom zivotu)