moguce ili ne

Lavice, pusti ovo dvoje... Njihova jedina ambicija na forumu je da syebu rasprave...
Jer, misle da su zanimljivi... :shock:
Tema:neko moze da te privuce i zainteresuje za sebe... Ali, da li je to i stvaran osjecaj ili samo opsjena, saznaces tek prilikom susreta oci u oci...

P.S. Moja prica sa neta na 400 km udaljenosti, traje od 2003. godine... :wink:

lavica76:
Sta mislite, da li je moguce zaljubiti se u nekog koga ste upoznali na netu i nikada ga niste videli uzivo.Plus sto zivite u dve razicite drzave i jos ste 400km jedno od drugoga.
Meni zvuci neverovatno, ali neko drugi me ubedjuje da je tako.
A da taj neko samo zeli sex, i to je jos neverovatnije, pa mogao bi da ga nadje u svojoj okolini sa mnogo manje muka.
Ajde, sta vi kazete na to?

Da, moguće je, pošto je reč o zaljubljenosti, koja je dobrim delom zanesenost. Fizička udaljenost, za sada nema neku presudnu ulogu. Obzirom da se radi o 400km, lako možeš da proveriš kako tvoja zaljubljenost izgleda u "praksi".

Da pojasnim malo...taj neko je zaljubljen, a i uvredjen posto ja mislim da je to ipak malo prejaka rec za to sto se desava izmedju nas.
Ali nije sve ni tako jednostavno, postoji tu jos detalja u prici koji je malo komplikuju.

to je fantastichno.upravo mi se sad to dogadja sa jednim forumashem.fizichki izgled jeste bitan ali nije presudan...mada 400km jeste velika prepreka ali nije nesavladiva...opusti se i uzivaj dok traje...pozdrav!

lavica76:
Sta mislite, da li je moguce zaljubiti se u nekog koga ste upoznali na netu i nikada ga niste videli uzivo.Plus sto zivite u dve razicite drzave i jos ste 400km jedno od drugoga.
Meni zvuci neverovatno, ali neko drugi me ubedjuje da je tako.
A da taj neko samo zeli sex, i to je jos neverovatnije, pa mogao bi da ga nadje u svojoj okolini sa mnogo manje muka.
Ajde, sta vi kazete na to?

Ma ne znam,mislim da je to više neka zanesenost,a ne zaljubljenost.
Razmišljaš ko je sa druge strane,sviđa ti se način na koji se izražava,ali....................
I da sve štima i da se sviđate jedno drugom ipak je tu daljina koja vas razdvaja,tako da sam po malo skeptik u pogledu svega.
A i nikad se ne zna ko je tu iskren i da li je?

Selence devojce - treba li i tebi pomoc :?:

Red je da se i ja malko uozbiljim :oops: - vidim neki zaista zele resenje, samo ceo odgovor necete pronaci na topiku, ali evo nacina da ga pronadjete...

Znate sta devojke - lepo je slagati se sa nekim dok prebiras po tastaturi i svojoj glavi, kuckas slovca, pa mozes da ih prepravljas, briskas, dodajes, crtas smajlije... Live je nesto sasvim drugo... (sad se pravite kao da vi to niste znale dok vam ja sad nisam rekla :wink: :lol: )Tamo tj. uzivo nema povlacenja reci, pogleda, reakcija, dela i nedela... Zato devojke - predjite sto pre na konkretne poteze ili ce sve ostati nedoreceno u vasim glavama isto kao i na serveru Krstarice...

Pozz guda :lol: 8)

...i prestanite da se neckate - "prava zena je lovac na krupnu divljac" :twisted: :wink:
:lol: :lol: :lol:

400 kilometara? Ih, pa to nije ništa! 2000 kilometara je već malo ozbiljnija cifra... :lol:

Naravno da je moguće zavoleti nekoga na daljinu, a zaljubiti se - to je još lakše. Ako su dve osobe odlučne u nameri da prošire i prodube komunikaciju koja postoji između njih, ako su spremne da se jedna drugoj otvore i da među sobom podele nešto od sebe, od svojih unutrašnjih, intimnih života, onda im fizička razdaljina neće predstavljati neki poseban problem. Jer, ljubav je ionako mnogo više duhovne nego telesne (fizičke) prirode, a istorija nam je pokazala da duhovnost ne haje mnogo za fizička ograničenja.

Ipak, iako je ljubav na daljinu sasvim moguća i izvodljiva, postoje mnogi faktori koji utiču na njeno ostvarenje i posebno - opstajanje i trajanje. Navešću samo neke od njih:

- nekompletnost komunikacije. Ljubav na daljinu se realizuje uglavnom kroz verbalnu, pismenu komunikaciju, ponekad dopunjenu slikovnim i audio-vizuelnim sadržajem (razmena pisama, slika i video snimaka). Ukoliko partneri nisu sposobni da se dovoljno dobro i potpuno verbalno izraze, ne može se očekivati da će takva ljubav stvarno i da se začne, a kamoli da potraje.

- ograničena mogućnost međusobnog upoznavanja. Pri pretežno verbalnoj komunikaciji partneri su u mnogo boljoj situaciji da kontrolišu i ograničavaju ono što će druga strana o njima moći da sazna - određene aspekte svoje ličnosti će lakše moći da prezentuju i potenciraju, dok će neke druge biti u prilici da potisnu u drugi, manje jasan plan, ili da sasvim prikriju. Ovo je ogroman nedostatak ljubavi na daljinu, jer, ukoliko su partneri neiskreni ljudi, može se desiti da zavole nerealnu, izmišljenu sliku i predstavu koju im je druga strana plasirala, a ne njenu stvarnu, postojeću ličnost.

- smanjena odgovornost, u smislu sposobnosti davanja odgovora na želje i potrebe suprotne strane. Budući da je komunikacija uglavnom verbalna, po prorodi stvari partneri nisu u mogućnosti da adekvatno odgovore na neverbalne potrebe suprotne strane - pre svega - fizičke potrebe za telesnim kontaktima, ali i potrebu za osećanjem sigurnosti, izvesnosti i sl. Ovo može dovesti do raznih nezadovoljstava i frustracija koje mogu biti pogubne za tu vezu.

To je sve čega se trenutno mogu da setim...

Budući da ljubav na daljinu pati od toliko ozbiljnih i nepremostivih nedostataka - može biti opravdana samo u slučaju kada predstavlja početnu fazu u razvoju ljubavnih odnosa udaljenih partnera (koji će se kasnije ipak sresti), ili kao privremeno sredstvo za očuvanje već razvijene veze. Ukoliko je neko koristi kao potpunu zamenu za ljubav "na blizinu", onda se verovatno uopšte i ne radi o pravoj ljubavi, već o nekoj njenoj patološkoj varijanti.

Sto ne bi bilo moguce, ali pametan treba da zna da slika nije isto sto i uzivo. Zasto neki odbijaju da prihvate da se emocije mogu preneti i putem neta, to nikako ne mogu da razumem, imaju neku tripologiju u glavi, kao "net" - smesno, ne muva se tu... Ma steta sto nema neke statistike da se objave koliko se samo ljudi na netu smuva svakog dana.

Neki...ustvari mnogi na netu koriste te fore da glume zaljubljenost ne bi li dosli do...neceg. Ti si najverovatnije ovo osetila, tu neiskrenost, zato pazi.

Svi ovde pricaju price kao ljubav nema granica, distanca je nebitna... ma cvrc je tako. Realnost je drugacija, surovija. Mnogo problema ima u vezama na daljinu, vidjao sam neke, nijedna nije bila ne problematicna.

a mozhda je i bolje ovako znaju da se vide jednom u 7 dana npr i onda nece da gube vreme nego ga iskoriste lepo i ne svadjaju se oko sitnica:)
mozda se bash raspadne kad pocnu da se druze cesce :?

Back