SuzanKalvin
Aktivan član
- Poruka
- 1.457
Ne, ne. Pljuste postovi ko kisa, dok pisem jave se 3-4 nova.Ja? :shock:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne, ne. Pljuste postovi ko kisa, dok pisem jave se 3-4 nova.Ja? :shock:
jos jedna zabluda, mleko je nisko na lestvici namirnica po koncetraciji kalcijuma. Onima koji brinu da bi izbacivanjem mleka iz ishrane mogli biti lišeni kalcijuma, treba reći da na primer susam 887 mg, dok mleko u 100 g sadrži svega 112 mg kalcijuma. Kalcijum je mineral prisutan u biljnom svetu. Najvise ga ima u orasima, orasastim plodovima, zitaricama, mahunarkama. Ishrana na bazi voca, zitarica, zelenog i suvog povrca obezbedjuje neophodnu kolicinu kalcijuma nasem organizmu, sa velikom prednoscu u odnosu na mesnu ishranu.Mleko nije jedina namirnica koja sadrzi kalcijum ali svakako ga ima mnogo vise nego li u drugim vrstama istih.
ne, nisam, a ti?Ti si vegeterijanac?
Nemo' reci da i on pije mleko?! Auuuuuuuuuuu....
kada je rec o mesu, situacija je donekle ista - ko god od vas smatra da je prirodni mesozder neka napravi jednostavan ogled. umesto sto cete uci u mesaru i meso platiti, prosetajte parkom i kada primetite nekog socnog goluba bacite se na njega, prekoljite ga tu nalicu mesta, napijte se njegove tople krvi, prozderite zeludac i sve iznutrice, a zatim oglockajte ostalo - jer dragi moji, tako cine mesozderi. oni ne ulaze u mesaru, ne kupuju virsle i pastete, ne prze i ne pohuju meso, ne obradjuju ga termicki dok se ne raspadne - ne, oni su prirodno naoruzani da se hrane mesom, zivim, krvavim mesom.
Ja sam zavisnik od vocnog jogurta imlek kajsija :rolleyes:
Volim sve mlecne proizvode osim slatkog i cokoladnog mleka.
Вау, свиџа ми се твоје размишљање и паралеле.
Али, шта да радимо ми који кад видимо сочну траву у парку немамо потребу да се бацимо и да је попасемо ту на лицу места?
Мислим, то је очигледан доказ да људи по својој пророди нису ни биљоједи, зар не?
Шта би препоручила да једемо ако избацимо биљке и животиње?
nesto postova je moje - to je onaj prvi post do izvora zivotinjskog carstva. ostalo je sa neta, navedeni su izvori. ovo je jedna od tema za citanje - vidim da se neko malo zesce primio, spominje svog dedu koji je izrastao onoliki... burne reakcije, nepotrebno potpuno.krinka... bila si jako vredna
za pocetak reci cu ti da sam veterinar, da mi je specijalnost reprodukcija zivotinja i da stvarno nemam zivce da citam tvoje postove koji su kao jeftina zuta stampa za mene! (onaj deo sa odbijanjem teleta i endokrinim sistemom...znaci NO COMENT!)
tvoja ideja je dobra (mislim na topik i postavljena pitanja), makrobioticari bi se verovatno slozili sa svakom tvojom recenicom, ali ja moram da ti kazem
nije to bas sve tako!
ooo, i ja jedem cokoladu, umereno, ne mislim da prestanem :-Dcinjenica je da konzumiranje mleka posle perioda kada se mladunce odbija od sise nije prirodno, ali ni konzumiranje alkohola nije prirodno ili potrebno pa kazemo da je u vinu mudrost!
dakle, moze se i bez hvaljenog kravljeg mlekamleko kao izvor kalcijuma stoji....ali hocete da kazete da veganci koji piju samo sojino mleko i ne koznumiraju nista od namirnica animalnog porekla ne mogu nikada da postignu osifikaciju polomljene kosti?
da i od visnjeA jesi probala od ..sumskog voca...i od visnje je dobar..:wink:
Da, da upravo o tome pricamJel' to nako pomenuo jogood? Ja bez njega dan ne bih preživeo, mora
da stavljaju neku drogu...To mi je obaveza jednom ili dva puta dnevno,
mada bude i više puta. Jogood-a se ne bih odrekao ne znam za šta...
...а кад на тај повртњак на вр чуке падну киселе кише...мош се ебат са здравом храном...nema nacina da jedes zdravu hranu osim ako ne zivis na nekoj cuki pa imas svoj povrtnjak, vocnjak...
htela si nesto da prokomentarises ... valjda?
...а кад на тај повртњак на вр чуке падну киселе кише...мош се ебат са здравом храном...
Da bi ishrana bila optimalna za zdravlje organizma, mora da bude uravnotezena i raznovrsna. Ne sme biti preterivanja u necemu a ne sme biti ni izostavljanja.