Mleko - istine i zablude

Da li konzumirate kravlje mleko?

• Svakodnevno, mleko i sve mlecne proizvode

• Samo kiselo mlecne proizvode i sireve

• Sam mleko

• Jednom nedeljno

• Jednm mesecno

• Veoma retko

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Covek je jedina zivotinjska vrsta koja REDOVNO koristi mleko druge zivotinjske vrste u prehrani svoje mladuncadi, i to ne samo u najranijem uzrastu,(odatle valjda izraz "blago - teleci pogled" :)) vec mnooooogo mnogo duze nego sto je potrebno.

Apsolutno tacno. To je i makrobioticko objasnjenje zasto ne preporucuju mleko i mlecne proizvode u ishrani. Skoro je objavljeno neko istrazivanje... kazu da se u mleku nalazi neki faktor slican insulinu koji izaziva rak dojke. Ja volim i pijem i mleko i jogurt, ma sve. Ipak, svesna sam da to nije neophodno u ishrani a ni zdravo... Narocito ova danasnja mleka puna antibiotika i pesticida, ali dobro :)

Apsolutno tacno. To je i makrobioticko objasnjenje zasto ne preporucuju mleko i mlecne proizvode u ishrani. Skoro je objavljeno neko istrazivanje... kazu da se u mleku nalazi neki faktor slican insulinu koji izaziva rak dojke. Ja volim i pijem i mleko i jogurt, ma sve. Ipak, svesna sam da to nije neophodno u ishrani a ni zdravo... Narocito ova danasnja mleka puna antibiotika i pesticida, ali dobro :)

a ja se cudim sta to mene oshljaka kad popijem mlekce:)

...spavam ja...noc...mrkli mrak...i kroz san chujem iz daljine sobe neshto...psss..cijiju..shhshshshs..pshhs...cvrrrrrrrrrrr...cijjjjuuuu.. ajme, meni skochim shokirana i oslushkuje...levo , desno pali svetlo...odakle se chuje??? Nije mish..ko zna shta je...mrachne sile...levo desno, nije luster, struja, voda...kad odjednom BAAAAMMM! Pritrchim rancu, kad ono...joj, ''zaboravljeni da popijem''jogurt se rasprshio na sve strane...uh, kako mi je laknulo...sve mi ushtrokao, ali nema veze..dobro sam proshla, moglo mi je srce stati od straha, shta je u po noci i da postanem zrtva mlechnog proizvoda...

nadam se da ce ipak mleko ostati ''in'', pa kad bi kuchici i machici znali da muzu krave i oni bi ga pili redovno, bar ponekad...jer ja ne mogu da odolim...bez mesa mogu, ali bez mleka..joj...

Zanima me da li i koliko koristite kravlje mleko i mlecne proizvode u ishrani. Verujete li da je to vise korisna ili stetna namirnica?
Pitam jer sama ne konzumam mleko uopste, mlecne proizvode tek retko, i nekako mi logicno zvuci da mleko krave ima svrhu samo da odhrani tele.

MLEKO bogato kalcijumom! Jogurt poseduje bakterije za ubrzavanje metabolizma (dobrocudne) i posle alkoholne noci osvezava (ovo drugo provereno) ;-)

i toplo mleko za spavanje odlicno!

Back