Mizoginija

To je već nasilništvo i zločin, biti mizogen nije zakonom kažnjivo. Šta kome klacka koske ako ja mrzim gejove? Moja mržnja - moja stvar.
Tako je, nije zakonom kaznjivo.
Ali znas i sama da moze biti temelj za losse odnose kasnije u zivotu.
E onda se desavaju nesporazumi iz POGRESNIH razloga jer neko smatra SVE onog drugog pola TAKVIM i TAKVIM.
Pa onda zacarani krug koji cesto dovodi i do nasilja.
Na ovom forumu kao i u zivotu nedostaje iskrenog razgovora. Da li ovako javno ili u PP nije bitno.
Pa ni privatno ne pricam sa svima o svemu i jednako otvoreno.
Razgovora nam treba, razumevanja, strpljenja, a mnogima, nazalost nedostaje ljubavi u zivotu.

Kad bi veccina samo malo spustila loptu ovakve teme ne bi bile potrebne.
Ali eto...tako je kako je.

"Mizoginija se najčešće povezuje sa nezdravim odnosom sa majkom u najranijem dobu,
te majkom koja je bila emotivno distancirana, hladna i gruba.
Takođe, majke koje su bile zavisnice od alkohola, droge ili su ispoljavale problematično ponašanje,
mogu u osetljivom periodu dečaka da stvore sliku žene koja nije vredna, te ne ispunjava svoju ulogu majke.
Ova vrsta traume može dovesti do gađenja i averzije prema ženskom rodu.
Takođe, muškarac može postati mizogin nakon raskida ili razvoda,
i da odbijanje ponovo postane okidač za mržnju prema ženama."

To je već nasilništvo i zločin, biti mizogen nije zakonom kažnjivo. Šta kome klacka koske ako ja mrzim gejove? Moja mržnja - moja stvar.
Mizoginija u tome je da je nwko ko je trebao da odobri zabranu pritupa nasilniku smatrao da ona preteruje kada govori u kolikoj je opasnosti i nije je shvatio ozbiljno

"Mizoginija se najčešće povezuje sa nezdravim odnosom sa majkom u najranijem dobu,
te majkom koja je bila emotivno distancirana, hladna i gruba.
Takođe, majke koje su bile zavisnice od alkohola, droge ili su ispoljavale problematično ponašanje,
mogu u osetljivom periodu dečaka da stvore sliku žene koja nije vredna, te ne ispunjava svoju ulogu majke.
Ova vrsta traume može dovesti do gađenja i averzije prema ženskom rodu.
Takođe, muškarac može postati mizogin nakon raskida ili razvoda,
i da odbijanje ponovo postane okidač za mržnju prema ženama."
Da, pročitao sam taj deo tvog uvodnog posta. Mnogo je nezgodno nezdravo detinjstvo. Totalno osakati čoveka.

Muškarac koji kaže da je protiv feminizma, a ima ženu koja radi, ili ćerku šalje u školu, je samo lijen da razmišlja, ne znači da je loš ili mizogen.
Ne, i nisam to nikada ni upoređivala.
Pišem o omalovažavanju i nipodoštavanju ženskog pola.
Ili...o mržnji.Ukratko.
Jer kada nekoga srozavaš i tretiraš ga kao niže biće-ne voliš ga, zar ne?
A mizogeni to rade.

Mizoginija u tome je da je nwko ko je trebao da odobri zabranu pritupa nasilniku smatrao da ona preteruje kada govori u kolikoj je opasnosti i nije je shvatio ozbiljno
Nije to mizoginija nego nestručnost i nekompetentnost. Onaj što je ubio ženu i prenosio u živo e pa u njegovom slučaju žena bila sudija koja odbila zahtjev za zabranu pristupa i žena policajac prenijela adresu gdje se nalazi supruga. Ili i žene mogu biti mizogene? Mogu li? Da li je mizoginija samo rezervisana za muškarce?

Ili...o mržnji.Ukratko.
A mizogeni to rade.
Imaš o ovome fascinantnu seriju "The Handmaid's tale". To je patrijarhat na steroidima gde se dosta dobro oslikava mržnja prema ženama do te mere da su prisiljene da budu surogat majke.

Ili...o mržnji.Ukratko.
A mizogeni to rade.
Nisam ni pomislila, ni napisala da si ti to uporedila. Nisamni citirala tvoju poruku. Ne znam kako si ti to povezala kao lično.
Napisala sam generalno poruku, moje zapažanje na temu.

Lijep pozdrav ❤️

Jezičine im ko persiski ćilimi😡A sve je počelo kad su dobile pravo glasa,otada je čovječanstvo na rubu kolapsa civilizacije
Vrancuska Revolucija bila je početak kraja.
Žene u hlačama, opasne ideje o jednakosti, pravo glasa... kada malo bolje razmislim, prva truba Apokalipse začula se još tada.

Uvijek sam 1990. smatrao početkom kraja i sunovratom čovječanstva u Bezdan, točnije na dan kada je izašla ova pjesma:

Mislio sam da je tu počelo kolektivno majmunisanje i pad faustijanske civilizacije, ali to je bila tek druga truba, Sotona se na ovom napaćenom svijetu već uvelike bekeljio i kreveljio od 1789.

sve sam procitala i mogu samo da ti kazem da bi trebalo da se stidis zbog one nesrecnice sto je skoro ubijena u bosni, zbog one radnice koju je gazda pretukao, zbog svih silovanih zena u ratu. stidi se.
Nemam razloga da se stidim, samo nazivam stvari pravim imenom. Za svaki zločin protiv bilo koga sam za najgoru kaznu. Nigdje nisam omalovažila bilo koju žrtvu nasilja ako si pažljivo čitala, obrazložila sam da je žena sudija i žena policajka bila na slučaju one nesretne žene. Ne znam zašto se pališ.

Back