Mizoginija

Znaci mrzis muskarce sto znaci i samoga sebe.
Ne...zasto bih mrzeo muskarce zato sto sam feminista? To nije poenta feminizma uopste.Feminizam je o izjednacavanju prava i statusa zena i muskaraca na isti nivo i da se prestane sa potenciranjem da postoji neki "superiorni pol" vec su i jedno i drugo ljudi jednaki po svim pravima i mogucnostima koje imaju

Ne...zasto bih mrzeo muskarce zato sto sam feminista? To nije poenta feminizma uopste.Feminizam je o izjednacavanju prava i statusa zena i muskaraca na isti nivo i da se prestane sa potenciranjem da postoji neki "superiorni pol" vec su i jedno i drugo ljudi jednaki po svim pravima i mogucnostima koje imaju

Жене одавно имају већа права јер су боље јаче ...

Ja imam sva moguća prava kao i bilo koji muškarac. Ali nemam iste obaveze kao muški pol. Jednog dana kada žene shvate da ne idu prava bez obaveza svima će da nam bude lakše.
Onoga dana kad bude i ženska obaveza da uzmu pušku kad se desi opća mobilizacija možemo reći da smo izjednačeni a do tada muškarci i jesu jači i superiorniji spol.
Kad krene evakuacija idu žene i djeca prvo, zašto se ne pobune feministkinje tada? Zašto tada izjednačavanje nije bitno?

Kao u Zelenoj milji....😂
Baš tako :mrgreen:
ko_je_izumeo_elektricnu_stolicu_706762866

Ja imam sva moguća prava kao i bilo koji muškarac. Ali nemam iste obaveze kao muški pol. Jednog dana kada žene shvate da ne idu prava bez obaveza svima će da nam bude lakše.
Onoga dana kad bude i ženska obaveza da uzmu pušku kad se desi opća mobilizacija možemo reći da smo izjednačeni a do tada muškarci i jesu jači i superiorniji spol.
Kad krene evakuacija idu žene i djeca prvo, zašto se ne pobune feministkinje tada? Zašto tada izjednačavanje nije bitno?

Зла бебо .. паметна си као добра баба

Bebo ovo za puške pitaj žene u Izraelu
U pravu si za deljenje obaveza i da ne idu prava bez obaveza
Ali na nekim temama je došlo do vredjanja intelektalnih sposobnosti žena i njihovog nipodaštavanja
Da li su po tvome i u toj sferi muškarci superiorniji ???

Ne razumeš temu , je li?

Bebo ovo za puške pitaj žene u Izraelu
U pravu si za deljenje obaveza i da ne idu prava bez obaveza
Ali na nekim temama je došlo do vredjanja intelektalnih sposobnosti žena i njihovog nipodaštavanja
Da li su po tvome i u toj sferi muškarci superiorniji ???
E pa vidiš to je malo komplikovano za objasniti. Ali probaću, evo imam i primjer : poznanik oženio žensku poprilično poznatu partijanericu koja ima jaku sklonost alkoholu i nakon 2 godine braka ona jednostavno ode i ostavi mu malo dijete. Tužno zaista ali još tužniji komentari okoline, sam ju je birao, u šta je gledao, znao je da voli da pije i luduje itd. E sad obrni situaciju, ženu ostavi muž koji je bekrija i pijanac? Niko neće pitati u šta je gledala nego jadna ona, a vrijedna žena on joj oči zamazao itd.
Poenta moje priče je da mi žene ne želimo podnijeti odgovornost za svoje izbore i pravdamo se emocijama, hormonima, naivnošću i stotinu drugih izgovora. Pa ako smo tako naivne, hormonalne, emotivne onda se zaključak sam nameće a to je da nismo sposobne donositi odluke i stajati iza njih. 🤷‍♀️

Жене одавно имају већа права јер су боље јаче ...
Ma nemoj.
Zene kada i prijavljuju partnersko nasilje cesto policija i sudstvo ne shvataju dovoljno ozbiljno jer smatraju da one peuvelicavaju kada govore u kakvoj su opasnosti tako da u mnogim slucajevima ne ostvaruju pravo na zabranu prilaska nasilniku...sto se uglavnom zavrsi...pa znate vec kako...trenutno se spremam za posao pa ne mogu da kopam clanke po netu ali ima gomile takvih slucajeva...najskori koji mogu da se setim je nekom ubistvu iz republike srpske gde je lik ubio zenu uzivo u prenosu jer joj odbili zahtev za zabranu prilaska.nesrecnica se krila kod rodbine od bolesnika al dzaba

Najlakše je nekome sa kime se ne slažemo nalijepiti etiketu mizoginista

Nije neslaganje u pitanju.
Mnogi nemaju isto mišljenje kao ja, ali nisu mrzitelji žena.
Samo drugačije mislimo.I to je u redu.

Onoga dana kad bude i ženska obaveza da uzmu pušku kad se desi opća mobilizacija možemo reći da smo izjednačeni
Ima žena koje uzimaju pušku, ali to nema veze sa ovom temom.

a do tada muškarci i jesu jači i superiorniji spol.
Žao mi je što tako misliš.
Niko ne osporava njihovu fizičku snagu.Jači jesu.
Ali zašto superiorniji, pobogu?U čemu ?
I opet nema veze sa mizoginijom.
Ja govorim o mržnji bebo.

S obzirom da smo na Psihologiji...
ovako cu...
Svako ima pravo da iznese PRIMER iz svog zivota...ili ovako kao Beba iz komsijskog.
Ali...reci za SVE zene da su SLJBLJ ili SVE muskarce da su GRHGRH nije u redu.
Ili za sve SRPSKE zene ili AMERICKE muskarce itd.
Psihologija jasno definise mehanizme samoodbrane kao i sve iluzije koje ljudi sami sebii nameccu.
Jednako kao i mentalitwt copora.
Neki na forumu nastupaju kao pripadnici jednog ili drugog copora pa etiketiraju.
Ja uvek nastiupam kao Nocni Soko i pitam KAKVO JE TVOJE ISKUSTVO?
Ako se moze razgovaarati sa argumentiima redo cu to uciniti...ako ne, odoh dalje.

Ma nemoj.
Zene kada i prijavljuju partnersko nasilje cesto policija i sudstvo ne shvataju dovoljno ozbiljno jer smatraju da one peuvelicavaju kada govore u kakvoj su opasnosti tako da u mnogim slucajevima ne ostvaruju pravo na zabranu prilaska nasilniku...sto se uglavnom zavrsi...pa znate vec kako...trenutno se spremam za posao pa ne mogu da kopam clanke po netu ali ima gomile takvih slucajeva...najskori koji mogu da se setim je nekom ubistvu iz republike srpske gde je lik ubio zenu uzivo u prenosu jer joj odbili zahtev za zabranu prilaska.nesrecnica se krila kod rodbine od bolesnika al dzaba
To je već nasilništvo i zločin, biti mizogen nije zakonom kažnjivo. Šta kome klacka koske ako ja mrzim gejove? Moja mržnja - moja stvar.

S obzirom da smo na Psihologiji...
ovako cu...
Svako ima pravo da iznese PRIMER iz svog zivota...ili ovako kao Beba iz komsijskog.
Ali...reci za SVE zene da su SLJBLJ ili SVE muskarce da su GRHGRH nije u reudu.
Ili za sve SRPSKE zene ili AMERICKE muskarce itd.
Psihologija jasno definise mehanizme samoodbrane kao i sve iluzije koje ljudi sami sebii nameccu.
Jednako kao i mentalitwt copora.
Neki na forumu nastupaju kao pripadnici jednog ili drugo copora pa etiketiraju.
Ja uvek nastiupam kao Nocni Soko i pitam KAKVO JE TVOJE ISKUSTVO?
Ako se moze razgovaarati sa argumentiima redo cu to uciniti...ako ne, odoh dalje.
Ne Sokole.Nisu svi muškarci mizogini.Daleko od toga.
Ali ima ih, sve više.
Recimo, ti nisi.

Muškarac koji kaže da je protiv feminizma, a ima ženu koja radi, ili ćerku šalje u školu, je samo lijen da razmišlja, ne znači da je loš ili mizogen.
Žive konfliktno, jer ne žive u skladu sa svojim stavovima i otuda i imaju toliko frustracija i potreba da pišu il pričaju o istome.

A samo griješe što izjednčavaju feminizam sa ekstremnom slikom feminizma.
i onda udaraju kontru i imaju mizogene stavove, zbog zbunjenosti i potrebe da nađu istomišljenike da bi se bolje osjećali sa svojim konfliktnim razmišljanjem i životom.

Ne pruzanje adekvatne nege zenama zato sto se smatra da imaju jacu toleranciju na bol jeste oblik institucionalne mizoginine isto kao i ne pruzanje adekvatne policijske i pravne zastite....ali je sve to deo istog problema.

Evo i ovde na forumu se dozvoljava vredjanje zena i iznosenje zenomrzackih stavova...
Problem postoji,svuda oko nas

Poslednja izmena od moderatora:
Slažem se.Jeste vid traume.Postoje koreni, postoje razlozi, naravno.
Zdravo ljudsko biće koje kroz život nije propratilo neke traume nema razloga za bilo kakav animozitet prema bilo kome. Mržnja se stvara iz nemoći da se nešto preduzme zbog problema koji postoji. To se akumulira vremenom i postaje nemoguće odstraniti, poput tumora.

Back