Mizoginija

Ne...zasto bih mrzeo muskarce zato sto sam feminista? To nije poenta feminizma uopste.
Zato sto je feminizam mrznja prema muskarcima lazno predstavljena kao borba za dobrobit zena koja se gura s ciljem da se uniste muskarci i to konkretno beli muskarci. Cilj je da zene omrznu normalne muskarce i zavole feminizirane ili de-maskulizirane muskarce ( po mogucstvu tamnije boje. ) Cist socijalni inzenjernig kojim upravljaju muskarci, i to bele boje, i koji feministkinje i samozvani feministi sprovode bez pogovora.
Feminizam je o izjednacavanju prava i statusa zena i muskaraca na isti nivo i da se prestane sa potenciranjem da postoji neki "superiorni pol" vec su i jedno i drugo ljudi jednaki po svim pravima i mogucnostima koje imaju
To i jeste problem. Nemaju iste mogucnosti ali moze vrlo lako da se stvori privid da imaju. Postoje raznorazni nacini ali jedan od nacina jeste da muskarci prestanu da budu muskarci ( sto je i cilj. )

Nemam razloga da se stidim, samo nazivam stvari pravim imenom. Za svaki zločin protiv bilo koga sam za najgoru kaznu. Nigdje nisam omalovažila bilo koju žrtvu nasilja ako si pažljivo čitala, obrazložila sam da je žena sudija i žena policajka bila na slučaju one nesretne žene. Ne znam zašto se pališ.
A taj slucaj koji spominjes povlaci jos jedno pitanje.
Da li je mizogonija kod nas toliko prihvacena da niko ne reaguje dok ne bude kasno?
Mada ovo treba da kazu psiholozi...
ja sam samo obican covek kojem je ovo suvisse klizav teren...

A taj slucaj koji spominjes povlaci jos jedno pitanje.
Da li je mizogonija kod nas toliko prihvacena da niko ne reaguje dok ne bude kasno?
Mada ovo treba da kazu psiholozi...
ja sam samo obican covek kojem je ovo suvisse klizav teren...
Problem je što se sad bilo šta strpa pod taj termin. Nestručnost, nesavjestan rad, korupcija, mišljenje, stav.....a kad mnogo vičeš vuk vuk vuk pa na kraju seljani odmahnu rukom i tragično se završi.

Kao sa dve različite planete, muškarci i žene nikada se neće u potpunosti razumeti i na ta vrata ne treba kucati.
Što se tiče mizoginije/ mizandrije mislim da su retki ekstremi koji ne zaslužuju toliku pažnju. Ipak, ovo je forum, teme kao teme se neće cenzurisati ni prve ni druge, a pojedinačni postovi koji krše Pravilnik-hoće!

HAJDE zato Da vidimo gde su nam tačke susreta, ima ih dosta, da sve dobije lepšu konotaciju.

Ne...zasto bih mrzeo muskarce zato sto sam feminista? To nije poenta feminizma uopste.Feminizam je o izjednacavanju prava i statusa zena i muskaraca na isti nivo i da se prestane sa potenciranjem da postoji neki "superiorni pol" vec su i jedno i drugo ljudi jednaki po svim pravima i mogucnostima koje imaju
DELIM MIŠLJENJE 🙂

Tolerisu se i mizandricni stavovi, cak ih i moderatori iznose, ja sam skorije dobio ban jer sam ukazao na jedan.
Biće bolje, Mugatu ti bar nisi osetljiv🙂
Pusti to toliko je lepih stvari na Forumu..

Činjenica je da smo svedoci sve prisutnije mizoginije, pa zar niko od vas nije poročitao zlurade komentare na tekstovima u kojima se piše o silovanju ili ubistvu žena? Ali, mene zbunjuje to što ima dosta i žena koje tako reaguju, tj osuđuju druge žene olako i često. Tako da meni ovaj pojam nije isključivo za muškarce vezan, može se sasvim opravdano reći i za neke žene.

To je već nasilništvo i zločin, biti mizogen nije zakonom kažnjivo. Šta kome klacka koske ako ja mrzim gejove? Moja mržnja - moja stvar.
U Srbiji je kaznjivo.
Svi govori mrznje i diskriminacije raznih vrsta.
Detanjije.

IMG_4413.jpeg

I vrlo bitan deo Krivicnog zakona.

IMG_4412.jpeg

U Srbiji je kaznjivo.
Svi govori mrznje i diskriminacije raznih vrsta.
Detanjije.

Pogledajte prilog 1420624

I vrlo bitan deo Krivicnog zakona.

Pogledajte prilog 1420625
Drugo je činiti nešto po pitanju toga, lupila sam mržnju prema gejevima jer sam htjela nešto da dokažem. Moja osjećanja i mišljenja su samo moja stvar. A što se zakona i zločina tiče bila sam jasna. Svaki vid nasilja je za kažnjavanje i tačka.

Drugo je činiti nešto po pitanju toga, lupila sam mržnju prema gejevima jer sam htjela nešto da dokažem. Moja osjećanja i mišljenja su samo moja stvar. A što se zakona i zločina tiče bila sam jasna. Svaki vid nasilja je za kažnjavanje i tačka.
Ne moze samo nasilje da bude kaznjivo, vec i govor mrznje, diskriminacija i podsticanje na nasilje, relativizacija i opravdavanje nasilja.

Ne moze samo nasilje da bude kaznjivo, vec i govor mrznje, diskriminacija i podsticanje na nasilje, relativizacija i opravdavanje nasilja.
Nigdje nisam opravdavala niti relativizirala nasilje. Sad se ova priča otrgla kontroli iz meni neobjašnjivog razloga. Poenta je da svako ima pravo na mišljenje i stav, moje je da ja lično imam sva prava kao i muškarac. Vi ako nemate iznesite gdje ste to uskraćene.

Back