ristob
Veoma poznat
- Poruka
- 12.338
(Uvek me odvratiš od slanja već pripremljenog posta na pp. Ipak ću ti ga poslati).stnco:Ja sam već davno konstatovao da i ti napreduješ. Priznaješ Big Beng teoriju, ne prihvataš celu Bibliju bukvalno, već samo ono što ti odgovara, kritikuješ kreacionističku tvrdokornost...šta je sledeće? Znači počeo si da evoluiraš u odnosu na tvrdokorne, pa pretpostavljam da je priznanje Evolucije sledeći potez. Jedino još ne priznaš da si se na taj način već odrekao nekog Boga- Boga tvorca Vasione ovakve kakva je. Polako ali sigurno, potiskuješ Boga na kraj trenutnih naučnih dostignuća, i polako ga smeštaš na margine objektivnog. Ako napraviš samo mali napor i smestiš ga u subjektivno, onda smo ti i ja istomišljenici.
Bibliju prihvatam čitavu, a ne samo ono što mi odgovara. Evoluiram i verovatno ću prihvatiti evoluciju, ali ne kako zvanična nauka tvrdi, nego značajno drugačije. (O tome ču na istoimenoj temi). Sva ova priča je o opipljivom Bogu koji postoji i izvan ovog sveta a kojeg je stvorio. Znači, Bog se doživljava i subjektivno i objektivno. Ti ga možda doživljavaš samo subjektivno, kroz raspravu o njemu kao fikciji u mozgu drugih ljudi. Nažalost, uskraćen ti je potpuni doživljaj.