MISTERIJE I NLO OBJEKTI

Zemaljski prozori
Americki istrazivaci svemira veruju da su locirali 2 prozora za NLO-e u ovom delu sveta - jedan u Vinstedu, Konektikat, a drugi i Micigenskom cetvorouglu na srednjem Zapadu. Zitelji Vinsteda su zadnjih godina vec navikli na neobicne predmete na nebu. Neki biznismen je posmatrao NLO citavih 15 minuta, pre nego sto je nestao kao bljesak crvene i zelene svetlosti. Samo nekoliko noci kasnije su dve devojke cule zvukove slicne kosacici iz pravca ambara i ugledale tri covekolika stvorenja kako prilaze njhovoj kuci. jedna kola su ih polasila i nekoliko minuta kasnije devojke i susedi su videli NLO kako se uzdize sa obliznjeg brda. NLO-i su u toj oblasti dosta vidjani jednom dve noci uzastopce, zatim je nepoznati objekat lebdeo iznad drveca, imao je crvenu i zelenu svetlost i lebdeo besumno. Culi su se i zvukovi koji su parali usi. Vidjen je NLO kako bukvalno uranja u gradski rezervoar vode i kasnije ponovo izlece iz njega. Istrazivac NLO-a iz Konektikata Ted Toben je na strani onih koji veruje da je Visted jedan od prozora kroz koje NLO-i stizu na zemlju. On kaze: "Prozori su magnetske devijacije na terenu, gde ovi predmeti nalaze prolaze. Ali ja neverujem da oni dolaze sa druge planete. Mislim da oni postoje na razlicitim talasima frekvencije ili vibracije, tako da ih uglavnom ne mozemo videti. Oni obitavaju u istom prostoru kao i mi, a mesta poput Vinsteda su stanice ra razmenu razlicitih dimenzija. Ova teorija je mnogo logicnija od one koja kaze da NLO-i stizu iz vasione. Uostalom Zemlja se nalzi na periferiji galaksije Mlecni put. Ne vidim zasto bi posle 2000 godina neka udaljena civilizacija jos uvek nas smatrala vrednim paznje da ulozi toliki napor i stigne ovamo , kada ima toliko drugih planeta." Izraz Micigenski trougao je uveo Dejvid Fideler, vodja Drustva za procucavanje izuzetnih pojava. Proucivsi izvestaje o neobicnim dogadjanjima od Kalmazua na severu od Indijane na jugu, rekao je: "Pravougaonik mora biti srediste fenomena prozora - drugim recima to je izlaz iz normalnog u nadprirodni svet, gde nestvarno prelazi u realnost svakodnevnice." Fideler je hronoloski belezio neobicne oblike i svetla na nebu. Bilo je mnogo izvestaja iz ovog kraja o fantomu slicnom panteru i o Saponji - covekolikom stvorenju zaraslom u dlaku sa sjajnim uzarenim crvenim ocima. Fidler kaze da su jezero Micigen pre dolaska belaca Indijanci zvali Magicno jezero. On veruje da se geofizickim i elektromagnetskim poremecaima mogu objasniti cudni dogadjaji u tom kraju. Fideler kaze: "Vec duze vreme iz manjih mesta pristize toliko zbunjujucih izvestaja da bi ih jednostavno trebalo odbaciti kao nepovezane dogadjaje, ili kao buncanje ludaka."

autor: Nigel Blundel & Roger Boar, naziv kjnige: "Najvece svetske misterije NLO"

Poslednja izmena:
Price ocevidaca zeljnih slave nikad vise nije bilo. Pogotovo u US gde bi neko prodao rodjenu decu za 5min slave. Pa takve price uopste ne uzimam kao dokaze.

Da li postoje vanzemaljci ili ne? Verujem da postoje. Da li ima deleko razvijenijih od nas? Da, i u to sam ubedjen. Da li su razvili mogucnost da putuju po galaksiji/ama? I to je sasvim moguce. Da li su slike NLO-a prave? Neke mozda jesu...

Kada budem licno video neko cudo na nemu kako lebdi/leti i radi ko zna sta. Onda cu moci da tvrdim, ovako mi ostaje samo da nagadjam...

Opažanja poznatih ličnosti
Nemačka filmska zvezda Elke Zomer, koja je kasnije prešla da živi u SAD, je 1978. u vrtu svoje kuće u Los Anđelesu videla sjajnu narandžastu loptu, prečnika 6-7 metara, kako se pretvara u plavu. „Sijala je i plovila nebom poput velikog meseca", rekla je. „Pošla je prema meni i ja sam pobegla u kuću. Kada sam ponovo izašla, nje više nije bilo."
Bokser Mohamed Ali je bio na jutarnjem treningu u njujorškom Centralnom parku kada je susreo NLO. Bilo je to 1972, a slavni šampion je tim povodom rekao: „Bilo je rano izjutra, sunce još nije bilo izašlo, i ja sam trčao parkom kada je to snažno svetio zatreperilo iznad mene. Izgledalo je kao da me posmatra. Podsećalo je na ogromnu električnu sijalicu na nebu."
Među državnike i političare koji su videli NLO-e spada i Džon Giligen, guverner Ohaja, koji je 1973. izjavio da je opazio jedan NLO pored En Arbora u Mičigenu. Opisao ga je kao „vertikalni stub svetiosti koji je bio boje ćilibara".
Ser Erik Gejri, premijer karipskog ostrva Grenada, je te 1978. bezuspešno pokušavao da od Ujedinjenih nacija izdejstvuje pokretanje zvanične istrage o NLO-ima. Tvrdio je da je i sam video jedan — „fantastičnu zlatnožutu svetlost koja se kretala strahovitom brzinom".
Najčuveniji očevidac NLO-a bio je Džimi Karter, koji je još kao guverner Džordžije 1973. sedeo na svojoj verandi sa još dvadeset ljudi, posle jedne zvanične večere u Tomastaunu, kada su svi, po njegovim recima, svojim očima videli NLO „koji je bio veličine Meseca i nekoliko puta menjao boju iz crvene u zelenu". Kasnije kada je postao predsednik SAD, naredio je pokretanje istrage o NLO-ima i odobrio 20 miliona dolara u tu svrhu.

autor: Nigel Blundel & Roger Boar, naziv kjnige: "Najvece svetske misterije NLO"

Poslednja izmena:
ma sigurno postoje vanzemaljci. zasto se onda americka vlada toliko trudila da zataskava razne price o nlo i bilo je zabranjeno ljudima koji su ih videli da pricaju o tome pedesetih godina. ako ste culi za roswel i glupe price o meteoroloskim balonima umesto nlo.

zasto se onda americka vlada toliko trudila da zataskava razne price o nlo i bilo je zabranjeno ljudima koji su ih videli da pricaju o tome pedesetih godina. ako ste culi za roswel i glupe price o meteoroloskim balonima umesto nlo.
Zato što ni oni sami ne znaju o čemu je reč,pa im je sramota da ljudi pričaju nešto što oni nemaju pojma šta je.Supersila ne sme da kaže kako ne zna o čemu je reč,zato radije zataškava i izvrće izjave očevidaca.

Sinoc sam gledao neki dokumentarac Dosije NLO, ili tako nesto i nije mi jasna jedna stvar. Zamisli ovo, poslat si na neku planetu na kojoj je otkriven inteligentan zivot, znaci ti si nekakav naucnik, astronaut, sta god, ozbiljan si covek, ne neki polupijani zabusant. I dok tako mirno krstaris kroz oblake nepoznate ti planete naletis na domorodacki avion. Sta ces uraditi? Ako zelis da budes primecen batalices avion i sleteti u prvo naseljeno mesto. Ako ne zelis da budes primecen pritisnuces gas u tvom fensi svemirskom brodu i otici pre nego sto te ovi opaze. A sta rade ovi NLO-i koji su vidjeni? Lete oko aviona i blicaju svojim svetlima u duginim bojama. Ko bi ozbiljan presao hiljade svetlosnih godina samo da bi tamo negde preplasio pilota nekog zastarelog aviona?
Tako da ja ne verujem da su u pitanju letelice sa drugih planeta. Osim ako ta rasa ima velikih problema sa alkoholizmom.

Ko bi ozbiljan presao hiljade svetlosnih godina samo da bi tamo negde preplasio pilota nekog zastarelog aviona?
Tako da ja ne verujem da su u pitanju letelice sa drugih planeta. Osim ako ta rasa ima velikih problema sa alkoholizmom.
Ko kaže da su tu da plaše pilote.Šta mi radimo sa našim istraživačkim podmornicama u okeanima kada naiđemo na neku nepoznatu vrstu životinje.Zar ne kružimo oko nje što bliže možemo da bi je proučili što bolje?Šta ako su oko aviona leteli da proučavaju avion i ono što je unutra.
Ako mi neki susret doživljavamo kroz strah,susret uvek doživljavamo kao ometanje ili napad.

Ok, to stoji. Ali ako vec imaju tehnologiju pomocu koje prelaze tolike razdaljine zasto ne bi imali i neki uredjaj koji bi skenirao ceo avion u delicu sekunde? Cak i da zele da snime avion iz svih uglova to bi mogli obaviti za tri sekundi i ne bi morali da ga prate i skakucu oko njega par minuta.

Ok, to stoji. Ali ako vec imaju tehnologiju pomocu koje prelaze tolike razdaljine zasto ne bi imali i neki uredjaj koji bi skenirao ceo avion u delicu sekunde? Cak i da zele da snime avion iz svih uglova to bi mogli obaviti za tri sekundi i ne bi morali da ga prate i skakucu oko njega par minuta.
Oni ne prevaljuju razdaljine zato što su iz paralelne dimenzije gde nema materije stoga ni prostora sa udaljenostima i slično,gde vladaju sasvim drugi zakoni,stoga mogu da se pojave bilo gde u univerzumu.Mnogi su ih videli pa i ja uživo kako im se letelice kreću suprotno svim zakonima našeg univerzuma.
A što se tiče skeniranja,pa i mi možemo bilo koji oblik života na zemlji da stavimo na rengenski aparat,uradimo spektroanalizu,DNK i biološku analizu pa znamo sve.Zašto i mi moramo skakutati okolo, pratiti i snimati ponašanje životinja u njihovom prirodnom okruženju?

Poslednja izmena:
Oni ne prevaljuju razdaljine zato što su iz paralelne dimenzije gde nema materije stoga ni prostora sa udaljenostima i slično,gde vladaju sasvim drugi zakoni,stoga mogu da se pojave bilo gde u univerzumu.Mnogi su ih videli pa i ja uživo kako im se letelice kreću suprotno svim zakonima našeg univerzuma.
A što se tiče skeniranja,pa i mi možemo bilo koji oblik života na zemlji da stavimo na rengenski aparat,uradimo spektroanalizu,DNK i biološku analizu pa znamo sve.Zašto i mi moramo skakutati okolo, pratiti i snimati ponašanje životinja u njihovom prirodnom okruženju?

Mi kad proucavamo zivotinje trudimo se da ih ne uplasimo i ne skakucemo oko njih ko drogirana zaba. Ti manevri koje NLO-i izvode vise lice na nekakvu provokaciju. Kao kad dete trci oko babe i zeza je, a ova nesrecnica jedva stoji i jedino sto moze da uradi je da s vremena na vreme podigne stap i vikne: "Uf, ti mali!"
Jednostavno ne vidim poentu toga. Ako nas vec proucavaju nek se spuste lepo. I mi kad proucavamo zeceve s vremena na vreme se igramo s njima i damo im sargarepu.

Mi kad proucavamo zivotinje trudimo se da ih ne uplasimo i ne skakucemo oko njih ko drogirana zaba. Ti manevri koje NLO-i izvode vise lice na nekakvu provokaciju. Kao kad dete trci oko babe i zeza je, a ova nesrecnica jedva stoji i jedino sto moze da uradi je da s vremena na vreme podigne stap i vikne: "Uf, ti mali!"
Jednostavno ne vidim poentu toga. Ako nas vec proucavaju nek se spuste lepo. I mi kad proucavamo zeceve s vremena na vreme se igramo s njima i damo im sargarepu.

Zato sto se ljudima nece svideti to sto se izgleda koriste njima na slican nacin na koji se ljudi koriste zivotinje. Zamisli da zec sazna da ces da ga skuvas za veceru ili da ces da mu ubrizgas neki virus da proveris jel deluje neki lek itd....

Izgleda da su i dovoljno pametni da shvate da je potrebno par hiljda godina da od pravog choveka naprave brojlersko grlo koje nije u stanju da prezivi bez vakcine i asitirane oplodnje.
Isto tako izgleda da su u stalnom strahu od mogucnosti d se dovoljan broj tovljenika probudi i vrati slobodnom zivotu nezavisnog pojedinca koji je u stanju da spozna i pruzhi otpor parazitima.

Ali zasto bi to njih bilo briga ako su toliko inteligentniji od nas? Isto sto i nas nije briga sta zec misli i da li uopste misli. Mi njima ne bi mogli nista, jer cim su oni ovde znaci da su mnogo napredniji od nas.

Mislim da je potrebno da procitas par nazovimo terorija o posetama njih. Ali kada bi mi svi kolektivno saznali za njih onda im propade plan i experiment. Ovako im je daleko lakse da nas kontrolisu. Pa nismo nisu oni bas toliko superiorniji u odnosu na nas. U pojednim slucajevima moze i gorila da pobegne iz kaveza pa i da usmrti par slucajnih prolaznika iz svog besa zbog zatocenistva. Ovca mozda nema pojma sta ce biti sa njom ali covek je vec u mogucnosti da predpostavi u slucaju bliskog kontakta i kolektivnog saznanja...

Mi kad proucavamo zivotinje trudimo se da ih ne uplasimo i ne skakucemo oko njih ko drogirana zaba.
Da,a to nikada ne uspeva,jeli tako?Životinje se plaše jer nisu pametni kao ljudi.Kada mi budemo pametni kao oni,nećemo se plašiti od njih.
Ti manevri koje NLO-i izvode vise lice na nekakvu provokaciju. Kao kad dete trci oko babe i zeza je, a ova nesrecnica jedva stoji i jedino sto moze da uradi je da s vremena na vreme podigne stap i vikne: "Uf, ti mali!"
Pa rekao sam.Kada se čovek plaši,na svaki susret sa nepoznatom gleda kao uznemiravanje,provokaciju i napad.

Ako nas vec proucavaju nek se spuste lepo.
Za njih nema nikakve koristi da se spuste,samo štete.

Jednostavno ne vidim poentu toga.
Pa mnogo šta mi ne vidimo niti razumemo.

I mi kad proucavamo zeceve s vremena na vreme se igramo s njima i damo im sargarepu.
Oni su nekada bili među ljudima.I nisu igrali sa ljudima već su im pomagali i učili ljude koliko su mogli shvatiti i nisu morali da im daju šargarepu.Prouči drevne civilizacije,pogotovo one Američke pa će ti sve biti jasnije.

Back