Pumpaj Pumpanović Pumpanov
Stara legenda
- Poruka
- 99.990
Dobro, istina je; žele neki ljudi. Ali to je jako mali broj i ja mislim da većina zna da od toga nema ništa.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko priča o tome šta je cilj Sarajeva, ako je reč o tome da si mene direktno prozvao da ja lično podržavam neku političku opciju koja će dovesti do ukidanja Republike Srpske?
Sve je jasno.Dobro, istina je; žele neki ljudi. Ali to je jako mali broj i ja mislim da većina zna da od toga nema ništa.
Sve je jasno.
Ја бих волео да нам препричате више од једног и да ми кажете колико их сте их до овог тренутка прочитали. Само један? 101? 1001? 1000001? Можете само наслове да наведете, ако вас мрзи да препричавате.
Волео бих да нам кажете и колико сам написао таквих текстова, макар отприлике? Пет? Педесет? Петсто? Пет хиљада?
Нарочито бих волео да нам кажете колико мислите, може и по сећању, да их је било о српском примитивизму? Можете и то отприлике. Занима ме да ли ћете ред величине да погодите. Верујем да ће Вам то бити јако једноставно. Само ред величине да нам кажете - једноцифрени, двоцифрени, троцифрени… број текстова.
А занима ме и још једна ствар. Зашто мислите да сам престао да их пишем? Јако ме занима Ваше тумачење."
Користите множину, проглашавате ме за зло веће од Си-ен-ена, а у стању сте да наведете само тај један текст. Напомињем, ја вас нисам питао колико сам текстова објавио, а није их много, већ колико њих су спорни и одвратни на начин на који сте рекли да су спорни и одвратни. Ви говорите о таквим текстовима а у стању сте да навадете само један мој текст који садржи моје тадашње, на начин на који кажете, одвратне ставове и сада замењујете тезе.Ne mogu tacno da se setim koliko sam ja vasih clanaka procitao (mozda dva ili tri, mozda pet, pisali ste i sa onom zenom za LA Times), a svakako mi je onaj u Njusviku iz 1998. jedini ostao u secanju, jer sam tada ziveo u Sacramentu, i kao vecina gastarbajtera (sa vizom), bio osetljiv na sve sto je dolazilo iz Srbije.. Specijalno "What it's Like.." (morao sam ponovo da ga izguglam i procitam). Uzasan clanak, cak i posle 27. godina. Nesto tih clanaka je bilo iz Bosne nesto sa Kosova, posle iz Beograda, necu da licitiram, verovatno vise ni vi ne znate, posto je proslo vise od 20 godina. Ali sve skupa to je u mojim ocima obojilo vas politicki stav, i to je valjda prirodno.. Stetu ste naneli i po sopstvenom priznanju, u nekoliko nastupa na TV (Cirilica i mislim nastup kod Dmitrovica), sto je posteno, ali ne abolira, ako mogu tako da kazem. Konacno i priznanje od strane HumanRightsWatch (koje iz odredjenog razloga necu sada ovde da postavljam) od 2001. godine, odslikava vase politicko opredelenje tog vremena.
Zasto se prestali da pisete za Newsweek i LA Times ? Ja to ne znam.. Valjda ste dobili posao u NIN-u.. Kada sam se vratio iz US, vi ste bili na tapetu drugosrbijanaca, pretpostavljam zbog clanaka u NIN-u kojima ste razgolitili lik i delo Latinke Perovic, majke Tereze Druge Srbije.. I to je bio udarac koji je dosao iz njihovih redova, tako su valjda oni racunali, pa je i kazna trebalo da bude brutalna. Cini mi se da tada niste shvatili snagu nevladinih organizacija i brzinu kojom su vas doveli do ivice finansijksog i zdravstvenog kolapsa.. A kada se dodje do egzistencijalnog zida, nema mnogo izbora, niti ideoloskih burgija, i sada plovite tim morima.. Da ne razvlacim temu, o tome smo vec jednom polemisali na jednom
Iako ima donekle istine u tome što je rekao, nije mi pametno da se ovako oglašava, jer onda on deli ljude. A cvet nacionalne inteligencije doslovno i jeste podržao studente i proteste.
Ovo iz Lompara, nažalost, govori sujeta. I štetno je pre svega po njega samog.
Hahahahahahahahaha, rekli bi ovi tipovi nisu normalni, što verovatno kažu kada vide transkripte tog đubretaPa sta reci kada ti analiziras gostovanje tamo nekog hrvatskog analiticara ili koga vec koji bi voleo da Vucic u Srbiji ode sa vlasti...Zamisli da neko u inostranstvu analizira emisije Informera, Hepija, Pinka, pa i RTSa i prica o nasim analiticarima i politicarima i njihovim izjavama prema raznim drugim drzavama...Amerikanci bi mogli zakljuciti da spremamo napad na Bajdena, Ukrajinci svrgavama Zelenskog, Englezi i Nemci sigurno nesto slicno, ma svi su kod nas na tapetu....
I ne samo lompar, nego i razni ćerači, dr lignjoslavi, kobići , angownići i slični društveni paraziti.Akademici i profesori književnosti treba da lete iz politike. Univerzitete privatizovati pa nek se bore za svoje mesto na tržištu. Najluđe je što su ''nacionalisti'' prihvatili ideju da akademici treba da vode politiku u državi.
Sta covek misli o crkvi a izigrava srbendu al malo sutra
Neprepoznatljiv je jer nije gostovao kod Marića.Nacelno nemam nista protiv, ali covek je naprosto odvojen od naroda, nema organizaciju iza sebe, neharizmatican, neprepoznatljiv, ima iritantnu intonaciju, deluje bar 15ak godina stariji... Mislim da nije profil nekoga ko bi privukao siroke narodne mase.
Od onoga što sam kod Čirjakovićeve naracije upamtila jesu žalopojke zbog šikaniranja koje je kao profesor doživeo na fakultetu i Latinka Perović.
Латинкиним ликом и делом бисмо сви требали да се бавимо.Od onoga što sam kod Čirjakovićeve naracije upamtila jesu žalopojke zbog šikaniranja koje je kao profesor doživeo na fakultetu i Latinka Perović.
Pored Latinkinog rada kao potpuno neaktuele teme za sadašnje političke prilike, vidim da je počeo da se bavi i Lomparom.
Očekijem da će ga Marić uskoro ugostiti u Ćirilici.
To nije njegov nalog. Nalog nemaju on, St. Protić, a do juče ni Nestorović. Moraš biti na X-u da bi znala.Sta covek misli o crkvi a izigrava srbendu al malo sutra
I Lompar se bavio delom Latinke Perović, https://borbazaistinu.rs/profesor-lompar-sjajno-uocava-antisrpstvo-u-stavovima-latinke-perovic/ ali bavi se i (ne)delom aktera trenutne političke scene, što kod Ćirjakova ne može da se primeti.Латинкиним ликом и делом бисмо сви требали да се бавимо.
Да нам се такво зло више никад не понови.
Латинка је увек актуелна јер је неко ко је неолибералну идеологију утврђивао у Србији, доајен исте овде. Тако да подржавам Ћирјаковића у томе.
Што се Ломпара тиче, он је једини иступио јавно са ставом који деле многи. Ломпар није баш цењен међу колегама.
To nije njegov nalog. Nalog nemaju on, St. Protić, a do juče ni Nestorović. Moraš biti na X-u da bi znala.
Facta, facta, non verba.I brate mili, kakvo je ovo spinovanje sa pričama o nekakvim ukidanjima Republike Srpske.
Gotovo niko u Srbiji tako nešto ne želi. Nije nikada bilo od proglašenja Republike Srpske do današnjeg dana do danas u Beogradu nijedne vlasti kojoj je tako nešto bilo cilj, niti je zamislivo da je bude o u budućnosti.
Ne znam kome pri zdravoj svesti padaju na pamet neke takve budalaštine.
Niti je Aleksandar Vučić u ikakvom kapacitetu ikakav garant Republici Srpskoj. Republika Srpska je vječna i nje će biti, dok je i Srba. Ako bilo ko pokuša na ikakav način da aktuelni režim dovede u nekakvu vezu sa tim, grdno se vara.
Ovaj neki pokušaj podmetanja da 'ja podržavam dolazak na vlast opcije koja bi dovela do ukidanja Republike Srpske' ne znam doslovno ni kako bih uopšte komentarisao.
Нисам ја овде у служби одбране Ћирјаковића, не делим све његове ставове али по питању Ломпара их делим.I Lompar se bavio delom Latinke Perović, https://borbazaistinu.rs/profesor-lompar-sjajno-uocava-antisrpstvo-u-stavovima-latinke-perovic/ ali bavi se i (ne)delom aktera trenutne političke scene, što kod Ćirjakova ne može da se primeti.
Što se tiče njegovih kolega, sasvim mi je jasno zašto nije cenjen. Slušala sam i njega i njegove kolege u više navrata, na istom mestu, u istom danu.
Pored takvog harizmatičnog (uživo) erudite, oni zaista nemaju šta da kažu. Zato mu se pripisuje arogancija i od njegovih kolega i od onih koji nemaju šta da mu pridodaju kao prljav veš.
Daj mi podatke i sliku i napraviću "tvoj" nalog. Za neke stvari se zna na X-u jer traju sto god. Ili, imaš naloge tipa Sergeja ili Milana Marića koji su pod pseudonimom, ali se znaju da su njihovi. Ovo ti je samo info da se ne pecaš.Jedino ako si ti napravio njegov nalog mozes tvrditi da nije njegiv.