Milo Lompar - predsednički kandidat?

Da li bi Milo Lompar mogao pobediti na predsedničkim izborima?

• DA

glasova: 8 47,1%
  • NE

glasova: 9 52,9%

• Ukupno glasova
    17
Sad nema tog vatikana a na univerzetu prave se ko da su englezi
Verujem da ce se otvoriti ruski iniverziteti garant a ne fali nista ni vatikanski.
Bice prazan haha

Нема, ал` ће да се појави ускоро! Не журе они, навикли су тако. :)

Последњи печат на велеиздају Србије: jezuitska edukacija – Vatikan otvara škole 13. 02. 2025.

Образовање у Србији: од споразума са Ватиканом до потпуног урушавања система 10.02.2025. Нада Гладовић

Poslednja izmena:
Kad bi ti ovi djilasovci dosli na vlast tako bi i bilo.S vucicem.ne.
Mogu svi ali bude vatikanski prazan a ruski pun puncijat.haha.
Navala na ruski sto procent.

Како си тако брзо открила да су ђиласовци, а пишу "срБски"? :super:
Поставио сам још један линк испод тога на коме Нада Гладовић из "Двери" пише о томе...

...Католичка црква је кроз историју користила разне методе за ширење свог утицаја, али се последњих деценија посебно фокусирала на образовне установе. Споразум између Србије и Ватикана, потписан 2015. године, омогућио је Католичкој цркви да у Србији оснива своје школе и универзитете, што представља директан улазак у систем образовања. Овај корак није само административно питање, већ део шире стратегије утицаја на културну и духовну свест српског народа...

Ватикан није само држава већ и Римокатоличка црква!

Како си тако брзо открила да су ђиласовци, а пишу "срБски"? :super:
Поставио сам још један линк испод тога на коме Нада Гладовић из "Двери" пише о томе...

Ватикан није само држава већ и Римокатоличка црква!
Za tebe je najbolje da sve skole budu pravoslavna i s tim da zatvoris vrata i katolicima i jevrejima i muslimanima koji zive u srbiji haha

Za tebe je najbolje da sve skole budu pravoslavna i s tim da zatvoris vrata i katolicima i jevrejima i muslimanima koji zive u srbiji haha

Распитај се мало има ли таквог убацивања у државни школски систем гдје су већина православни, као што су државе: Румунија, Бугарска, Грузија, Белорусија, Русија? Па онда лијепи те етикете да је то нешто задрто и затуцано као што покушаваш мени са - "Za tebe je najbolje da sve skole budu pravoslavna..."
Врата католицима, Јеврејима и муслиманима нису затворена да неку врсту школе/наставе отворе у склопу свог вјерског објекта, јер је то за њихове вјернике. То право требају да имају.
У овом случају се не ради о томе, већ могу сви да се упишу и похађају јер је убачено у школски систем. Самим тим васпитаваш кроз такву школу и српску дјецу (која су се уписала због неког њиховог разлога) на свој начин и како теби одговара.
Има ли код тебе у Њемачкој у школском систему и руска православна школа или факултет? Не у саставу цркве, већ у школском систему.

Piše "...zalagati za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije", samo ne piše kako?

Pošto smo mi KIM već predali i nije u sastavu Srbije, sad je pitanje šta tačno podrazumeva pod "očuvanje"? Da li ćemo da pokrenemo neki rat protiv NATO-a ili ćemo prosto samo da teramo inat i da se pravimo ludi da je naše? :think:

Dok god ne da precizan odgovor, smatram ga populistom a Srbiji je dosta populista. Daj konkretna rešenja na sunce a ne mlaćenje slame. Političara lelemuda imamo na pretek.
Па то ослобађање наше окупиране територије нас свакако чека. Овако или онако. Није потписан документ по коме Србија де јуре признаје Косово као некакву посебну државу.

Распитај се мало има ли таквог убацивања у државни школски систем гдје су већина православни, као што су државе: Румунија, Бугарска, Грузија, Белорусија, Русија? Па онда лијепи те етикете да је то нешто задрто и затуцано као што покушаваш мени са - "Za tebe je najbolje da sve skole budu pravoslavna..."
Врата католицима, Јеврејима и муслиманима нису затворена да неку врсту школе/наставе отворе у склопу свог вјерског објекта, јер је то за њихове вјернике. То право требају да имају.
У овом случају се не ради о томе, већ могу сви да се упишу и похађају јер је убачено у школски систем. Самим тим васпитаваш кроз такву школу и српску дјецу (која су се уписала због неког њиховог разлога) на свој начин и како теби одговара.
Има ли код тебе у Њемачкој у школском систему и руска православна школа или факултет? Не у саставу цркве, већ у школском систему.
Колико знам, тамео нема. Али има католичких школа у у Немачкој , сијасет

Па то ослобађање наше окупиране територије нас свакако чека. Овако или онако. Није потписан документ по коме Србија де јуре признаје Косово као некакву посебну државу.

Čeka nas oslobođenje okupirane teritorije? To su odlične vesti. Da li se možda zna kako? :think:

Čeka nas oslobođenje okupirane teritorije? To su odlične vesti. Da li se možda zna kako? :think:
Наравно да не,за сад. У сваком случају, већ смо га ослобађали, а да је то изгледало немогуће само сто педесет година раније. Ту чак ни време не игра никакву улогу. А с друге стране, историја се драстично убрзава. У колико не тежимо да га ослободимо, ни остали делови Србије неће остати у Србији. Зато то мора да постоји у народном бићу као стална тежња. За историју је време једног људског века мрвица. Ми, Богу хвала нисмо запад, па да све меримо у размерама једног људског живота.

Наравно да не,за сад. У сваком случају, ећ смо га ослобађали, а да је то изгледало немогуће само сто педесет година раније. Ту чак ни време не игра никакву улогу. А с друге стране, историја се драстично убрзава. У колико не тежимо да га ослободимо, ни остали делови Србије неће остати у Србији. Зато то мора да постоји у народном бићу као стална тежња. За историју је време једног људског века мрвица. Ми, Богу хвала нисмо запад, па да све меримо у размерама једног људског живота.

Aha, znači naša 3 lidera (Milošević, Tadić i Vučić) nisu uspeli da sačuvaju Kosovo, ali naravno to nećemo da priznamo nego ćemo se praviti ludi, pa ćemo svojoj deci da prebacimo vruć krompir da se zameraju sa svetom i ratuju u budućnosti? Da, dobra ideja :super:

Aha, znači naša 3 lidera (Milošević, Tadić i Vučić) nisu uspeli da sačuvaju Kosovo, ali naravno to nećemo da priznamo nego ćemo se praviti ludi, pa ćemo svojoj deci da prebacimo vruć krompir da se zameraju sa svetom i ratuju u budućnosti? Da, dobra ideja :super:
Можда унцима. Наравно да нећемо да се правимо луди.Знамо ко га је изгубио и зашто смо у оваквој ситуацији сад. Само питање је шта су они уопште могли да ураде. Кад смо га изгубили прошли пут, наша држава се била распадала због идздаје, а сам Кнез Лазар, и касније Ђрађ Бранковић нису били лоши владари, али је сила која нас је напала била толико јака, да ту ништа нисмо моги да урадимо. А ствари су сто пута стајале горе кад смо га губили 90тих. Прво, на челу је су били југословени, а не Срби. Друго, неки од поменутих су уз то још и непријатељи. А сила која нас је напала, у том часу била је нај јача на свету. Чак и да су били најбољи, не би могли да га сачувају. Да не говорим да тад нисмо имали ни савезнике. Апсолутно никакве. Но, биће поново деобе карата, па можа у следећем извачењу добијемо боље. Јер, видиш, геополитичке околности се мењају с времена на време. А ми једноствно морамо да га повратимо, кад тад. И врло лако мое даиспадне да се и не замерају бог зна колико. О каком свету ти говориш? Највећи део света не признаје Косово као државу.

О каком свету ти говориш? Највећи део света не признаје Косово као државу.

Da, najveći deo sveta čiji mi deo nismo. A deo sveta čiji deo jesmo, dakle zapad, sa kojim imamo 99% ekonomskih odnosa i 99% dijaspore, sa njim treba da budemo u zavadi, naravno samim tim i izolovani, siromašni i krezubi, i sve to kako bi jednog dana MOŽDA naša deca ratovala ponovo sa tim zapadom da vratimo nešto što smo izgubili ali volimo da se pravimo ludi. Svakako, odličan plan :super:

Da, najveći deo sveta čiji mi deo nismo. A deo sveta čiji deo jesmo, dakle zapad, sa kojim imamo 99% ekonomskih odnosa i 99% dijaspore, sa njim treba da budemo u zavadi, naravno samim tim i izolovani, siromašni i krezubi, i sve to kako bi jednog dana MOŽDA naša deca ratovala ponovo sa tim zapadom da vratimo nešto što smo izgubili ali volimo da se pravimo ludi. Svakako, odličan plan :super:
Један од највећих проблема целе наше цивилизације, је тај, што хоћемо по сваку цену да будемо оно што нисмо. Срби нису део западне цивлизације. Нити јесу, нити су били, нити ће икад бити, па таман да е надујемо ко жабе и да укнемо. Шта год радили, и како год се понашали, никад нећемо бити део тог западног света. А тачно је да је наша елита, још од 19. века покушаваа да нас тамо смести, што је генерисало стотине проблема које уопште нисмо морали да имамо. Уосталом, консултуј шта нејвећи кумири и мислиоци две европкске цивилизације о томе мисле,и шта су писали и пишу. Од Самјуела Хантигтона, преко Оскара Шпенглера, па до Николаја Трубецкоја, Иљина, Берђајева, или, што да не, нашег Жарка Видовића. Дакле, Срби не припадају западној цивилизацији, Али спадју у контактне културе, па нам је јаснији и запад, и православни исток. Наравно да нисмо изгубили. Јер да јесмо, ни постојалине би. Ко смо ми, у колико се одрекнемо Косова? Некави људи, али не и народ. Људи су прашина, а народ... народ је полен. Нек имају наши непријатељи све, а ми само за Божур да се држимо, па имамо више. Да не говорим, да може дожи време, да нам га сами врате, и то без албанаца на њему.

Један од највећих проблема целе наше цивилизације, је тај, што хоћемо по сваку цену да будемо оно што нисмо. Срби нису део западне цивлизације.

Bulšit.

Srbija se geografski nalazi na teritoriji zapada.
Svi Srbi u dijaspori su u zemljama zapada.
Kultura nam je zapadna (zapadni filmovi, zapadna muzika, zapadni proizvodi...)
Pismo nam je zapadno (svi koriste latinicu, skoro niko ćirilicu, da nema zakonskog nametanja, odavno bi bila zaboravljena)

Dakle Srbi jesu fakat i bukvalno deo zapada.

Sad je druga stvar da li se to nekome sviđa ili ne sviđa, ali to su činjenice ;)

Bulšit.

Srbija se geografski nalazi na teritoriji zapada.
Svi Srbi u dijaspori su u zemljama zapada.
Kultura nam je zapadna (zapadni filmovi, zapadna muzika, zapadni proizvodi...)
Pismo nam je zapadno (svi koriste latinicu, skoro niko ćirilicu, da nema zakonskog nametanja, odavno bi bila zaboravljena)

Dakle Srbi jesu fakat i bukvalno deo zapada.

Sad je druga stvar da li se to nekome sviđa ili ne sviđa, ali to su činjenice ;)
Извини, другар. Ти си у ствари необразован. Ко је тај, ко је тачно одредио где је границаисточе и западне европе? Знаш ли да се то сваки час мења. Култура нам је , Богу хвала, мешана. Наше писмо је ћирлица, без обзира на терор комунсита и помодара из данашње Србије. А ни они не користе латиницу и абецеду, него абцчеду и Гајицу, чега уопште нису свесни. Латиницу користимо, замисли, само из помодарства, а почели смо да је користимо масовно по договору са Хрватима из 1954г. године. Дакле, Срби, јесу и факат и чињенично део источне европске цивилизације, једино, ето имамо много необразованог света овде. Филомови и музика су нешто тренутно, и дошли су нам као западна мека моћ у времену комунитичког слепила и лудила, то јест потпуне окупације Србије. НО, и то ће проћи. Ћирилица и онакоима своју ренесансу.

У суштини, без обзира што је лично ок, мислим да ће га црвени и жути кмери појести за доручак. Да не причам шта ће му урадити "Проглас" и друге усташе. Он из личне сујете неће можи ни да им се супротстави адекватно. На жалост.

Back