MEŠANCI

kakve veze ima ljubav prema psu sa deljenjem kreveta? hoces da kazes da ja gileta ne volim dovoljno jer on ima svoj krevet, a mi svoj? svako ima svoje navike i ne vidim zasto bi to znacilo manje ljubavi... uostalom trosed nam je oteo na silu :lol: ne mora i krevet...

kakve veze ima ljubav prema psu sa deljenjem kreveta? hoces da kazes da ja gileta ne volim dovoljno jer on ima svoj krevet, a mi svoj? svako ima svoje navike i ne vidim zasto bi to znacilo manje ljubavi... uostalom trosed nam je oteo na silu :lol: ne mora i krevet...

Izvinjavam se i vama i Giletu, ono "voljeni" mi se stvarno "omaklo"!, Inače uopšte ne sumnjam u vašu ljubav prema Giletu kao i u ljubav svih onih koji "gaje" pse !

ma kakvi, mi smo cak navijali da gile ne poraste toliko veliki, bili smo u fazonu, mali stan-mali pas, ali sad sta je tu je on je porastao porilicno i naravno nikom ne smeta... sem kad se uvaljuje na trosed pa zauzme citavu polovinu :mrgreen: :lol:

Da, stvarno, kako se slažu? Moj "čiča" (ili kako ga na forumu zovu od milja, dekica) uskoro puni 14 godina a ja sam u fazi ubeđivanja sa mužem da uskoro uzmemo još jednog psa.

Da, stvarno, kako se slažu? Moj "čiča" (ili kako ga na forumu zovu od milja, dekica) uskoro puni 14 godina a ja sam u fazi ubeđivanja sa mužem da uskoro uzmemo još jednog psa.

ja mislim da je bolje da mu ne slamate srce pod stare dane....
plus ce stene da ga drnda non stop....
On je star i navikao je da vas ima za sebe.....ne verujem da bi mu pod stare dane bilo drago da vas deli sa stenetom,koje pored svega konstantno skace njemu po glavi....:lol:

(tako je bilo sa svakim stenetom koje je bilo kod nas...Una nije imala mira)

ovo je Tara nađena u avgustu prošle godine.Odprilike stara oko mesec dana, puna buva:)
A ovo je danas prvi put u teranju. Mešanac jeste, ako neko zna na koga najviše liči, predpostavljam lovački i terijer, voli da kopucka po bašti:D, i mnooogo je živa, fala bogu....

Prilozi

• IMG_7865.jpg
    IMG_7865.jpg
    35,1 KB · Pregleda: 10
  • JANUAR 009.jpg
    JANUAR 009.jpg
    123,6 KB · Pregleda: 11
  • mart 09 007.jpg
    mart 09 007.jpg
    52,6 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
ovo je Tara nađena u avgustu prošle godine.Odprilike stara oko mesec dana, puna buva:)
A ovo je danas prvi put u teranju. Mešanac jeste, ako neko zna na koga najviše liči, predpostavljam lovački i terijer, voli da kopucka po bašti:D, i mnooogo je živa, fala bogu....

diiiivna je :) kolicka je bila kao bubica :D a sad devojka:lol:

Ja imam komsiju mesanca Sapicu on je najbolji komsija u ulici,naime moj skotski ovcar nije ratoboran pa bezi kad komsijski psi napadnu ,agresivni ali s razlogom pa necu da se tuzakam sa komsijama,Sapica je slobodan igrac i on sve poznaje pa nas provede pored "agresora"On se javi kad me vidi na ulici.Mesanci mogu biti bolji od rasnih pasa,uostalom kako su nastali rasni psi?

Slatkica! :) Da, liči na nemačkog lovnog terijera. Kako se slaže sa mačkom? I kako je mačak?

Ja sam nasao pre par dana malog jadnog mesanca na obali dunava,ima oko dve nedelje jadnicak je tek progledao,a hranim ga na flasicu sa mixmlekom koje sam pravim i jako sam srecan sto je jedna napustena kuca usla u moj dom da mi bude drugar.

Trazim zenku mesanca za parenje(po mogucstvu cupava). Imam cupavog muzjaka mesanca od godinu dana,malog rasta. Dva puta osvajao prvo mesto za najlepseg psa u 2008.godini. Zove se Cufta

Zdravo drugari! :bye:

Iako sam novi član foruma, moram priznati da vas čitam već neko vreme.

U toku dana baš i nemam mnogo vremena za internet, ali, nedavno, svratih iz radoznalosti, da vidim o čemu sve pišete, a vezano za svima nam drage životinjice. Oduševila sam se kada sam naišla na posebno odabran prostor samo za... tanana na... MEŠANCE!

I sama sam vlasnica, zajedno sa svojim suprugom, naraFski, gde bih to smela da zaboravim, jedne predivne mešanke jazavičara i nemačkog lovnog terijera. Zove se Žuta i evo, već šestu godinu baškari se kao prava kraljica u našem toplom domu.

Ona je naše malo božanstvo!!!

Ne treba ni da napominjem, jer svi vi to već dobro znate, da smo pored nje postali mnogo bolji ljudi, jer, život nam je obojila najlepšim duginim bojama. Bez nje, dani koji neumitno prolaze, ne bi bili ni upola lepi... ovako, svi zajedno, radujemo se svakom sledećem koji dolazi, ne razmišljajući o prolaznosti vremena.

Potrudiću se da ovih dana postavim neku njenu sliku i na taj način se obe pridružimo veselom društvancetu razmahalih ušica i uzvrtelih repića. :D

Sve slike koje ste do sad postavili pregledala sam s posebnom pažnjom i mogu vam reći da su u pitanju sve sami mali manekeni. He, he, he!

Potpuno se slažem sa tobom da deljenje kreveta nema veze sa ljubavlju prema psu. Dogod oni imaju nas koji brinemo da im nista ne fali (čitaj, uz manje ili veće razlike, ali, suština je ista: raznovrsna ishrana, čista pijaća voda, šampon, peškir, četka, tako moćna ogrlica protiv buva i krpelja, igračke, redovna vakcinacija, zdravstvena pomoć veterinara, povremeno čišćenje od eventualnih parazita, sterilizacija, mikročipovanje, redovno izvođenje u šetnju, istrčavanje, igranje, obraćanje, jer oni su izuzetno društvena bića, tako da nas razumeju sve što im govorimo...) mogu mirno da spavkaju, pa čak i ako to nije u našem krevetu, pored svega nabrojanog, dovoljno govori o nesebičnoj ljubavi.

Sigurna sam da je većina vas bila u situaciji da sebe u nečemu uskrati ne bi li njima pružio više. Ja bar jesam! Ne tako često, ali desi mi se da mi nešto prifali u nezgodnom trenutku... visok datum tj. plate ni na vidiku! Zato, istog momenta pregrupišem prioritete i stvar sređena. Ipak, oni ne smeju da trpe!!!

Moram priznati da Žutu do pre neku godinu nisam puštala u naš krevet, sve nekako smatrajući da to nije u redu, jer svako od nas treba da ima pravo na svoj životni prostor. No, kako su godine prolazile... poklekla sam nad tim predivnim okama. I ne samo ja, već i suprug! Prosto rečeno, iz dana u dan osvajala nas je sve više, tako da sada... dragi moji, ona svako veče uredno leže između nas dvoje pod pokrivač i spava dubokim snom, čak ponekad i hrče. Nisam ni znala da i "devojčice" to rade... he, he, he! Slatkiš mali!!! Nego, već neko vreme planiram da joj kupim jastuk, pa da, kad već spavamo tako poređani kao sardine, spava kao čovek... :lol: Ti, Alal, reče da ukoliko vam je već trosed otet, ne mora i krevet, a mi, eto, još malo pa ćemo s njom da se svađamo oko jastuka. :rotf:

Žuta je moj prvi pas u životu! Moja porodica, porodica u kojoj sam se rodila i odrasla, spada u grupu mačkara, ne zato što manje vole pse, već iz razloga što su za život u stanu u višečlanoj porodici zgodnije. Inače, podjednako volimo sve životinje! Međutim, od kad sam se udala i preselila u kuću sa dvorištem, ostvario mi se jedan od najvećih snova, za koji nisam ni znala... da imam psa, svog najboljeg prijatelja.

Žuta je ravnopravni član naše porodice! Kako dece još uvek nemamo, svu ljubav zaista posvećujemo NJOJ! Možda i preterujemo, ne znam... suviše smo subjektivni, da bismo bili objektivni, ali... kako... kada je to jače od nas! Zbog svega toga, svesna sam da smo za okolinu i ovako već dovoljno čudaci, samim tim što je Žuta sa nama unutra, a kakvih bi sve komentara bilo kada bi znali da sa nama spava i u krevetu... ne smem ni da pomislim. Ovu našu MALU tajnu znamo samo MI... i VI... i... nemojte da NAS odate. :rumenko:

S obzirom da smo na periferiji grada gde jedan ljudski odnos prema ljubimcu, ne da nije uobičajen, nego... retkost, prava retkost, možda se i ne treba čuditi?!? Poznajemo ne tako mali broj ljudi, u okolini, i mogu vam reći da niko čak ni na sličan način ne neguje svog psa. Svako, ipak, sam bira kako će živeti! Ali, ipak, smatram da su oni ti koji gube, a mi ti koji dobijamo!!!

P.S. Priznaću vam... malo sam opširna, ali kad god je ONA u pitanju... ja ne znam da stanem!!! Za sve one koje sam, možda, ugnjavila... izvinjavamo se, mLogo se izvinjavamo!!! :zag:

Back