MEŠANCI

nisi nas ugnjavila, bas divan post da malo ozivimo temu, jer smo se svi malo ulenjili u poslednje vreme :D i u tu cast evo ja prilazem nekoliko novijih fotki:

batica :) kako je samo tolerantan
IMG_5488-1.jpg
IMG_5494-1.jpg

a sad malo gilence:
setnja po pristanistu i 25....
IMG_5626-1.jpg
IMG_5627-1.jpg

sto ne volim kad sednu na kafu, a voznju kolima jos manje :confused:
IMG_5630-1.jpg
IMG_5642-1.jpg

He, al' se smorio. :lol: Šapice, nisi nas smorila, ja se prepoznajem u tvom postu a verujem i Alal. Jeste da ni moj Gizmo ni Gile ne spavaju sa nama u krevetu ali Gizmo je gospodar jambolija, cela kuća je zastrta da gospodin može da bira na kojoj će da se pruži ili sklupča, kako mu volja. A ranije je, kad neko od mojih roditelja krene na spavanje, i on odlazio i uredno, sa glavom na jastuku, zauzimao mesto onoga ko kasni. I jako se ljutio kad ga pomere-probude, čak se i svađao. :lol: I ljudi moji, ne da je omatorio za ova 2-3 meseca kako mi je tata umro! :eek: Ja izbegavam antidepresive ali njemu ću morati da ih dajem, doćiće u iskušenje da se baci kroz prozor, i to kod mame, sa drugog sprata!

@ Alal

O Bože, kako su samo slatki!!! Vidi ti samo kako su oni graciozni?!?

Batica se zove Skvik, ako se dobro sećam sa početka ove teme i ima svoje dvorište u kom je neprikosnoveni vladar, zar ne?! He, he, he!

A Gile... mislim, šta reći?!? Pas, koji je, čini mi se, najviše hvaljen na forumu i po kome je, zamalo, mada, nikad se ne zna, nastala nova, izdvojena rasa među mešancima... gradski Gilence! Kakav kralj? :klap:

Divna, sjajna dlaka, gospodsko držanje (to im je, valjda, genetski...), zavodnički pogled, figura kojoj bi mnogi pozavideli... Ma, sjajan je, zaista sjajan!!!

@ Mimi`s mum

Sasvim sam sigurna da i Gizmo uživa... i to... samo tako!!! :super:

Neverovatno je kako se za kratko vreme čovek veže za svog ljubimca?!? Za tren oka uspostavi se neraskidiva veza! Postane deo nas! :heart:

Bez njih više nismo potpuni!!!

Isto tako osećaju se i oni... praznina i bol, skoro su nenadoknadivi!

Pokušajte da ga animirate! Posvećujte mu nešto više pažnje nego inače i tako mu pomozite da što bezbolnije prebrodi taj gubitak. Nije lako, znam!

Kako ovih dana nenormalno duva košava, pa i juče, napolje smo izlazili samo da obavimo ono najosnovnije i... bež unutra. Ne volimo kad nam vetar mrsi kosu, pa to ti je! Ipak smo mi devojke! Koja pa to voli?

Elem, pošto smo pretežno bile unutra, onako, usput, u nekom neobaveznom „razgovoru“, ja joj pomenem kako sam se učlanila na ovaj forum. Žuta, na trenutak zastade, raširi svoje predivne okice, ušilji svoje ušice... pa poče da se valja po meni od dragosti, da diže šapice u vis... Njenom oduševljenju nije bilo kraja!

Stoga, odlučila je da vam se i sama predstavi, a ja, sam se, evo, ponudila, da direktno u tastaturu prenesem sve ono što ona bude želela da vam kaže. Biću potpuno nepristrasna, obećavam!!! Dakle...

Ovo sam JA!!!

Iz milošte, često mi govore da sam mala francuskinja ŽuŽu, valjda zbog lepih manira i držanja koje imam.

Neretko čujem da imam i veliko i hrabro srce. Ne razumem ih baš uvek o čemu govore, jer ja se samo ponašam onako kako osećam.

U suštini, velika sam maza, ali pošto su i moji vlasnici, u tetošenju nikad ne oskudevam. Najviše volim vikende, kada smo svi na okupu, pa se, onako još dremljivi, rastežemo po krevetu duže nego inače. Međutim, kada me izvedu napolje, u MOJE dvorište, koje volim najviše na svetu celom, slagala bih kada bih rekla da ne umem da se pretvorim u pravu, ljutu zverčicu. Nisu u pitanju moji loši momenti… ne, ne!!! Kada spazim da u okolini ima “uljeza”, lajem iz sve snage… Nemam ništa protiv drugih pasa, ali, ne znam ja kakve su im namere, da li su tu samo u prolazu ili… a ja moram da branim svoju teritoriju, svoje mesto i svoj položaj, tako da mi se dešava da naskačem na ogradu, u najmanju ruku, kao da mogu da je preskočim. Mada, desilo se par puta da je neko ostavio otvorenu, tako da sam se zaletala na druge pse, čak i u Šarplaninca, prsa u prsa… Moji su me grdili i objašnjavali mi da tako mogu da nastradam, jer on je tri puta veći i snažniji od mene… ja sam samo ćutala! Prihvatam kritiku, svesna da moram biti obazrivija, ali, u žaru “borbe” često se ponovo zaboravim! Na svu sreću, tu su uvek MOJI, koji o tome vode računa. Tako je lepo imati ih!!!

Iz svega ovoga što sam vam ispričala, verovatno ste stekli utisak da sam ljubomorna, posesivna i ne baš preterano društvena. Ali, varate se!

Pre mene, MOJI su imali mačorčića koji se zvao Gricko. Bio je živahan… mesto ga nije držalo, pogotovo u vreme kada počnu da se mačore. Na sve načine, pokušavali su da ga zadrže, ali to je bilo jače od njega. Neretko se vraćao sav obranjen, a jednom prilikom je čak bio skinut sa drveta na koje se zakačio za trokraku udicu. Lud svet danas živi!!! Oni prvenstveno sebe ne vole, a gde će imati osećaj za nas. Pomagali su mu… sve dok… Jednog dana nije se više vratio. Da li je upao u neku nevolju iz koje nije mogao da se izvuče ili je otišao predaleko, pa nije umeo da se vrati i dan danas ostaće nerazjašnjeno. A mnogo su ga voleli!

Nešto pre nego što ću ja doći, kod njih je uživao još jedan mačorčić po imenu Srećko. Na žalost, ni on nije imao više sreće. Iako je bio daleko mirnije prirode, kad se zamomčio, voleo je da procunjka. Ponekad bi se desilo da ne dođe noć ili dve, a pošto je bio gladan, sigurno je pojeo nešto što ne treba i otrovao se. Opet kažem, ljudi danas svašta čine!?! Surov je svet u kome živimo!

A tako smo se voleli!!!

Prihvatio me je kao svog najboljeg druga! Za sve nas, bilo je mesta! Kada bi se vraćao iz večernjih skitnji, prva bih mu poletela u zagrljaj i svog ga onjušila, pokušavajući da dešifrujem kuda se on to sve smucao, skoro pa uvek oborivši ga na pod od silne dragosti. Stojički je to podnosio! Kakav je to mačak bio!?!

Podnosio je i moja tri šteneta, tri mužjaka, koji su ga, kako su rasli, bukvalno patosirali svaki put kad god bi ga ugledali na vratima. Kako je bila zima, tačnije Sv. Nikola, i veoma hladno kada sam se oštenila, svi smo bili unutra. Bila je gužva, ali je za sve, ipak, bilo mesta!!! Kao da bi pa bilo drugačije i da je bilo leto. He, he, he! Ne znam nikoga ko voli životinje više od MOJIH! stoga su se svesrdno trudili da nam bude toplo. Grejali su čak i noću, i, zaista im hvala na tome! I eto, tek što smo svi zajedno, u ta tri meseca, uspeli da podignemo podmladak, on je bas morao da nastrada. Zla sudbina, šta li?! Ne znam, da li treba i da napomenem da su se MOJI živi pokidali od tuge, što nisu uspeli da mu pomognu, iako su ga vodili na Veterinarski fakultet, kod stručnjaka, jer… bilo je već kasno…

U to vreme, nekako je došlo vreme da i mališanima pronađemo novi dom, tako da smo se svi rastrčali i, nadam se, uspeli u tome. Vakcinisani su protiv štenećaka i sa zdravstvenom knjižicom dati novim vlasnicima.

A o njihovom ocu? Kakav je to dasa? Neki drugi put!

I ostadosmo MI!

Odlučili su da ne uzimaju nove mace, bar za sada, jer, za njih je ova prigradska okolina isuviše okrutna… isuviše je zlonamernih ljudi… Makar i nemali prave razloge za to, stalo im je samo da nekome napakoste… tipa „nek` komšiji crkne krava“…

… zato, evo, već šestu godinu čuvaju MENE… kao zenicu oka svog!!!

Prilozi

• Smejalica.jpg
    Smejalica.jpg
    83,9 KB · Pregleda: 8
Drago mi je da vam se dopada!!! :D

Kada je u :heart: ovoliko ljubavi, koliko mi imamo jedna za drugu, nije teško biti “pesnik”! Nadam se da smo uspele da vam prenesemo makar i delić dobrih vibracija?!?

… i da ste uspele da ostetite tu snagu ljubavi… Ona je najbolji pokretač u životu!!!

Evo još jedne slike!

Nemam baš mnogo uspešnih. Ona je isuviše brza za objektiv, čak i za opciju Kids & Pets, zato ih malo gustiram!

Pozdrav!

Žuta je stvarno pravi slatkiš (za Gileta i Gizma je to već mnooooooooogo puta ponovljeno :heart:), ali ono što me je oduševilo je - kombinacija!
Moj prvi pas (koji je došao kod mene kao štene i tu proživeo čitav svoj vek) bila je mešanka Vikica koja je nastala tako što su se slučajno sparili jazavičarka i nemački lovni terijer!
Istina, fizički nije ličila na Žutu, bila je crna, sa žutim paležom, glavice više nalik terijeru (sa sve onom slatkom bradicom), ali jazinim ušicama. telo je takođe nasledila od oca, ali je imala kratke noge na majku... ma slatkiš od psa! Odrastali smo uz nju i obožavali je.
Imala je "svoje ljude", odnosno nekoliko njih koji nisu mogli ući u dvorište a da se ona ne polomi od lajanja i atakovanja na njihove noge i pantalone! Ipak, "specijalnost" joj je bilo mirno leškanje dok se "neko" ne približi izlaznim vratima. E, tek tad se zaleti uz lavež i takav juriš da nema šanse da se pobegne!
Drago mi je da Žuta, karakterom, podseća na moju Viki...

Oh, pa zar je moguće?!?

Kada od nekog dobijem potvrdu da su mešanci jazavičara i nemačkog lovnog terijera prosto neodoljivi, još više počnem da verujem da u toj kombinaciji ima nečega. Valjda se karakteri te dve rase, na sebi svojstven način, pomešaju i dobije se psić kome je jako teško odoleti i koji, prosto, obara s nogu.

Znači, nisam pristrasna?!? Jupii! Znaš ono, svima dobro poznato... „svakoj majci njeno dete je najbolje i najlepše“... :rotf:

S obzirom da su to rase koje prema svom fizičkom izgledu imaju jako malo zajedničkog, uvek je interesantno videti taj njihov jedinstveni lik, jer u zavisnosti od toga šta od koga naslede mogu izgledati najrazličitije. Pa tako, eto, i Vikica i Žuta!!!

Iz tvog posta zaključujem da je ona davno živela sa vama... Ukoliko, slučajno, imaš neku njenu sliku, postavi je... baš bih volela da je vidim!!! Mada, ko zna, ako je to bilo baš davno, digitalni fotoaparati još uvek nisu bili aktuelni, tako da pitanje je... ali, opet, ako imaš gde da skeniraš razvijenu sliku, svakako je možeš poslati. Biće mi drago!

:bye:

Negde ima neka nejasna slikica... moram da je pronađem.
Da, to je bilo baš davno... mnogi odavde se još nisu ni rodili :per:...
jeste, bila je mnogo slatka i totalno "opaljena", ali nas je godinama neki prijatelj-lovac ubeđivao da mu je damo kako bi je obučio za lov... (naravno da nam nije bilo ni na kraj pameti).

Da i ja predstavim svog Djoleta, mog prvog psa :heart: koji nije vec godinu ipo dana sa nama:sad2: Moram reci da je Djole imao gospodski zivot, u najmanju ruku, uzivao, putovao...i zavodio red po kraju (sreca pa nije bilo bas puno muzjaka u ulici kao danas:whistling: , mada se 2 puta jedva izvukao...tj tata ga je spasio od pit bula, koji ga je zgrabio....i tako ispade tata nas heroj jer se tukao sa pitom:heart:, a za druge ludak jer je trebalo "kera" da ostavi na milost i nemilost)
Tata (opet) ga je doneo iz jednog sela, Debeljace, sasvim slucajno je saznao za stence kad je bio u nekom prolazu, i uzeo ga je jako rano (imao je malo vise od mesec dana)....bilo je samo da ih daju nekome ili...ne znam ni sta bi bilo sa njim... i tako ta mala dzumarica je izrasla u lepotana

Jednom prilikom su nam neki ljudi rekli da je Djole sigurno tibetanski spanijel :hahaha:....mada kad ono stvarno, bas lici...samo je Djole bio lepsi:super:

i jos jedna slicica, sa jednog od nasih putovanja:heart:

djole je bas uzivao u zivotu... bas lepo sto je isao na more sa vama :D i bas je meden... nazalost bio :(

ali vazno je da se on u zivotu nauzivao i da vam je ulepsao zivot prijateljstvom i prisustvom...

Hvala:heart: jedan veliki:cmok: za sve
Isao je on i na skijanje:hahaha: zabundan u 3kaputa...i obozavao je da juri za skijasima uz ski stazu, sve dokle mu flexi povodac to dopusti :whistling: Ma blesa jedna mala....toliko zanimljivih prica vezano za njega, ipak tolike godine...ne moze sve da stane u par redova :)

divan je :heart: kao i ostali psi cije sam slicice videla!

Mnogo volim mesance...dok sam bila mala (i kad nije bilo teoretske sanse da imamo psa) cuvala sam jednu Zujku. Ispred nase zgrade je zivela dobrih 10ak godina, a jedino je meni prilazila, bas se plasila ljudi....imala je svu nego, ostavila brdo potomaka, jer je bila nemoguca misija odvesti je na sterilizaciju ;)

Đole je stvarno bio presladak! Drago mi je da je uživao u životu! Tako i treba da bude…

Moramo se potruditi da im ugodimo! Toliko im dugujemo za svu nesebičnu ljubav kojom nas svakodnevno obasipaju?!?

Mi, pored njih, imamo svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a oni imaju samo nas!!!

Verovatno svi već dobro znate za

12 molbi svakog psa

1. Moj život traje 10 do 15 godina. Svaki rastanak od tebe za mene znači patnju. Razmisli o tome pre nego što me uzmeš.

2. Voli me onakvog kakav sam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogućnost, da biram prijatelja i gospodara.

3. Daj mi vremena da shvatim šta od mene tražiš. Pre nego što me, u toku obuke, izgrdiš - preispitaj sebe, mozda ti grešiš ili ja ne mogu da shvatim šta ti želiš.

4. Voli me, ja živim od tvoje ljubavi.

5. Ne ljuti se na mene i ne kažnjavaj me.Ti imaš svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe.

6. Pričaj sa mnom! I ako ti se čini da te ne razumem, ja ipak znam šta ti misliš i osećaš.

7. Znaj da ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa.

8. Pomisli, pre nego sto me udariš, da te ja sa lakoćom mogu ugristi, ali ja to nikada ne radim.

9. Ne uzimaj me kao igračku, dok sam mali i sladak, da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi večna.

10. Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim i prestanem da se krećem. I o tebi će se neko brinuti - starost je ista za sve.

11. Prati me na mom poslednjem putu... Nemoj nikada reći: "Ja to ne mogu da gledam" ili: "Neka se to dogodi u mojoj odsutnosti". S tobom je za mene sve lakše. Neka ti to bude dug za moju vernost i našu lepu mladost.

12. Kada me više ne bude bilo, nemoj tugovati, već usreći nekog novog psa i voli ga kao što si mene voleo.

Svaki put, stegne mi se grlo, kada ih pročitam!!!

Đole je, eto, išao i na letovanja i na zimovanja… Za svaku pohvalu, zaista!!! :klap:

Mi Žutu, nažalost, nismo nigde vodili. Problem su uvek, naravno, bila kola.

Godinama joj "obećavamo" da ćemo je voditi na more, čemu se ona iskreno raduje :heart::heart::heart:. Naravno, njoj je svejedno, samo nek je uz nas, ja to znam! No, valjda ćemo se i mi jednom srediti?!? :besna:

… a, oduvek mi je želja bila da joj pokažem koliko je more slano!!!

Poslednja izmena:
Ovo smo moja "beba" i ja!

Trudimo se da svaki slobodan trenutak provedemo zajedno.

Naša ljubav nema granica!!! Čista je, iskrena i bezuslovna!

A stići ćemo i do mora... ukoliko to budemo dovoljno želele. Nikud ne žurimo!

Mi, naše vreme trošimo polako i natenane! :zag:

Poslednja izmena:
Ovo je mali Endi.Trenutno najvise na svetu voli da se mazi, spavka i gricka.Mesanac je ali bih volela da znam moze li mi neko priblizno reci ko bi mu mogli biti roditelji ...mislim znam ja da je to nemoguce odrediti i da su mu verovatno i roditelji mesanci tj za majku znam da jeste i niza je rastom... ali na koga bar lici? ... :roll::lol::lol::lol:

Prilozi

• DSCN1320.jpg
    DSCN1320.jpg
    32,6 KB · Pregleda: 12
  • DSCN1321.jpg
    DSCN1321.jpg
    34,8 KB · Pregleda: 10
  • moja mala kuca.jpg
    moja mala kuca.jpg
    16,9 KB · Pregleda: 11
  • DSCN1323.jpg
    DSCN1323.jpg
    38,5 KB · Pregleda: 8
Đole je, eto, išao i na letovanja i na zimovanja… Za svaku pohvalu, zaista!!! :klap:

Mi Žutu, nažalost, nismo nigde vodili. Problem su uvek, naravno, bila kola.

Godinama joj "obećavamo" da ćemo je voditi na more, čemu se ona iskreno raduje :heart::heart::heart:. Naravno, njoj je svejedno, samo nek je uz nas, ja to znam! No, valjda ćemo se i mi jednom srediti?!? :besna:

… a, oduvek mi je želja bila da joj pokažem koliko je more slano!!!

Mozda ce ti biti lakse ako ti kazem da Djole nije bio odusevljen morem:hahaha: ...previse je slano (on je ipak navikao na Moravu u selu:hahaha:) i bas se iznenadio kad je prvi put uleteo u "tu veliku slanu vodu"...ali ipak vrucina ga je naterala da se s vremena na vreme bucne i ispliva

Sudeći po toj tamnoj maskici, svakako među daljim precima ima nemačkog ovčara. ALi ovako, detaljnije je stvarno nemoguće nešto reći a ne lupiti. Treba da znaš da veličina šteneta mnogo više zavisi od veličine majke nego oca tako da je taj NO bi među muškim precima (možda deda po mami čak ;)) ali ponavljam, detaljnije... :confused:

Šapice, slažem se sa Alal, stvarno ličite.

Ovo je mali Endi.Trenutno najvise na svetu voli da se mazi, spavka i gricka.Mesanac je ali bih volela da znam moze li mi neko priblizno reci ko bi mu mogli biti roditelji ...mislim znam ja da je to nemoguce odrediti i da su mu verovatno i roditelji mesanci tj za majku znam da jeste i niza je rastom... ali na koga bar lici? ... :roll::lol::lol::lol:

Na koga god da lici, sladak je kao secer:heart::heart::cmok2:

Back